Alternativer til Blockchain-teknologi gir økning til miljøvennlig IOTA

Vi lever i en verden der ny teknologi kontinuerlig utvikler seg i et forsøk på å holde tritt med endrede behov og krav. Snakk om alternativer til Blockchain-teknologi får allerede fart da noen mennesker prøver å løse mangler som har lammet adopsjonen.

Blockchain kraftintensiv trussel

Blockchain-teknologien har fått feil mange ganger på grunn av den enorme mengden kraft den bruker. Fremveksten av store gruvedrift går kontinuerlig for å opprettholde nettverk av forskjellige blockchain-nettverk har på en eller annen måte gjort det umulig for små gruvearbeidere å engasjere seg i gruvedriften..

Alternativ for strømforbruk i Blockchain

Intensivt strømforbruk er fortsatt den viktigste motvinden som har utløst krav til bedre alternativer til blockchain-teknologi. Bitcoin blockchain bruker for eksempel kraft som er mye høyere enn det som forbrukes av 159 land.

Blockchain-teknologi er avhengig av en kraftintensiv protokoll kalt Proof-of-work for konsensus i nettverket. Med denne mekanismen løser gruvearbeidere komplekse matematiske oppgaver for en belønning. For å løse gåter kreves det mye datakraft, noe som igjen fører til høyt strømforbruk.

Da blockchain-teknologien først ble til i 2008, så ingen den høye strømforbruket. Blockchain-teknologi er ikke bærekraftig ved å ta høyde for det høye strømforbruket.

Det er av denne grunn at IOTA har dukket opp som et alternativ til blockchain.

Hva er IOTA? Er det et alternativ til Blockchain?

IOTA-alternativ til blockchain-teknologi

Bildekreditter: IOTA

IOTA er et alternativ til blockchain-teknologi, prøver å løse problemet med høyt strømforbruk med en ny og innovativ teknologi kalt Tangle. I motsetning til blockchain-teknologi stoler ikke Tangle på gruvearbeidere for å opprettholde nettverkssikkerhet.

IOTA’s Tangle krever at alle deltakere i en blockchain deltar i valideringsprosessen av transaksjoner. Konsensus oppnås uten å måtte stole på en valgt gruppe gruvearbeidere.

Før noen får lov til å utføre en transaksjon i IOTA-kjeden, må han eller hun bekrefte to tidligere tilfeldige transaksjoner i nettverket. I tillegg krever validering ingen tunge beregninger, noe som gjør at nettverket kan opprettholdes av relativt små enheter med begrenset strømforbruk.

IOTA er ikke bare et alternativ til blockchain-teknologi, men utviklerne planlegger også å gjøre det nyttig på det nye internett av ting. Imidlertid står teknologien overfor en oppoverbakkeoppgave å ta på seg Blockchain-teknologi som fortsatt er en foretrukket teknologi for mange. I tillegg kan mange store investorer bak Bitcoin, som er drevet av blockchain, gjøre alt i deres makt for å sikre at IOTA ikke lykkes.

Distribuert Ledger-teknologi

En distribuert hovedbok er en database som deles og synkroniseres over et nettverk, og som gjør det mulig for transaksjoner å ha et offentlig vitne. Deltakeren ved hver node i et nettverk har tilgang til de delte opptakene og kan eie en identisk kopi.

Blockchain er en daglig bruk av Digital Ledger. Imidlertid dukker andre DLT-produkter opp som gyldige alternativer til blockchain når det gjelder deling og lagring av data.

Corda er et eksempel på digital reskontro som bruker Corda reskontro som holder skalerbarhet. Med Corda blir transaksjoner aldri satt i en blokk der alle andre kan få tilgang til dem. I stedet er hver transaksjon individuell og unik på sin egen måte.

Partene som er involvert i en transaksjon, har i dette tilfellet kontroll over om tredjeparter kan få tilgang til transaksjoner for validering og registrering.

Forskjeller mellom Blockchain og Distributed Ledger

Distribuert hovedbok Blockchain
Fokuserer på deling av database mellom deltakere i et nettverk Fokuserer på hvordan data lagres og kobles på kronologisk måte i en blockchain
Krever ikke kjetting Består av en sekvens av blokker
Konsensusalgoritme ikke nødvendig Konsensusalgoritme er et must
Har mange skaleringsalternativer Kvalt av problemer med skalerbarhet

* Lær mer om forskjellene mellom Blockchain og DLT.

Hashgraph er en annen type distribuert hovedboksteknologi som kan brukes som et alternativ til blockchain-teknologi, da det er mye raskere og ikke har skalerbarhetsproblemer.

Kjennelse

Med mindre det er funnet en løsning for å håndtere trussel om strømforbruk, står blockchain-teknologien overfor risikoen for å miste mantraet og kanten med fremveksten av IOTA-teknologi som viser seg å være effektiv og skalerbar.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me