ConsenSys Labs napoveduje naložbo v atpar

blog 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedDogodki in konferencePressGlasila

Naročite se na naše novice.

Email naslov

Spoštujemo vašo zasebnost

HomeBlogPress Release

ConsenSys Labs napoveduje naložbo v atpar

Skupina, ki stoji za protokolom ACTUS, pridobi podporo pri ustvarjanju infrastrukture za interoperabilna finančna sredstva. Avtor ConsenSys 11. november 2019 Objavljeno 11. novembra 2019

Zürich, Švica in New York, ZDA– ConsenSys Labs je danes napovedal naložbo v atpar, ekipa s sedežem v Švici, ki z razvojem protokola ACTUS zagotavlja finančne aplikacije bančnega razreda. ConsenSys kot eden vodilnih vlagateljev v Ethereum podpira projekte, ki bi lahko spodbudili posvojitev, kjer ekosistem vidi največ potenciala – finančne storitve in bančništvo. 

Finančna sredstva so v središču vsake finančne storitve in predstavljanje teh sredstev na Ethereumu na pregleden in interoperabilen način je ključna obljuba gibanja odprtih financ. Uresničuje to obljubo, protokol ACTUS pa je odprtokodni okvir za enotno izdajanje finančnih instrumentov bančnega razreda za vse razrede sredstev. atpar je odprl svoj sistem pametnih pogodb za protokol ACTUS dne GitHub in a demo portal je na voljo na testnem omrežju Ethereum.  

Okvir pametnih pogodb protokola ACTUS predstavlja finančna sredstva in njihovo logiko na Ethereumu kot modularne, lego podobne gradnike s predlogami, ki jih je mogoče parametrizirati tako, da predstavljajo skoraj vsak finančni instrument, od hipotek in obveznic do izvedenih finančnih instrumentov in pozneje. Namesto da bi razvijalci gradili iz nič, lahko razvijalci delajo s finančnimi pogodbami, ki so pripravljene za uporabo in vsebujejo strojno berljive enotne terminske liste in razpored obveznosti. Poleg tega protokol ACTUS obravnava vidike servisiranja, kot so izdajanje, beleženje in posodabljanje sprememb stanja, frakcionalizacija in združevanje sredstev, razdelitev sredstev in močno poenostavlja poročanje in analitiko sredstev in portfeljev. Atparjeva celovita infrastruktura finančnim institucijam omogoča upravljanje in servisiranje življenjskega cikla finančnega premoženja za delček današnjih stroškov. 

Ko je razvoj na področju decentraliziranega financiranja (DeFi) dosegel visoko panogo, saj je bilo več kot 600 milijonov dolarjev zaprtih samo v verigi Ethereum, se ConsenSys zavzema za naložbe v projekte, ki bodo pospešili morebitno migracijo bilijonov vrednih finančnih trgov na blockchain omrežja. Na enak način je sprejetje standarda ERC-20 odklenilo možnost tokenizacije po celotnem omrežju, tako da je enostaven žeton ERC-20 enostavno zamenjal za drugega in uporabil v denarnicah in na borzah, protokol ACTUS želi omogočiti enako interoperabilnost za finančna sredstva. V kombinaciji z ERC-2222 standard razdeljevanja sredstev – kar je bilo skupno prizadevanje, ki ga je vodil atpar – finančna sredstva bodo zaobšla znatne stroške vključevanja in usklajevanja podatkov današnjih starih sistemov.  

Joseph Lubin, ustanovitelj podjetja ConsenSys in soustanovitelj podjetja Ethereum, je dejal: „Tehnična specifikacija ACTUS in finančni protokol ACTUS lahko skupaj postaneta HTML in HTTP finančne plasti decentraliziranega svetovnega spleta, kar podjetjem omogoča, da premagajo neučinkovitost našega sedanjega finančnega sistema z obzidjem, ki podjetja in trge omejuje na lastniške sisteme. Cilj protokola ACTUS je v prihodnosti opredeliti vsako finančno pogodbo na planetu z natančno določenimi vložki, izhodi in algoritmi za kodiranje pretokov vrednosti, ki so vsak upodobljeni in zajeti v pravno zavezujoč pametni sporazum, ki temelji na verigi blokov. “

Atpar je februarja 2019 ustanovila raznolika ekipa z dolgoletnimi izkušnjami na področju finančnih storitev in decentraliziranih omrežij. Skupina atpar je ustanovila protokol ACTUS, da bi postavila tirnice za tokenizacijo denarnih tokov na Ethereumu in razvijalce opremila z orodji za ponovno zamisel finančnih storitev na odprti, interoperabilni in brez trenja infrastrukturi. Ekipa gradi na obstoječem Standardi ACTUS (Enotni standardi za algoritmične vrste pogodb), ki ga je razvil sektor finančnih storitev in sprejel kot industrijski standard za zastopanje premoženja kot odgovor na svetovno finančno krizo leta 2008. 

»Intermodalni zabojniki so revolucionirali pomorsko industrijo, cilj podjetja ATPAR je ponoviti te prednosti učinkovitosti za finančno industrijo. Protokol ACTUS zagotavlja infrastrukturo, ki vsebuje vse glavne finančne naložbe in jih opisuje z enotnimi, strojno berljivimi „tovornimi dokumenti“. Finančnim institucijam bo omogočilo, da bodo stroške proizvodnje skoraj znižale z avtomatizacijo servisiranja in poročanja o finančnih sredstvih v celotnem njihovem življenjskem ciklu, «je povedal Michael Svoboda, izvršni direktor atpar.

atpar dobiva zagon v svoji matični državi Švici, kjer so bili pred kratkim izbrani za eno izmed 10 fintech podjetij, ki se bodo pridružila 2019 Program pospeševalnika Kickstart lansirala Digital Switzerland. atparjeva udeležba v kohorti Kickstart je privedla do Dokazilo o konceptu s Swisscomom, največji ponudnik telekomunikacij in operater bančne infrastrukture v Švici. Swisscom raziskuje protokol ACTUS, da bi ustvaril rešitve za tokenizirani dolg za švicarsko finančno industrijo. Poleg tega švicarska agencija za inovacije Innosuisse je pozdravil atpar ekipi do njenega osnovnega programa treniranja in ji izdala nepovratna sredstva za poklicni razvoj. 

Naložba podjetja ConsenSys Labs bo ekipi atpar omogočila prehod razvoja protokola ACTUS iz testne mreže Ethereum v glavno mrežo.. 

Za več informacij o atparju in kako graditi s protokolom ACTUS obiščite atpar.io in actus-protocol.io.

Več o atparju:

atpar gradi finančno infrastrukturo na Ethereumu, ki izdajateljem in ponudnikom rešitev za izdajo pooblastila omogoča, da v del celotnih življenjskih ciklov označijo in upravljajo celotno širino razredov finančnega premoženja za delček današnjih stroškov.

O laboratorijih ConsenSys:

Consensys Labs vlaga v najbolj obetavne svetovne ustanovitelje Web3. Z naložbami v več kot 78 podjetij v 22 državah je Labs osredotočen na to, da pomaga ustanoviteljem zgraditi bolj decentralizirano in zaupanja vredno prihodnost. Več o tem na Labs.ConsenSys.net.

Medijski stiki: 

[e-pošta zaščitena]

Michael Svoboda, [e-pošta zaščitena]

 

 

Na naše novice se naročite na najnovejše novice o Ethereumu, rešitve za podjetja, vire za razvijalce in še več.Poročilo DeFi za Ethereum Q3 2020Prijavi

Poročilo DeFi za Ethereum Q3 2020

Poročilo DeFi o Ethereum Q2 2020Prijavi

Poročilo DeFi o Ethereum Q2 2020

Poročilo Ethereum 2 0 Staking EcosystemPrijavi

Eterično poročilo Ethereum 2.0

Popoln vodnik za poslovna omrežja BlockchainVodnik

Popoln vodnik za poslovna omrežja Blockchain

Kako zgraditi uspešen izdelek BlockchainSpletni seminar

Kako zgraditi uspešen izdelek Blockchain

Centralne banke in prihodnost denarjaBel papir

Centralne banke in prihodnost denarja

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me