Stanje omrežja Ethereum – 2018

blog 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedDogodki in konferencePressGlasila

Naročite se na naše novice.

Email naslov

Spoštujemo vašo zasebnost

DomovBlogNovice

Stanje omrežja Ethereum – 2018

Statistični podatki iz celotnega omrežja, ki zagotavljajo posnetek blokovne verige Ethereum danes, njene preteklosti in načrta za prihodnost. By ConsenSys 1. junij 2018 Objavljeno 1. junija 2018

ConsenSys 400 blockchain projekti, ki temeljijo na ethereum heroju

Tehnologija Blockchain – in še posebej Ethereum – je od izida leta 2015 pridobila mednarodno pozornost in privlačnost. Zlasti konec leta 2017 in začetek leta 2018 se je močno povečala pozornost javnosti zaradi hitrega povečanja cen v celotnem ekosistemu kripto-sredstev. V dveh letih je bila beseda “Ethereum” vključena v več kot 110 milijonov iskanj v Googlu. Hashtag #ethereum je v povprečju objavljen 20.000 krat na dan.

Toda kaj je to postopno in akutno povečanje pozornosti pomenilo mrežo Ethereum kot celoto? Če odmaknemo zaveso toliko razpravljane cene etra, kaj se dogaja v omrežju Ethereum? Oglejmo si.

Če pogledamo številke: Blockchain Activity

Od svojega začetka je mreža obdelala skoraj 240 milijonov transakcij. Na vrhuncu 4. januarja je omrežje v 24 urah obdelalo 1,3 milijona transakcij.

Grafikon transakcij Ethereum

Omrežje je ogromno in porazdeljeno. Do danes v blokovni verigi Ethereum obstaja 35 milijonov edinstvenih naslovov. 4. januarja 2018 je število aktivnih (tj. Transakcijskih) naslovov na Ethereumu prvič preseglo milijon. 4. januarja 2018 je bilo ustvarjenih več kot 350.000 novih naslovov – največ naslovov, ustvarjenih v 24-urnem obdobju do danes. Ethernodes poroča o manj kot 17.000 vozliščih, ki vodijo blok-verigo Ethereum na šestih celinah, zaradi česar je trenutno najbolj decentralizirana blok-veriga.

Vozlišča Ethereum po vsem svetu Tabela rasti edinstvenega naslova Ethereum

Blok veriga Ethereum je nedvomno najaktivnejša obstoječa platforma pametnih pogodb. Od 100 najboljših žetonov po tržni kapitalizaciji je 94% zgrajenih na vrhu Ethereuma. Od 800 najboljših žetonov jih je 87% zgrajenih na Ethereumu. Večina teh žetonov je »žetonov ERC-20«, kar je omogočilo večino 5,5 milijarde dolarjev, zbranih s prodajo žetonov v letu 2017, in 6,5 milijarde dolarjev, zbranih v prvem četrtletju tega leta.

Za blokovno verigo: Skupnost Ethereum

Skupnost razvijalcev Ethereum naj bi bila 250.000 največja na svetu. Oktobra 2017, Tartuf– razvojni okvir za Ethereum – presegel 200.000 prenosov. V manj kot enem letu je število prenosov zdaj skoraj 550.000. Github, ki privablja odprtokodne razvijalce z vsega sveta, našteva 14.000 skladišč in 220.000 prevzema v zvezi z Ethereumom. MetaMask– razširitev brskalnika, ki uporabnikom omogoča zagon dApps, ne da bi zagnala celotno vozlišče Ethereum – dosegla več kot milijon uporabnikov.

Poleg decentralizirane mreže razvijalcev Ethereuma so se ustanovili organizirani konzorciji, ki podpirajo in širijo skupnost Ethereum. The Ethereum Enterprise Alliance (EEA), ustanovljeno marca 2017 s 30 ustanovnimi člani, ki so se zavezali k integraciji tehnologije veriženja blokov s podjetji. Zdaj, dobro leto kasneje, je EEA narasla na več kot 500 članov. Startupi, korporacije, fundacije in organizacije so se združili, da bi prispevali in imeli koristi od nadaljnjega razvoja ekosistema Ethereum.

Pozdrav Ethereuma: vladna posvojitev

Čeprav je dolgo razpravljana uporaba tehnologije veriženja blokov prestrukturiranje in celo razpuščanje tradicionalne vlade, so države po vsem svetu našle načine za uvedbo tehnologije veriženja blokov – zlasti Ethereum – v korist svojim državljanom. V začetku letošnjega leta je vlada Ljubljane Brazilija je napovedal namero, da peticije in glasovanje občinstva premakne na Ethereum. Kanada preizkuša uporabo Ethereuma, da bi zagotovil preglednost uporabe državnih nepovratnih sredstev za lažjo zaskrbljenost državljanov zaradi nezakonitega prisvajanja in korupcije. Mesto Zug v Švici – dolgoletni kripto bastion – je začelo ponujati digitalne ID-je, registrirane na Ethereumu leta 2017. Čile uporablja Ethereum za sledenje podatkom in financam iz energetskega omrežja, v upanju, da se bo boril proti korupciji in izkoriščanju s preglednimi, nespremenljivimi podatki, ki so na voljo vsem državljanom. Dubaj je na poti, da do leta 2020 postane popolnoma integrirano mesto, ki ga poganja blockchain. Estonija je postala otrok plakatov porazdeljenega ekosistema in zrasla v “digitalno republiko” s premikanjem številnih svojih nacionalnih sistemov na verigo blokov Ethereum.

Čeprav je bila tehnologija blockchain navedena kot priložnost za ponovno opredelitev trenutne svetovne politične strukture z digitalnimi mejami in državljanstvi, sedanji sistemi niso previdni pri uporabi njene nespremenljive, varne knjige za povečanje svojih storitev. Še naprej bomo spremljali sprejemanje blokovne verige Ethereum, saj je v sedanjih primerih dokazana njegova uporabnost.

Nadgrajuje Ethereum: decentralizirane aplikacije

Decentralizirane aplikacije (dApps) so glavna prodajna točka blokovne verige Ethereum. Kot odprtokodni, turing popoln svetovni računalnik lahko Ethereum izkoristi kateri koli razvijalec, da ustvari svojo serijo pametnih pogodb (tj. Decentralizirano aplikacijo). Na spletnem mestu, ki spremlja razvoj dApp, je naštetih 1.552 uvedenih dApps, čeprav jih je trenutno v razvoju. DApps je sestavljen iz vsega, od trgov za napovedovanje do iger na srečo, in se bo z izboljševanjem omrežja še krepil.

Slon v sobi: rešitve za skaliranje

Rešitve za skaliranje omrežja Ethereum so številne, na njih pa se ukvarja več udeležencev. Leto 2018 bo za Ethereum vznemirljivo, še posebej s predvidenim testiranjem Proof of Stake z uvajanjem Casperjevega protokola. Številni aktivni projekti si prizadevajo zagotoviti rešitve sloja 2 ali »protokole med blokovnimi verigami«. Te pobude se lotevajo “trileme” doseganja razširljivosti, varnosti in decentralizacije na verigi blokov. Kozmos je omrežje brez dovoljenj, razvito za razvijalce, ki omogoča interoperabilnost in skaliranje verig blokov. Loom Network je razvil in lansiral platformo Layer 2 na vrhu Ethereuma, ki omogoča razširitev igralnih in socialnih dApps, hkrati pa se še vedno zanaša na osnovno varnost in decentralizacijo Ethereuma. Ekipa je začela CryptoZombies, aplikacija v živo, ki omogoča vsakomur, da se nauči kodirati pametne pogodbe na Ethereumu (z več kot 200.000 študenti). OmiseGo uporabnikom omogoča pošiljanje hitrih plačilnih transakcij med entitetami in prek meja z uporabo plazme. Rešitve za skaliranje plasti 2, po mnenju Vitalika Buterina, “je mogoče zgraditi tako, da so glede na uspešnost odvisne od druge stopnje, ne pa tudi od varnosti … Nato lahko spodbujajo ugled in pričakovane prihodnje prihodke, ki jih bodo spodbujali k dobremu poslovanju v sedanjosti in negativni stroški morebitne okvare se ublažijo. “

Pogled navzdol po cesti

Kaj pomenijo ti podatki? Ekosistem Ethereum blockchain je raznolik, decentraliziran, močan in preplavljen z inovacijami in aktivnostmi. Od svoje uvedbe leta 2015 ta hitro sprejeta in cenjena tehnologija obljublja, da bo rešila vprašanja, ki pestijo skoraj vsako obstoječo industrijo na svetu. Razvijalci, misleci, inovatorji, voditelji in kreativci se po vsem svetu združujejo, da bi zgradili nov način komuniciranja, sklepanja poslov in organiziranja. Tu smo za Web 3.0. Tukaj smo za decentralizirano prihodnost. Tu smo zaradi Ethereuma.

MetaMaskNewsletterNaročite se na naše glasilo, da boste prejemali najnovejše novice o Ethereumu, rešitve za podjetja, vire za razvijalce in še več.Poročilo DeFi za Ethereum Q3 2020Prijavi

Poročilo DeFi za Ethereum Q3 2020

Poročilo DeFi o Ethereum Q2 2020Prijavi

Poročilo DeFi o Ethereum Q2 2020

Poročilo Ethereum 2 0 Staking EcosystemPrijavi

Eterično poročilo Ethereum 2.0

Popoln vodnik za poslovna omrežja BlockchainVodnik

Popoln vodnik za poslovna omrežja Blockchain

Kako zgraditi uspešen izdelek BlockchainSpletni seminar

Kako zgraditi uspešen izdelek Blockchain

Centralne banke in prihodnost denarjaBel papir

Centralne banke in prihodnost denarja

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me