Digital Dollar: A Peek Into The Future

Det digitale dollarprosjektet er den neste store tingen som virkelig kan endre måten vi oppfatter verden vår for øyeblikket. I den skiftende verden er et prosjekt som dette absolutt en nødvendighet. I virkeligheten får fysiske penger arbeidet ut, men i mange tilfeller er det fornuftig å bruke digital valuta i stedet for en papirbasert for øyeblikket.

Dette prosjektet er en stor avtale nå, og alle snakker om det. Hvis du bare er en nybegynner og ikke vet mye om digital dollar-initiativet, har du kommet til rett sted. I dag skal jeg dekke det digitale dollar-initiativet. Du kan imidlertid også forveksle det med den nylige amerikanske forslaget om koronavirusstimuleringsregning.

I virkeligheten er disse forskjellige enn hverandre. Og jeg vil også dekke det prosjektet. Så la oss se hva disse begge prosjektene er og hvordan de skiller seg ut i den virkelige verden.

 

Utvikling av valuta

Valuta i verden har sett mange oppturer og nedturer og har gått gjennom mange trinn for å komme så langt. Men i likhet med valutaen endret ikke banksystemet seg så drastisk.

Da Western Union først begynte å bruke telegrafer til å sende og motta penger i 1871, begynte verden å se et helt annet aspekt.

Selv etter alle disse årene endret imidlertid ikke hele prosessen så mye som den burde ha gjort. Hele prosessen krever fortsatt to banker i begge ender og midler til å finansiere transaksjonen. Dermed tar det mye tid og ressurser å fullføre internasjonale transaksjoner.

Videre gjør valutakursendringene det enda mer problematisk i mange tilfeller.

Selv om prosessen er helt treg, øker fortsatt behovet for raskere, tilgjengelige og mer sikre transaksjonsprosesser. Som et resultat ser mange sentralbanker over hele verden på måter å legge til rette for prosessen.

Men sentralbankene er ikke de eneste som leter etter nye teknologier som kan introdusere nye funksjoner.

I virkeligheten er det mange selskaper som ser på en ny teknologi som heter Blockchain for forskjellige sektorer. Selv om blockchain gir drivstoff til kryptovalutaer som ikke er stabile, introduserte mange bedrifter allerede stabile kryptokurver også.

Ethereum, Hyperledger, Corda eller Quorum stiger også til popularitet ganske raskt.

Så vi vet nå at vi også kan lage stabile mynter.

Dermed går du inn i det digitale dollarprosjektet.

 

Hva er digital dollar?

Vel, for øyeblikket er det ikke noen spesifikk definisjon av dette begrepet. Men fra min forståelse etter å ha lest det digitale dollarstiftelsesprosjektet orientering, det er –

En digital valuta eller kryptovaluta som erstatter den tradisjonelle amerikanske dollar direkte og vil bli støttet av den føderale reserven.

Det betyr at det i utgangspunktet er en ny form for valuta som til slutt vil erstatte de papirbaserte valutaene vi bruker for øyeblikket.

Stiftelsen digital dollar jobber for øyeblikket med Accenture på dette prosjektet. På grunn av at de private sektorene fremmer teknologien, krever den digitale dollarstiftelsen en ny dollarinnovasjon.

I virkeligheten er Accenture en global fremgang innen CBDC (sentralbankens digitale valuta) leder, og sammen med digital dollarstiftelsen dannet de et Digital dollar-prosjekt ganske nylig.

Nå vet du hva som er digital dollar.

Målet med The Digital Dollar Project

Målet med prosjektet er vanligvis å oppmuntre til offentlig diskusjon og forskning om fordelene med den digitaliserte dollaren. I utgangspunktet vil prosjektet utvikle et rammeverk for bruk av den digitaliserte dollaren og ta andre praktiske skritt for å etablere en CBDC-støttet.

Mer, det vil også utforske forskjellige designalternativer som kan sikre sikrere og funksjonelle digitale dollaralternativer. Vanligvis vil det inkludere åpne fora, interessentmøter, rundbordsdiskusjoner og så videre.

Uansett vil det også sikte mot en digital dollar føderal reserve for å sikre at valutaen føderal; reservesøknader fortsetter.

Dermed vil den digitale dollarstiftelsen og Accenture til slutt sikte mot en skalerbar, sikret og privat versjon av den digitaliserte dollaren.

 

Nøkkelprinsipper for digital dollar

I utgangspunktet skisserte den digitale dollarstiftelsen og Accenture noen viktige prinsipper for prosjektet deres. I virkeligheten må prosjektet søke andre synspunkter og behov fra interessentene. Ettersom prosjektet må oppfylle standarden for amerikansk finansiell infrastruktur, vil det også bli testet nøye før det rulles ut.

Så dette er de viktigste prinsippene som grunnlaget for digital dollar og Accenture skisserte –

  • Sørg for at den digitale dollaren vil inkludere det internasjonale markedet og etablere en forpliktelse fra matet og bli en del av det monetære systemet.
  • Bevar all pengepolitisk effektivitet sammen med finansiell stabilitet.
  • Sørg for at betalingene har høy sikkerhet og personvern.
  • Følg de eksisterende KYC / AML-kravene (Know Your Customer / Anti-White Laundering) når du distribuerer disse. Videre vil det også bevare to-trinns bankarkitektur og bruke mellommenn til å behandle betalinger.
  • Sørg for å inkludere hver enkelt befolkning i systemet som for øyeblikket er digitalt ekskludert.
  • Forbedre økonomien ved hjelp av et gjennomsiktig middel for å lette betalingene.
  • Tilby integrasjonsprosess med den eksisterende økonomiske strukturen, og bruk en elektronisk lommebok til å holde midlene.
  • Utvikle førsteklasses teknologi for å støtte alle funksjonene til den digitale dollaren.
  • Samarbeid med andre private og offentlige sektorer for å utnytte deres teknologiske fremskritt.

 

Mulige digitale dollar brukstilfeller

Stiftelsen skisserte noen av de mulige brukssakene til digitale dollar du bør sjekke ut. Så, la oss se hva dette er –

Detaljbetalinger

Dette er en av de digitale brukstilfellene som kan være til fordel for detaljbetalinger veldig mye. I virkeligheten bruker ikke nettbaserte betalinger sentralbankpenger. Å bruke de fysiske kontantene til dette formålet er i tilbakegang, sikkert for de monetære aggregatene.

Dermed vil en digital dollar være til fordel for denne sektoren. Med dette kan du få øyeblikkelige peer-to-peer-betalinger, sikkerhet, fleksibilitet og mange flere.

 

Engrosbetalinger

Dette er nok en av de viktige tilfellene for bruk av digitale dollar som også vil ha nytte. Vanligvis er grossistbetalingen avhengig av de nasjonale betalingssystemene og bruker alternativet for bankklarering for å gjøre opp alle transaksjonene. Så det tar mye tid å overføre store summer fra de sentrale pengene til andre banker.

Dermed kan en digital dollar enkelt diversifisere prosessen og gi mer spontan tilgang til store betalinger.

 

Internasjonale betalinger

Når du utfører internasjonale betalinger digitalt, kan du ikke bruke amerikanske dollar til det. I det digitale dollar-prosjektet kan du sikre et direkte pengesystem uten risiko og færre mangler ved de eldre banksystemene.

Mer, det kan også fremme foretakets integrasjon i finansmarkedet sammen med å øke konkurransen i globale handelsbetalinger.

Så å sikre store betalinger og overføringer vil være enkelt og inkluderer sikkerhetsoppgjør offshore. Dette er de siste tilfellene av digitale dollarbruk på listen.

 

Hva er utfordringene?

Det er noen utfordringer knyttet til det. I virkeligheten er mange banker fortsatt skeptiske til hele CBDC-situasjonen. Åpenbart er det en stor endring, og ingen vet fortsatt ikke hvordan det vil påvirke den amerikanske sentralbankens økonomiske arkitektur.

Initiativet til digital dollar kan endre måten, men det er fortsatt en bekymring for sikkerhet og personvern, ettersom alt vil være online. Mens hvitvasking eller svindel vil slutte å bruke dette systemet, må de bruke ekstra sikkerhet for offshore-kontoer.

Et annet problem er bruken av digitale dollar utenfor USA. I virkeligheten kan teknologien være for avansert til at hvert land kan tilpasse seg. Dermed er alt fortsatt uklart for øyeblikket.

Nå vet du hva som er digital dollar og alt om dens viktigste prinsipper. Nå vil jeg imidlertid fokusere på det nylige dollarinitiativet som kom opp på stimulusregningen på grunn av koronavirus. Så la oss sjekke hva det er akkurat nå!

 

Digital Dollar: The Electronic Cash

På grunn av det nylig utbruddet av koronavirus planlegger USA å sette opp en nødplan for å hjelpe situasjonen. Imidlertid kom en versjon av det digitale dollarinitiativet opp i det ferske utkastet som House of Democrats foreslo nylig.

For å gjøre kontantbetalinger til innbyggerne i USA ønsket de å lage et digitalt valutasystem som vil sikre en raskere betalingsprosess. I virkeligheten er det faktisk en elektronisk kontantversjon av den eksisterende dollaren de har i den føderale reserven.

For å bruke den, må sentralbanken også ha en digital lommebok og vil også opprettholde en føderal reserve for den digitale dollaren. Mer så kalles konseptet “FedAccounts.”

På grunn av systemets kompliserte natur klarte det imidlertid ikke å bli den endelige kutt.

Men nå vet vi hvordan dette kan se ut. Så jeg vil også skissere noen av de viktigste aspektene ved dette digitale dollarinitiativet.

 

Nøkkelord

Digital dollar –

Saldoen vil uttrykke en dollarverdi og vil ha digitale hovedboksposter i den føderale reservebanken. Mer så vil balansen i disse kontoene registreres som gjeld. I utgangspunktet betyr her den digitale dollaren en elektronisk dollarverdi som du kan løse inn fra alle kvalifiserte finansinstitusjoner.

 

Digital dollar lommebok –

Her vil det bety en digital lommebok som den føderale banken vil opprettholde på vegne av enhver borger. Dermed vil den digitale dollarføderale reserven lagre verdien i en hvilken som helst elektronisk enhet som vil ha en fysisk identitet.

 

Medlemsbank –

Medlemsbanker er banker i styret for Federal Reserve Architecture.

 

Pass-through Digital Dollar Wallet –

Medlemsbanker vil opprettholde dette lommeboksystemet for en kvalifisert borger, og som vil ha tilgang til reservebalansen som medlemsbanken vil bevare i den digitale dollar føderale reserven..

 

Kvalifisert person –

Enhver statsborger eller innbygger i USA vil være en kvalifisert person i dette tilfellet.

 

Leveringsprosess av denne dollar

Generelt vil statssekretæren faktisk foreta innbetalingene etter å ha sjekket informasjonen til søkeren. Så kommisjonæren kan direkte sette inn kredittene eller bruke sjekker for å effektivisere prosessen.

Videre kan statssekretæren også opprette et system der du kan tilby dem informasjon om direkte innskudd, og de kan levere tjenesten for deg. Videre vil de også fortelle offentligheten i systemet og hvordan det fungerer.

 

Få tilgang

Når du har fått innskuddet på kontoen din, kan du ta ut midlene samme dag. Mer, det bør ikke være noen grense for uttakene dine også. Så du kan helt ta ut midlene fra FedAccounts.

 

Digitale lommebetingelser

Alle lommebøker eller kontoer har ingen minimumssaldo eller maksimumsgrense. Mer, det vil ikke ha noen kontogebyrer også.

I tilfelle interesser vil ingen betale mer enn det som kreves for påkrevd reserve og overskytende reserve.

Lommeboken vil ha typiske funksjoner som nettbank, mobilbank, debetkort, betalingsalternativer for regninger og mange flere.

 

Digital valuta vs. Digitale elektroniske kontanter

Nå som du vet om dem begge, er det på tide å sammenligne dem. I virkeligheten forvirrer mange av dere disse to; de er imidlertid ikke et lignende prosjekt.

Disse er helt forskjellige fra hverandre og er separate prosjekter. Dessverre har begge begge samme navn. Dermed ble den forvirrende situasjonen til.

Først og fremst er den digitale dollaren i avlastningsplanen faktisk en form for elektroniske kontanter, ikke en digital valuta. I utgangspunktet har vi allerede en form for elektroniske kontanter som vi bruker fra internettbanksystemet vårt.

Imidlertid vil dollaren i dette tilfellet direkte koble seg til den føderale reserven til innbyggerne i USA. Uansett krever det alle funksjonene vi kan ønske oss, men det er ikke langt unna det vi allerede bruker.

Det er bare en forherliget versjon av det vi vanligvis har brukt gjennom årene.

På den annen side er det opprinnelige prosjektet faktisk en digital valuta. I virkeligheten vil de ikke støttes av fysiske penger, men ha sin egen verdi ved siden av dem. Tenk på det som en kryptovalutaversjon av dagens dollar.

Dermed vil den ha en lignende verdi som enhver annen føderal reserve og sedler. Og så, hvis stiftelsen kan legge til rette for dette prosjektet, vil vi se en ny digital versjon av valuta som massefolk kan bruke uten behov for papirbaserte sikkerhetskopier.

Mer, det vil også sikre et mer gjennomsiktig og rettferdig spill i den samlede økonomien.

 

Avsluttende tanker

Den digitale dollaren kan være starten på en ny revolusjon i teknologiens historie. Jeg antar at du kan si at det er starten på sci-fi-scenariene som vi alle ser i filmer. Men det trenger fortsatt tid til å blomstre, og forhåpentligvis når du gjør det, vil du være klar til å begynne å bruke den.

Jeg håper virkelig guiden hjalp deg med å lære hva som er digital dollar og hvordan den kan fungere. For øyeblikket har vi fortsatt ikke nok informasjon om prosjektet. Forhåpentligvis vil vi i fremtiden introdusere mer informasjon om dette emnet.

Så sørg for å holde deg oppdatert for å lære mer om den digitale dollarstiftelsen og Accenture-prosjektet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me