Kako prihraniti čas na DevOpsu in prilagoditi svoj Ethereum Dapp z infuro

blog 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedDogodki in konferencePressGlasila

Naročite se na naše novice.

Email naslov

Spoštujemo vašo zasebnost

DomovBlogBlockchain razvoj

Kako prihraniti čas na DevOpsu in prilagoditi svoj Ethereum Dapp z infuro

Spoznajte prednosti in slabosti lastnega vozlišča Ethereum ter različne načine, kako vodilne ekipe dapp uporabljajo Infuro za razširitev svoje infrastrukture za vse, od DeFi do iger na srečo. By ConsenSys 30. april 2020 Objavljeno 30. aprila 2020

Prednosti in slabosti vodenja lastnega vozlišča

Eden najmočnejših predlogov blokovne verige Ethereum je, da lahko teoretično vsakdo zažene vozlišče, potrdi transakcije in prispeva k omrežju. Če ste veteran razvijalec Ethereuma, je bilo predvajanje in zagon vozlišča ena prvih stvari, ki ste jih storili, ko ste vstopili v ta prostor. 

Vendar pa je sinhronizacija vozlišča Ethereum in shranjevanje podatkov blokovne verige lahko dolgotrajna (dnevi), draga (500 GB prostora za shranjevanje ali več) in zahtevna (če stranko neustrezno izklopite, če vaš disk ni SSD , če vaš internet izpade itd.). Če upate zgraditi priljubljen dapp, boste sčasoma morali prilagoditi svojo infrastrukturo tako, da bo sprejela nove uporabnike in večji obseg transakcij. To pomeni več vozlišč, več prostora na disku, polno zaposlene inženirje infrastrukture in navsezadnje več stroškov. Če morate podatke pripeti na IPFS, dostopati do arhivskih podatkov celotnega vozlišča ali nadgraditi svoja vozlišča, da ostanejo združljiva z omrežnimi trdimi vilicami, je vzdrževanje infrastrukture samo bolj zapleteno.

infura Webinar na zahtevo: Naučite se, kako zavrtite svoje vozlišče Ethereum z glavnim infrastrukturnim inženirjem podjetja Infura. Pazi zdaj

Trije načini za razširitev vaše infrastrukture 

Poiščite svojo rešitev

Če imate sredstva za oblikovanje razvojne skupine in zaposlitev inženirjev za zanesljivost spletnega mesta (SRE) s polnim delovnim časom, lahko svojo infrastrukturo prilagodite tako, da zavrtite in vzdržujete več vozlišč Ethereum znotraj podjetja..

Infrastruktura kot storitev

Če ste nov v razvoju Web3 ali nimate časa ali virov za nastavitev infrastrukture in zagon lastnih sinhroniziranih vozlišč Ethereum, lahko uporabite ponudnike storitev vozlišč v oblaku, kot je Infura. Z infurinimi končnimi točkami API lahko svoj dapp povežete s testnimi mrežami Ethereum, mainnetom in IPFS z eno vrstico kode. Sinhronizacija ali zapletena nastavitev ni potrebna. Naročninske stopnje Infure vam omogočajo enostavno razširitev storitve in pomagajo vaši ekipi, da ostane osredotočena na razvoj osnovnih izdelkov, namesto da bi vzdrževala drago infrastrukturo.

Hibridna infrastruktura

Hibridni infrastrukturni model je dobra rešitev, če vam vaše lastno vozlišče dobro služi, če pa želite prožnost in mir, da bi lahko izkoristili ponudnike storitev vozlišč. Hibridna rešitev je kombinacija vozlišč v oblaku, ki jih sami gostijo, in preusmeritev na ponudnika, kot je Infura, ki vam omogoča potrditev in preverjanje transakcij na vašem koncu, hkrati pa diverzificira vašo infrastrukturo, da zagotovi maksimalno delovanje omrežja. Kot bomo razpravljali spodaj, številne priljubljene ekipe dapp še vedno upravljajo samovozna vozlišča v kombinaciji z Infuro, tako da lahko same preverijo transakcije in dvakrat preverijo, ali so lastna vozlišča sinhronizirana.

slika 3

Kako priljubljeni Dappi uporabljajo Infuro za krepitev svoje infrastrukture

Infura podpira široko paleto aplikacij v celotnem ekosistemu Ethereum, od razvojnih platform dapp do protokolov DeFi do iger naslednje generacije. Tukaj je opisano, kako nekaj opaznih skupin uporablja Infurine API-je za zadovoljitev povpraševanja v teh izjemnih časih omrežne dejavnosti.  

Dapp razvoj
OpenZeppelin

The OpenZeppelin team izvaja nekaj samostojnih vozlišč in vključuje Infuro v njihove začetne komplete, jim pomagajo zmanjšati režijske stroške in racionalizirati vključitev v Web3 za rastoče razvijalce, ki so pripravljeni namestiti svoje dap-je na glavno mrežo. OpenZeppelin’s Omrežno orodje JS pospeši potek dela dapp builderjev, tako da jim omogoči, da se enostavno vrnejo na javno vozlišče Infura in se z eno vrstico kode povežejo z omrežjem Ethereum.

MakerDAO

MakerDAONabor orodij razvijalcem omogoča tudi, da se vrnejo na Infuro, če ne izvajajo aktivnega vozlišča in želijo povežite se z Ethereumom od koder koli

»Z vidika naših orodij za razvijalce sem lahko povezan z Ethereumom, kjer koli že sem. Ko sem doma, imam vozlišče, a ko potujem, se vrnem v Infuro, tako da lahko z omrežjem vedno delam, kar želim. “

Mariano Conti, vodja pametnih pogodb, MakerDAO

Microsoft Azure

Razširitev Blockchain Development Kit Microsofta Azure za kodo VS izvorno podpira Infuro, tako da se lahko povežete s svojim računom Infura in ustvarite nove projekte neposredno v vmesniku VS Code. Tukaj je koristno sprehod skozi Infuro v VS Code.

Decentralizirano financiranje (DeFi)
Spojina

Največji izziv za ekipe DeFi dapp je preprosto sledenje prometu, zlasti ob nedavnih tržnih šokih, zaradi katerih uporabniki preplavijo omrežje.. Spojina, obrestni sklad za posojila je postal še posebej priljubljen protokol, ki se vključuje v široko paleto platform DeFi. Sprva je skupina Compound vodila lastna vozlišča Geth in Parity na Kubernetesu, vendar so odjemalci obesili prostor na disku in izvajanje osnovnih nalog, kot je vlečenje dnevnikov dogodkov, je zahtevalo pomemben čas DevOps. Zdaj ekipa uporablja Infurov paket API na različne načine za optimizacijo svoje infrastrukture in zagotavlja nemoteno uporabniško izkušnjo:

  • Sestavljeni vmesnik bere neposredno iz Infure. Tudi če imajo strežniki Compound težavo, lahko uporabniki DeFi še vedno dostopajo do protokola Compound prek vmesnika in vseh podrobnosti o svojem računu.. 
  • Infura potisne vse podatke dnevnika dogodkov Compounda v procesor toka. To poenostavlja sisteme na koncu Compounda, ki so nekoč porabljali in predstavljali podatke. 
  • Compound združuje njihove zahteve v verigi za zmanjšanje povratnih potovanj v Infuro. Z združevanjem zahtev prek pogodbe za pogled Compound zmanjša potrebo po več poizvedbah API in racionalizira njihovo uporabo Infura.

Preberite celotno zgodbo naprej kako Compound uporablja infuro za vodenje učinkovite, trdne infrastrukture DeFi.

“Infura našim uporabnikom ponuja visoko razpoložljivo rešitev za dostop do podatkov o njihovih računih tudi v najbolj norih časih v kripto.”

Geoffrey Hayes, tehnični direktor, Compound

Gnoza

Gnoza je sprejel a hibridni pristop k njihovi infrastrukturi za zagotovitev povezljivosti v obsegu. Infura pomaga uporabnikom, da se povežejo z Ethereumom prek Gnos multisig denarnice, prav tako pa prikazuje stanja žetonov prek mobilne aplikacije Gnosis. Skupina Gnosis vodi lastna vozlišča skupaj z Infuro za zapletene poizvedbe, zato imajo možnost, da same preverijo transakcije. Tako lahko zmanjšajo operativne stroške in ostanejo prepričani, da je njihova infrastruktura raznolika.

»Uporaba Infure nam prihrani veliko časa v devopsu in zmanjša naše stroške za infrastrukturo. Za nekatere zapletene poizvedbe še vedno izvajamo lastna vozlišča, vendar tudi tam uporabljamo Infuro, da preverimo, ali so naša lastna vozlišča sinhronizirana. “

Stefan George, soustanovitelj in tehnični direktor, Gnosis

Bi radi izvedeli, kako Infura poganja druge finančne aplikacije, ki temeljijo na blockchainu? Oglejte si naše zgodbe o uspehu strank PoolTogether in Monerium.

slika 1 1

Igre
SkyWeaver

Po aplikacijah DeFi so igre med najvišje uvrščeni Ethereum dapps glede obsega transakcije. Če je bil val CryptoKitties že leta 2017 kakršen koli znak, bodo igre, ki temeljijo na blockchainu, postale vse bolj priljubljene na spletnem mestu Web3. SkyWeaver, igra trgovalnih kartic na osnovi Ethereuma, ki jo je razvil Horizon, omogoča igralcem, da trgujejo z edinstvenimi zbirateljskimi kartami, ki so dejansko žetoni ERC-1155, tako da lahko uporabniki enostavno sledijo in preverijo lastništvo na verigi blokov. Infura v sodelovanju z Obzorjem v začetku tega leta za pomoč pri upravljanju infrastrukture, ko se SkyWeaver seli v proizvodne operacijske sisteme in se še naprej širi. 

Raziščite Pregledi strank Infure če želite izvedeti, kako druge aplikacije Ethereum uporabljajo paket infura API za razširitev analitičnih rešitev, organizacijskih platform in še več.

ProductInfrastructure 529b48b9

Ste pripravljeni poenostaviti svojo infrastrukturo?

»Na Infuro tečemo, odkar pomnim. To je eden od stebrov naše infrastrukture. Če naša vozlišča odpovejo ali API Etherscan ne uspe, se lahko zanesemo na Infuro. “

Jordan Spence, generalni direktor, MyCrypto

Tu bi morali razmisliti o ponudniku infrastrukture Ethereum, kot je Infura: 

  • V Ethereumu ste novi. Infura vam olajša življenje, tudi če se le nameščate na testne mreže, kot so Ropsten, Rinkeby, Kovan in Görli. Naša osnovna storitev je brezplačna do 100.000 zahtev na dan.
  • Ste časovno omejeni. API-ji Infura zagotavljajo takojšnjo povezavo z Ethereumom in IPFS, tako da se lahko vi in ​​vaša ekipa osredotočite na izdelavo osnovne programske opreme, namesto na sinhronizacijo, nadgradnjo in vzdrževanje vozlišč. 
  • Virov imate malo. Zagon vozlišč in shranjevanje podatkov sta draga, še posebej, če potrebujete namenske inženirje, da ostanete prepričani v svojo infrastrukturo. 
  • Treba je lestvico. Brezšivna povezljivost je, kako si dapps prislužijo zaupanje uporabnikov, zlasti v času velikega obsega transakcij. Vodilna banka dapps na Infuri, ker so naši odzivni časi do 20-krat hitrejši od infrastrukture za samostojno gostovanje. 
  • Potrebujete največjo zanesljivost. Kadar sta varnostna infrastruktura in preusmeritev podatkov kritični, je logična izbira neodvisna rešitev, kot je Infura. 
  • Potrebujete strokovno podporo. Infura zagotavlja 24-urni dostop do strokovnih podpornih skupin za infrastrukturo.

Če želite izvedeti več o tem, kako lahko prek Infure komunicirate z omrežjema Ethereum in IPFS, pojdite na infura.io/docs in preučite našo dokumentacijo ali si oglejte našo podrobna navodila za začetek uporabe Infure.

Ste pripravljeni povezati svojo aplikacijo z našimi API-ji za takojšen dostop? Namenjen infura.io/register in začnite brezplačno danes.

Razvijte zdaj na Web3 z infurinimi API-ji Ethereum in IPFS.

Začnite brezplačno InfuraNewsletterNaročite se na naše novice o najnovejših novicah Ethereuma, podjetniških rešitvah, virih za razvijalce in še več.Kako zgraditi uspešen izdelek BlockchainSpletni seminar

Kako zgraditi uspešen izdelek Blockchain

Kako nastaviti in zagnati vozlišče EthereumSpletni seminar

Kako nastaviti in zagnati vozlišče Ethereum

Kako zgraditi lasten API za EthereumSpletni seminar

Kako zgraditi lasten API za Ethereum

Kako ustvariti socialni žetonSpletni seminar

Kako ustvariti socialni žeton

Uporaba varnostnih orodij pri razvoju pametnih pogodbSpletni seminar

Uporaba varnostnih orodij pri razvoju pametnih pogodb

Prihodnost financ Digitalna sredstva in DeFiSpletni seminar

Prihodnost financ: digitalna sredstva in DeFi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me