Er din digitale identitet trygg og sikker?

Vi lever i en verden der vår identitet kreves overalt som valuta, og den vil bare bli verre. Hver app vi bruker, hvert nettsted vi blir med på, alle organisasjoner vi samarbeider med, krever at vi oppretter en påloggings-ID og passord. Resultatet er uendelige bruker-og passord som er et mareritt å opprettholde. Ikke bare det, men de fleste av oss er svært forutsigbare i våre navnekonvensjoner og bruker ofte de samme passordene og jo flere passord vi har, jo mer forutsigbar (og hackbar) vi får.

Blockchain for digital identitet

Denne videoen snakker om vanlige Digital Identity-utfordringer og utforsker hvordan Blockchain kan bidra til å få den digitale identiteten din under kontroll og holde den sikker. Selve funksjonene som gjør Blockchain verdifulle er de vi trenger for mer sikker identitetsadministrasjon. Herkomst, uforanderlighet og finalitet er nøkkelen til å opprettholde effektiv identitetskontroll.

Det kan påvirke oss alle

For å gi et personlig eksempel byttet jeg jobb for rundt et år siden. Dette innebar å gi fra meg arbeidsmobilen min og få en ny personlig. Jeg kunne ha beholdt det gamle nummeret mitt, men bestemte meg for å gjøre en ren pause og få et nytt nummer. Dette virket en god ide den gangen, men lite visste jeg hvor mange problemer dette ville skape med min digitale identitet. Antall nettsteder med mitt gamle nummer på var skremmende, og de fleste vil være klar over at hvis du støter på et problem med ID eller passord for et nettsted, sender de en kode til e-posten eller mobiltelefonen for å låse opp den. Men hva om det mobiltelefonnummeret ikke lenger eksisterer, og du ikke lenger har den gamle e-postkontoen på jobben. Der går bekreftelsen din, og så begynner en endeløs løkke for å gjenopprette identiteten din og tilgang til nettsteder, systemer og applikasjoner. Det tok lang tid å endre mobilnummeret mitt på alle stedene jeg trengte, og jeg er fremdeles, et år senere, på tvers av nettsteder som har det gamle mobiltelefonnummeret mitt i kontooppføringene mine.

En eneste kilde til sannheten.

Men hva om jeg kunne endre mobiltelefonnummeret mitt (eller e-postadressen) bare en gang på et sentralt sted, og det ble deretter videresendt til eller tilgang til av alle appene, kontoene og nettstedene som trenger det. Og hvis jeg trengte å endre det, går jeg inn på den ene sentrale plasseringen, lager oppdateringen som deretter automatisk kopieres og oppdateres overalt ellers at informasjonen lagres. Ville det ikke være en spillveksler. Hvor mye tid og krefter ville det spart oss alle.

Et av de ledende prinsippene for Blockchain er at det kan gi den ene kilden til sannheten ved design.

Digital Identity Blockchain

Dette er bare et lite eksempel på hvor Blockchain har evnen og kan brukes til å muliggjøre og forenkle vedlikehold og sikkerhet av vår digitale identitet. Som videoen forklarer, er det mange aspekter ved identiteten vår, og vi må sørge for at de er sikre, nåværende og tilgjengelige.

Bedriftsidentitetsutfordringer

Så langt har vi fokusert på digital identitet fra et individuelt perspektiv, men de samme problemene kan brukes på enhver bedrift hvis ansatte har tilgang til flere systemer og som er avhengige av interne eller eksterne brannmurer. Å ha et sikkert Blockchain-miljø for å hjelpe selskaper med å opprettholde ansattes identitet sentralt, er en viktig faktor for å sikre at de riktige personene kan få tilgang til riktig informasjon til rett tid..

De fleste selskaper har ansatt-ID og e-postkontoer og bruker til en viss grad dette for å sette opp ansattes nettverk og systemtilgang, men dette løser bare en del av problemet, spesielt hvis de ansatte også bruker eksterne systemer og trenger å ha flere bruker-IDer og passord å gjøre jobbene deres.

Siden lenken nedenfor viser at Digital Identity ikke forsvinner, utvider den seg faktisk til flere og flere aspekter av dagliglivet og virksomheten.

Topp 5 digitale ID-trender i 2020

Å eie dataene dine

Mange utfordringer i dette digitale alderssenteret rundt hvem som eier og kontrollerer data, og det er her Blockchain kan gi klarhet ved å sette eierskap i de rette hendene. Ikke bare kan du ha ett enkelt tilgangspunkt, men det tilgangspunktet er relatert til den berettigede eieren av dataene. I tillegg gir Blockchain ekstra sikkerhet ved å sikre at den eneste som kan endre dataene er den sanne dataeieren.

Les også: Blockchain for Digital Identity, her.

Fra et individuelt perspektiv ville det ikke vært bra å føle kontroll over dine personlige nøkkeldata, enten det er medisinske poster, personlige kommunikasjonskanaler og media eller økonomiske detaljer. Og fra et selskapsperspektiv ville ikke klare roller og ansvar inkludert definert og sikkert eierskap og datatilgang forbedre driftseffektiviteten og bidra til å redusere datainnbrudd og hacking.

Dette er et løst problem

Poenget er at jo flere ganger en digital identitet blir bedt om, og jo flere steder den lagres, desto større er risikoen for at den blir kompromittert eller tilgang til av andre. Dette kan i beste fall føre til feilinformasjon eller duplisering av data, men i verste tilfeller kan det til slutt føre til identitetstyveri eller kriminelt misbruk.

Vi har alle en digital identitet nå, det er opp til oss å akseptere at dette kommer med et ansvar for å eie og administrere den individuelt og samlet. Du kan ha din under full kontroll, men i så fall er du sannsynligvis i mindretall, og den situasjonen kan endres når som helst. Uansett anbefaler vi at du ser denne videoen og tenker på hva du og / eller firmaet ditt kan gjøre for å beskytte og opprettholde din identitet nå og i fremtiden.!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me