Blockchain For Social Impact Industry Survey 2020

I løpet av det siste tiåret har vi sett flere og flere bedrifter som bruker blockchain-teknologi. Raskere transaksjoner, bedre datasikkerhet, gjennomsiktighet og lavere driftskostnader spilte de sentrale rollene bak en slik overgang. Likevel er skepsis fortsatt.

Organisasjoner og gründere er nysgjerrige på den langsiktige sosiale innvirkningen og bærekraften til blockchain-teknologi. Vi bestemte oss for å gjennomføre en undersøkelse angående dette problemet for å forstå følelsen av bransjen. Undersøkelsen er basert på respondentene som kommer fra Nord-Amerika, Europa og Asia-Stillehavet, hotbeds for blockchain-initiativer for bedrifter..

Vi vil også takke Oracle for å være vår undersøkelsespartner.

Undersøkelsespartner

orakel

Virkning av Blockchain-teknologi: Fra forstyrrende til bærekraftig

Til tross for at den har “forstyrrende” tag, tilbyr blockchain-teknologi bedre bærekraft over tradisjonell praksis. Fra tekniske næringer til helsevesen, ser vi den fortsatte veksten av implementering av blockchain. Videre godtar skeptikerne som trodde blockchain var en annen dot-com-boble, endringen og godkjente muligheten.

Når det er sagt, må vi forstå folks syn på problemet. La oss gå gjennom de viktigste funnene i undersøkelsen og analysere resultatene fra vinkelen til sosial innvirkning og bærekraft.

Penger kan IKKE være fremtidens valuta

FNs generalforsamling kom med 17 sammenkoblede bærekraftsmål (SDG) for å skape en bærekraftig fremtid innen 2030. FNs SDG foreslo nye typer valuta som kan være fremherskende over tradisjonelle penger. Disse alternativene inkluderer – data, ideologi og følelser.

Vår undersøkelse antyder at data mest sannsynlig vil være fremtidens valuta. Også humane trekk som ideologi eller følelser har liten eller ingen sjanse til å tilby økonomisk verdi.

blockchain for samfunnseffektundersøkelse

Det faktum at folk som prioriterer data fremfor penger, styrker bare saken for blockchain-teknologi. Hvordan? Hvis data blir fremtidens valuta, vil transaksjonshastighet, sikkerhet, gjennomsiktighet ha enda større betydning i fremtiden. Og disse tre funksjonene er de viktigste egenskapene til blockchain-teknologi.

Alle aspekter av bærekraft har like stor betydning

Bærekraft er et bredt begrep som har forskjellige betydninger fra forskjellige perspektiver. Altomfattende bærekraft er vanskelig å oppnå, da forskjellige parametere ofte står imot hverandre.

blockchain for samfunnseffektundersøkelse

Da vi spurte deltakerne i undersøkelsen om den “viktigste driveren” for bærekraft, hadde de valgt å favorisere dem alle. De nyere generasjonene føler trang til å oppnå miljømessig og sosial bærekraft, sammen med økonomisk bærekraft. I forrige århundre fokuserte beslutningstakere bare på sosial og finansiell stabilitet.

Så hvordan kan blockchain påvirke alle bærekraftsdrivere?

Vi er alle på siden angående den økonomiske effekten av blockchain. Nåværende bransjepraksis og mulige brukssaker viser at blockchain foreslår bedre økonomiske verdier sammenlignet med de tradisjonelle metodene.

Når vi skifter fra det sentraliserte systemet til det desentraliserte miljøet i blockchain, vil vi sikre sosial stabilitet. Enkeltpersoner vil bli “likeverdige og aktive” medlemmer av systemet i stedet for å avhenge av det autoritære sentraliserte systemet. Dermed kan vi oppnå sosial bærekraft gjennom blockchain.

Endelig kommer spørsmålet om miljømessig bærekraft, og det er også mulig med blockchain-teknologi. Blockchain foreslår muligheten for et kontantfritt og papirløst samfunn for hele menneskeheten. I tillegg vil blockchain-baserte sporbarhetssystemer oppdage varens herkomst og kvaliteten på prosessene. Når det skjer, vil vi være vitne til en drastisk reduksjon i karbonavtrykk.

Blockchain-prosjekter for fysiske varer er på vei opp

Folk var bare nysgjerrige på å være vitne til virkningen av forskjellige blockchain-prosjekter for fysiske varer. Men ting har endret seg i raskt tempo. Spesielt forskjellige Decentralized Finance (DeFi) -prosjekter foreslår kreative løsninger.

For eksempel, Boson Protocol, et DeFi-prosjekt jobber for å gi en løsning for å innløse blockchain-tokens for sine fysiske kolleger i den virkelige verden. Målet deres er å tillate brukere å kjøpe fysiske varer / tjenester direkte gjennom smarte kontrakter på en helt tillatelsesfri måte.

blockchain for samfunnseffektundersøkelse

På spørsmålet svarte nesten en tredjedel av respondentene at de jobber med slike prosjekter akkurat nå. De fleste av de andre lærer, utforsker eller vurderer å starte et prosjekt på kort tid.

Nå, hva oversetter disse tallene til?

Sosial innvirkning og bærekraft.

Det økende antall blockchain-prosjekter for fysiske varer antyder at enkeltpersoner nå er mer trygge på teknologien. Disse prosjektene oppfordrer flere til å ta i bruk teknologi som en kjedereaksjon. Denne trenden antyder bare at blockchain vil ha en betydelig sosial innvirkning i de kommende årene.

Brukeropplæring og regulering er fremdeles de viktigste faktorene

Blockchain foreslår alternativer til konseptene som har pågått i generasjoner. Til tross for overflod av suksesshistorier og implementering, motarbeider vår mentale stivhet adopsjonen av blockchain-teknologi i massiv skala.

Fire nøkkelfaktorer som brukerutdanning, regulering, teknologiinfrastruktur og brukeropplevelse / brukergrensesnitt (UX / UI) kan gjøre det mulig for blockchain å skape en betydelig sosial innvirkning. Dette er imidlertid også hindrende faktorer mot blockchain.

blockchain for samfunnseffektundersøkelse

Deltakere i undersøkelsen føler at brukeropplæring og regulering er nøkkelen, mens den tidligere gir litt mer betydning.

Vi føler det også.

Til tross for at de er to forskjellige enheter, forveksler massefolk fortsatt blockchain-teknologi med kryptokurrency (for det meste Bitcoin). Folk omtaler til og med denne teknologien som “internettpenger”.

Så brukerutdanning er den avgjørende faktoren for blockchain for å skape en sosial innvirkning på global skala. Samtidig bør det være noen form for forskriftsretningslinjer med klare standarder, praksis og industriprotokoller. Det vil hjelpe vanlige folk å få en bedre forståelse, og dermed føre til et bærekraftig miljø.

Om Oracle Blockchain

Oracle gjør blockchain-adopsjon enkelt og raskt for bedrifter ved å tilby markedsledende Oracle Blockchain Platform i skyen og lokalt for både kunder og utviklere som ønsker å bygge sine egne løsninger.

For mer informasjon, besøk: oracle.com/blockchain.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me