Priročnik za izdelke ConsenSys Eth2

blog 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedDogodki in konferencePressGlasila

Naročite se na naše novice.

Email naslov

Spoštujemo vašo zasebnost

DomovBlogCodefi

Priročnik za izdelke ConsenSys Eth2

Ne glede na to, ali ste ljubitelj hobija, ki želi upravljati svojo infrastrukturo, ali ustanove, ki želi strankam zagotavljati storitve vložkov, smo verjetno dobili rešitev za vas. By James Beck, 21. november 2020, objavljeno 21. novembra 2020

Slika vodnika za izdelke Eth2

Če ste v koraku z novicami o Ethereumu, ste verjetno videli, da uradna pogodba o vlogah Eth2 zdaj sprejema vloge, ki še naprej zaviti. V času pisanja (24. novembra 2020), 688.128 ETH je postavljen iz 524.288 ETH potrebno za zagon svetilna veriga, ki v omrežje uvaja dokaz o deležu. 

Poleg izboljšanja hitrosti transakcij na Ethereumu je eden od ciljev Nadgradnja Eth2 je bil vedno namenjen povečanju načinov, na katere lahko ljudje prispevajo k varnosti omrežja in sodelujejo pri njegovem razvoju. Za Ethereum 2.0 je že zgrajenih pol ducata odjemalcev, ki naj bi bili dovolj lahki, da lahko validacijski partnerji sodelujejo s potrošniškim prenosnikom. Na trg prihajajo tudi številni ponudniki storitev kot vlog, zaradi česar je varnost Ethereuma dostopnejša posameznikom, ki sami ne morejo izvajati validacij ali nimajo 32 ETH. 

Naše ekipe za protokole in izdelke so bile v zadnjih dveh letih zasedene z gradnjo infrastrukture, prispevanjem raziskav, anketiranjem uporabnikov, ki načrtujejo vložke, in izdelavo aplikacij za podporo neizmernim prizadevanjem za nadgradnjo Ethereuma. Ne glede na to, ali ste ljubitelj hobi vodite svojo lastno infrastrukturo ali ustanova, ki želi strankam zagotoviti storitve vplačevanja, smo verjetno dobili rešitev za vas.

Teku: Raznolikost strank je bistvenega pomena za ohranjanje elastičnosti Eth2

V središču prizadevanj ConsenSys za Ethereum 2.0 je Teku, poln odjemalec Ethereum 2.0, zgrajen za potrebe institucionalnih in varnostnih zahtev. Kaj je Teku

Stranke Ethereuma se med seboj povezujejo v enakovrednem sistemu, preverjajo bloki in podatke o transakcijah. Kot je v svoji novi knjigi opisal Matt Leising, je imeti stranke napisane v različnih jezikih, Izven etra, “Nekakšna zavarovalna polica: izogne ​​se možnosti ene same točke okvare in razvijalcem na primer veliko težje centralizira okoli C ++.” Če eno stranko napadejo, ima napako ali se zaradi težave s soglasjem izklopi brez povezave, bodo ostale stranke še vedno ohranile najnovejšo transakcijo in blokirale podatke. Raznolikost strank je dokaz pomembnosti decentralizacije v Ethereumu. 

Tako kot Ethereum trenutno obstaja več izvedb specifikacije, napisanih v različnih računalniških jezikih. Odjemalec Teku ConsenSys je napisan v Javi, ki je eden izmed najbolj priljubljenih računalniških jezikov, ki ga uporabljajo razvijalci, ki gradijo poslovne aplikacije, in ga vzdržuje ista inženirska ekipa, ki stoji za Hiperledger Besu in ConsenSys Quorum. Lighthouse, Prysm in Nimbus so priljubljeni odjemalci Eth2, napisani Rust, Go in Nim. Vsaka stranka ima svoje značilnosti, Teku pa podjetjem in institucijam daje moč, da se zavzemajo za Eth2, s funkcijami, kot sta upravljanje zunanjih ključev in zaščita pred rezanjem. 

Codefi Activate: Več kot je preveriteljev veljavnosti, močnejše je omrežje

Codefi Aktiviraj sodeloval s fundacijo Ethereum pri gradnji Izstrelitvena ploščica Eth2 aplikacija, ki zagotavlja tehnično vključenost v zahteve, odgovornosti in tveganja, da postanete validator Eth2. Priročnik po korakih je namenjen tehnično sposobnim razvijalcem Ethereuma, da ETH pošljejo na depozitno pogodbo in začnejo izvajati lastne odjemalce za preverjanje veljavnosti. Vsak validator zahteva natanko 32 ETH, posamezniki pa lahko položijo tolikokratnikov 32 ETH, kot želijo.

Prva stran lansirne ploščice ponuja pregled ključnih odgovornosti in konceptov – kot so poševnice, upravljanje ključev, ključi za podpisovanje, tveganja in potrebna časovna obveznost. Ko prepoznate tveganja in zahteve, vam vodnik pomaga izbrati stranko, ustvariti ključe, naložiti validacijo in povezati denarnico.. 

Čeprav morate biti seznanjeni z uporabo vmesnika ukazne vrstice, je Launch Pad idealno mesto za začetek potovanja.  

Posnetek zaslona 2020 11 21 ob 9 43 08

Codefi Staking: Podpora aplikacijam, ki ponujajo vložke imetnikom ETH

Na trg prihajajo številni bazeni in ponudniki storitev, ki ponujajo storitve. Centralizirane borze, kot sta Coinbase in Binance, že ponujajo storitve vložka za druge verižne verige verig in pričakujejo, da bodo storitve vložitve ponujale na Eth2. Naravni bazeni z ethereumom Raketni bazen uporabnikom dovolite, da vložijo samo 0,01 ETH in prejmejo rETH, tokenizirani depozit. LiquidStake, nova rešitev iz DARMA Kapital nima minimalnih vložkov, uporabnikom pa omogoča tudi, da najamejo USDC posojilo z uporabo njihovega vloženega ETH kot zavarovanja. 

Vsaka od teh aplikacij razširja sodelovanje v Ethereum 2.0, vendar se je še vedno treba povezati s strankami v omrežju. Tu nastopi rešitev Codefi Staking. Codefi Staking je API z belo oznako (kar pomeni, da ga ne boste videli kot končnega uporabnika) za podjetja, ki želijo vložiti v Ethereum 2.0. Codefi Staking podjetjem omogoča, da vložijo lastni ETH ali ETH svojih strank, ne da bi morali upravljati svojo lastno validacijsko infrastrukturo. Rezultat je zmanjšano tehnično tveganje in večje koristi, ki jih ustvarja mreža Eth2. 

Junija je ConsenSys napovedal kohorto podjetij, ki so del pilotnega programa Codefi Staking, ki vključuje Binance, Crypto.com, DARMA Capital, Huobi Wallet, Matrixport in Trustology. Cilj Codefi Stakinga je zmanjšati tveganja, povezana z zagonom vašega lastnega validatorja, vključno s krajo ali izgubo ključev za dvig, nepravilnim prenosom sredstev na pogodbo o vlogi Eth2 in napakami strojne ali internetne povezave, kar povzroči izgubo nagrad validatorja. S Codefi Staking so ključi potrjevalnika v varnem trezorju z zmožnostjo spletnega podpisovanja in več plastnimi vrati, ki potrjujejo transakcije, da se prepreči nepooblaščena uporaba. Pomembno je, da imate na voljo 24-urno podporo in strokovno skupino za pomoč strankam. Codefi Staking uporablja Teku kot svojo izbrano stranko 

Za podjetja, ki želijo biti pred konkurenco z nizkim tveganjem in ovirami pri dostopu do rešitve Codefi Staking, je program Early Adopter dobra možnost. Zasnovan je tako, da olajša vključevanje izbranih institucij in podjetij pred uvedbo Ethereum 2.0, tako da lahko ostanejo pred konkurenco z neposredno komunikacijo ekip Ethereum 2.0, ki gradijo stranke in mrežo.. 

Infura: Več zanesljivosti in orodij za poizvedovanje po podatkih Eth2

Faze Ethereum 2.0 v prihodnjih letih bodo omogočale prenose in dvige ETH, verige drobcev, popolnoma združljive s pametnimi pogodbami, pogodbene klice in okolja za izvajanje razširljivih dApps in še več. Medtem ko se podjetja in razvijalci, ki izvajajo aplikacije na Ethereum 2.0, še vedno lahko odločajo za zagon lastne odjemalske in vozliščne infrastrukture, se bodo imela tudi priložnost povezati z Infurinim API-jem Eth2 Beacon Chain (lahko zahtevate dostop do njihove zasebne beta tukaj). 

Takoj za začetek je ena najbolj osnovnih potreb posameznikov, ki se zavzemajo za Eth2, sposobnost spremljanja stanja potrjevalcev, da bi ugotovili, ali ustvarjajo pričakovane nagrade. Medtem ko jih je več raziskovalec blokov na voljo tam, kjer si lahko ogledate te informacije, Infura-in ETH 2.0 Beacon Chain API omogoča samodejno poizvedite te podatke tako da lahko razvijalci enostavno ukrepajo glede podatkov. Na primer, lahko napišete program, ki spremlja stanje in vam pošlje sporočilo SMS, če nepričakovano pade.

Razvijalci Infure podpirajo tudi odjemalske skupine Eth2, ki si prizadevajo za združljivost s specifikacijo Eth2. Razvijalci Ethereuma danes koristijo poenotenost API-ja Ethereum JSON-RPC, ki jim omogoča, da zamenjajo izvedbe odjemalca Ethereum, ne da bi zlomili kodo. Infura na interoperabilnost API gleda kot na dragoceno javno dobro za Ethereum in odprto orodje za testiranje skladnosti API-ja odjemalca z licenco Apache 2.0, imenovano eth2-izpolnjujejo

Ostanite dobro obveščeni

Če si še vedno prizadevate zaviti okoli Ethereum 2.0, dokaz o vložku, različne faze in novo terminologijo, je naša baza znanja Ethereum 2.0 polna odličnih virov. In za posodobitve iz tedna v teden, Ben Edgington “Kaj je novega v časopisu Eth2”Je zelo priporočljivo.

Ethereum 2.0NewsletterNaročite se na naše novice o najnovejših novostih Ethereum, podjetniških rešitvah, virih za razvijalce in še več.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me