Izkoristite Blockchain za premagovanje vrzeli v digitalnem izobraževanju: Inovativno financiranje občin v času koronavirusa

blog 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedDogodki in konferencePressGlasila

Naročite se na naše novice.

Email naslov

Spoštujemo vašo zasebnost

Sredstva HomeBlogCodefi

Izkoristite Blockchain za premagovanje vrzeli v digitalnem izobraževanju: Inovativno financiranje občin v času koronavirusa

avtor Alex Kostura 1. maj 2020 Objavljeno 1. maja 2020

steblo t4l 8211 PnSpCHYKsw brez brizganja

Pandemija koronavirusa je spremenila skoraj vse vidike našega vsakdana. Eno področje, na katerega obstajajo tako neposredni kot dolgoročni učinki v številnih vprašanjih, je izobraževanje. Omejitve socialne oddaljenosti so v bližnji prihodnosti odpeljale učence in učitelje iz učilnic. Na žalost številni naši šolski sistemi in lokalne oblasti niso bile pripravljene na ta prehod na 100% digitalno učenje.

Številni študentje in učitelji nimajo bistvenega pomena za spletno učenje – domači računalnik, ki ga je mogoče nameniti sami sebi, in zanesljiv hitri internet. Prejšnje študije so se osredotočale le na to, ali obstaja „računalnik“ ali „dostop do interneta“, in ne na to, ali gre dejansko za funkcijo, ki je namenjena temu otroku za digitalno učenje na daljavo. Ameriške skupnosti morajo nujno skupaj z inovativnimi mehanizmi financiranja raziskati dejanske tehnične potrebe, da bi zdaj odpravile vrzeli in se pripravile na prihodnost, v kateri bo več, če ne celo učenje, potekalo na spletu..

Nepričakovane potrebe zahtevajo nove rešitve. Globalne institucije in korporacije so sprejemanje tehnologije veriženja blokov posodabljanje starih postopkov, spodbujanje preglednosti in zmanjšanje stroškov. V ConsenSys imamo vrsto orodij, ki jih lahko sprejmejo državne in lokalne vlade za takojšnje reševanje teh izzivov

Digitalni razkorak

S spletnim učenjem digitalni razkorak poslabša. Manj verjetno je, da bi imela gospodinjstva z nižjimi dohodki računalnik doma ali dostop do hitrega interneta. Študentom na podeželskih območjih še posebej primanjkuje širokopasovnega dostopa, razlike med študenti manjšin pa so večje.

Virov je malo, trenutni programi pa le delno zadovoljujejo potrebe naših študentov. Ko se je New Bridges Elementary (PS532) v Brooklynu v New Yorku prejšnji mesec začel učiti na daljavo, je mnogim družinam primanjkovalo ustrezne tehnologije. Neprofitna organizacija The Friends of New Bridges je sprožila nujno pobudo za spletno zbiranje sredstev. V pismo donatorjem, izjavili so, “medtem ko so DOE (Ministrstvo za šolstvo), mesto in telekomunikacijska podjetja sprejeli nekatere ukrepe za povezovanje študentov, obstajajo družine, ki iz različnih razlogov niso mogle dostopati do te podpore.”

Položaj moje sestre predstavlja skupno skupino težav. Je učiteljica v osnovni šoli v Virginiji in namerava del preverjanja dražljajev pri ameriški zvezni vladi med dolgim ​​seznamom drugih prednostnih nalog za svojo družino uporabiti za nakup novega domačega prenosnika. Njena šola je učiteljem, ki niso imeli domačega računalnika, ponujala omejeno število prenosnih računalnikov. Ker jo ima doma, se ni uvrstila. Vendar ta prenosnik deli s svojim 6-letnim sinom, ki zdaj veliko svojih šolskih nalog opravlja na spletu. Njegova šola je naprave ponujala samo otrokom v 3., 4. in 5. razredu. Med poučevanjem svojih učencev na spletu, olajšanjem izobraževanja njenega sina in zabavo svojega 2-letnika preprosto ni opremljena!

Posamezni učitelji v ZDA porabite v povprečju 459 USD vsako leto o šolskih zalogah. In 90% teh učiteljev ne bo povrnjenih. Zdaj bodo učitelji verjetno porabili dodaten denar za strojno in programsko opremo, potrebno za opravljanje svojih nalog in za služenje svojim učencem. Prav tako bodo potrebovali dodaten čas in sredstva, da se naučijo oceniti in izkoristiti spletne brezplačne vire, kot je Khan Academy. Številna tehnološka podjetja so ponudila tudi brezplačna sredstva, kot npr Microsoft se je pridružil svetovni koaliciji za izobraževanje COVID-19 pri Unescu ponuditi dostop do orodij, ki študentom in učiteljem pomagajo nadaljevati učenje in poučevanje skozi pandemijo. Toda učitelji in skupnosti morajo spet vedeti, kje lahko dostopajo do virov, kako do njih in kako oceniti, ali je to prava stvar za posebne potrebe učencev.

Poleg teh zlahka prepoznavnih neposrednih potreb obstaja še vrsta nadgradenj našega izobraževalnega sistema, ki bodo zahtevale osredotočeno pozornost in inovativno financiranje. Tom Hay je direktor akademije ConsenSys in pedagog, ki je večino svoje kariere preživel v podporo digitalni preobrazbi izobraževanja. Opozoril je na dodatne potrebe, ki so prav tako pereče in bi zahtevale znatne finančne naložbe:

  • Alternativna ali dodatna digitalna orodja za različno sposobne študente

  • Digitalna pismenost in računalniško usposabljanje učiteljev za učinkovitejšo uporabo orodij

  • Nadgradnja sistemov in procesov za spletno učenje (udeležba, ocene itd.)

  • Načrtovanje finančne pomoči med dolgotrajno gospodarsko recesijo

Jasno je, da so se vsakdanji junaki takoj okrepili. Med temi junaki so nedvomno tudi državni in lokalni uslužbenci ter izvajalci storitev, ki delajo nadure, da bi ohranili vitalne storitve za državljane. Toda trenutna vrzel v financiranju izobraževalnih potreb bo zahtevala, da bodo države in lokalne vlade ter njihovi finančni svetovalci postali kreativni.

john-schnobrich-2FPjlAyMQTA-unsplash.jpg

Posodabljanje klasike za sodelovanje v skupnosti

Ena od možnih rešitev je pogled na tradicionalno finančno orodje na nov način. Že več kot 200 let izdajajo lokalne oblasti občinske obveznice za zbiranje sredstev za kritično skupnostno infrastrukturo in šole niso nobena izjema. Številni šolski okrožja lahko dejansko samostojno izdajo občinske obveznice in samostojno ali prek svoje občine financirajo preoblikovalne projekte in programe v ZDA z izdajo obveznic, pri čemer naložbene priložnosti, ki jih vodi skupnost.

V svoji 200-letni zgodovini občinska obveznica ni doživela veliko inovacij. Vendar nekateri kraji uspešno eksperimentirajo z mini-občinskimi obveznicami ali “mini munis”, ki so običajno manjše v skupnem znesku dolarjev (<10-15 milijonov dolarjev) in z uporabo nove tehnologije lahko prodate v apoenih že do 100 dolarjev, da si jih lahko privoščijo lokalni vlagatelji. Tradicionalno se obveznice prodajajo v apoenih po 100.000 ameriških dolarjev, celo programi mini-muni tradicionalno uporabljajo apoene v 5.000 ameriških dolarjih, zato so številni posamezni vlagatelji nedosegljivi. Mesto Denver je razvilo a uspešen program mini obveznic z dokazano priljubljenostjo med lokalnimi vlagatelji. Izdaja v višini 12 milijonov dolarjev leta 2014 je bila prebivalcem Denverja razprodana v manj kot 20 minutah.

Niz mini obveznic, namenjenih manjšim ločenim projektnim financiranjem in namenjenih lokalnim vlagateljem, bi lahko bil idealen za mesta in države, ki želijo zbrati denar za izboljšanje digitalnega izobraževanja v svojih skupnostih. Vendar zapuščena struktura trga pomeni stroški teh manjših izdaj so dejansko višji od tistih, večjih od 10 milijonov dolarjev. Poleg tega so upravni stroški, povezani z izvajanjem programa mini obveznic s stotinami posameznih vlagateljev, za mestno osebje lahko previsoki.

Za reševanje teh vprašanj priporočamo digitalno preobrazbo komunalne obveznice. Predstavljamo digitalno občinsko obveznico – obveznico, ki se izdaja in upravlja na digitalni platformi, podprti s tehnologijo veriženja blokov.

Predstavljamo digitalne občinske obveznice

Ena največjih prednosti trenutne najsodobnejše tehnologije veriženja blokov je zmožnost uvajanja programabilnih digitalnih sredstev v obliki, ki je intuitivna in enostavna za uporabo tako za vlagatelja kot za izdajatelja. Z uporabo pametnih pogodb – avtomatizirana poslovna pravila za dejanja, kot so izdaja, razkritja vlagateljev in razdeljevanje plačil, je mogoče upravljati z ene nadzorne plošče. Temeljna vloga verige blokov je omogočiti evidenco lastništva in transakcij v realnem času, ki je pregledna in kriptografsko varna, vendar za vse namene in namene z vidika uporabnika, ki je preprosto “pod pokrovom”, kar počne svoje.

ConsenSys je zgradil platformo Codefi Assets, da bi prinesel prav te ugodnosti občinskim obveznicam in zagotovil prilagojen pristop, ki je pripravljen za uporabo. Digitalna platforma racionalizira celoten postopek izdaje obveznic in upravljanja življenjskega cikla, zaradi česar je dostopnejši in učinkovitejši postopek za državne in lokalne vlade. Toda tudi v tem izzivnem času lahko celotno izdajo oglašujete na spletu, prodajate in izdajate prek spletnega portala brez fizičnega papirja ali osebnih transakcij. V času, ko vemo, da Covid19 preživi na papirju do 24 ur in je veliko vprašanj o imuniteti, digitalna platforma ni le vidik učinkovitosti, temveč tudi javnozdravstvena.

S Codefi Assets imajo mesta in države novo prožnost pri izdaji obveznic za manjše zneske za financiranje posebnih izobraževalnih programov in projektov. To lahko storijo veliko hitreje od prodaje do tradicionalnih obveznic in na način, ki prek digitalne platforme varno doseže ljudi v njihovih domovih..

Poleg tega platforma izdajatelju omogoča, da trženje omeji na lokalne vlagatelje (na primer z poštno številko), kjer je naložba verjetno veliko bolj smiselna. Predstavljajte si, da državljanom zagotovite priložnost, da neposredno vlagajo v nove prenosnike za vsakega študenta v njihovi skupnosti. Ker gre za obveznico in ne le za donacijo, bodo ti lokalni vlagatelji v določenem časovnem obdobju videli tudi donosnost te naložbe.

Izdajatelj ali njegov pooblaščeni zastopnik ima tudi dostop do armaturne plošče, ki jim omogoča ogled profila njihovih vlagateljev, pošiljanje sporočil in celo distribucijo kuponskih plačil. To odpira nove možnosti za državljansko udejstvovanje v prihodnosti.

Orodje je tam. Nosilec financiranja je klasika, ki se uspešno uporablja že več kot 200 let. Platforma Codefi Assets je bila uspešno uporabljena za digitalizacijo in optimizacijo transakcij na kapitalskem trgu.

Spodbudna novica je, da mesta všeč Berkeley, CA in Denver, CO so raziskovali možnosti veriženja blokov pred sedanjo krizo. Glede na nastajajoče in nujne prednostne naloge za financiranje izobraževanja bi morale državne in lokalne vlade po ZDA razmisliti o digitalnih občinskih obveznicah s pripravljenimi platformami, kot je Codefi Assets..

Napisal Alex Kostura

Če želite izvedeti več o digitalnih občinskih obveznicah ali načrtovati predstavitev za Codefi sredstva, prosim, kontaktirajte: tukaj.

Industry InsightNewsletterNaročite se na naše glasilo, kjer boste prejemali najnovejše novice o Ethereumu, rešitve za podjetja, vire za razvijalce in drugo.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me