Glavna finančna klirinška hiša raziskuje Ethereum za upravljanje digitalnih sredstev

blog 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedDogodki in konferencePressGlasila

Naročite se na naše novice.

Email naslov

Spoštujemo vašo zasebnost

HomeBlogEnterprise Blockchain

Glavna finančna klirinška hiša raziskuje Ethereum za upravljanje digitalnih sredstev

Depozitarni sklad & Novi prototip Clearing Corporation izkorišča verigo blokov Ethereum za racionalizacijo dejavnosti kapitalskih trgov. avtor Emma Channing, Phil Kelly 1. julij 2020 Objavljeno 1. julija 2020

Projekt Whitney

Industrija finančnih storitev je z Depository Trust naredila še en korak naprej na področju digitalnih sredstev, ki temeljijo na verigah blokov & Nedavna izdaja njihovega klirinškega podjetja Študija primera projekta Whitney. Platforma, ki kot osnovno tehnologijo uporablja Ethereum, zajema nov pristop k zastopanju vrednosti na kapitalskih trgih in označuje dobo povečane učinkovitosti finančnih storitev. Projekt Whitney je izšel v tandemu s projektom Ion, pospešenim projektom poravnave, ki nadalje raziskuje skrajšanje obračunskih in poravnalnih ciklov. 

Najnovejša pobuda DTCC odmeva delo, ki že nekaj časa poteka po vsem svetu. Glavne institucije so sprejele evidence o vrednostnih papirjih na osnovi Ethereuma in aktivno raziskujejo tokenizirano ponudbo. Kot prvi primer takšnega razvoja dogodkov je Svetovna banka leta 2018 začela izdajati obveznice Bond-i blockchain platforma, zadnja tranša je znašala 50 milijonov AUD avgusta 2019. ConsenSysova lastna programska oprema Codefi je od lansiranja leta 2019 omogočila velik in primerljiv obseg projektov digitalnega premoženja..

Nastajajoče priložnosti za cevovode ameriške industrije vrednostnih papirjev

DTCC je v središču ameriških kapitalskih trgov in je že dolgo gonilo inovacij. Cilj korporacije je okrepiti potrgovinske procese, zagotoviti učinkovito infrastrukturo in podpreti ekonomijo obsega, hkrati pa ohraniti varnost. Družba Depository Trust Company (DTC), hčerinska družba korporacije, je bila ustanovljena leta 1973 za reševanje naraščajočega obsega papirologije in posledičnih tveganj s hitrim povečevanjem transakcij z vrednostnimi papirji v tistem času na ameriških kapitalskih trgih. DTCC in njegove hčerinske družbe na leto obdelajo transakcije v vrednosti skoraj 2 kvadratne milijarde dolarjev. 

Približno 50 let pozneje se ameriški kapitalski trgi in DTCC pripravljajo na nove temeljne premike v industriji, ki jih bo povzročil pojav digitalnih sredstev. Projekt Whitney in Ion imata potencial, da končno dosežeta nekaj dolgo zastavljenih ciljev, kot sta skrajšani cikli poravnave in avtomatizirana skladnost.

ikona konsenz pleksusa okrogla Oglejte si naš spletni seminar o prihodnosti finance Watch

Platforma Whitney: zgrajena na Ethereumu 

Whitney Platform je prototip, ki temelji na verigi blokov, ki kova žetone in beleži prenose sredstev v javnem omrežju Ethereum, hkrati pa ohranja neodvisen digitalni zapis lastništva varnosti zunaj verige. 

Platforma je zasnovana za reševanje številnih bolečih točk na zasebnih trgih, od dragih papirnatih postopkov do razdrobljene skladnosti. Nekatere njegove temeljne zmogljivosti vključujejo digitalno in kriptografsko preverljivo evidenco lastništva vrednostnih papirjev, pa tudi dinamični mehanizem pravil, ki deluje zunaj verige, da omogoča dovoljene transakcije v verigi in zagotavlja, da izdajatelji, trgovci s posredniki in vlagatelji ohranjajo skladnost v celotnem življenjski cikel vrednostnih papirjev.

Povečanje zagona za prevzem digitalnih sredstev 

Poteza DTCC za objavo projekta Whitney sledi naraščajočemu zagonu na trgih konvencionalnega in digitalnega premoženja kapitala, ki se je gradil do leta 2018, 2019 in do leta 2020. 

Leta 2018 je bil JPMorgan Chase prelomen preizkus sklepčnosti s Kanadsko nacionalno banko in Svetovno banko 81 milijonov dolarjev Bond-i leta 2018 in drugo izdajo leta 2019. Lani julija je skupina CapBridge Group v partnerstvu s ConsenSys lansirala 1x, prvovrstno izmenjavo varnostnih žetonov s sedežem in urejanjem v Singapurju. Septembra Santander napovedal izdajo 20 milijonov dolarjev vredne obveznice. Santanderjev projekt je bil omembe vreden, ker je bil prva velika izdaja, ki je bila v celoti opravljena v javnem omrežju Ethereum. 

Od takrat je več drugih finančnih institucij sprejelo mrežo Ethereum. Francoski upravitelj premoženja Mata Capital je s platformo za upravljanje premoženja ConsenSys Codefi pridobil 350 milijonov EUR nepremičnin zunaj Pariza.

ikona konsenz pleksusa okrogla Študija primera: Kako je Mata Capital pridobil 350 milijonov EUR nepremičnin

Ethereum služi kot podlaga za 95% do danes izdanih digitalnih sredstev. Zelo programabilna zasnova blockchaina, izvorne zmožnosti tokenizacije in široko sprejeti standardi žetonov so postali idealna platforma za digitalizacijo sredstev. Projekt DTCC izvaja standard žetonov, skladen z ERC-20. Standardi varnostnih žetonov, kot so ERC1400 prav tako predstavljajo možnosti, da DTCC v žetone vgradi dodatne funkcije, kot so vgrajena skladnost, podrobni nadzor prenosa in možnost ustvarjanja različnih držav s posebnimi pravicami, neposredno v verigi, na primer zavarovanje.

Kako platforma Whitney uporablja Ethereum

Za projekt Whitney je DTCC izbral javno omrežje Ethereum in njegov standard ERC20 za kovanje žetonov, pa tudi zunajverižni Oracle Compliance in rezervno neodvisno evidenco zalog. Za sekundarno trgovanje Project Whitney predvideva scenarij, ko ljudje trgujejo bodisi na trgu OTC bodisi na alternativnem sistemu trgovanja (ATS), in sicer bodisi na lastno ime upravičenega imetnika bodisi prek skrbniškega modela. V skrbniškem modelu se žetoni hranijo v omnibus računu v imenu vlagatelja, podobno kot ime ulice.

Premisleki glede oblikovanja: Javna in zasebna omrežja Ethereum 

Študija primera Project Whitney ugotavlja, da so DTCC pri izbiri javnega Ethereuma vodili štirje ključni dejavniki:

  • Opazovanje dosedanjih prizadevanj za tokenizacijo zasebnih trgov v ZDA
  • Dostop do odprtokodnih orodij
  • Priložnost za preizkušanje izvrševanja ključnih operativnih procesov zunaj verige
  • Želja po oblikovanju praktične tehnične pronicljivosti okoli javne blockchain infrastrukture

Medtem ko se je DTCC odločil za sodelovanje z javnim omrežjem Ethereum, bi bil alternativni pristop, ki ga do danes uporabljajo mnogi odjemalci, ustvarjanje zasebnega primerka Ethereuma. Zasebno omrežje omogoča uporabnikom, da dosežejo veliko večje zmogljivosti pri dimenzijah, kot je pretočnost, in se izognejo plačilu za plin.   

Tehnologije, kot so Hiperledger Besu in Sklepčnost so se pojavile kot privzete odločitve za podjetjem prijazne odjemalce Ethereuma. The Suita PegaSys, ki jo je razvila ekipa, ki je razvila Hyperledger Besu, podjetjem omogoča hitro zavijanje zasebnih omrežij Ethereum z naprednimi funkcionalnostmi in 24-urnimi podpornimi storitvami.  

Zasebna omrežja Ethereum so osnova za številne odmevne konzorcije blockchain, kot so komgo (zainteresirane strani vključujejo Citi, Shell, BNP in ING) in Covantis (zainteresirane strani vključujejo ADM, Cargill in Louis Dreyfus). 

Poleg tega naj bi se Ethereum 2.0, velika nadgradnja javnega omrežja Ethereum, začel izvajati leta 2020. Ethereum 2.0 bo prinesel številne prednosti glede zmogljivosti, vključno z eksponentno razširljivostjo in hitrostjo transakcij, kot rezultat prehoda s soglasnega algoritma za dokaz o delu na dokaz Vložek.

Kaj sledi pri sprejemanju digitalnih sredstev

Projekt Whitney je še en dokaz, da bodo digitalna sredstva vodila do inovacij na kapitalskih trgih tako za operativno učinkovitost kot tudi za večji dostop do zasebnih trgov za vlagatelje v Main Streetu. Z vsestransko platformo za upravljanje digitalnega premoženja, kot je Codefi, imajo sedanje finančne institucije na voljo rešitve na ključ za načrtovanje, izdajo in trgovanje z digitalnimi sredstvi in ​​vrednostnimi papirji.. 

Demo ConsenSys Codefi danes

Povežite se z našo skupino strokovnjakov, da predstavite naš paket rešitev za digitalna sredstva. Pišite nam Asset Management Kapital MarketsCodefiNewsletterNaročite se na naše glasilo za najnovejše novice Ethereum, rešitve za podjetja, vire za razvijalce in še več.Popoln vodnik za poslovna omrežja BlockchainVodnik

Popoln vodnik za poslovna omrežja Blockchain

Uvod v tokenizacijoSpletni seminar

Uvod v tokenizacijo

Prihodnost financ Digitalna sredstva in DeFiSpletni seminar

Prihodnost financ: digitalna sredstva in DeFi

Kaj je Enterprise EthereumSpletni seminar

Kaj je Enterprise Ethereum?

Centralne banke in prihodnost denarjaBel papir

Centralne banke in prihodnost denarja

Komgo Blockchain za financiranje blagovne menjavePrimer Stud

Komgo: Blockchain za financiranje blagovne menjave

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me