Kaj se zgodi z mojim ETH na Ethereum 2.0?

blog 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedDogodki in konferencePressGlasila

Naročite se na naše novice.

Email naslov

Spoštujemo vašo zasebnost

Pojasnjeno na HomeBlogBlockchain

Kaj se zgodi z mojim ETH na Ethereum 2.0?

Ethereum 2.0 se začne leta 2020. In ne, z ETH, ki ste ga kupili v preteklih letih, vam ni treba storiti ničesar. By Everett Muzzy 20. maj 2020Poslano 20. maja 2020

moj et na heroju eth2

Leta 2020 bo prva faza omrežja Ethereum 2.0 začela delovati. Ta začetni razvoj omrežja 2.0, imenovan faza 0, bo sprožil verigo svetilnikov in omogočil mehanizem soglasja Proof of Stake.

ikona konsenz pleksusa okrogla Kaj je Ethereum 2.0?

Celoten ekosistem blockchain in še posebej Ethereum se je v prvih letih precej razvil z živahno zgodovino trdih vilic, airdropov, ICO, zavitih žetonov in migracij žetonov. Smiselno je, da lahko celo kratka zgodovina te tehnologije zmede imetnike eterjev, ki preprosto želijo vedeti, kaj sploh morajo storiti, da zagotovijo, da je njihov kripto varen in kje mora biti..

Glede na uvedbo Ethereum 2.0 so torej za večino imetnikov ETH naravna vprašanja: kaj se zgodi z etrom, ki sem ga v teh letih kupil na trenutnem bloku Ethereum? Ali moram skrbeti za trdo vilico ali bom moral upravljati selitev žetonov? Ali je pomembno, ali je moj eter na borzi, kot je Coinbase, ali v strojni denarnici, kot je Ledger?

Za večino imetnikov ETH –– tj. HODLerji, uporabniki dapp-a, trgovci –– odgovori so: Ne, ničesar vam ni treba storiti. Ne, hard forka ali selitve ne bo. Ne, ni pomembno, ali je vaš eter na izmenjavi ali ne.

Za imetnike ETH, ki jih zanima vložki, obstaja priložnost, da so bolj aktivni s svojim ETH v tej prvi fazi uvajanja Ethereum 2.0.

ETH na Ethereum 2.0

Ethereum 2.0 bo deloval v fazah: faza 0, faza 1 (vključno s fazo 1.5), faza 2 in pozneje. Faza 0 bo začela delovati leta 2020 in bo sprožila mehanizem Proof of Stake. Med fazo 0 bodo to lahko storili imetniki ETH, ki jih zanima vložitev (več podrobnosti spodaj). Za imetnike ETH, ki jih vložek ne zanima, pa prihajajoči zagon Ethereum 2.0 ne bo bistveno vplival na njihovo interakcijo z blockchain dappi, izmenjavami ali storitvami.

ikona konsenz pleksusa okrogla Kaj je dokaz o vložku?

Imetniki ETH morajo biti pozorni šele v fazi 1.5 (ki je del 1. faze), ki bo verjetno prispela vsaj leto po fazi 0. Med 1. fazo bo veriga Ethereum razdeljena na 64 verig drobcev, ki tečejo ob drug drugega. To bo znatno povečalo razširljivost in pretočnost prihodnjega omrežja Ethereum (za več informacij o ostrenju glejte pogosta vprašanja o Ethereumu 2.0 ali Kaj je dokaz o vlogi?). 

Faza 1.5 je del faze 1, vendar je izrecno poimenovana, ker označuje trenutek, ko se Ethereum 1.0 združi z Ethereum 2.0. Natančneje, veriga Ethereum 1.0 bo postala ena od 64 drobcev, ki sestavljajo Ethereum 2.0. To pomeni, da se bo ohranila celotna zgodovina podatkov.

Za imetnike ETH to pomeni, da ni potreben poseben ukrep za “prenos” ETH iz verige 1.0 na 2.0. Ethereum 1.0 bo preprosto postal del verige 2.0 (»preprosto«, kar se nanaša na prizadevanja končnega uporabnika – ne na izredno delo pri razvoju protokola, ki poteka v ta prehod), kar pomeni, da lahko imetniki ETH še naprej uporabljajo (ali HODLing) svoj ETH tako kot prej – vendar na verigi, ki je varnejša in razširljivejša kot včasih.

Imetniki ETH in vložki na Ethereum 2.0

Kot smo že omenili, imetnikom ETH, ki jih zanima samo držanje, trgovanje ali uporaba ETH na dapps, ni treba dejavno narediti ničesar, da bi se pripravili na Ethereum 2.0. Za imetnike ETH, ki jih zanima vložitev v novo mrežo Ethereum 2.0, obstaja možnost vključitve, ki se začne v fazi 0, namesto da bi čakali na fazo 1,5.

Staking je postopek, s katerim potrjevalci ETH dodelijo verigi Ethereum 2.0, da predlagajo in potrdijo obstoj novih blokov. Da bi imetniki ETH postali popolni preveritelj veljavnosti Ethereum 2.0, morajo vložiti 32 ETH z nakazilom sredstev v uradna depozitna pogodba ki ga je razvila fundacija Ethereum.

Imetnikom ETH, ki želijo vložiti vloge, med fazo 0 ni treba vložiti vlog: v mrežo se lahko pridružijo kot potrjevalnik, kadar koli želijo. Vendar – v nasprotju z drugimi imetniki ETH, ki morajo počakati do faze 1.5, da si ogledajo svoj ETH v verigi Ethereum 2.0, – lahko preveritelji veljavnosti svoja sredstva namenijo verigi blokov, že ob nastanku. Spodbuda je potencial za višje nagrade blokov.

Ljudje z ETH imajo veliko priložnosti, da začnejo vlagati v omrežje Ethereum 2.0 in si prislužiti nagrade. Če želijo postati popolni potrjevalnik, morajo v pogodbo o vplačilu vložiti 32 ETH, ustvariti ključe za polog in nato voditi svojo stranko. Stranke, kot so PegaSys Teku ponuditi to priložnost za podjetja. Če ne želijo voditi lastne stranke, lahko razložijo tehnično zahtevo tako, da 32 ETH položijo v službo za vložke, kot je npr. Codefi Aktiviraj, ki bo nato upravljal vozlišče validatorja. Nazadnje, če imetniki ETH nimajo 32 ETH, se lahko pridružijo stavni skupini in združijo svoja sredstva z drugimi, da dosežejo 32 ETH.

Preberite poročilo o vložku Ethereum 2.0

Prenesite naše najnovejše poročilo o ekosistemu za vpogled v prihodnost vložka v Ethereum 2.0. Prenesi

Po zaslugi Mally Anderson, Bena Edgingtona in Jamesa Becka.

CodefiEthereum 2.0QuorumNewsletterNaročite se na naše novice o najnovejših novicah Ethereum, podjetniških rešitvah, virih za razvijalce in še več.Poročilo DeFi za Ethereum Q3 2020Prijavi

Poročilo DeFi za Ethereum Q3 2020

Poročilo DeFi o Ethereum Q2 2020Prijavi

Poročilo DeFi o Ethereum Q2 2020

Popoln vodnik za poslovna omrežja BlockchainVodnik

Popoln vodnik za poslovna omrežja Blockchain

Kako zgraditi uspešen izdelek BlockchainSpletni seminar

Kako zgraditi uspešen izdelek Blockchain

Uvod v tokenizacijoSpletni seminar

Uvod v tokenizacijo

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me