Blockchain i næringsmiddelindustrien: sporbarhet og sikkerhet av matvarer

Hvordan kan blockchain i næringsmiddelindustrien bidra til å forbedre alle ineffektivitetene? La oss se nærmere på næringsmiddelindustriens nåværende scenario og hvordan blockchain faller innenfor økosystemet.

Da blockchain først begynte å dukke opp, trodde eksperter bare at det var begrenset til finansnæringer. Men over tid begynte blockchain å presse på for adopsjon i forskjellige bransjer utenfor finans. For øyeblikket ser det ut til at matindustrien er en av de mest inkluderende destinasjonene for blockchain-teknologi. I løpet av de siste par årene kunngjør ulike aktører innen næringsmiddelbedrifter sitt helt eget blockchain-initiativ.

Ikke bare det, men i 2019 begynte blockchain å forstyrre industrien raskt. Ifølge forskning vil mer enn 20% av de beste globale selskapene bruke blockchain innen 2025. Dette betyr at anvendelsen av blockchain-teknologi i næringsmiddelindustrien vil øke i løpet av de kommende årene.

Hva gjør denne teknologien så tiltalende at giganter i næringsmiddelindustrien implementerer sine egne løsninger? I denne guiden vil vi diskutere hvor viktig blockchain er for matindustrien og hvordan den kan omforme fremtiden for mat.

Meld deg på nå:Gratis Blockchain-kurs

Blockchain i matindustrien: Nøkkelproblemer innen matindustrien

Det er visse spørsmål angående næringsmiddelindustrien. Selv om denne industrien er massiv, men hvis problemene ikke løses effektivt, kan den kollapse økosystemet. Så, la oss se hvorfor denne bransjen trenger blockchain-teknologi.

blockchain i næringsmiddelindustrien

Mangel på sporbarhet

Vel, sporing av produktene er et stort problem, da de fleste av selskapene virker motvillige i dette tilfellet. Med riktig sporing på plass, har forbrukerne ingen anelse om hvordan eller hvilken måte maten ble bearbeidet. I virkeligheten er ingen forbrukere interessert i å organisere og sunne elementer mer enn noen gang. Så de er altfor skeptiske til hvert eneste element de spiser.

Men hvis matvarefirmaet ikke sporer produktene eller prosessen, hvordan vil de opprettholde kvaliteten? Problemet er at sporing av maten eller prosessen fra leverandører til forbrukeren trenger ytterligere investeringer. Derfor er mange selskaper ikke så ivrige etter å bruke mer penger enn de trenger på dette.

Endringsbestemmelser

I virkeligheten faller mat- og drikkeområdet under myndigheters forskrifter. Så mange organisasjoner som EPA, FDA, FTC og OSHA jobber flittig for å opprettholde visse normer knyttet til matmerker, sunne produkter og hygiene..

I de fleste tilfeller følger selskapene alle reglene helhjertet; i visse feilkommunikasjoner ender imidlertid industrien med dårlig matkvalitet, råstoffoverskudd og matsvinn. På grunn av naturen til å endre regler, må mange selskaper huske sine nye produkter, ettersom de nye reglene ikke var i samsvar med produktene sine. Så til slutt ender de med å tape penger og verdifull tid.

Komplikasjoner av lagerstyring

Lagerstyring i næringsmiddelindustrien er litt komplisert da maten har utløpsdatoer. Så vedlikeholdet av disse produktene er strengere enn i andre bransjer. Mer, for å opprettholde hygiene, må de hele tiden overvåke forholdene til lagringsanleggene. Manuell overvåking tar imidlertid mye tid.

Mer, selskapene er ikke riktig rustet til å håndtere ledelsen i tider med sesongmessige krav. Så ender industrien opp med feil administrert lager, noe som fører til matsvinn og tap av penger. Så mange ganger kommer forsendelsene sent, eller de kan sende feil produkter med kortere holdbarhet.

Generasjonskrav

Vel, etterspørselen etter mat varierer fra generasjon til generasjon. Ikke alle generasjoner har en lignende smak i mat eller drikke. Derfor blir det ganske vanskelig å holde tritt med alle problemene samtidig. I virkeligheten må selskapene tilfredsstille seks store generasjoner, fra babyer til eldre. Ja, de kan generere data basert på forbrukernes preferanser, men det er ikke mange verktøy der ute for å sortere det effektivt.

Derfor kan bedrifter skissere forbrukernes grunnleggende krav, men det er mye rom for vekst. Noen ganger på grunn av mangel på effektive tiltak, kan de feilberegne og øke produksjonen av et lite etterspurt produkt.

Les også:Blockchain Technology Explained: Et desentralisert økosystem

Mangel på gjennomsiktighet i merking

Vel, dette er en av de største problemene i næringsmiddelindustrien som direkte påvirker forbrukerne. Selv om selskaper i noen tilfeller pleier å være ærlige om ingrediensene de brukte i produksjonen. Men i de fleste tilfeller villeder de seg av informasjonen på etiketten. For eksempel er folk nå mer tiltrukket av vegetarisk eller vegansk mat.

Men i mange grønnsaksbaserte retter bruker du ingredienser som kommer fra kjøttbaserte produkter. De har også en tendens til å klassifisere dem som kjemiske elementer, slik at vanlige mennesker ikke kan skille mellom det de bruker. Igjen, noen selskaper kan bruke skadelige kjemikalier og ikke engang nevne dem på etiketten. Dette er definitivt ikke et akseptabelt middel til å gjøre forretninger.

Forfalskede matvarer

Et annet stort problem er det økende antallet falske produkter. Det virker mer eller mindre hver bransje har å forholde seg til forfalskningsproblemer. Men i næringsmiddelindustrien kan det gå galt når som helst. Åpenbart, hvis folk begynner å spise forfalskede produkter, kan de bli alvorlig syke, og det kan til og med føre til døden. Etter hvert som tiden går, introduserer flere og flere skyggefulle selskaper forfalskede produkter med en autentisk. Så det blir ganske vanskelig å skille mellom dem.

Men morselskapet har svært begrensede muligheter for å håndtere problemet. Hvis dette problemet ikke løses i tide, vil det skade både selskapet og forbrukeren.

Sakte produktinnovasjonssykluser

Å komme med nye produkter er en tøff oppfordring i denne bransjen. I virkeligheten må bedrifter grundig analysere forbrukerbasen og hva slags mat de liker. Ethvert nytt produkts popularitet er også en tidssensitiv gamble. Noen ganger kan produktets popularitet vare i flere tiår, og noen ganger bare noen få måneder. Så, selskapet må være ekstra oppmerksom på å lage dem, noe som tar mye tid.

Så, for å motvirke problemet, vil de hjelpe fra teknologi som kan forutsi og til og med hjelpe dem med å analysere forbrukernes krav bedre. Ellers kan ikke selskapet følge med i konkurransen og vil snart komme etter.

Dårlig mattrygghet

Vel, dette er en av de mest presserende problemene i næringsmiddelindustrien. I virkeligheten kan til og med lett oppførsel eller feil håndtering av matelementer føre til forurensning. Og vi trenger ikke å fortelle deg konsekvensene av det. Dessverre er næringsmiddelindustrien fortsatt ikke egnet til å spore opp den virkelige kilden til forurensningen. I de fleste tilfeller kan det til og med oppdages til det er for sent.

Det er et spørsmål om folkehelse og er en alvorlig forbrytelse. Bare for et mindre problem kan selskapet miste alt sitt rykte, betale tunge bøter og til og med legge ned. Også i dagens tid er forbrukerne skeptiske til det meste de kjøper. Så, mindre forurensning kan ende dårlig med deg og din bedrift.

Meld deg på nå:Certified Enterprise Blockchain Professional (CEBP) kurs

Hvordan Blockchain fungerer i næringsmiddelindustrien

Blockchain kan fungere på forskjellige måter i næringsmiddelindustrien. Her er noen av de lukrative brukssakene du vil se i blockchain.

Forbedre sporbarhet av mat

Som du allerede vet, er sporbarhet av mat stort behov for i denne bransjen. Å spore produktene er et stort problem, da de fleste av selskapene virker motvillige i dette tilfellet. Med riktig sporing på plass, har forbrukerne ingen anelse om hvordan eller hvilken måte maten ble bearbeidet. Så industrien trenger en hjelpende hånd på dette tidspunktet.

Derfor kan blockchain i sporbarhet av mat endre scenariet her for alle. Blockchain er fullt utstyrt for å håndtere sporing av maten fra leverandører til forbrukeren som kjøper den. Dermed kan selskapene utnytte denne kraften for å øke synligheten på produksjonslinjen og tilby bedre matkvalitet til markedet.

Sikre matsikkerhet

En annen stor fordel med blockchain er at du kan bruke den til mattrygghet. Blockchain i mattrygghet kan hjelpe forbrukerne til å være rolige og kjøpe alle produktene sine uten å bekymre seg for forurensning eller andre problemer. Siden næringsmiddelindustrien fremdeles ikke er egnet til å spore opp den virkelige kilden til forurensningen. I de fleste tilfeller kan det til og med oppdages til det er for sent. Så ved hjelp av blockchain kan selskaper overvåke håndteringen av råelementene og de ferdige produktene. Mer, de kan til og med håndtere biproduktene mer nøye for å opprettholde kvaliteten og standarden på maten uten problemer.

Valg av leverandør av matindustri

En annen ting blockchain kan hjelpe deg med er valg av leverandør. I næringsmiddelindustrien er selskaper ganske konkurransedyktige, og de vil alltid være i første posisjon i markedet. Men å velge leverandør for råvarene må være ekstra gjennomtenkt, da råvarer av lav kvalitet bare vil føre til færdige produkter av lav kvalitet.

Derfor, ved å bruke blockchain i næringsmiddelkjeden for næringsmiddelindustrien, kan de få kontakt med bedre leverandører der leverandørene må tilby herkomst av kvaliteten. Så blockchain kan skape en markedsplass der leverandører kan få kontakt med kjøperne og by på bestemte prosjekter basert på kvaliteten.

Oppfylle operasjonelle krav

Å møte dagens operasjonelle krav er også en vanskelig oppgave. I virkeligheten synes selskaper det er vanskelig å følge med på de økende kravene og å produsere dem på kort tid. Ettersom industrien ikke alltid har skikkelige kanaler på plass for å overvinne den enorme byrden av driftskrav.

Derfor blir det ganske vanskelig å holde tritt med alle de forskjellige generasjonskravene samtidig. Men ved å bruke blockchain i næringskjeden for næringsmiddelindustrien, kan selskapene endelig takle problemet. Ved hjelp av teknologien kan de holde rede på alle elementene i produksjonslinjen og møte kravene til den daglige driften.

Blockchain har mange fordeler for forskjellige bransjer. Ta en titt på guiden vår om fordelene med blockchain-teknologi for å lære mer om det.

Forbedret lagerstyring

Det er et begrep i forsyningskjeden som kalles “ledetid”. Dette er tiden som går fra starten av en prosess til slutten av prosessen. Jo kortere tid det er, desto bedre kan selskapet administrere sine varebeholdninger. Imidlertid er det vanskelig å redusere ledetiden ved å bruke typiske metoder, og bare et lite antall tekniske giganter kan trekke den av og til.

Imidlertid, med blockchain i matindustriens forsyningskjede, kan det automatisere prosessen med matproduksjon og bli kvitt avvik innenfor produksjonslinjen. Derfor kan det forkorte ledetiden betydelig og tydeligvis forbedre lagerstyringen.

Hindrer pristvang

Prisene i næringsmiddelindustrien varierer veldig. Derfor regnes det som en av de ustabile næringene for øyeblikket. På grunn av mange grunner – sosiale eller miljøbedrifter kan endre prisene. Men denne prisendringen påvirker forbrukerne negativt, ettersom de også har en begrenset mengde penger å investere i matvarer.

Derfor kan blockchain bidra til å redusere kostnadene ved å lage produktene. Det kan også kutte alle mellommannsgebyrene, og til slutt redusere den endelige prisen for forbrukerne. I virkeligheten kan visse blockchain-teknologiprogrammer i næringsmiddelindustrien tilby denne funksjonen uten problemer.

Eliminere forfalskede produkter

Blockchain kan bidra til å utrydde det økte antallet forfalskede produkter. Hvis folk begynner å spise forfalskede produkter, kan de bli alvorlig syke, og det kan til og med føre til døden. Men morselskapet har svært begrensede muligheter for å håndtere problemet. Hvis dette problemet ikke løses i tide, vil det skade både selskapet og forbrukeren.

Men blockchain i sporbarhet av mat kan løse problemet umiddelbart. Siden blockchain kan spore alle produktene fra produksjonslinjen til forbrukeren, kan det sikre om produktet er autentisk eller ikke. Mer, det kan også redusere omfanget av falske produkter som kommer inn i markedet ved å identifisere kilden til problemet.

Les lignende emner: Viktigheten av Blockchain i forsikringsindustrien

Redusere matavfall

Bruk av blockchain i sporbarhet av mat kan bidra til å redusere matsvinn. Det er mange årsaker til matsvinn, fra dårlig lagerstyring til forsinket forsendelse av produkter. I alle tilfeller må industrien takle store tap, som igjen øker presset for å produsere flere produkter på kort tid for å møte de eksisterende kravene.

Men med blockchain kan selskapene begynne å spore maten for å opprettholde helsekodene og følge alle retningslinjene og forbedre styringssystemet. Siden de kan holde styr på alt på nettet, er det enkelt å forbedre effektiviteten og redusere matsvinn til et minimum, selv i sanntid.

Gi matforsyningskjeden herkomst

En annen stor hindring er at matvareprodukter ikke kommer fra. Så du kjøpte et produkt, og det kan annonsere på en bestemt måte, men tilbyr det virkelig det det annonserer. I de fleste tilfeller gjør det ikke det. Forbrukere stoler nå ikke blindt på produktet de kjøper fra butikken i dag. De trenger herkomst for å vite nøyaktig hvordan og når maten ble laget.

I virkeligheten er blockchain perfekt for det; Du kan bruke blockchain i mattrygghet for å opprettholde herkomst, fra bøndene til butikken. Bare ved å skanne QR-koden på produktet, kan en kunde se historien bak det matvaren og være trygg på at det er det de hevder at det er.

Beviser etikettkrav

Som du vet, har selskaper en tendens til å være litt misvisende når det gjelder etiketter. I mange tilfeller kan de til og med bruke skadelige kjemikalier, men få det til å virke som om de bruker alle organiske elementer. Dette kan føre til at folk dør på grunn av inntak av skadelige kjemikalier i bearbeidet mat. Så du kan bruke blockchain i mattrygghetsinitiativer for å bekjempe problemene.

Ettersom blockchain vil registrere hvert enkelt element du brukte i fremstillingsprosessen til et produkt, kan du gjøre den posten offentlig for forbrukerne dine for å bevise dine krav på etiketten. Hvis du ikke har noe å skjule, hvorfor ikke bruke blockchain for å bevise poenget?

Meld deg på nå: Enterprise Blockchains and Supply Chain Management Course

Ulike selskaper som bruker Blockchain i matindustrien

Walmart

Walmart bruker blockchain i næringskjeden til å spore mango-pakker i skiver. Tidligere tok det dem omtrent seks dager å spore hele prosessen med maten. Nå tar det imidlertid bare sekunder! Kan du forestille deg hvor mye tid de sparer? Mer så, denne sporingen fant sted helt fra Mexico til butikken deres. Så pakkene gikk gjennom mange trinn, og blockchain kunne oppdage tilstanden i hver enkelt av dem.

Carrefour

Carrefour er en av Europas største forhandlere som bruker blockchain for å spore kyllingene med frittgående kyllinger. Mer, de tillater også kjøpere å spore prosessen på hvert trinn, og vite bare hvor og hvordan kyllingen var tilgjengelig i butikken. Derfor, med suksess, ønsker selskapet å bruke blockchain i mat- og drikkevarer, inkludert melk, laks, tomater, egg, honning og så videre..

Nestlé

Nestlé bruker blockchain i næringskjeden for å spore melk fra gårder og produksjonshuset til fabrikkene. For tiden jobber de med OpenSc om pilotprosjektet. Det er imidlertid en fin måte å vise frem styrken til markedet ettersom de velger å være gjennomsiktige i sine handlinger. Mer, de planlegger også å inkludere andre produkter i dette prosjektet senere.

Anheuser-Busch InBev

Anheuser-Busch InBev er en av de største bryggerne i verden for øyeblikket. For tiden bruker de blockchain i nisje for mat og drikke, og de prøver å forbedre sporbarheten for drikkevareforsyningskjeden. I virkeligheten ønsker de å bedre levekårene til folket i Afrika ettersom de pleier å få råvarene derfra.

Vil du sjekke ut flere blockchain brukstilfeller? Ta en titt på de 20 beste tilfellene av blockchain-bruk akkurat nå!

JBS

JBS bruker blockchain-ledelse i næringsmiddelindustrien for å øke kryssjekkingsprosessen med data om transport av husdyr fra sine leverandører. I virkeligheten vil bruk av teknologi hjelpe selskapet med å garantere sikkerhet, konfidensialitet og sporbarhet.

Tyson Foods

Tyson Foods bruker blockchain-ledelse i næringsmiddelindustrien for å spore forsyningskjeden fra gårder og produksjonshuset til fabrikkene. De jobber for tiden med FoodLogiQ om pilotprosjektet og andre selskaper i bransjen. Mer, de planlegger også å inkludere andre produkter i dette prosjektet senere. Ifølge dem er prosjektet enormt vellykket for øyeblikket.

Kraft Heinz

Kraft Heinz er en annen spiller innen blockchain. I virkeligheten bruker de blockchain i matindustrien for å forbedre sikkerhetstiltakene for barnemat. Mer, de vil også sikre at babymat alltid er av høyeste kvalitet, så de planlegger å implementere en sporbarhetsfunksjon med teknologien.

Albert Heijn

Albert Heijn bruker blockchain for å spore appelsinjuice fra gårder til fabrikkene. For tiden jobber de med Refresco om pilotprosjektet. Mer, de planlegger også å inkludere andre produkter i dette prosjektet senere. I virkeligheten er deres primære mål å øke transparensen og opprettholde bærekraftige forsyningskjedeprosesser.

Plantaze

Plantaze bruker blockchain i mat og drikke for å spore 15.000 unike vinflasker de produserer av høykvalitets druer. For tiden jobber de med OriginTrail og TagItSmart om prosjektet. Mer, de planlegger også å håndtere falske vinproblemer som er så vedvarende i markedet. I virkeligheten er deres primære mål å øke transparensen og sikre forbrukerne at de har selskapets autentiske produkt.

Bumble Bee Foods

Bumble Bee Foods bruker blockchain-ledelse i næringsmiddelindustrien for å spore gulfinn tunfisk som fiskerne fanger fra havet. For tiden jobber de med SAP om pilotprosjektet. Uansett er det en fin måte å vise frem styrken til markedet ettersom de velger å være gjennomsiktige i sine handlinger. Deres primære mål er å eliminere feilmerking og hjelpe forbrukerne til å spore hele handelen.

Mange selskaper over hele verden er interessert i blockchain-teknologi. Ta en titt på de 50 største selskapene som bruker blockchain-teknologi for å lære mer om det.

Siste tanker

Som du allerede vet nå, kan blockchain tilby mange fordeler i næringsmiddelindustrien. Næringsmiddelindustrien er full av problemer, og uten å finne en riktig løsning, er forbrukerne i fare. Bruk av blockchain i bransjen kan derfor bidra til å eliminere de fleste av de vedvarende problemene og sikre et bedre og sunnere samfunn i fremtiden..

Hvis du bare er en nybegynner og vil bruke blockchain i din bedrift, anbefaler vi å sjekke ut vårt gratis blockchain-kurs! Dette kan være utgangspunktet for blockchain-reisen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me