Portal in izobraževanje za razvijalce Ethereum

razvijalci 1ContentGuidesCommunityWebinarsGrantsCareersGlasila

Naročite se na naše novice.

Email naslov

Spoštujemo vašo zasebnost

Portal za razvijalce Ethereum & Usposabljanje

Vse, kar potrebujete, da začnete graditi na verigi Ethereum.

 

Kako postati razvijalec Ethereuma

Ta portal za razvijalce je kraj za začetek in iskanje orodij, ki jih potrebujete za razvoj in gradnjo aplikacij na verigi Ethereum. Spodaj boste našli najbolj priljubljene baze znanja, infrastrukturna orodja, programske knjižnice in še več, ki vas bodo naučili, kako zgraditi programsko opremo na Ethereumu. Pred začetkom priporočamo, da si ogledate portal in preberete vsa orodja in možnosti za razvijalce.

Poskrbite tudi, da skočite v Strežnik ConsenSys Discord. To je idealen kraj za vprašanja, izbiro profesionalnih nasvetov in neposredno povezovanje z ekipami priljubljenih izdelkov Ethereum, kot sta Infura in MetaMask. 

Teme za začetek uporabe Ethereuma

bg napolni temno

Baze znanja

Ekosistem Ethereum je ogromna in nadarjena odprtokodna skupnost, ki je v zadnjih nekaj letih ustvarila panteon dragocenih virov za razvijalce. Skupnost s platformo, kot je Kauri, zdaj celo uporablja inovacije samega Ethereuma za preverjanje, kuriranje in shranjevanje visokokakovostnih vsebin. Spodnje baze znanja od osebnega usposabljanja do tehničnih vaj do raziskovalnih forumov ponujajo široko paleto virov za razvijalce na vseh ravneh.

bg napolni temno

Infrastruktura

Infrastruktura vozlišča in API-ji za takojšen dostop olajšajo razvijalcem Ethereuma, da svoje aplikacije povežejo z verigo blokov. Odjemalec Ethereum se nanaša na katero koli vozlišče, ki je sposobno razčleniti in preveriti verigo blokov, njene pametne pogodbe in vse vmes. Odjemalec Ethereum ponuja tudi vmesnike za ustvarjanje transakcij in rudarjenje blokov, kar je ključno za vsako transakcijo Ethereum.

bg napolni temno

IDE in urejevalniki

IDE pomeni integrirano razvojno okolje. IDE in urejevalniki so tisto, kar potrebujete za pisanje in preizkušanje programske opreme. So programska oprema, ki združuje osnovna orodja, potrebna za začetek pisanja na Ethereumu.

bg napolni temno

Pametne pogodbe

Če želite razvijati Ethereum, morate vedeti, kako pisati pametne pogodbe. Solidity, glavnega jezika pametnih pogodb Ethereuma, je lažje naučiti, če že dobro poznate Javascript. Verjetno ste že uporabljali programske knjižnice in tudi spodnje se ne razlikujejo. Knjižnica pametnih pogodb je del kode za večkratno uporabo pametne pogodbe, ki se uvede enkrat in večkrat deli. Če v Ethereumu ustvarjate orodje, izdelek ali aplikacijo, se pred namestitvijo v glavno omrežje prepričajte tudi, da je vaša pametna pogodba v dobrem stanju. Ta orodja vam bodo pomagala zgraditi, preizkusiti in poslati kodo.

bg napolni temno

Varnost

V redu, končno ste ustvarili svoj dapp ali pametno pogodbo. Kako pa veste, da je bil pravilno nastavljen in varen pred hekerji? Spodnja varnostna orodja pomagajo zagotoviti, da je vaša koda varna in upošteva vse najboljše prakse pri razvoju Ethereuma.

bg napolni temno

Testne mreže

Javne testne mreže na Ethereumu ponujajo način, da razvijalci preizkusijo, kaj zgradijo, ne da bi svoje kreacije postavili v glavno omrežje Ethereum. Na testnih mrežah lahko pridobite toliko ETH, ker testni ETH nima nobene denarne vrednosti. Podobno kot javne testne mreže so tudi na lokalnih testnih mestih prostor za preizkušanje programske opreme, ne da bi jo javno potiskali. Za razliko od javnih testnih mrež se bo lokalna programska oprema testnet izvajala samo v vašem računalniku / vozlišču, drugi uporabniki pa je ne bodo mogli videti ali komunicirati z njo. Spodaj so najpogosteje uporabljene testne mreže za začetek testiranja in povezave za zahtevanje testne mreže ETH.

bg napolni temno

Vmesniki

Če želite začeti razvijati dapps, boste potrebovali prednje razvojne veščine. Spodaj so najbolj priljubljeni čelni vmesniki, ki vam bodo pomagali spremeniti svoj dapp iz ideje v živo aplikacijo Ethereum mainnet. Če vas zanima delo v ozadju / protokol na Ethereumu, bi morali imeti pomembne izkušnje z Go, Rust, Java, .NET, Ruby ali Python.

bg napolni temno

Skladiščenje

Ethereum vam omogoča shranjevanje spremenljivk ali podatkov v trajni pomnilnik. Spodnje platforme za shranjevanje so tam, kjer živijo vsi podatki o pametnih pogodbah. IPFS je najpogosteje uporabljen sistem za shranjevanje v Ethereumu. Raziščite spodnje platforme, če želite izvedeti več o tem, kako deluje shramba v Ethereumu.

bg napolni temno

Analitika

Blockchains shranjujejo podatke na način, do katerega je večina aplikacij težko dostopna. Naslednji API-ji za poizvedbo podatkovnih podatkov vam bodo omogočili, da pridobite podatke, ki jih potrebujete za svoj projekt ali aplikacijo.

 • portal za razvijalce Alethioportal za razvijalce Alethio
  Alethio

  Alethiov API vam ponuja močan in zanesljiv način za sprotno iskanje sintetiziranih, indeksiranih podatkov Ethereuma prek vmesnika REST, skladnega z API-jem JSON:.

 • dev portal eth stats iodev portal eth stats io
  EthStats

  EthStats poganja Alethio in zagotavlja takojšnje spremljanje Ethereum blockchain od časa bloka do omejitve plina.

 • dev portal etherscandev portal etherscan
  Etherscan

  Etherscan ponuja Ethereum blockchain API-je kot storitev v skupnosti in brez garancije.

bg napolni temno

Priložnosti

Zdaj ko poznate orodja, ki jih potrebujete, je čas, da začnete. Način dela razvijalcev se spreminja zlasti v industriji blokovnih verig. Naslednja mesta ponujajo delo samostojnega razvijalca ali nove priložnosti za plačilo, ki prispevajo k odprtokodnim projektom. Ugotovite, kako lahko začnete prispevati k projektom in boste za to plačani!

 • portal dev soglaša z nepovratnimi sredstviportal dev soglaša z nepovratnimi sredstvi
  Nepovratna sredstva ConsenSys

  ConsenSys Grants financira projekte, ki ustrezajo potrebam hitro pospešenega ekosistema Ethereum.

 • dev portal tachyondev portal tachyon
  Tachyon

  Tachyon je pospeševalnik za začetek blockchain in Web 3.0 v zgodnji fazi.

 • komplet delovnih mest za dev portalkomplet delovnih mest za dev portal
  Komplet delovnih mest za razvijalce blokov

  Kje najti zaposlitve v blockchainu, potrebna znanja, znanje iz panoge in še več.

 • portal za razvijalce panvalaportal za razvijalce panvala
  Panvala

  Panvala je decentralizirana fundacija, ki pomaga financirati delo, od katerega je odvisna celotna skupnost Ethereum.

 • razvijalne nagrade za razvijalcerazvijalne nagrade za razvijalce
  Bounties Network

  Omrežje Bounties vam omogoča ustvarjanje projektov, sodelovanje in plačilo za izvrstno delo na kateri koli domeni.

 • dev portal gitcoindev portal gitcoin
  Gitcoin

  Bodite plačani v kripto za samostojna dela, gradbene funkcije in reševanje napak. Sodelujte z vrhunskimi odprtokodnimi projekti in hitro izplačajte.

bg napolni temno

Infrastruktura 2. sloja & Razširljivost

Razvijalci Ethereuma nenehno razvijajo nove in zanimive načine za razširitev Ethereuma. Obstajajo različne rešitve, ki jih razvijalci uporabljajo za razširitev Ethereuma, dapps-ov in protokolov. Nekateri med njimi vključujejo plačila, državne kanale, stranske verige, zunajverižno računanje in še veliko več!

Plačila & Državni kanali

 • dev portal connextdev portal connext
  Omrežje Connext

  Connext je infrastrukturni sloj, ki Ethereum blockchain prilagaja s pomočjo državnih kanalov.

 • dev portal raidendev portal raiden
  µRaiden

  µRaiden (Micro Raiden) je okvir plačilnih kanalov za pogosta, hitra in brezplačna mikroplačila na osnovi žetona ERC20 med dvema strankama. µRaiden se razlikuje od mreže Raiden, katere namen je omogočiti večplačilne prenose prek mreže dvosmernih plačilnih kanalov.

 • likovnost portala za razvijalcelikovnost portala za razvijalce
  Likovnost

  Atomske zamenjave med BTC, DAI in ETH z minimalnim tveganjem in provizijami, hkrati pa ohranjajo nadzor nad vašimi zasebnimi ključi.

Stranske verige

 • pokrov skalepokrov skale
  Skale Network

  SKALE-ov modularni protokol je eden prvih te vrste, ki razvijalcem omogoča enostavno zagotavljanje zelo nastavljivih verig blokov, ki zagotavljajo prednosti decentralizacije brez ogrožanja računanja, shranjevanja ali varnosti.

 • razvojni portal statve xrazvojni portal statve x
  Loom Network

  Opisan kot EOS, zgrajen na vrhu Ethereuma – Loom Network gradi SDK, ki razvijalcem omogoča hitro gradnjo lastnih verig blokov, ne da bi morali razumeti infrastrukturo blokov.

 • POA omrežjePOA omrežje
  POA Network

  Mreža POA (Proof of Authority) ponuja blockchain izdelke in storitve za lažjo prilagoditev pametnih pogodb Ethereum, vključno s POA Bridge, POA Core mainnet, POA Sokol testnet, xDAI in drugimi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me