Blockchain rešitve za upravljanje premoženja

Hitro izdajte varna in prilagodljiva sredstva

hitro izdajajo varna in prilagodljiva sredstva

Težava

Danes je izdaja sredstev počasen in zapleten postopek, ki vključuje več posrednikov. Podedovani sistemi povzročajo, da se institucije počasi odzivajo na nenehno spreminjajoče se zahteve vlagateljev in vse strožje finančne predpise.

Rešitev

Codefi poenostavlja celoten postopek izdaje sredstev in upravljanja življenjskega cikla. Ponujamo hitro, varno in prilagodljivo izdajo digitalnih sredstev, popolnoma kodiranih in avtomatiziranih s pravicami in obveznostmi vlagateljev ter tudi atributi skladnosti.

Digitalizacija tako tradicionalnih vrednostnih papirjev kot novih finančnih instrumentov omogoča monetizacijo širšega nabora sredstev. Prilagodljivo izdajanje in hiter čas do prodaje omogočata izdajateljem, da atribute digitalnih sredstev neposredno uskladijo z zahtevami vlagateljev. Ta napredek, skupaj z razdrobljenim lastništvom in zmanjšanimi operativnimi stroški, prinaša številne prednosti, ki spreminjajo igro. Najpomembnejše je, da širi dostop do širšega trga potencialnih vlagateljev, povečuje velikost trga in spodbuja močno likvidnost. Pospeši priložnosti sekundarnega trga, znatno zmanjša tveganje nasprotne stranke, poveča hitrost postopka financiranja in odklene kapital z nižjimi stroški.

Preberite si o partnerstvu Mata Capital s Codefijem za tokenizacijo treh skladov v skupni vrednosti 350 milijonov EUR →

Avtomatizirajte skladnost na svetovnih trgih

avtomatizirajo skladnost na svetovnih trgih

Težava

Zahteve glede skladnosti in regulativnega poročanja so se znatno povečale, da bi sledili tempu finančnih inovacij. Tradicionalno se podjetja zanašajo na mesečne ali četrtletne ročne revizije, ki so neučinkovite in nagnjene k človeškim napakam, manipulacijam in goljufijam. Podjetja, ki poslujejo na mednarodni ravni, predstavljajo tudi izziv za upoštevanje spreminjajočih se predpisov v več jurisdikcijah.

Rešitev

Codefi izdaja digitalna sredstva na nespremenljivi knjigi z vgrajenimi funkcijami skladnosti in samodejnim spremljanjem transakcij v realnem času. Ustvarjamo digitalna sredstva, ki se obnašajo podobno kot obstoječi razredi sredstev, s kodo po vzoru tradicionalne zakonodaje o vrednostnih papirjih, atribute skladnosti pa programiramo tako, da upoštevajo posebne predpise v skladu z načrtovano geografsko distribucijo. Naša platforma lahko dovoljenja razširi na regulatorje, kar omogoča nadzor v realnem času nad dejavnostmi premoženja in omrežja. Skladna digitalna sredstva z vedenjem običajnih modelov sredstev in pregledno poročanje ustreznim zainteresiranim stranem zmanjšujejo negotovost vlagateljev in regulatorjev ter pomagajo spodbujati odobritev in sprejetje.

Upravljajte celoten življenjski cikel sredstva na eni platformi

upravljati celoten življenjski cikel sredstev na eni platformi

Težava

Tradicionalni vpisi v sklade in upravljanje življenjskega cikla sredstev temeljijo na zapletenih, ročnih, papirnatih postopkih, ki vključujejo peščico posrednikov. Ti procesi so nagnjeni k človeškim napakam, manipulaciji s podatki in goljufijam ter se pogosto pojavljajo v silosih, kar zahteva pogosto usklajevanje podatkov. Razdrobljeno upravljanje sklada povzroči kopičenje stroškov, visoke naročnine in slabe izkušnje vlagateljev.

Rešitev

Codefi digitalizira dogodke življenjskega cikla varnosti na eni platformi. Obdrži en vir resnice za vse dejavnosti platforme in olajša dostop do podatkov ter odpravi potrebo po ročnem usklajevanju. To optimizira celotno paleto korporacijskih ukrepov, od glasovanja o dividendi in pooblaščencu do delitve, izdaje pravic in garancij, prevzemov in zamenjav – poenostavitev izkušenj vlagateljev.

Popolnoma digitalni življenjski cikel olajša upravljanje omrežja, izboljša odnose z vlagatelji in omogoča upravljanje omejitev v realnem času. Kodirana poslovna logika zmanjšuje človeške napake, odpravlja potrebo po servisiranju sredstev tretjih oseb, bistveno izboljša učinkovitost in zmanjša stroške.

Digitalna sredstva distribuirajte neposredno vlagateljem

digitalna sredstva distribuirajo neposredno vlagateljem

Težava

Ob izdaji se investicijska podjetja tradicionalno zanašajo na banke, posrednike in druge posrednike, da distribuirajo svoje izdelke. To povzroča posredniške stroške in spodbuja odstranjevanje odnosov z vlagatelji, kar omejuje sposobnost podjetja, da upravlja izkušnje vlagatelja.

Rešitev

Codefi omogoča neposredno distribucijo sredstev na svojem trgu digitalnih sredstev. Izdajatelje neposredno povezujemo z vlagatelji in olajšujemo medsebojne trge, ustvarjamo priložnosti za sekundarni trg in spodbujamo večjo likvidnost. Investicijskim podjetjem omogočamo, da prevzamejo nadzor nad celotno vrednostno verigo upravljanja premoženja in v postopku odpravijo provizije za posrednike, servisiranje premoženja in proxy..

Transakcija s poravnavo v realnem času

transakcije s poravnavo v realnem času

Težava

Cikli kliringa in poravnave lahko trajajo do tri delovne dni od datuma transakcije, pri čemer se prek več posrednikov uporabijo tihi sistemi. To povzroča zamude pri plačilih med zainteresiranimi stranmi in vpliva na denarni tok.

Rešitev

Blockchain odpravlja potrebo po posrednikih, kot so transferni in plačilni agenti, centralne klirinške hiše in centralne varnostne vloge – kar omogoča poravnavo skoraj v realnem času in uresničitev T + 0. Accenture je pred kratkim ocenil, da bi lahko globalna finančna industrija prihranite do 10 milijard dolarjev z uporabo verige blokov za shranjevanje in obdelavo obračuna in poravnave.

Nadgradite kakovost podatkov za servisiranje sredstev

nadgraditi kakovost podatkov za servisiranje sredstev

Težava

Skrbniki se trenutno zanašajo na številne vire, da zagotovijo natančne varnostne reference in temeljne podatke o sredstvih, ki ustrezajo spremembam korporacijskih dejanj in povezanih dogodkov. Za to morajo skrbniki plačevati premije in si prizadevati za standardizacijo informacij, ki so ključne za skoraj vse večje sisteme in procese v panogi..

Rešitev

Blockchain spreminja način zbiranja, preverjanja, posodabljanja in vzdrževanja digitalnih podatkov o sredstvih z zagotavljanjem enega samega vira resnice, ki odpravlja potrebo po uskladitvi podatkov. Dobavljamo zaupanja vredne, strojno berljive nabore podatkov, ki izvajajo kritične procese in analitiko. To racionalizira čiščenje in uporabo podatkov, zmanjša stroške in olajša izkušnje izdajateljev, vlagateljev, skrbnikov in drugih zainteresiranih strani..

Prednosti Blockchaina pri upravljanju sredstev

Širša monetizacija sredstev

Širša monetizacija sredstev

Tokenizacija sredstev se lahko uporablja tako za tradicionalne vrednostne papirje kot za nove finančne instrumente, s čimer se širijo vrste sredstev v upravljanju.

Izdelki, prilagojeni povpraševanju na trgu

Izdelki, prilagojeni povpraševanju na trgu

Sredstva je mogoče prilagoditi posebnim zahtevam vlagateljev, počasne poravnave finančnih produktov pa je mogoče prestrukturirati, da se bolje prilagodijo spreminjajočemu se povpraševanju. 

Širši dostop do trga in manjša tveganja

Širši dostop do trga in manjša tveganja

Frakcionalizirano lastništvo, globalna distribucija in nižji stroški izdaje zagotavljajo, da so cenovno dostopna sredstva dostopna večjim vlagateljem. 

Povečane možnosti sekundarnega trga

Povečane možnosti sekundarnega trga

Povečana povezanost med digitalnimi sredstvi in ​​povezanimi omrežji širi priložnosti sekundarnega trga in izboljšuje likvidnostne možnosti.

Takojšna obdelava in poravnava po trgovanju

Takojšna obdelava in poravnava po trgovanju

Blockchain aktivira takojšnjo spremembo evidence lastništva, ureditve prenosa in poravnave sredstev.

Učinkovitost procesa in zmanjšani stroški

Učinkovitost procesa in zmanjšani stroški

Pametne pogodbe avtomatizirajo postopke upravljanja premoženja, vključno s skladnostjo, KYC / AML, vzdrževanjem registra, poravnavo plačil, spremljanjem transakcij in poročanjem. To prinaša znatne prihranke časa in stroškov.

Raziščite Blockchain rešitve za nepremičnine

Izkoristite verigo blokov, da izkoristite priložnosti, ki jih ustvarjajo nepremičninska digitalna sredstva. Sodelujte s podjetjem ConsenSys za oblikovanje novih poslovnih modelov, izboljšanje osnovnega poslovanja z nepremičninami, zmanjšanje stroškov, zmanjšanje podatkovnih skladišč in zmanjšanje preglednosti.

RaziščiteRaziščite Blockchain rešitve za nepremičninecodefi sredstva bg

ConsenSys Codefi

Popolna programska oprema blockchain za upravljanje digitalnih sredstev

Codefi upraviteljem premoženja omogoča ustvarjanje, izdajanje in upravljanje življenjskega cikla digitalnih sredstev, povezanih trgov in digitalnih finančnih instrumentov v pooblaščenih blockchain omrežjih..

  • Ustvarite finančne produkte ki trenutno niso listinjene, vključno z obveznostmi, računi in pogodbami o storitvah dobaviteljev. Nadgradite povezavo med popolnoma digitaliziranimi sredstvi in ​​oblikujte nove finančne izdelke in storitve.
  • Bolje izpolniti zahteve vlagateljev in trga s prestrukturiranjem počasnega poravnavanja finančnih produktov in prilagajanjem izdajanja sredstev neposredno za specifikacije vlagateljev.
  • Odklenite likvidnost z omogočanjem hitrih in varnih prenosov sredstev med enakovrednimi, da se razširijo možnosti sekundarnega trga in privabijo nadaljnje vlagatelje v vaše omrežje.
  • Vstopite na svetovne trge, razširite svojo bazo vlagateljev, in zbirajo bolj raznolika sredstva v upravljanju z mednarodnimi distribucijskimi zmogljivostmi.
  • Doseči optimalno operativna učinkovitost in zmanjšanje stroškov z avtomatiziranimi procesi ter porazdeljeno in vzajemno povezano tržno infrastrukturo.
Preberite več o platformi Codefi za digitalna sredstva →

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me