Blockchain og Lean Six Sigma

Lean Six Sigma er blitt gullstandarden når det gjelder å lykkes med å vurdere og fikse prosesser gjennom Project Management beste praksis knyttet til etablerte og velprøvde verktøy og metoder. Men før vi dykker inn i hvordan Blockchain kan være en Lean Six Sigma-aktivator, kan vi starte med noen definisjoner.

Lean Six Sigma

“Lean Six Sigma er et fag som gir kundeverdi gjennom effektiv drift og konsistente kvalitetsstandarder. Det er en metodikk som fokuserer på å forbedre ytelsen ved systematisk å fjerne avfall og redusere variasjon. Enkelt sagt, Lean Six Sigma er et sett med verktøy som kan hjelpe en organisasjon med å forbedre kundetilfredshet, kvalitet, produkter, tjenester og deres bunnlinje. ”

Du kan sjekke definisjonen fra six sigma nettsted også.

For å bedre forstå Lean Six Sigma, er det viktig å skille “Lean” fra “Six Sigma”. Lean fokuserer på effektivitet og eliminering av avfall. Six Sigma derimot, fokuserer på kvalitet og konsistens. Når de brukes sammen, kan disse problemløsningsferdighetene transformere en organisasjon. ”

Mer fra vårt analytikerhjørne:Hvorfor Blockchain kan være en spillveksler for Pharma?

Blockchain kan hjelpe

DMAIC og Blockchain

Men når det gjelder teknologi, aktiverer dette eller hindrer det Lean Six Sigma-metoden. Fra et Blockchain-perspektiv er det mange kvaliteter det gir som kan utfylle en Lean Six Sigma-operasjonsmodell.

For å muliggjøre denne vurderingen trenger vi en mekanisme for sammenligning / justering. Innenfor Lean Six Sigma-prosjekter kalles en av de vanlige metodene som brukes DMAIC, som betyr:

DMAIC – Definer, måle, analysere, forbedre og kontrollere (DMAIC).

Fra et Blockchain-perspektiv, for å muliggjøre vår vurdering, vil vi bruke de fire hovedegenskapene, nemlig:

Konsensus, herkomst, uforanderlighet, finalitet.

Når man ser på de ovennevnte komparative egenskapene, virker det logisk at Lean Six Sigma og Blockchain kan kobles sammen, men hvordan?

Kjennetegn

For å utforske dette videre må vi grave litt dypere. Følgende diagram prøver å se på hvordan en Blockchain-infrastruktur kan hjelpe et selskap som ønsker å implementere Lean Six Sigma.

Først kommer ut-klausulen om dette diagrammet. Den søker ikke å være endelig eller fullstendig, dens formål er å generere diskusjoner og vurdere hvordan Blockchain kan hjelpe lean og seks sigma-prosjekter..

Når vi ser på verdiforslaget som en Blockchain-infrastruktur kan gi når man ønsker å implementere Lean Six Sigma, kommer flere observasjoner raskt opp i tankene, inkludert:

  • Alle Blockchain-egenskapene vil hjelpe i Lean Six Sigma Define-fasen, siden selve strukturen til en Blockchain-infrastruktur er bygget opp rundt tydelig datasporing, sporbarhet og eierskap støttet av registreringer av hva som er gjort av hvem og hvor. Dette er viktig da definering av et problem bare kan gjøres effektivt når du har de nødvendige kildedataene til å analysere. Hvis du ikke kan definere problemet, er det svært lite sannsynlig at du kan løse det effektivt.
  • Herkomstaspektet av Blockchain henger også godt sammen med evnen til å måle en prosess ved å demonstrere banen til en eiendel og hvordan den har endret seg over tid. Disse dataene kan bidra til å vurdere effektiviteten av en prosess
  • Konsensus spiller inn i kontrollstykket mager, da det er der gyldigheten av eventuelle transaksjoner blir bekreftet.
  • Uforanderlighet kan utnyttes for å hjelpe til med forbedring, da det er der transaksjonshistorikken er som ikke bare kan vise hva som skjedde tidligere, men over tid hva som skjer når forbedringer implementeres. Det hjelper også med å gi data for feilfrekvenser og kan være et input for kostnadene av dårlig kvalitet.

Jeg er sikker på at det er gyldige tilfeller for videre justering i dette diagrammet, og med litt mer tanke kunne vi sannsynligvis koble alle boksene sammen, men formålet her er å vise at Blockchain-infrastrukturer er satt opp for Lean Six Sigma-prosjekter og de egenskapene som definere Blockchain-aktivering av Lean Six Sigma på måter en tradisjonell database ikke kan.

Les også:Kan Blockchain og tradisjonelle databaser eksistere samtidig?

Blockchain er mer enn bare en teknologi

Til slutt synes jeg det er viktig å vurdere de større konsekvensene av Blockchain utover at det blir sett på og oppfattet som bare en teknisk infrastruktur og database..

Når du tenker på Lean Six Sigma og dens fokus på effektivitet, reduserer avfall og forbedrer produktivitet og kvalitet, får Blockchain og verdien det gir en annen dimensjon..

La oss være ærlige, mange kunder er ikke nødvendigvis imponert over de tekniske egenskapene til Blockchain, for dem kan det virke som bare en annen teknologi de ikke trenger eller ikke har råd til.

Men når dette kan tilpasses forbedring av forretningsdrift, produktivitet og fortjeneste gjennom nøkkelegenskapene, og dette kan sammenkobles med prosessmetoder som (men ikke begrenset til) Lean Six Sigma, blir Blockchain plutselig et reelt forretningsverdiproposisjon.

Så hvis du tenker på å adoptere Lean Six Sigma, ikke glem å se på databaseinfrastrukturen din samtidig, og hvis du ikke bruker Blockchain for øyeblikket, må du kanskje revurdere.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me