Avstemningsanalyse – Forretningsverdien av Blockchain

Antall blockchain-baserte virksomhetsprosjekter har økt i løpet av de siste årene. Trender antyder at dette tallet bare vil øke i løpet av de neste tiårene. Du må imidlertid ha et sett med prioriteringer for dine kommende blockchain-baserte forretningsinnsatser. Mangelen på forutsigbare data betyr at dagens bransjepraksis og innsikt er noe av det beste alternativet som er tilgjengelig.

For å hjelpe deg har vi gjennomført en bransjeundersøkelse angående prioriteringene for forretningsutøvere i enterprise blockchain-scenariet. Vi vil takke Telefónica for å være forskningspartner i denne undersøkelsen.

Undersøkelsesresultatene er basert på avstemningssvarene fra respondentene som bor i Nord-Amerika, Europa og Asia. Som du vet har disse regionene det høyeste engasjementsnivået i blockchain-prosjektene.

Sikkerhet og stabilitet er fortsatt de uvurderlige funksjonene

I enhver moderne eller tradisjonell virksomhet blir sikkerhet og stabilitet sett på som innbegrepet av suksess. Samtidig prøver bedrifter å sikte mot et høyt tak som vokser med en bærekraftig hastighet. Og blockchain-baserte virksomhetsprosjekter er ikke noe unntak fra det.

Nå som det er noen flotte blockchain-nettverk og økosystemer, kan bedrifter endelig oppsøke forskjellige veier innenfor den grensen for sikkerhet og stabilitet..

Bedriftsprosjekter ønsker å ha et visst nivå av kontroll og tillit blant deltakerne. Disse to egenskapene gir dem en følelse av sikkerhet og stabilitet.

Så, hva tenker våre deltakere i undersøkelsen om de viktigste prioriteringene for et enterprise blockchains-prosjekt?

Tillatt over Tillatt uten

Blockchain-nettverk tar enten en tillatt eller tillatelsesfri tilnærming. Selv om tillatelsesfrie blockchain-nettverk gjør underverker i “offentlige” brukstilfeller som stemmegivning eller innsamling, er det absolutt ikke egnet for bedriftsmiljøer.

For eksempel trives forsyningskjedestyring eller bank / betaling i et tillatt og kontrollert økosystem, spesielt styrt av reguleringsregimer. Med bedre skalerbarhet og raskere utgangsrate er tillatt blockchain et langt bedre alternativ for et bedriftsprosjekt.

La oss gå videre til avstemningen –

avstemningsanalyse telefonica

Avstemningsresultatene gjenspeiler også den ideen.

De aller fleste respondenter favoriserer Hyperledger Fabric Private Network eller ethvert konsortiestøttet tillatt nettverk.

Interessant, Public Ethereum er også ganske populært. Årsaken til dette valget er den relevante rollen Ethereum har spilt i opprettelsen og styringen av smarte kontrakter som representerer den viktigste søylen i blockchain-applikasjoner for virksomhetsadopsjon. Likevel foretrekkes tillatte blokkjeder for å drive virksomhet.

Hvorfor det?

Som forskningen bekrefter, er bedre kontroll og tillit blant enhetene veldig avgjørende i bedriftsscenariet. Et tillatt nettverk kan hjelpe dem med å oppnå det.

Tenk for eksempel på en typisk forsyningskjede. Elementene i en forsyningskjede fungerer naturlig i et lukket og kontrollert miljø, som forretningspartnere. Disse elementene kan utføre mer effektivt og raskt ettersom de har et høyere tillitsnivå, delte styringsregler og allment aksepterte operasjonelle retningslinjer.

Skalerbarhet, sporbarhet og gjennomsiktighet er de mest bekymrede sakene

Virksomhet handler om skalering. En virksomhet som tjener 1 million dollar i inntektsplaner for å øke inntektene, beløper seg til 10 millioner dollar. Vekst er arten av enhver bedrift.

Imidlertid kan et selskap ofre ytelse mens du skalerer. Så, men det er viktig å øke skalerbarhet og ytelse samtidig.

På samme måte, for ethvert blockchain-nettverk, uavhengig av om det er tillatt eller tillatelsesløst, blir skalerbarhet og ytelse viktige aspekter.

Bedriftsdriftsmiljøer krever sporbarhet og gjennomsiktighet. Du tror kanskje at tillatte blokkjeder er “alternativet” for bedrifter. Men slike blockchain-nettverk mangler full offentlig åpenhet. Derfor velger noen bransjedomener (spesielt i offentlig sektor) tillatelsesløse nettverk som Public Ethereum.

Til slutt, den siste betydningsfulle bekymringen for bedrifter, er selve teknologien. Til tross for den forstyrrende innvirkningen i næringslivet, er blockchain fremdeles et nyfødt konsept, langt fra å modnes. Dermed blir teknologisk modenhet en avgjørende faktor.

Så hva føler våre respondenter?

Vi har uavgjort her. Nesten halvparten av deltakerne føler at skalerbarhet og ytelse til blockchain-nettverkene gjelder problemer. En lignende befolket gruppe prøver å finne måter å få bedre sporbarhet og gjennomsiktighet i private økosystemer.

Til slutt er omtrent en fjerdedel av respondentene bekymret for modenhetsnivået til teknologien.

Det ser ut til at bedriftens prosjekter ser etter en blanding av to verdener. De leter etter skalerbarhet, men ønsker heller ikke å ofre sporbarhet og gjennomsiktighet.

Likevel, med mer bedriftsorienterte funksjoner, har tillatte blockchain-nettverk en liten ledelse over det motsatte alternativet.

Last ned den fullstendige forretningsverdien av Blockchain-avstemningsanalyse

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me