Država stabilnih kovancev 2019

blog 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedDogodki in konferencePressGlasila

Naročite se na naše novice.

Email naslov

Spoštujemo vašo zasebnost

DomovBlogNovice

Država stabilnih kovancev 2019

Z več kot 200 stabilnimi kovanci, med katerimi lahko izbirate, je tukaj vse, kar morate vedeti o enem najbolj aktivnih sektorjev v blockchain techby ConsenSys, 16. avgust 2019, objavljeno 16. avgusta 2019

stabilkovanci

Leto 2019 se je izkazalo za veliko leto za razvoj stabilnokovancev in decentraliziranega financiranja, zlasti v zvezi s projekti, zgrajenimi na blokovni verigi Ethereum. Odlično in temeljito poročilo avtorja Blockdata, na podlagi nedavnega dela Blockchain.com, Stable Report in ConsenSys, opravil obsežno študijo sedanjega ekosistema stabilnokovancev in odkril ogromno izjemnih spoznanj.

Nekaj ​​poudarkov: Prvič, od začetka leta 2017 je bilo napovedanih več kot 200 projektov, vendar le 30% še ni javno objavljenih, v času pisanja tega članka je bilo v obtoku 66 javnih in aktivnih kovancev. V poročilu je še zapisano, da bo leto 2019/2010 verjetno največje letošnje leto glede stabilnih kovancev, ki bodo začeli delovati.

Od stabilnih kovancev, ki so se lansirali, je 50% vseh aktivnih stabilcoinov razvitih v omrežju Ethereum. Poleg tega so najbolj aktivni stabilkovanci, ki jih podpira USD, kot so Tether, Coinbase’s USDCoin in Gemini’s Gemini Dollar, medtem ko tisti, ki jih podpira zlato, najverjetneje ne bodo uspeli. Od vseh obstoječih stabilcoinov je Tether zbral največ sredstev, saj je letos prek IEO zbralo več kot milijardo dolarjev.

Stablecoin 101

Za začetek je tu nekaj osnovnih informacij o stabilkovancih, kot je navedeno v prvotnem stanju stabilnih kovancev ConsenSys (napisal Nathan Sexer).

Stablecoins so kripto-sredstva, ki vzdržujejo stabilno vrednost glede na ciljno ceno (npr. USD). Stablecoins so zasnovani za katero koli (decentralizirano) aplikacijo, za katero je potreben nizek prag nestanovitnosti, da je sposoben preživeti na verigi blokov.

Volatilnost preprečuje splošno sprejemanje kriptovalut kot hranilca vrednosti. Ker so podvrženi velikim nihanjem, ne predstavljajo ustreznega menjalnega sredstva niti obračunske enote. Dejansko nikoli nobeno podjetje verjetno ne bo sprejelo digitalne valute, če lahko njihova vrednost dan po tem drastično pade.

Zaradi nestanovitnosti tudi kdo težje sprejme valuto kot »enoto«, saj ni splošno sprejeto, koliko bi bila vredna ali bo vredna. Merilna enota mora po definiciji ostati stabilna. Tako nestanovitnost spremeni tisto, kar naj bi bile kriptovalute, v špekulativna kripto-sredstva. Z manj volatilnosti so kripto-sredstva morda že dosegla veliko širše občinstvo.

Hlapnost ima več vzrokov, med drugim:

 • nenehno spreminjanje percepcije javnosti
 • razvijajočih se trgih
 • statične denarne politike
 • neurejeni trgi

Primeri uporabe Stablecoinov

Primeri aplikacij, pri katerih je treba spremenljivost zmanjšati:

 1. Nakazilo za kritje delnic cen med obdelavo plačil
 2. Trgovina & Plačila za vsa podjetja, ki sprejemajo vsakodnevna plačila, fiat ali kripto, da bi se izognili nestanovitnosti
 3. Plače & Najemnine ali katero koli drugo ponavljajoče se plačilo
 4. Posojanje & Napovedovalni trgi (dolgoročne izdaje)
 5. Trgovanje & Upravljanje premoženja. V tem primeru so potrebni stabilkovanci, ker:

  • Omogočite denominacijo trgovalnih parov v ameriških dolarjih namesto v bitcoinih ali etrih

  • Omogočite izpostavljenost fiat-stopnjam (razen ETH ali BTC)

  • Omogočite lažjo vidnost in posvojitev s preprostim prikazom nihanj v fiatih

  • Omogočite možnosti arbitraže

 6. Shranjevanje vrednosti za dolgoročno varovanje pred tveganjem: npr. rudarji za kritje ponavljajočih se stroškov, ki zagotavljajo stabilen dohodek

Z drugimi besedami, kdor želi izkoristiti prednosti tehnologije veriženja blokov (preglednost, varnost, nespremenljivost …), ne da bi pri tem izgubil garancije (npr. Zaupanje in stabilnost), ki jih zagotavljajo fiat valute, potrebuje stabilno kripto valuto..

Vrste stabilnih kovancev

Obstajajo tri glavne kategorije stabilnostnih kovancev – vse zelo dobro podrobno opisane v prej omenjenih pregledih, ki jih bomo uporabili za kategorizacijo na zemljevidu, ki mu sledijo:

stanje stabilnokovancev 01avtor Haseeb Qureshi, “Stablecoins: oblikovanje cenovno stabilne kriptovalute”

Fiat-zavarovan

IOU “centralizirani” stabilnokovanci / podprti s fiatnimi valutami ali blagom, zavarovanim s premoženjem. Primeri teh so Tether, USD Coin, Gemini in Digix.

Kripto zavarovani

IOU »decentralizirani« stabilnokovanci / podprti s kripto in / ali več sredstvi, zavarovani s premoženjem. Primeri tovrstnih stabilnikov so MakerDAO, Steem in Alchemint.

Brez zavarovanja

Delnice Seigniorage / Decentralizirana banka / Algoritmični stabilizacijski mehanizmi. Primeri tovrstnih stabilnikov so Terra, Ampleforth in Element Zero

Najbolj priljubljena veriga blokov za stabilne kovance

Ethereum je nedvomno vodja stabilkoinov s 33 stabilnimi kovanci, razvitimi nad protokolom. Bitshares je na drugem mestu z 8 stabilnimi valutami, Stellar pa zaokroži tretji paket s 6 stabilnimi kovanci. Prevlada Ethereuma je posledica številnih razlogov. Prvič, Ethereum je izkoristil prednost prvega ponudnika in zgodnji projekti, kot je MakerDAO, so se odločili, da bodo izdali dai na vrhu Ethereuma. Drugič, stabilnokovanci na Ethereumu koristijo robustna obstoječa infrastruktura in enostavnost uporabe standardov žetonov ERC20.

Na primer, že obstaja združljivost z denarnicami, izmenjavami in orodji za analizo, kot je Alethio, Etherscan, MyCrypto in še več. Ko se nameravajo novi stabilnokovanci hitro širiti in rasti, je to lažje storiti na Ethereumu v primerjavi z drugimi verigami blokov. Podjetniške različice Ethereuma, kot je Quorum, ki ga uporablja JP Morgan, so nadalje razvile Ethereum kot glavnega kandidata za izdajo stabilkoinov.

stanje stabilnih kovancev 02Preko BlockData

Stablecoin financiranje

stanje stabilnih kovancev 04Preko BlockData

Začetne borzne ponudbe so se v letu 2019 pojavljale kot nov način zbiranja kapitala v kripto industriji. Tether je zaključil IEO, ki je zbral več kot milijardo dolarjev. Medtem ko je Tether zasenčil večino konkurence v smislu zbiranja sredstev, so drugi vrhunski projekti stabilnega kovanca v zadnjih dveh letih še vedno zbrali več kot 500 milijonov dolarjev kapitala. Na primer, Coinbaseov USD Coin je v treh krogih financiranja zbral več kot 200 milijonov USD.stanje stabilnih kovancev 03

Tvegani kapitalisti razumejo, da bi lahko, če stabilnocoin uspe, ustvaril impresiven dobiček. Vrhunska podjetja, kot so Digital Currency Group, Blockchain Capital in Andreessen Horowitz, so močno vlagala v kripto, zlasti v stabilne kovance. Dejansko je skoraj polovica vseh aktivnih stabilcoinov podprta s tveganji.

Količina stabilkoinov je v zadnjih dveh letih hitro rasla. Torej, medtem ko imajo pionirski stabilkovanci, kot so Tether, TrustToken in Dai, še vedno prevladujoč tržni delež, vendar se konkurenca hitro približuje. Seveda ne bodo vsi ti projekti uspeli, toda drastično povečanje stabilkovancev v zadnjih dveh letih jasno dokazuje, da mnogi posamezniki, podjetniki in podjetja verjamejo, da bodo stabilnokovanci močno vplivali na svet..

stanje stabilnokovancev 05Preko BlockData

Spodaj je neizčrpen seznam stabilcoinov, ki trenutno živijo ali se proizvajajo:

IOU Centralizirani, s kolateralom podprti stabilniki

Podprte s fiatnimi (ali tradicionalnimi sredstvi) rezervami

USDCoin: Valuta Coinbase, vezana na dolar.

Dvojček dolarjev: Stabilno valuta, vezana na USD, podprta z borzo Gemini.

Tether: Stabilni žetoni s podporo USD (USDT) zgrajen na Omni, vodilnem na trgu.

TrueUSD (avtor Skupina TrustToken): Stabilna kriptovaluta, podprta z USD (TUSD) s poudarkom na preglednosti, ki temelji na Ethereumu.

Digix zlati žetoni: Zlato stabilni žetoni (DGX). 1DGX = 1 gram zlata v singapurskem trezorju.

EURS (avtor Stasis): Stabilni žeton EIP-20, zavarovan s fiatom, podprt z EUR, s tokovi preverjanja, podprt s STASIS.

Globcoin.io: Stablecoins (GLX) so bili vezani na košarico fiatnih valut v priporu.

PAX: Stabilno valuta, vezana na USD, ki jo podpira Paxos Standard.

Monerium: Monerium s sedežem v Reykjaviku je odobril islandski finančni nadzorni organ in podprl košarico finančnih instrumentov.

StrongholdUSD: Stabilno valuto, ki jo finančne storitve Stronghold vežejo na USD.

Jibrel (avtor Jibrel Network): Stablecoins (jUSD, jEUR…), podprti s široko paleto sredstev, zgrajenih na verigi Ethereum.

PHI (z dfinity-network): IOU stablecoins (PHI), podprti s zavarovanji s posojili, vzdrževanimi algoritmično.

Saga: Kriptovaluta s premoženjem (SGA), ki se vzdržuje z rezervo v regulirani bančni instituciji, stabilno proti SDR (košarica valut).

PHP Bitspark: Stajbolin, ki ga je izvedla borza Bitspark, vezan na filipinski pezo.

GBT: Zlato hlev Hellogold

Tehtnica: Ustvaril Facebook in predvidoma se bo začel leta 2020, podprt z „košarico finančnega premoženja“.

Stabilno: Rezervni kovanci stabilnih kovancev (StableUSD) z oskrbo, prilagojeno z operacijami na odprtem trgu.

Izvorni žetoni eToro: Gibraltarska borza je lansirala vrsto stabilnikov, vezanih na svetovne valute, vključno z eToro rubljem (RUBX) in eToro juanom (CNYX)

THBEX: Uvedel ga je Everex, THBEX je stablecoin, vezan na tajski Bhat

Trdnjava USD (avtor Stronghold & IBM): žeton USD, podprt z več fiat valutami, ki temeljijo na omrežju Stellar, za katere jamči zvezna korporacija za zavarovanje vlog.

USD kovanec (avtor Circle & CENTER): Fiat žetoni (USDC) za kripto plačila in trgovanje (z uporabo CENTER, okvir za projekt stabilnih kovancev, ki vključuje realne rezerve premoženja, ki so ga izdali člani mreže CENTER in revidirali CENTER).

X8 valuta: Stabilna kriptovaluta (X8X), podprta s košarico fiat valut in fizično rezervo zlata.

“Pol-decentralizirani,” stabilnostni kovanci, podprti z zavarovanjem

Podprta s kripto-sredstvi.

Bitshares: Stabilna kriptovaluta (Smarctoins: BitUSD, BitCNY) z vrednostjo, zavarovano z več sredstvi (vključno s kripto), z uporabo izvedenih instrumentov.

Havven.io: Stablecoins (nUSD), podprti s provizijami, porazdeljenim skladom zavarovanja in mehanizmi izdaje).

MakerDAO: Decentralizirani sistem, ki izdaja stabilkovance (DAI), stabilno proti ETH in podprto z več sredstvi (za zdaj samo ETH, a cilj je odpreti različico z več zavarovanji). Vzdržujejo imetniki MKR. Primerljivo z izvedenimi instrumenti.

StatiCoin: Stablecoins, ki jih podpira ETH s sistemom, ki ujema špekulante za nakup žetonov proti hedgerjem, ki kupujejo “stablecoins” (Staticoin) za ustvarjanje stabilnosti.

Alchemint: Stablecoins (SDUSD), zgrajeni na vrhu NEO, podprti z naborom sredstev (fiat in kriptovalute).

Augmint: Digitalni žetoni (A-EUR, njihov stabilni žeton v EUR), namenjeni fiat valutam, ki kopirajo njihove mehanizme z uporabo stabilnostnih rezerv in pametnih pogodb.

Borealno (avtor polarni sij): Stabilna kripto-sredstva (Boreals), podprta s kombinacijo eterskih rezerv, dolga iz posojil in odobritve dapp.

Celo: Stabilni žetoni, vezani na fiat valute, podprti z raznoliko, prekomerno zavarovano in preverljivo rezervo kripto-sredstev.

Ravnotežje (EOSDT): Ecoin, ki temelji na EOS, je vezan na 1USD in zavarovan z drugimi digitalnimi sredstvi.

Rezerva (Reserve Research Team): žetoni, stabilizirani s kripto-sredstvi, zaklenjenimi v pametni pogodbi, “popolnoma” decentralizirani.

Sweetbridge: Stalni kovanci, zavarovani s stranskim zavarovanjem (Bridgecoins).

Unum: Stablecoins, podprti z več kriptovalutami in preprostimi rezervnimi mehanizmi.

Delnice Seigniorage

Deluje kot (delno) decentralizirana banka in vključuje elastične mehanizme oskrbe. Pogosto vključujejo nekatere pozicije zavarovanja, algoritemske predpise in zapletene mehanizme stabilnosti [nadaljnja branja tukaj]:

BitBay Official: Kriptovaluta (BAY) naj bi bila stabilizirana z dinamičnim klinom z uporabo „tekočih“ in „zamrznjenih“ žetonov in decentraliziranih mehanizmov upravljanja.

NuBits: Kriptovaluta (USNBT) stabilizirani z mehanizmi izdaje in skrbniškimi dotacijami.

SteemDollar (avtor Steemit): žetoni (SBD), ki naj se stabilizira na verigi blokov Steem s menjalnim tečajem 1: 1 USD – na podlagi sistema zamenljivih bankovcev.

Ogljik: Kriptovaluto spremlja (Carbon) z elastično ponudbo prek udeležencev na trgu, ki jo poganja Hedera Hashgraph.

Corion: Kriptovaluta, katere ceno vzdržuje samodejni nadzor inflacije / deflacije.

Drobci: Stabilni (nizko volatilni) žetoni (fragment USD) z revidirano politiko rezerv in denarne oskrbe.

Kowala (avtor Kowala Tech): kriptovaluta (kCoin), da je stabilna proti fiatom, kripto in drugim vrstam sredstev, ki se vzdržujejo z algoritmi in tržnimi besedami.

Topl: Stabilna kriptovaluta (Polys), podprta s košarico premoženja, stabilizirano s strani fundacije Topl, ki izdaja in unovčuje žetone.

Stabilno: Žetoni (STB), ki naj se stabilizira s prilagodljivo ponudbo in povpraševanjem z mehanizmi za zadrževanje inflacije.

StableUnit: Žetoni, katerih cena se vzdržuje z več stabilizacijskimi mehanizmi, ki vključujejo DAO, rezerve kriptovalut, ki uporabljajo različne denarne sisteme.

TerraMoney: Kriptovaluta, vezana na košarico valut (npr. SDR) in sredstva, katerih vrednost je algoritmično stabilizirana; vključuje decentralizirane mehanizme elastične oskrbe.

***

Najnovejše novice in analize Ethereuma želite naravnost v mapo »Prejeto«?

Naročite se na glasila ConsenSys

CBDCDeFiPaymentsStablecoinNewsletterNaročite se na naše novice o najnovejših novostih v Ethereumu, podjetniških rešitvah, virih za razvijalce in še več.Poročilo DeFi za Ethereum Q3 2020Prijavi

Poročilo DeFi za Ethereum Q3 2020

Poročilo DeFi o Ethereum Q2 2020Prijavi

Poročilo DeFi o Ethereum Q2 2020

Poročilo Ethereum 2 0 Staking EcosystemPrijavi

Eterično poročilo Ethereum 2.0

Popoln vodnik za poslovna omrežja BlockchainVodnik

Popoln vodnik za poslovna omrežja Blockchain

Kako zgraditi uspešen izdelek BlockchainSpletni seminar

Kako zgraditi uspešen izdelek Blockchain

Centralne banke in prihodnost denarjaBel papir

Centralne banke in prihodnost denarja

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me