Prihodnost upravljanja premoženja na Blockchainu

blog 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedDogodki in konferencePressGlasila

Naročite se na naše novice.

Email naslov

Spoštujemo vašo zasebnost

DomovBlogCodefi

Prihodnost upravljanja premoženja na Blockchainu

Povzetek izzivov, s katerimi se spoprijemajo upravljavci premoženja, in ustrezne priložnosti, ki jih tehnologija blockchain predstavlja Lex Sokolin, generalni direktor in vodja podjetja Fintech na ConsenSys.by Nicole Adarme 28. januarja 2021 Objavljeno 28. januarja 2021

Obvestilo o funkciji WTVR Blockchain I Consen Sys 2

V zadnjih dveh desetletjih se vrednostni predlog upravljanja premoženja spreminja od dostopa in omogočanja do partnerstva in svetovanja. Dostop do tradicionalne investicijske embalaže, ki jo predstavlja globalna dodelitev sredstev, indeksirana na tržne beta, se je zmanjšal in postal tržen. Valovi tehnoloških inovacij so avtomatizirali pakiranje in trgovanje z ETF, algoritemsko trgovanje in ponovno uravnoteženje kombiniranega portfelja, alfa, ki izhaja iz alfa pribiranja davčnih izgub in zmogljivosti poročanja o uspešnosti zasebnih bank. Danes stojimo z upravljanjem premoženja, lepo zavitim v naš telefon, z milijardami sredstev, ki so pripravljena za prelivanje v izdelek za upravljanje z najnižjo ceno.

V tem okviru imajo upravljavci premoženja več osi ​​diferenciacije. Eno je okrepiti človeški odnos s širšimi vrstami nasvetov, od zgolj investicijskega priporočila do finančnega načrtovanja, davčnega strukturiranja in širše kategorije storitev in življenjskega načrtovanja. V zvezi s tem postanejo svetovalci finančni terapevti, ki jih njihove stranke ne smejo narediti vedenjskih napak. Druga pot je oblikovanje alfe pri upravljanju naložb. Medtem ko so alternativni razredi premoženja, kot so hedge skladi, skladi skladov ali zasebni kapital, v preteklosti vodili pripoved o diferencirani donosnosti, niso indeksirani za glavno gonilo človekovega potovanja skozi čas – inovacije in tehnologija.

In čas je, da si ogledamo digitalna in kripto sredstva ter operativno infrastrukturo, na kateri potujejo. Novost je začetek pogovorov in način, kako finančni svetovalci podajo novo perspektivo tistim, za katere je marsikomu maloprodajnemu prebivalstvu zdaj mar. Maloprodajno lastništvo kripto domačih sredstev, kot sta Bitcoin in Ether, je zdaj dvomestno, nekatere institucije in dotacije pa so sprejele ukrepe za vključitev pravilno zapakiranega in reguliranega izdelka v svoje širše razporejanje sredstev. Vrednostna veriga skrbništva, zamenjave, poravnave in digitalne denarnice je bila zgrajena, preizkušena in je na robu širšega lansiranja med industrijskimi težkimi utežmi, kot so NASDAQ, Intercontinental Exchange in Fidelity..

Upravitelji premoženja so nižje od proizvajalcev izdelkov na kapitalskih trgih. Potrebujejo znane permutacije in strukture izdelkov, ki se vključujejo v znane tehnologije, upravljanje naložb in platforme za poročanje strank. To je upravitelju premoženja zaščitilo pred sodelovanjem z razredom premoženja, ki so jim stranke že izpostavljene in so zato v njihovih portfeljih. Vendar čakanje na več let preprosto ni mogoče. Podjetja, kot je Coinbase, se ponašajo z več kot 40 milijoni uporabnikov in več kot 90 milijardami dolarjev premoženja pod neko obliko skrbništva ali upravljanja. Naložbena programska oprema, pridobljena od roboadvisorjev, ki se izvaja na javnih verigah blokov, ima zdaj več kot 20 milijard dolarjev denarnih ustreznikov in 25 milijard dolarjev zavarovanih obveznosti. Povpraševanje je na voljo, če veste, kako komunicirati z nastajajočim svetovnim redom in odkriti vrednost za svoje stranke.

Ločimo dve ključni vprašanji. Prvi je sam razred kripto sredstev in njegove nove značilnosti donosa, povezane s generacijsko filozofijo in tehnološkim razvojem. Druga je finančna infrastruktura, na kateri takšna sredstva potujejo – opredeljuje, kaj je delnica, denar ali posojilo. Za razliko od tradicionalnih sistemov, ki lastništvo premoženja obravnavajo kot abstrakcijo s terjatvijo do druge stranke v vrednostni verigi (npr. CUSIP ali tiker v skrbniškem sistemu, ki povezuje CSD), sistemi verižnih blokov izvajajo dejanske pravice digitalne lastnine v zvezi z zadevnega sredstva. Takšne pravice omogočajo takojšnjo gospodarsko dejavnost, globalne decentralizirane trge, prevzem posojil ali trgovanje s maržami in dostop do prilagojenih izdelkov z obrestnimi merami, ki so dostopni samo v javnih omrežjih.

Takšna nova in zmogljiva infrastruktura pomeni veliko učinkovitost in novosti v funkciji upravitelja naložb. Nadomestne naložbe in naložbe posebnega financiranja, kot so nepremičnine, zasebni kapital in financiranje malega podjetja, imajo pot do tako gladkega upravljanja kot delnice in obveznice, s katerimi se trguje javno.. Danes, zmogljiva programska oprema omogoča tokenizacijo takšnih sredstev – v bistvu preoblikovanje papirja v delne, digitalne alternative – na dostopen in ponovljiv način. Ustvarjanje portfelja za samo uravnoteženje, sestavljenega iz novih naložbenih priložnosti z dostopom do nastajajočih sekundarnih trgov, je nagrada za sodelovanje s tem ekosistemom. 

Odkrijte sredstva Codefi

Čeprav v zadnjih nekaj letih v vesolju pripovedujejo o skladnosti in regulativnem nadzoru, je resnica veliko bolj niansirana. Kot v vsaki hitro razvijajoči se panogi, preplavljeni z investicijskim kapitalom, se lahko človeška narava obrne na temno plat. Kljub temu nam verige blokov zagotavljajo pregledne in pregledne evidence dejanskih transakcij in denarnih tokov, ki so se zgodili od ustanovitve omrežja, hkrati pa ohranjajo psevdonomijo za uporabnika. Številni projekti so uvedli tudi zasebnost in dovoljenja, kar je v skladu s standardi naše industrije. Vse to pomeni, da bo finančna infrastruktura, ki temelji na blockchainu, verjetno ustvarila bolje urejen in bolj skladen finančni sektor, kot je bilo mogoče prej.

Upravljanje premoženja pomeni pomagati ljudem, da živijo svoje najboljše finančno življenje in dosežejo pozitivne osebne rezultate. Digitalna sredstva in decentralizirano financiranje privlačijo milijone uporabnikov v novo vrsto finančne izkušnje, ki za seboj pušča večino vmesne programske opreme in neučinkovitosti 20. stoletja.. Podjetni finančni svetovalec se bo globoko ukvarjal z obljubo prihodnosti, pri tem pa bo ostal utemeljen z brezčasnimi načeli preudarnega upravljanja in diverzifikacije denarja. Brez tveganja ni dobička!

Preberite več o blockchain rešitvah za upravljanje premoženja

ConsenSys je razvil paket izdelkov ConsenSys Codefi, da bi upraviteljem premoženja, družinskim pisarnam in zasebnim bankam pomagal dostopati do inovacij, ki se dogajajo na področju financiranja in digitalnih sredstev, ki temeljijo na verigah blokov. Codefi je okrajšava za trgovino in decentralizirano financiranje, njegov namen pa je svetovalcem olajšati raziskovanje, eksperimentiranje in vključevanje nastajajočih razredov sredstev. Paket je modularen in zajema funkcionalnost od izdaje in distribucije digitalnih sredstev do programske opreme za trgovanje na nastajajočih digitalnih trgih, skladnosti in zahtev KYC ter prekrivanja podatkov, tveganj in analitike.

Upravitelji premoženja bodo morda zainteresirani za pomoč svojim strankam v lasti (1) kriptorodnih sredstev, kot sta Bitcoin in Ether, ali (2) alternativnih vrednostnih papirjev, ki so strukturirani v tokenizirano obliko. Žeton je digitalna predstavitev katerega koli razreda premoženja, od tradicionalnih delnic in fiksnega dohodka do zasebnega kapitala, nepremičnin in posebnih financ. Vse večje število upravljavcev premoženja in primarnih izdajateljev uporablja tokenizacijo Ethereuma za poenostavitev upravljanja premoženja in deležnikov, zmanjšanje stroškov usklajevanja podatkov, vzpostavljanje sodobne tržne infrastrukture in povezovanje z globalno skupino trgovcev in vlagateljev. Upravitelji premoženja, ki iščejo nove stranke in prilagajajo priložnosti za naložbe, lahko s temi sodelavci sodelujejo v korist svojih strank prek naših programskih izdelkov.

Preberite celotno poročilo o upravljanju premoženja The Wealth Mosaic tukaj.

Upravljanje premoženja Newsletter Naročite se na naše glasilo, kjer boste prejemali najnovejše novice o Ethereumu, rešitve za podjetja, vire za razvijalce in drugo.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me