Blockchain for Real Estate: Hvordan dette forstyrrer markedet

Gitt hvordan blockchain massivt forstyrrer bank- og finanssektoren, er det ganske vanskelig å finne en hvilken som helst bransje, som fortsatt er uberørt av denne teknologien. Faktisk kunne ikke eiendommer unnslippe forstyrrelsen. Så vi vil se nærmere på hvordan og hvorfor blockchain for eiendom kan bli vendepunktet i denne sektoren.

I virkeligheten har kommersiell eiendom en betydelig rolle i den samlede verdensøkonomien. Ifølge MSCI økte det globale eiendomsmarkedet fra $ 8,9 billioner i 2018 til $ 9,6 billioner i 2019. Selv om det virker som om bransjen gjør det ganske bra, består den faktisk av mange friksjoner og likviditetsproblemer.

Markedet er nå for ustabilt til å investere i og bare tilgjengelig for høy klasse. Interessant, flere blockchain-baserte eiendomsselskaper dukket opp gjennom årene, og nå har de til hensikt å forstyrre måten denne bransjen fungerer på.

Trusselen er reell og påvirker de tradisjonelle måtene for eiendom, som snart vil bli foreldet. Derfor er den eneste måten denne bransjen kan overleve på å integrere blockchain i forretningsmodellene sine.

I denne guiden vil jeg følge med på hvordan denne teknologien forstyrrer eiendom og hvordan blockchain for eiendomsinitiativer er den beste tilnærmingen for øyeblikket..

Meld deg på nå:Gratis Blockchain Fundamentals Course

Blockchain for eiendom: Hva er de største problemene med eiendom?

Ikke åpen for alle

Helt ærlig har eiendomsbransjen alltid vært et investeringsvalg bare for de rike. Tidligere middelklasse kunne imidlertid prøve å bruke dette som et alternativ, men det er langt utenfor deres rekkevidde. Det er ikke mange eiendeler som kan fungere som et alternativ til fast eiendom for middelklassen. Men hvorfor er situasjonen så tøff nå?

I virkeligheten er det mange barrierer for å hindre at flertallet i befolkningen får tilgang til eiendom. For eksempel er kredittpoeng, internasjonale bankkontoer, akkreditering, statsborgerskap, finansiering, tilgang til riktig sponsor, kontantbehov og fondsforvaltere noen av de største hindringene.

Dessuten håndterer denne bransjen mange mellommenn, noe som øker vanskelighetsgraden for befolkningen generelt.

Mangel på gjennomsiktighet

Nivået av uredelighet og korrupsjon plager denne sektoren sterkt. Da det ikke er noe konsept med åpenhet i forretningsprosessen, handler det om skatteunndragelse, svindel, hvitvasking av penger, og så videre.

Globalt hvert år hvitvaskes 800 milliarder dollar til 2 billioner dollar. Og en betydelig del av det er gjennom eiendomsordninger. Mer, estimeringen av hvitvasking av eiendom i eiendom er rundt $ 1,6 billioner.

Åpenbart er det en massiv sak som regjeringen har problemer med å håndtere. Så hvis forretningsmodellen begynner å innlemme åpenhet, kan den bekjempe korrupsjonen.

Svært høye avgifter

Dette er for det meste en bekymring for investorer som er interessert i å investere i internasjonal eiendom. Men for å gjøre det, må de betale enorme mengder avgifter i forskjellige stadier. For eksempel er det meglergebyrer, vekslingsgebyrer, skatter, advokatgebyrer, overføringsgebyrer, investeringsgebyrer og så videre.

Siden antallet mellommenn i denne sektoren er ganske overveldende, tar de alle sine egne kutt og øker det totale budsjettet for investeringen. Mer, må du også huske på at du må bruke regnskapsførere og konsultere advokater for å holde skatteregistrene dine rene også.

Så generelt sett blir det et kostbart investeringsalternativ.

Lavt likviditetsnivå

Jeg tror alle vet hvor vanskelig det er å avvikle eiendommer. Det er en av de viktigste grunnene til at denne sektoren virkelig trenger å endre seg. Her, med likviditet, mener jeg hvor raskt du kan konvertere eiendomsmidlene til kontanter. På grunn av de høye avgiftene og det høye verdien av eiendomsmidler, er det ikke mange kjøpere som kan hjelpe deg med å selge eiendelen din når du trenger det..

Så å finne en kjøper for det er mye vanskeligere enn andre typer eiendeler. Problemene er hindringene for inngang, lav tilgjengelighet, for mange reguleringer, lange prosesser og så videre.

Alle disse problemene fraråder potensielle kjøpere å investere i eiendom.

Forpliktelser med høy pris

Dette er enda et spørsmål som forhindrer middelklassen i å anse eiendom som et godt alternativ. I virkeligheten trenger denne typen investeringer mye kapital på forhånd. Det er ikke mange som har råd til det. Mer, bare en håndfull høyere klasser kan vise så mye kapital på forhånd.

I mange tilfeller må investorer søke etter andre dyre alternativer for å oppnå prisforpliktelser. Ettersom markedet er ustabilt, er det også en betydelig risiko å satse så mye penger på en eiendel. Selv om du kanskje har en utmerket kredittpoeng i ditt eget land, kan du ikke bruke det til internasjonale markeder.

Langsom transaksjonshastighet

Skrekken ved å kjøpe eiendom starter med de sinnsykt sakte transaksjonsprosessene. Ikke bare er denne sektoren ineffektivt mesteparten av tiden, men det gjør også mange feil i prosessen også. Det tar også mye tid å finne den rette eiendommen.

Tilsynelatende tar det i gjennomsnitt omtrent 6 måneder å finne en eiendom, og deretter ytterligere 6 måneder å gjennomgå alle prosedyrene for å anskaffe den. Det er en enorm mengde tid å kaste bort i investeringsordninger.

Hvis du husker alt dette, vil du se hvorfor denne sektoren trenger en forstyrrende kraft for øyeblikket.

Meld deg på nå: Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP) kurs

Hva er fordelene med Blockchain i eiendom?blockchain for infographic eiendommer

Det er noen fordeler med å bruke blockchain i eiendomssektoren. La oss sjekke hva dette er –

Økt gjennomsiktighet

Det er ingen tvil om at blockchain er perfekt i stand til å tilby gjennomsiktighet som eiendomssektoren trenger så sårt. Som du allerede vet, håndterer eiendomssektoren mye korrupsjon. Men ved hjelp av gjennomsiktige systemer kan dette endelig stoppe. Hvis eiendomsselskaper begynner å bruke blockchain for sine løsninger, kan kundene se akkurat hvor pengene går.

Ettersom hoveddatabasen vil forbli offentlig, kan ingen endre eller til og med fjerne transaksjoner når den kommer inn i blockchain.

Vi tror dette er den beste løsningen for øyeblikket.

Ingen datasiloer

Data er spredt rundt eiendomsmeglerne. Derfor vil du aldri finne en eneste kilde til punkt der du kan få tilgang til all informasjon som er nødvendig for kjøpet ditt. Det er enda viktigere for bedriftsbedrifter. Hvis det bare er en enkelt database som inneholder all informasjon fra forskjellige interessenter, vil effektiviteten i selskapet øke kraftig.

Blockchain kan tilby det. I virkeligheten kan blockchain tilby manipuleringssikre delte logger som kan samle hver enkelt informasjon om en eiendom. Så ved å bruke blockchain i eiendom kan det raskt løse et stort problem og øke de totale inntektene også.

Effektive transaksjonsprosesser

I virkeligheten skjer transaksjonene daglig i eiendom gjennom bankoverføringer og trenger mye tid. I mange tilfeller tar KYC-verifisering eller annen dokumentasjon mye penger. Men med blockchain kan transaksjoner skje i løpet av få minutter.

Selv i verste fall kan den fullføre en prosess i løpet av en dag, mens det tidligere tok dager å fullføre. Så investorene eller kundene vil bli mer ivrige etter å investere og ikke vike unna det.

Men du må sørge for at din blockchain-løsning kan oppfylle selskapets daglige etterspørsel. Hvis det ikke kan, vil du ende opp med et tregt system.

Begrensede mellommenn

Den beste fordelen med å bruke blockchain i eiendom er reduksjonen av de overveldende mellomleddene. I virkeligheten gir for mange mellomledd kompleksitet og ekstra kostnader. Blockchain er effektiv for å eliminere mellommenn fra ligningen. Så ved å være helt digital, trenger du ikke å takle de unødvendige mellommannskuttene.

Eventuelle nye oppføringer på plattformen vil også gjennomgå en grundig verifiseringsprosess. Så det er ikke rom for svindel eller falske aktiviteter i sektoren. Ikke bare er det mer effektivt for investorene, men også for de store eiendomsselskapene.

Vil du vite mer om fordelene med blockchain-teknologi? Hvorfor sjekker du ikke ut guiden vår om fordelene med blockchain-teknologi?

Sannsynlige brukstilfeller av Blockchain i eiendom

Øker likviditeten

En av de beste brukssakene til blockchain i denne bransjen er økt likviditet. I virkeligheten kan bruk av blockchain skape en plattform der eiendomsselskaper kan tilby sine tjenester og eiendommer for kjøp og salg.

Mer, enkeltpersoner som investerer i eiendomsmidler, kan også liste opp sine eiendommer for bedre rekkevidde. Offentlige blockchain-plattformer kan ønske alle velkommen til å liste opp eiendelene sine. Imidlertid må de gjennom en autentiseringsprosess for å kontrollere bakgrunnen og eliminere svindel.

Men å ha en plattform for kjøp og salg av eiendommer vil bidra til å koble potensielle kjøpere med selgere mer effektivt.

Bedre søkeprosess for eiendom

Å lete etter den perfekte eiendommen er en skikkelig plage fordi det ikke er mange plattformer som tilbyr legitime alternativer. I dag er folk mer interessert i å søke på nettet i stedet for å gå dit personlig. Så det er bare sunn fornuft å se etter plattformer som tilbyr denne funksjonen.

Men i de fleste tilfeller tilbyr disse plattformene minimal tilgang til eiendommer. Mer, i mange tilfeller har de dyre abonnementsavgifter. Et annet problem med denne typen plattformer er også mangelen på oppdatert innhold. I de fleste tilfeller oppdaterer de ikke engang om en eiendom allerede er solgt eller ikke.

Derfor kan bruk av blockchain hjelpe enormt, ettersom meglere kan kontrollere dataene direkte, og forbrukerne ikke trenger å forholde seg til tredjeparter. Derfor kan blockchain for eiendom tilby bedre alternativer for eiendomssøk.

Full gjennomsiktighet i titteloverføringer

Det er så mange skrekkhistorier som dreier seg om å kjøpe hjem. Fra eiendomshistorie til tvangsforbud, er det for mange omfang av å gjøre feil hvert trinn på veien. På grunn av alt dette kan et boligkjøp komme tilbake og forårsake mange problemer for den nye huseieren. I virkeligheten, uten full åpenhet i overføring av tittelen, står mange til og med juridiske problemer når de kjøper et nytt hus.

Dette er hvor blockchain virkelig kan komme til nytte. Ved hjelp av smarte kontrakter i eiendom kan de strømlinjeforme prosessen med titteloverføringen. Både kjøper og selger kan selv se hvem som er eiendommens nåværende eier, og fremtidige kjøpere kan også se hvem som eide eiendommen gjennom årene!

Automatisert eiendom kjøp og salg

Igjen tar prosessen med å kjøpe og selge eiendommer mye tid. I løpet av denne tiden kan prissettingen endres sammen med gebyret til meglerne. Med alle spørsmålene faller sektoren drastisk bak. Så ved å bruke smarte kontrakter i eiendom kan det lette prosessen med å kjøpe og selge eiendommer.

I virkeligheten kan blockchain automatisere hele prosessen med å kjøpe et hus. Forbrukerne kan gå til en plattform der potensielle selgere vil vise eiendelene sine. Når de har valgt en, kan de gå over for å ta en titt fysisk eller ta en tur nesten. Etter det er alt de trenger å gjøre å sette opp parametrene og behandle betalingen, og de er ferdige.

Alt dette kan ta bare noen få dager å fullføre.

Forebygge svindel med tittel og handling

En annen av blockchain eiendomsbrukssaker er forebygging av gjerning og tittelsvindel. Du vil ikke tro hvor mye problemer gjerningsbedrageri har forårsaket det siste tiåret. I virkeligheten øker denne typen uredelig aktivitet raskt, spesielt innen salg av eiendom på internett.

Mer, folk kan selge eiendelene sine til en annen part uten at du vet det, noe som er ganske skummelt til å begynne med. Men ettersom blockchain kan lagre all eiendomsinformasjon og eierinformasjon og juridiske dokumenter på hovedboken, er det ingen måte noen tredjepart kan ta kontroll over eiendelene dine.

Bekjempe svindel med tråd og e-post

Visste du at eiendomsbasert svindel med e-post og e-post øker med 480% hvert eneste år? Det er altfor mange ofre med større tap hvert år. Mer, denne sektoren er et ganske kostbart alternativ til å begynne med, og da gjør denne typen kriminalitet folk mer motvillige til å investere i den. I virkeligheten kan kriminelle posere som agenter eller selskaper for å lure folk til å gi dem penger.

Ettersom det ikke er noen ordentlig sikkerhetsprotokoll på plass, får mange agenter til og med stjålet identiteten deres og blir deretter fanget opp i straffesakene. Men blockchain kan redusere dette antallet drastisk. Vi vet ikke om det fullt ut kan bli kvitt problemet, men det kan sikkert kjempe tungt mot det.

Les mer:Liste over 20+ Blockchain Technology Use Cases

Desentralisering av flere oppføringstjenester

En annen av de store sakene i blockchain eiendomsbruk er bruken av desentralisert MLS. Vanligvis, i MLS, kommer bedriftsmeglere sammen for å danne en database for eiendommer. Her kan de dele informasjon med hverandre for å gjøre et potensielt salg. Så når en eiendom blir solgt, fordeles kommisjonen mellom meglerne.

Dette er et modent marked, men uten en ordentlig nettverksbase på plass, kan kriminelle også hacke seg inn i dette systemet. Mer, ved å bruke blockchain i MLS kan det desentralisere prosessen, noe som gjør det umulig å manipulere.

Fraksjonell investering eller eierskap

Dette er en annen kreativ måte å bruke tilfeller på blokkjeder. Ved hjelp av blockchain-teknologi kan eiendomsselskaper tilby brøkdelte investeringsalternativer. Vanligvis betyr det at flere eiere kan eie en del av en eiendom som ikke er rimelig individuelt. Så hvis middelklassene ønsker å investere i en eiendom med høy pris, kan de dele eierskapet med andre.

I virkeligheten er det en utmerket løsning for kjøp og salg av virkelige statlige eiendeler, fordi den kan omfatte flere enn vanlig, noe som øker de samlede likviditetsalternativene..

Du kan bruke smarte kontrakter for eiendom for å lette transaksjonene og spare tid.

Tokenbasert eierskap

Dette er en av de strålende blockchain eiendomsbrukssakene. I virkeligheten er det et annet syn på hele eiendomsmidlene. For eksempel kan du investere i en rekke eiendeler ved hjelp av tokens. Så her representerer tokens en verdi for eiendelene. Så det er ikke slik at du vil eie en bestemt eiendom i stedet for at du vil investere i tokens som vil representere et kollektiv av nevnte eiendom.

Dermed ligner det mer på å investere i gull, som har veldig liten risiko forbundet med det. Faktisk er det allerede flere prosjekter på plass for denne typen applikasjoner.

Forebygging av pantesvindel

Lånesvindel er en av de viktigste bekymringene for eiendomsbransjen. Faktisk øker eiendomsverdien bare prosentandelen av denne typen svindel. Så industrien vil fortsette å ha tap som kan gå opp til milliarder. Bare i USA forårsaker denne svindelen et tap på 2,5 milliarder dollar hvert år! Kan du forestille deg det?

Men hvis du begynner å bruke blockchain for eiendom, kan du forhindre denne typen svindel helt fra starten. Siden alt blir overvåket på nettet, kan ingen snike seg gjennom systemet uten deteksjon.

Gjennomsiktig inspeksjon av eiendom

Det er mange problemer med eiendomsinspeksjon. I realiteten forårsaker eiendomsinspeksjon mer tap for kjøperne enn selgere. For eksempel viser mange svindel i eiendomsselskaper en falsk eiendom for kjøperen. I mange tilfeller investerer kjøpere bare i eiendommen for ikke å bruke den, men for å selge den når prisen stiger. Så de vet kanskje ikke engang at eiendommen de investerte i ikke en gang eksisterer.

Men når du først har konvertert til blockchain for eiendom, kan du få gjennomsiktighet i en eiendomsinspeksjon. Deres er ingen måte å jukse systemet her, og du vil se den rette eiendommen du vil investere i. Mer, du kan også se tidligere historikk om problemer i eiendommen bare fra plattformen..

Kutte eiendomsutgifter

Dette er uten tvil de beste brukssakene til blockchain. Når selskaper begynner å innlemme blockchain i nettverkssystemet, kan de gjøre hele prosessen automatisert og deretter redusere kostnadene drastisk. Mer, det vil ikke være begrenset til bare organisasjonsnivået, men det vil også hjelpe forbrukerne også.

Når blockchain tar mellomhandlernes plass, trenger du ikke betale ekstra avgifter for å kjøpe eiendommene. Den drastiske endringen i mellommodellen vil sikre lavere kutt, og det vil også spare mye tid.

Vil du implementere blockchain-teknologi i eiendom? Start reisen med den ultimate strategien for implementering av blockchain nå!

Hvordan organisasjoner bruker Blockchain for eiendom

Lantmäteriet

Lantmäteriet er et svensk statlig eiendomsmeglerbyrå som jobber med blockchain-teknologi. For tiden jobber den med en ny løsning som vil lette deres tinglysingsprosess. Mer, det vil også bli kvitt eventuelle avvik og gjøre prosessen mer sømløs.

Brookfield Asset Management

Vel, Brookfield Asset Management er et av de største eiendomsbedriftene i verden for øyeblikket. For øyeblikket har de tatt stor interesse for blockchain, og de planlegger å jobbe med en løsning for å integrere den i deres interne nettverkssystem. De tror de kan redusere kostnadene drastisk ved å bruke blockchain for næringseiendom.

Link REIT, Hongkong

Link REIT i Hongkong samarbeider med Allinfra for et blockchain-prosjekt innen eiendom. Dette er imidlertid mer et pilotprosjekt der de sjekker hvordan blockchain fungerer for øyeblikket for denne sektoren.

JLL

JLL jobber også med blockchain eiendomsprosjekter. Ved hjelp av teknologien går de for spansk verdivurdering av kommersiell eiendom. Mer, de tror at de også kan bruke den til å konstruere og finansiere prosjekter.

Westfields

Et annet av de gode eksemplene på blockchain eiendomsprosjekter er Westfields løsning. De jobber med en løsning som er fokusert på å tilby eiendomsbankgarantier. Det vil også hovedsakelig introdusere leietakere i detaljhandel.

Coldwell Banker

Coldwell Banker er en av eiendomsgigantene som jobber med blockchain-baserte løsninger. I virkeligheten bruker de blockchain for å liste opp agenter, selgere og tilby transaksjonsprosesser. De vil også strømlinjeforme sine transaksjoner og kontrakter fra en enkelt plattform.

Nasjonalt byrå for offentlig register

National Agency of Public Registry of Georgia er et av eksemplene på bruk av blockchain til kommersielle eiendomsapplikasjoner. I virkeligheten jobber Georgia med en løsning som vil forbedre deres gjennomsiktighet i eiendom, redusere kostnadene og øke effektiviteten.

Prologis

Prologis jobber med en løsningsfokusert logistikk eiendom. Dette er enda et flott tillegg til blockchain eiendomsprosjektliste. For tiden har de gått sammen med Blockchain i Transport Alliance (BiTA) for å utvikle royaltyfrie datastandarder for logistikkselskapene.

Mata Capital

Mata Capital er et fransk forvaltningsselskap for eiendomsfond. De jobber for tiden med blockchain-løsninger som vil fokusere på å optimalisere og modernisere prosessen med å opprettholde og distribuere midler i deres investorregister..

Dubai Land Department

Dubai Land Department jobber med blockchain for kommersielle eiendomsmuligheter. I virkeligheten jobber de med en løsning som vil fokusere på å registrere alle deres lokale eiendomskontrakter på hovedboken. Mer, de planlegger også å sikre alle relaterte regjeringsdokumenter.

Blockchain er ikke bare begrenset til eiendomsselskaper. Mange andre sektorer bruker også blockchain for å lette forretningsprosessene sine. Lær mer fra listen over de 50 beste selskapene som bruker blockchain-teknologi.

Konklusjon

Blockchain for eiendom er et felt som trenger mer eksponering i verden. Denne sektoren er full av korrupsjon og kriminell virksomhet. Imidlertid er viktigheten av denne sektoren høy tid nå. Så uten riktige retningslinjer er det ingen måte denne sektoren kan blomstre effektivt og bli kvitt korrupsjonen for godt.

Det trenger en endring, og blockchain er definitivt opp til oppgaven. Derfor er det bare et spørsmål om tid når eiendomsselskaper vil se blockchain verdt og begynne å masse integrere teknologien.

Hvis du er i eiendomsbransjen og vil utforske blockchain i detalj, vil vi anbefale å sjekke vårt gratis blockchain-kurs.

Verden er i endring. Så hvorfor skulle du komme bak løpet, ikke sant? Start reisen din nå!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me