AWS vs AZURE vs Oracle Blockchain Solution Offer: BaaS-sammenligningen

Da blockchain-teknologien dukket opp som en av de raskest voksende og spillendrende nyutviklingene i teknologibransjen, kom mange tech-giganter med sine egne blockchain-løsninger for sine kunder de siste månedene. BaaS (blockchain-as-a-service) får mer og mer oppmerksomhet.

Disse tekniske gigantene inkluderer:

 • Amazon eller AWS (Amazon Web Service)
 • Microsofts AZURE
 • Oracle

I løpet av det siste året kunngjorde nesten alle de store tekniske gigantene som nevnt ovenfor sammen med IBM, HP, SAP og kinesiske Huawei sine egne blockchain-løsninger etter hverandre eller nesten samtidig. Google har også investert mye og forventes å komme med sin egen løsning de neste månedene.

Hva betyr dette?

Dette gjenspeiler at teknologigigantene konkurrerer med hverandre, investerer tungt i blockchain-teknologi og overbevist om at blockchain er veien videre. Det viser også at det haster med de store spillerne å løpe fremover i spillet.

Interessen er hovedsakelig fordi blockchain-markedet forventes å vokse med 61,5% i året de neste tre årene. Nesten alle større selskaper ønsker å utnytte den økende etterspørselen.

I en siste artikkel, det ble avslørt at nesten alle store tekniske giganter som inkluderer IBM, Google, Oracle, Microsoft og Amazon, investerer mye i blockchain-selskaper og blockchain-løsninger.

I denne artikkelen vil vi se på detaljene i AWS vs Azure vs Oracle Blockchain Solution-tilbudet med en detaljert sammenligning mellom de tre.

Azure vs. AWS vs Oracle Blockchain Solution Offer:

AWS vs Azure vs Oracle Blockchain Solution Offer

AWS Blockchain-løsning

La oss starte med AWS, også kjent som Amazon Web Services. De kunngjorde sitt Blockchain-maler som et BaaS-tilbud (blockchain as a service) i april 2018. Lanseringen fulgte lignende kunngjøringer fra Microsofts Azure, Oracle og IBM. Det gjør Microsoft Azure til den siste som bringer frem sin blockchain-løsning sammenlignet med Oracle og Azure.

Så hva tilbyr BaaS til utviklere og selskapene?

Deres mest populære produkt er AWS Blockchain Templates som gjør det mulig for AWZ-brukere som jobber med blockchain-apper å sette opp Hyperledger Fabric eller Ethereum-nettverk på en raskere måte.

AWS gir også brukerne tilgang til rimelige ressurser som kan hjelpe dem med å raskt distribuere blockchain-nettverk.

Fremtredende funksjoner

Her er noen av de viktige funksjonene i AWS Blockchain Solution.

 • Den tilbyr sikkerhet til selskapene ettersom brukere kan legge til tillatelser for å kontrollere tilgangen til AWS-ressursene. Bedrifter kan også når som helst få tilgang til ressursaktiviteten som er logget inn i AWS CloudTrail.
 • Tjenesten tilbys som en betal-som-du-går tjenesten, så du betaler bare for tjenestene du bruker og hvor lang tid du brukte dem. Dette gjør AWS-ressurser rimelige. Du trenger heller ikke betale noen termineringsgebyrer eller forhåndsgebyrer, da det ikke er noen langsiktig kontrakt mellom AWS og brukeren.
 • AWS tilbyr deg også en bredt utvalg av alternativer når det gjelder blockchain-rammer. Du kan velge mellom Corda, Hyperledger Fabric og Ethereum, samt partnerløsninger for din bransje.
 • Med AWS Blockchain-maler, brukere kan raskt distribuere sikre blockchain-nettverk.

Produkter

AWS tilbyr to forskjellige alternativer under deres blockchain-løsninger, som inkluderer AWS Blockchain Templates og AWS Partner Solutions som er tilgjengelige på deres markedsplass.

AWS Blockchain-maler

AWS Blockchain Template er deres primære produkt som lar brukerne velge mellom Hyperledger Fabric eller Ethereum open source-rammer for å distribuere sikre blockchain-nettverk på en rask måte.

Med disse malene trenger du ikke bruke tid på manuelt oppsett av blockchain-nettverket, siden du bare kan distribuere AWS CloudFormation-malene og bare fokusere på å bygge din blockchain-applikasjon..

Disse malene distribuerer blockchain-rammeverket du ønsker på ECS, også kjent som Amazon Elastic Container Service. Det beste er at du ikke trenger å betale noe ekstra for disse malene. Faktisk trenger du bare å betale for ressursene du bruker til å kjøre blockchain-nettverket.

 • fordeler

AWS Blockchain Templates tilbyr også rask distribusjon av blockchain-nettverk på Amazon EC2 og Amazon EC3 virtuelle servere, i tillegg til ECS container-tjenesten. Du har også valget mellom å velge mellom Hyperledger Fabric eller Ethereum framework, som for tiden er de mest populære og mest brukte blockchain-rammene der ute..

Uansett hvilket rammeverk du velger, har du tilgang til funksjoner som smart kontraktsfunksjonalitet, distribuerte konsensusalgoritmer, tilgangskontroll og andre kjerne blockchain-funksjoner.

Malene kommer også med egne administrasjonsverktøy som lar deg overvåke, bla gjennom og administrere blokkjedene dine.

Hvilket Blockchain Framework å velge: Ethereum eller Hyperledger Fabric

Her er en rask sammenligning som hjelper deg med å velge mellom de to basert på dine behov.

Ethereum
Hyperledger stoff
Ethereum er for tiden det mest populære blockchain-rammeverket utviklet av Ethereum Foundation. Det foretrekkes for de som ønsker å bygge et nytt offentlig nettverk, har til hensikt å bruke Ethereum Solidity smart kontraktspråk, eller ønsker å gjøre transaksjoner med jevnaldrende på offentlige Ethereum-nettverk. Linux Foundation utviklet Hyperledger Fabric. Det anbefales for de som ønsker flere sikkerhetsfunksjoner, som ønsker å begrense transaksjonene brukerne kan se, eller ønsker å opprette et privat blockchain-nettverk.

Du kan lære mer om Ethereum eller Hyperledger Fabric i våre detaljerte tidligere blogginnlegg. Du kan også lese Hyperledger vs Corda R3 vs Ethereum: The Ultimate Guide.

Når du har bestemt deg for rammeverket du vil jobbe med, bygger du bare blockchain-nettverket ditt over det, og distribuerer desentraliserte applikasjoner.

Velg FrameworkKonfigurer Blockchain-programvareDistribuere dApps

Enkelt og kostnadseffektivt, ikke sant?

AWS partnerløsninger

Annet enn å bruke AWS Blockchain-maler, lar AWS også brukerne velge fra et bredt spekter av AWS-partnerløsninger for distribusjon av blockchain. Dette gjør det mulig for brukere å velge en som passer deres behov, ettersom mange av de nedenfor listede partnerne tilbyr spesialiserte blockchain-løsninger for spesifikk industri.

For eksempel er Corda R3 designet for finansmarkedet, mens GuildOne er designet for sektorer utenfor finansmarkedet.

Partnere

For å tilby de beste blockchain-tjenestene til sine kunder, jobber AWS med flere partnere som er oppført nedenfor.

 • Kaleido

AWS kunngjort sitt partnerskap med ConsenSys, morselskapet til Kaledio, tilbake i midten av mai. Det er en Blockchain Business Cloud som fungerer som en alt-i-ett SaaS-plattform for bedrifter. Kaleido ble designet for å gjøre det enklere for organisasjoner å distribuere sikre private kjeder.

Du kan lære mer om hva Kaleido tilbyr utviklere her.

 • BlockApps

AWS samarbeidet med BlockApps for å tilby Ethereum blockchain-utviklingsløsninger til sine kunder. BlockApps gir en av de raskeste måtene å distribuere skalerbart Ethereum blockchain-nettverk og å bygge blockchain-applikasjoner.

 • Fordelingsteknologi

Det nye partnerskapet med Manifold Technology gir AWS-brukere tilgang til kostnadseffektivt, skalerbart og veldig enkelt å integrere blockchain-nettverk.

 • CISCO

Cisco Blockchain lar AWS-brukere bygge blockchain-applikasjoner på bedriftsnivå. Blockchain-løsningen fra Cisco er skalerbar, sikker og grei.

 • Corda R3

Corda R3 er et kjent navn i blockchain-bransjen, da det var det første selskapet som bygde den største samarbeidsgruppen i finansmarkedet med mer enn 100 finansinstitusjoner..

Det er den spesialiserte blockchain-plattformen designet for det finansielle markedet. Enkelt sagt er det en økonomiklasse som oppfyller de høyeste standardene som praktiseres i finansnæringen. Det tilbyr koder og API-er for å bygge blockchain-apper for å øke effektiviteten i forretningstransaksjoner.

 • GuildOne

I flere tiår tilbyr GuildOne spesialiserte database- og teknologitjenester til olje- og gassindustrien, og nå leder den blockchain-teknologien designet for selskaper utenfor kryptovaluta og finansnæringen.

Andre teknologipartnere inkluderer Intel, mens AWS konsulentpartnere inkluderer Accenture, Blockskye, Luxoft, PWC, og Trek10.

Kunder

I følge AWS bruker flere store klienter tjenesten sin til å bygge blockchain-løsninger. Dette inkluderer klienter som T Mobile og Guidewire.

Sammendrag: AWS Blockchain Solution

Selv om AWS deltok i løpet litt sent, men produktene deres gjenspeiler at de gjorde leksene sine akkurat. Deres mest populære produkt, AWS Blockchain Templates, gjør det lettere for bedrifter å komme raskt i gang, siden de kan distribuere malene og begynne å jobbe med sine desentraliserte applikasjoner uten forsinkelse…

Faktisk er AWS Blockchain Templates en funksjon som gjør dem forskjellige fra andre BaaS-leverandører.

I tillegg kan brukerne også velge fra sine partnerløsninger. Prisen er også overkommelig ettersom AWS-brukere kan betale i henhold til bruken, i stedet for å inngå en årlig kontrakt. Bare betal for funksjonene du bruker for den tiden du bruker den. Faktisk betaler du faktisk for serveren og verktøyene du bruker, ikke blockchain-tjenesten.

Løsningene som tilbys kan brukes i et bredt spekter av bransjer som inkluderer finansmarked og handel (finansielle transaksjoner), forsyningskjede, forsikring, helsetjenester og identitet og samsvar.

Den eneste ulempen er at den ikke tilbyr noen dedikert blockchain-arbeidsbenk som den som tilbys av Azure. For å administrere og utvikle blockchain-applikasjoner, må du stole på konvensjonelle AWS-tjenester eller belastningsbalansere.

Microsoft Azure

Microsoft Azure var det første store teknologiselskapet som kunngjorde BaaS-funksjonalitet til selskaper og utviklere. Det gjorde også den første innsatsen for å bevare digitale identiteter på en blockchain på en sikker måte i samarbeid med Decentralized Identity Foundation.

Så når det gjelder tidslinjen, er Azure pioneren i BaaS-bransjen. Microsoft Azure har også den største compliance-porteføljen i bransjen. Selskapet hevder å tilby lavrisiko, billig, rask og feilsikker blockchain-løsning som BaaS (Blockchain-as-a-service). Den er vert for blockchain på Linux-servere.

Fremtredende funksjoner

Her er noen av de viktige funksjonene i Azure Blockchain Solution.

 • Azure reduserer utviklingstiden ved å tilby brukere forhåndskonfigurerte nettverk og infrastruktur. Dette tillater brukere å begynne med utviklingen av de desentraliserte applikasjonene umiddelbart.
 • Med hjelp av Innebygde tilkoblinger til Azure-verktøy, brukere kan validere og iterere blockchain-utviklingen raskere og enklere.
 • Ved hjelp av en globalt tilgjengelig skyplattform kan du beholde dataene dine sikre. Løsningene er det også skalerbar som lar deg utvide når som helst.

Produkter

Akkurat som AWS, tilbyr Azure også forskjellige løsninger basert på rammeverket du vil jobbe med. I tillegg tilbyr de også mer personlige partnerløsninger som vi vil diskutere i detalj nedenfor.

Azure Marketplace-løsninger

Du kan velge mellom flere produkter og rammer på Azure. Her er den komplette listen.

 • Ethereum på Azure

Azure lar deg jobbe på det mest brukte blockchain-nettverket. Men med de mange forhåndskonfigurerte nettverkstopologiene det tilbyr, kan du distribuere nettverket på få minutter. Løsningen har også unike fordeler som enkle VM-skalasett, evne til å administrere noder med distribusjon over hele regionen og overvåkingsverktøy.

 • Hyperledger stoff

Det neste populære rammeverket av Linux Foundation er også tilgjengelig på Azure. Denne er best for de som ønsker å distribuere tjenester for validering av jevnaldrende og for bestilling av memebershop. Igjen, distribusjon er enkel og rask.

 • Corda

For de som ønsker å jobbe med desentraliserte applikasjoner i finanssektorene, tilbyr Azure Corda distribuert ledgerplattform. Det lar brukerne enkelt distribuere nettverk med flere nettverk og flere deltagere. Brukere kan også jobbe med notarer, jevnaldrende og et nettverkskart.

Hvis du vil lære mer om hvilken av de ovennevnte fordelte hovedteknologiene som er best for dine behov, kan du lese vår detaljerte sammenligning av ovennevnte teknologier her.

 • Azure Blockchain arbeidsbenk

Dette er en komplett Workbench-løsning for rask utvikling av blockchain-applikasjoner. Azure Blockchain Workbench er et brukervennlig nettgrensesnitt som også gjør det lettere å bruke sammenlignet med AWS.

 • DevTest Labs for Blockchain as a Service

Med denne tjenesten kan du opprette et laboratorium for et team som inneholder alle policyer og teammaler.

Partnere

Du kan også velge mellom 23 løsninger på markedet fra forskjellige partnere. Her er noen viktige løsninger som tilbys av deres partnere.

 • BlockApps

BlockApps tillater både single-node og multi-node private Ethereum blockchain-plattform for både utviklere og Enterprises. Ethereum-plattformen leveres med RESTful API og andre utviklerverktøy som analyse, søk og utforsker. Totalt kan du velge mellom de tre løsningene fra BlockApps.

 • GoChain

For de som ønsker å fokusere på raske transaksjoner i finanssektoren, tilbyr GoChain en enkelt node Ethereum-kompatibel blockchain som utviklerutgave.

Andre partnere med sine løsninger tilgjengelig på Azure-markedet inkluderer Guildkraft, Trade Finance, Accredible, Chain Core Developer Edition, RekoChain, Quorum Demo, RSK Notary Solution og mange flere.

Kunder

Azure har brukere fra forskjellige bransjer som bruker Azure Blockchain Solution for å oppnå helt forskjellige ting. For eksempel har Insurwave nylig utviklet en blockchain-løsning for forsikring. Andre kunder inkluderer Xbox, 3M, Association of Banks i Singapore og webjet.com.au.

Sammendrag: Azure Blockchain Solution

Azure Blockchain Solution har flere fordeler i forhold til konkurrentene. For det første fordi du har et alternativ å velge mellom et bredt utvalg av blockchain-plattformalternativer som inkluderer Ethereum, Chain, Corda, Hyperledger Fabric, Quorum og mer.

Alle disse blockchain-rammene er tilgjengelige i topologier med én node, multi-node og multi-member. Den sterkeste av disse alternativene er multi-medlem topologi som lar brukerne opprette et stort nettverk inkludert flere organisasjoner mens hver organisasjon beholder sin administrative kontroll også.

På markedet kan du finne løsninger fra 23 partnere som lar deg velge en løsning som er mer personlig tilpasset dine unike behov.

Oracle Blockchain-løsning

Oracle fulgte fotsporene til Microsoft og lanserte sin B2B blockchain-løsningsmodell i september 2017. Planen er kjent som Enterprise-Grade Blockchain Cloud Service fordi den er rettet mot bedrifter og bedrifter. Tjenesten tilbyr bedriftskunder en fullstendig administrert tilnærming som ønsker å bli involvert i blockchain.

I følge senior visepresident Zavery introduserte Oracle denne tjenesten slik at selskaper kan jobbe med open source blockchain-prosjekt og tilpasse det etter deres behov ved å legge til konfidensielle tillatelser, sikkerhet og APIer..

Blockchain-tjenesten er bygget på åpen kildekode Hyperledger Fabric Project bare, i motsetning til AWS og Azure som lar deg velge mellom flere blockchain-rammer.

Fremtredende funksjoner

Her er listen over noen primære funksjoner som tilbys av Oracle Autonomous Blockchain Cloud Service.

 • Oracle blockchain er også rask og rask å distribuere ettersom den tilbyr fullt ut administrert og forhåndsmontert blockchain-tjeneste.
 • Lar deg utvikle blockchain-nettverk og applikasjoner på åpen kilde Hyperledger Fabric ramme.
 • Du kan bruke Oracle Integration Cloud for raskt å integrere lokale applikasjoner, Oracle SaaS og tredjepartsapplikasjoner.
 • De Enterprise Grade Blockchain-løsning er designet for å tilby bedriftsnivåfunksjoner som innebygd sikkerhetskopi, forbedret sikkerhet, rollebasert identitetsadministrasjon og sertifikat tilbakekallingsadministrasjon.
 • Tilbyr en autonom løsning som er selvkjørende, selvsikrende og selvreparerende.

Produkter

Oracle tilbyr sin blockchain-løsning under navnet Autonomous Blockchain-løsning som er tilgjengelig for $ 0,75 på lønnsbasert basis. Blockchain-løsningen tillater 500 blockchain-transaksjoner per time.

Blockchain-løsningen lar deg bygge blockchain-desentraliserte apper på Hyperledger Fabric-løsning. Du kan enkelt automatisere transaksjonene dine med smarte kontrakter, også kjent som kjedekoder.

Det er også et godt alternativ å bygge pålitelige forretningsnettverk. Blockchain-løsningen lar deg også lage hybridnettverk, noe som betyr at du kan bli med partnere utenfor Oracle Cloud, forutsatt at de også bruker Hyperledger Fabric-plattformen.

Verktøy

Blockchain-løsningen gir deg omfattende administrasjons- og overvåkingsalternativer. Du har tilgang til en intuitiv administrasjonskonsoll som er et brukervennlig dashbord. Du kan enkelt navigere gjennom nettverk, kanaler, noder og kjedekoder på grunn av det. Det lar deg også enkelt administrere nettverket og vise blockchain-komponenter.

Du kan også konfigurere nettverkskanaler og angi policyer i sanntid. I tillegg tilbyr Oracle også inngående ressurser til utviklere som kan hjelpe alle med å lage smarte kontrakter.

Sammendrag: Oracle Blockchain Solution

Sammenlignet med AWS og Azure, henger Oracle tydelig etter, men prøver hardt å lokke flere brukere til sin blockchain-løsning. For det første begrenser det deg til bruk av Hyperledger Fabric-plattformen, uten Ethereum eller noe annet rammeverk.

For det andre er produktet bare en Enterprise Grade-løsning, uten andre løsninger tilgjengelig fra partnere, som AWS eller Azure. Prissettingen er lik Azure og AWS, som er lønn mens du går.

For bedrifter som ser etter sikker og autonom blockchain-løsning, med muligheten til å sikkerhetskopiere alle transaksjonene dine automatisk, er Oracle et godt alternativ.

Applikasjonene er også enorme fordi blockchain-løsningen kan brukes i finanssektoren, helsevesen, og flere andre næringer.

AWS vs Azure vs Oracle Blockchain Solution Offer: Comparison Table

Her er en rask sammenligningstabell basert på vår detaljerte forskning og ovennevnte funksjoner. Lær mer om AWS vs Azure vs Oracle Blockchain-løsning i tabellen.

Kategorier
AWS
Azure
Oracle
Rammeverk Ethereum, Hyperledger Fabric, Corda og Quorum Ethereum, Hyperledger Fabric, Quorum, Chain og Corda Hyperledger stoff
Pris Betal per bruk Varierer etter planen, betaler per bruk. $ 0,75 Betal når du går
Store partnere Cisco, BlockApps, GuildOne, Intel, Kaleido, Manifold Technology, Corda R3 med flere andre konsulentpartnere. Corda, BlockApps, GoChain, med totalt 23 partnerløsninger tilgjengelig.
Store klienter T Mobile og Guidewire Xbox, 3M og Insurwave

Avsluttende ord

Det er mer enn tydelig nå at blockchain-markedet vil vokse eksponentielt de neste årene. Dette er også synlig fra løpet blant de store teknologiselskapene som konkurrerer om å tilby den beste BaaS-løsningen (blockchain-as-a-service) til sine kunder..

Den økende adopsjonen av blockchain-teknologi som en tjeneste gjør den også til den siste revolusjonen i fintech-industrien nå. Men med så mange gode alternativer tilgjengelig, vil du kanskje lære hvilken som er best for deg. Dette er grunnen til at jeg ga deg en detaljert AWS vs Azure vs Oracle Blockchain Solution som tilbyr analyse som kan hjelpe deg med å velge mellom den beste tjenesten for dine unike behov.

Referanser:

https://aws.amazon.com/blogs/apn/how-aws-blockchain-partners-are-enabling-new-ways-of-doing-business/

https://www.fxstreet.com/cryptocurrency/news/how-some-of-the-largest-tech-companies-are-investing-in-blockchain-201804162009

https://techcrunch.com/2018/04/22/amazons-new-blockchain-service-competes-with-similar-products-from-oracle-and-ibm/

https://techcrunch.com/2017/10/02/oracle-climbs-on-blockchain-bandwagon-with-new-cloud-service/

https://aws.amazon.com/partners/blockchain/solutions/

https://www.computerworld.com/article/3278088/blockchain/amazon-joins-list-of-blockchain-as-a-service-providers.html

https://www.ethnews.com/amazon-web-services-consensys-partnership-to-offer-kaleido-blockchain-platform

https://www.crn.com/news/cloud/300103791/partners-ready-to-take-deeper-dive-into-blockchain-with-aws.htm

https://www.businessinsider.com/ibm-azure-aws-blockchain-service-2017-10

https://www.ledgerinsights.com/how-to-blockchain-as-a-service-baas/

https://developer.oracle.com/blockchain

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me