Protocol Labs sodeluje s ConsenSys, da Filecoin prenese v Ethereum

blog 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedDogodki in konferencePressGlasila

Naročite se na naše novice.

Email naslov

Spoštujemo vašo zasebnost

HomeBlogPress Release

Protocol Labs sodeluje s ConsenSys, da Filecoin prenese v Ethereum

Z novimi in prihajajočimi funkcijami iz paketa izdelkov ConsenSys lahko rudarji Filecoin, razvijalci in uporabniki omrežja zdaj dostopajo do bistvenih orodij Ethereum in se integrirajo z decentraliziranim finančnim ekosistemom Ethereuma. By ConsenSys 21. oktober 2020 Objavljeno 21. oktobra 2020

Filecoin ConsenSys 2

Danes je ConsenSys napovedal sodelovanje z Laboratoriji za protokol, Odprtokodni laboratorij programske opreme, katerega projekti vključujejoMedplanetarni datotečni sistem (IPFS),FilecoinU, libp2p, In še več. Široko sodelovanje si prizadeva še naprej integrirati Filecoinovo tržnico naslednje generacije za shranjevanje in pridobivanje podatkov z vodilnim skladom izdelkov ConhereSys Ethereum.

Zagon omrežja Filecoin v glavnem omrežju je pomemben korak k rasti decentraliziranega ekosistema in skupnosti za shranjevanje, ki se lahko integrira z Ethereumom na vseh plasteh decentraliziranega tehnološkega sklada. Cilj IPFS je ustvariti prožno, nadgradljivo, odprto omrežje za spodbujanje bolj trajnostne in globalno dostopne spletne infrastrukture. IPFS obljublja hitrejše in cenejše pridobivanje podatkov, nič več zanašanja na centralizirane strežnike in možnost dostopa do spleta brez povezave. Ekonomska spodbujevalna plast za IPFS je omrežje Filecoin z lastnim žetonom Filecoin (FIL), ki nagrajuje rudarje, ki tekmujejo za pravilno shranjevanje šifriranih podatkov v omrežju Filecoin. 15. oktobra je v bloku 148.888 omrežje Filecoin začelo s svojim javnim omrežjem, ki že vsebuje 600 PiB podatkov, da ne omenjamo 600 aktivnih rudarjev podatkov, in 230 projektov v interakciji s protokolom za shranjevanje..

Z novimi in prihajajočimi funkcijami paketa izdelkov ConsenSys lahko rudarji Filecoin, razvijalci in uporabniki omrežja zdaj dostopajo do bistvenih orodij Ethereum in se integrirajo z decentraliziranim finančnim ekosistemom Ethereuma. To sodelovanje bo omogočilo večjo integracijo tehnologij Ethereum in Filecoin ter večjo konvergenco njihovih skupnosti graditeljev, razvijalcev in končnih uporabnikov..

Joseph Lubin, ustanovitelj in izvršni direktor ConsenSys, je dejal: »Številne aplikacije in portfeljska podjetja ConsenSys že vrsto let uporabljajo IPFS prek Infure. Nestrpni smo, da bi zgradili večjo funkcionalnost za IPFS in uvedli nova orodja, ki bodo razvijalcem in potrošnikom omogočila enostavno uporabo Filecoina in IPFS za njihov razvoj aplikacij in potrebe po čistem pomnilniku. S pomočjo projektov Infura, Codefi, MetaMask in drugih ConsenSys bodo razvijalci sčasoma v svoje aplikacije zlahka vključili funkcionalnosti IPFS in Filecoin ter nemoteno sodelovali s funkcionalnostmi na osnovi Ethereuma in drugimi aplikacijami na vseh plasteh sklada, od protokolarne do finančne plast z DeFi. Bogato medsebojno sodelovanje med decentraliziranimi protokoli, ki podpirajo zelo različne funkcionalnosti, kot so Ethereum, IPFS, Filecoin in libp2p, je značilnost decentraliziranega spleta, ki se zares začne oblikovati. “

Joseph Lubin je zdaj član sveta svetovalcev Filecoin Foundation.

Juan Benet, ustanovitelj in izvršni direktor družbeLaboratoriji za protokol dejal: “V zadnjih petih letih smo videli ogromen val decentraliziranih aplikacij, zgrajenih na Ethereumu in IPFS. Ta teden uvedba Filecoina prinaša povsem nov svet funkcionalnosti za razvijalce Ethereuma, ki zagotavlja, da je mogoče njihove podatke varno shraniti na geografsko porazdeljeni in cenovno ugodni ceni. V zadnjih mesecih smo v omrežju Filecoin že videli izjemno sodelovanje skupnosti Ethereum in navdušen sem, da bo to sodelovanje s ConsenSys ustvarilo nadaljnje mostove med našimi skupnostmi. “

Filecoin Storage

Codefi AktivirajOlajša zagon in uporabo blockchain omrežij s pomožnimi žetoni na edinstveni uporabniku prijazni platformi. Danes se je začel Codefi ActivateFilecoin StorageZagotoviti najboljši pogled na tržnico shranjevanja Filecoin, ki je dostopna prek spletne aplikacije in API-ja. Cilj je narediti odkrivanje cen za shranjevanje v omrežju Filecoin preprosto in pregledno.

Aplikacija Filecoin Storage je sestavljena iz preproste tržnice, ki jo je mogoče iskati, ki udeležencem ekosistema omogoči, da dobijo popolno sliko trga skladiščenja Filecoin in strankam omogočajo filtriranje, razvrščanje in iskanje najboljših rudarjev za njihove potrebe. Rudarji Filecoin, ki ponujajo storitve za shranjevanje podatkov, lahko z aplikacijo objavijo svoje cene in razpoložljivost na trgu, ki ga brskajo stranke, ki sodelujejo z rudarji za shranjevanje in pridobivanje podatkov prek poslov za shranjevanje.

Filecoin DeFi most

Codefi Activate prav tako začenja Filecoin DeFi Bridge za povezavo Filecoina z decentraliziranim finančnim sistemom na glavnem omrežju Ethereum. DeFi Bridge omogoča pretvorbo kriptovalute Filecoin (FIL) v tokenizirani FIL ERC-20 z uporabo žetonskega mostu, ki ga poganjaProtokol Ren. Nato lahko imetniki in rudarji FIL na Ethereumu položijo svoj tokenizirani FIL kot zavarovanje na posojilnem trgu DeFi, da si prislužijo obresti ali si izposodijo več FIL-a za vložek v rudarske dejavnosti skladiščenja. Z uvedbo zmožnosti imetnikov FIL, da posojajo in izposojajo svoje FIL prek mostu ERC-20, bo velik bazen likvidnosti in gospodarske aktivnosti v Ethereum DeFi na voljo celotnemu ekosistemu Filecoin.

Uporabniki DeFi, ki izvirajo iz Ethereuma in se zanimajo za trgovanje z zavitimi Filecoini in pospeševanje razvoja omrežja, lahko s pomočjo platforme Codefi položijo sredstva na osnovi ETH kot zavarovanje, si izposodijo zaviti FIL in ga pretvorijo v domači FIL za shranjevanje podatkov ali sodelovanje z omrežjem Filecoin.

MetaMask’s Filecoin Snap

Z več kot 4 milijoni prenosov,MetaMask je najbolj priljubljen svetovni portal za Web3. Skupina je predstavila, da bi dosegla nove uporabnike in primere uporabeMetaMask Snaps, Razširljiv sistem API, ki razvijalcem omogoča, da MetaMasku dodajo nove funkcije, vključno s podporo za dodatno verigo blokov, rešitve za spreminjanje merila, podatkovne protokole, standarde kriptografije, storitve sporočanja ali varnostne storitve.

MetaMask trenutno sodeluje s Protocol Labs za izdelavo Filecoin Snap, ki naj bi vključeval podporo za različna dovoljenja in funkcije:

  • Filecoin (FIL) bo viden na seznamu sredstev MetaMask, uporabniki pa si lahko ogledajo podrobnosti žetonov in transakcijo FIL s pomočjo MetaMask.
  • Dovoljenja: Dostop do omrežja, API RPC, zaznavanje in komuniciranje s Snap s spletnega mesta, ki podpira Web3.
  • Ločljivost MetaMask IPFS: MetaMask bo v celoti podpiral ločljivost imen IPFS takoj prek razširitve MetaMask. Uporabniki MetaMask, ki obiščejo naslove ipfs: //, bodo usmerjeni v ustrezno datoteko IPFS.

Infurin API za omrežje Filecoin

InfuraPonuja razširljiv dostop do API-ja do omrežja Ethereum in je bil prvi izdelek, ki je vzpostavil API IPFS, temelj za gradnjo decentraliziranih aplikacij. Storitev IPFS podpira pripenjanje in dostop do pripete vsebine neposredno prek API-ja Infura ter uporabnikom omogoča dostop do podatkov, pripetih prek omrežja IPFS, prek prehoda. Trenutno Infura gosti več kot 74 milijonov unikatnih predmetov in na dan obdela več kot 4,5 TB prenosa podatkov.

Z zagonom omrežja Filecoin Infura izbranim uporabnikom ponuja brezplačno, dostop samo za povabila do API-ja Filecoin beta. Različica beta omogoča razvijalcem, da se hitro in enostavno povežejo z glavnim omrežjem Filecoin in na vrhu omrežja Filecoin gradijo aplikacije, funkcije ali storitve. Plačljive funkcije bodo dodane in razširjene v prihodnjih različicah. Z API-jem Filecoin bodo razvijalci lahko: Pridobili stanje omrežja Filecoin v realnem času, brali iz verige Filecoin, pošiljali plačila in druga sporočila v omrežje Filecoin ter poizvedovali o stanju trgov Filecoin.

Da bi uporabniki lahko zahtevali dostop do Infura Filecoin API Beta, se morajo najprej registrirati pri InfuritukajU.

ConsenSys skrbnost

Od junija do oktobra 2020 je ConsenSys Diligence sodeloval s Protocol Labs, da bi ocenil varnost vgrajenih igralcev Filecoin: zbirka izvršljive kode, ki izvaja osnovno poslovno logiko Filecoinovega omrežja za shranjevanje, ki temelji na blockchainu. Obseg revizije je zajemal pododdelek protokola Filecoin v širšem obsegu drugih varnostnih prizadevanj te skupine. Filecoin je nova in eksperimentalna tehnologija in številna dolgoročna vedenja igralcev v omrežju še niso znana, vendar je bil glavni cilj revizije ConsenSys Diligence najti in ublažiti napake, da bi bil Maincoin Filecoin čim bolj varen ob zagonu. Revizija je odkrila nekatere ranljivosti, ki so bile odpravljene pred zagonom Maincoin-a 15. oktobra 2020, medtem ko so drugi popravki napak v teku.

Sekundarno pridobivanje rud

ConsenSys Software R&D inConsenSys MeshR&D je ustvaril arhitekturni in inženirski načrt za sekundarni trg pridobivanja Filecoin, v katerem so uporabniki lahko pridobivali podatke, ki so zanesljivo shranjeni s pomočjo Filecoina. Sekundarni trg iskanja bo razširil sodelovanje v ekosistemu Filecoin tako, da bo vrsta naprav lahko pridobivala datoteke, vključno s spletnimi brskalniki in telefoni. Z uporabo različnih konfiguracij mrežne zasnove, predpomnilniške strojne opreme in algoritmov zasnova trga spodbuja ustvarjanje in sodelovanje ponudnikov iskanja, ki ponujajo dostopne in cenovno dostopne storitve iskanja, ki so na voljo uporabnikom kjer koli po vsem svetu. Potem ko je prejšnji mesec opravil prvo oceno zasnove in diagnostike, bo delo ConsenSys-a s podjetjem Filecoin na trgih za iskanje še potekalo.

Tachyon Launchpad Accelerator

30. julija je ConsenSys Labs odprl aplikacije za pospeševalnik Filecoin Launchpad, ki ga poganja Tachyon. Kohorta je pravkar zaključila 1. teden programa. Skupaj se je v naslednjih 4 mesecih zbralo 13 ekip, sestavljenih iz 32 ustanoviteljev iz 11 držav, ki so z naložbami ConsenSys Labs in Protocol Labs gradili svoja podjetja. Ta kohorta je sestavljena iz zagonskih podjetij, ki gradijo bolj interoperabilna orodja, infrastrukturo in aplikacije za porazdeljeni splet prek IPFS in Filecoin.

Obvestilo strankeFilecoinNewsletterNaročite se na naše novice o najnovejših novostih v Ethereumu, podjetniških rešitvah, virih za razvijalce in še več.Poročilo DeFi Ethereum Q3 2020Prijavi

Poročilo DeFi za Ethereum Q3 2020

Poročilo DeFi za Ethereum Q2 2020Prijavi

Poročilo DeFi za Ethereum Q2 2020

Eterično poročilo Ethereum 2 0Prijavi

Eterično poročilo Ethereum 2.0

Popoln vodnik po poslovnih omrežjih BlockchainVodnik

Popoln vodnik za poslovna omrežja Blockchain

Kako zgraditi uspešen izdelek BlockchainSpletni seminar

Kako zgraditi uspešen izdelek Blockchain

Centralne banke in prihodnost denarjaBel papir

Centralne banke in prihodnost denarja

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me