Kan Blockchain og tradisjonelle databaser eksistere samtidig?

Som en Blockchain-ressurs kan du forvente at vi skal fremme Blockchain som svaret på livet, sivilisasjonen og universet slik vi kjenner det. I det minste burde vi hylle dens dyder så langt bedre enn en tradisjonell database, ikke sant? Nei!

Vi er ikke her for å selge Blockchain som svar på alle teknologiske problemer. Vi søker å posisjonere det i det bredere teknologilandskapet der det kan bidra og gjensidig nytte for alle. I denne forbindelse er det ikke bedre enn en database, men det bør sees på som et alternativ.

Blockchain og database

Du vil ikke generalisere og si at en pick-up truck er bedre enn en vanlig bil, det avhenger til slutt av kravene som må oppfylles og den tiltenkte bruken. Når du ser over den bredere brukerbasen, er det virkelig god plass til begge.

Diagrammet nedenfor gir et høyt sammendrag av nøkkelforskjellene mellom Blockchain og en database som blir utforsket videre i videoen på slutten av denne artikkelen..

Kan vi ikke bare komme sammen

Det viktigste å merke seg når du ser på denne videoen, er at Blockchain tilbyr andre fordeler enn en tradisjonell database. Å ha muligheten til Blockchain eller en vanlig database er faktisk en god ting, da det gir klienten større valg og mulighet. Det er heller ikke nødvendigvis et tilfelle av det ene eller det andre, du kan ha begge, opererer uavhengig eller integrert og koblet. Når du går tilbake til bilanalogien som sjåfør, trenger du kanskje de egenskapene en pick-up gir deg, eller du tror kanskje en bil bedre oppfyller dine krav. Mange familier kan ha henting og bil, og det er OK.

Nøkkelen er å ta gode valg

Utfordringen er å sørge for at brikkene i teknologipuslespillet ditt passer sammen!

Dette er grunnen til at forretningsanalyse er så viktig når du tar teknologibeslutninger. Synkroniseringen av prosess, data og systemer er komplisert. Hver ny teknologi som legges til selskapets infrastruktur, trenger ikke bare å fungere effektivt alene, men også å justere og integrere med det eksisterende økosystemet. Ideelt sett bør et nytt tillegg forbedre det som allerede eksisterer i en eller annen kapasitet, ellers hvorfor gjøre det.

Hver dag ser det ut til at det selges et nytt system eller en ny enhet, men vi må ikke la vår tiltrekning til det nye og skinnende være beslutningstaker. Vi må motstå kortsiktige impulsteknologikjøp som ikke er strategisk justert og kan skape problemer senere. Å kjøpe en bil når du vet at du ofte trenger å gå utenfor veien eller bære tunge laster, vil ikke være optimalt, det kan fungere, men vil ikke være like effektivt som en lastebil. Bilen kan se bedre ut enn lastebilen og være billigere, men gjør den jobben du trenger, og vil den vare.

Endring er uunngåelig, men ikke for sin egen skyld

Teknologi for teknologiens skyld løser ikke forretningsproblemer. Hvis du har et eksisterende system med en database som fungerer bra, oppfyller dine behov og er kostnadseffektivt, hvorfor endre det for et nytt. På den annen side må du ikke beholde systemet før det dør og ikke kan støttes. Strategisk fokuserte selskaper planlegger fremover og gjør endringer tidligere enn senere for å redusere risiko og holde seg oppdatert. Når du legger til Blockchain i teknologipakken din, styrker du muligheten til å sikre at du har et omfattende IT-verktøysett til din disposisjon. Det kan til slutt erstatte en eller flere eksisterende databaser, eller det kan komplimentere dem. Hvis det administreres riktig, vil prosess- og databehovet ditt avgjøre dette for deg etter hvert.

Vi vet alle at den tradisjonelle databasemodellen med å ha egen maskinvare og programvare på stedet som du kan kontrollere og administrere, har over tid utviklet seg til en skybasert modell av Software As A service (SAAS). For mange bedrifter har dette redusert byrden for selskapets IT-avdelinger. Flytting av databaser og systemer til skyen fjerner imidlertid ikke nødvendigvis alle begrensningene i en database.

På samme måte kan implementering av Blockchain adressere noen av de vanlige databasebegrensningene, men kan også skape noen av sine egne unike utfordringer som videoen forklarer..

Livet er et kompromiss

Som klient vil vi vanligvis ha alt, men de fleste av oss vet at vi må inngå kompromisser, altså livet. Så når du velger mellom Blockchain og databaser, må du gå gjennom de respektive styrkene og verdiene som forklart i videoen.

Bestem hva som er viktigst for deg:

  • Er ytelse nøkkelfaktoren?
  • Eller kanskje sikkerhet eller katastrofegjenoppretting?
  • Trenger du alt som kan overvåkes og kan spores?
  • Vil du samarbeide med andre selskaper og trenger å integrere med systemene deres?
  • Er regulering og samsvar nøkkel?
  • Bør dataene dine være sentraliserte eller desentraliserte?
  • Jobber du globalt eller virtuelt?

Dette er alle viktige hensyn, så vær klar over hva du prøver å oppnå foran for å sikre at du tar de riktige teknologivalgene før du setter ut av en ny vei. Å endre retning en gang på en sti er mye vanskeligere (og mer kostbart) og å prøve å plassere en firkantet tapp i et rundt hull er ikke en bærekraftig fremovermodell.

Les også: Blockchain vs Database: Forstå forskjellen mellom de to

Sluttsum

Til slutt, hvis Blockchain versus tradisjonell database var et fotballkamp, ​​vil jeg si at den endelige poengsummen er 1-1, et ærverdig poengsum med begge sider som har sine styrker og svakheter. Det er ikke noe dårlig valg, så gjør leksene dine, se på teamarkene og velg din side!

Hvis du etter å ha sett på videoen ønsker å diskutere noen aspekter av den ytterligere, eller har noe å si om denne artikkelen, ikke nøl med å kontakte oss på 101 Blockchains.

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me