Holochain Ultimate Guide: Bedre teknologi enn Blockchain?

Denne artikkelen gir en detaljert diskusjon om Holochain-teknologi. Bortsett fra de grunnleggende grunnleggende, vil du vite om Holochain vs blockchain, Holochain-applikasjoner og dens begrensninger.

Møt Holochain-teknologien som selger seg selv som “å tenke” utenfor blokkene. Utviklingen av blockchain fortsetter å vokse, og det samme gjør andre lignende teknologier.

Holochain er en peer-to-peer distribuert hovedboksteknologi. Det fungerer annerledes enn blockchain og gir dermed en unik verdi i det nåværende markedet.

Meld deg på nå:Enterprise Blockchains Fundamentals Course

Hva er Holochain?

Holochain kan beskrives som et rammeverk med åpen kildekode som muliggjør et peer-to-peer-nettverk. Den lar deg bygge fantastiske applikasjoner som er avhengige av distribuert filosofi.

Dette høres kanskje veldig ut som blockchain, men forskjellen er hvordan de fungerer internt.

Den nåværende generasjonen av blockchain-løsninger er sterkt avhengig av energi. Ta bitcoin; for eksempel krever det gruvearbeidere å validere blokkene. Proof-of-Work konsensusalgoritme innebærer mye beregningskraft for å løse kryptografiske gåter. Dette fører til et betydelig behov når det gjelder energi – noe som ikke er ideelt for moderens natur. Holochain-teknologien bruker Go-programmeringsspråk, mens appene kan skrives i Lisp eller JavaScript.

Det er et energieffektivt reskontrasystem som er agent-sentrisk. Dette betyr at hver agent kan ha en kopi av den sikre hovedboken og handle uavhengig. Det kan også samhandle med andre nettverksenheter og gi en fullt skalerbar distribuert hovedboksløsning. Det styres av Ceptr.

Hvordan kan du bruke Holochain?

Holochain kan brukes til å utvikle forskjellige distribuerte apper. Applikasjonene kan opprettes for et bredt spekter av brukervennlighet. For eksempel brukes nettverket til sosiale medier, styring, organisering og så videre.

For å gi deg en god ide om brukervennligheten, la oss gå gjennom listen over apper du kan lage med Holochain-teknologi.

 • Samarbeidsapps
 • Plattformrelaterte apper
 • Sosiale medieapper
 • Forholdsstyringsapper
 • Forsyningskjedeorienterte apper
 • Ressursadministrasjonsapper
 • Rykte systemer

Og mye mer!

Den brede brukssaken gjør Holochain-teknologien til et gyldig alternativ til Ethereum, som også er en dApp-plattform. Det er ikke den eneste alternative Distribuerte Ledger-teknologien (DLT) der ute. Vi dekket også Hashgraph som tilbyr en levedyktig alternativ DLT-løsning over blockchain.

Les mer:Blockchain vs Hashgraph vs Dag vs Holochain: Typer DLT

Hvordan er det forskjellig fra Blockchain? Holochain Vs. Blockchain

Den kritiske forskjellen mellom de to teknologiene er hvordan de brukes i den virkelige verden. Begge er peer-to-peer-nettverk.

Imidlertid er blockchain ideell for systemer som krever global konsensus. Holochain-teknologi derimot er egnet for systemer som kan fungere uten behov for en global avtale. Ikke-kravet om global konsensus gir mange fordeler til bordet, inkludert bedre skalerbarhet, tilpasningsevne, effektivitet og utvidbarhet.

Hashtrær og hasjbord er allerede en del av informatikk. De er datastrukturer som brukes effektivt i forskjellige systemer for å sikre dataintegritet. De ble også utviklet til forskjellige former for å tilpasse seg systemkravet.

Det endrer fullstendig hvordan hver app kan ha sitt eget nettverk.

Hvorfor det er kjent som Holochain?

Holochain-navnet kom fra det faktum at det er sammensatt av annen teknologi og utgjør en “hel” opplevelse. Det tilbyr en strukturelt holografisk plattform og gir også helhetlige mønstre.

De tre viktigste kryptografiske teknologiene som brukes i Holochain inkluderer følgende:

 • Hashchains
 • Kryptografisk sang
 • Distribuert hasjbord (DHT)

HOLOCHAIN ​​ENKELT FORKLARET

holochain

Holochain-funksjoner

Vi har allerede blockchain som for tiden er i stand til å tilby et desentralisert nettverk. Så hvorfor trenger vi det i det hele tatt? La oss gå gjennom de viktigste årsakene nedenfor.

Energieffektivitet

De nåværende blockchain-plattformene krever ganske mye energi for å fungere. Dette på sikt kan være et stort problem for planeten jorden der global oppvarming blir et stort problem.

En bedre ny modell

Holochain-teknologien introduserer en bedre modell som tilbyr forbedret overføring og datalagring.

Den kan brukes til å gjøre det mulig for edge-enheter, inkludert smarttelefoner, å fungere som en del av nettverket. Tilnærmingen gir nettverket muligheten til å skalere enormt, og gjør det også mulig for alle enheter eller jevnaldrende å bli en del av det.

Holochain-apper

Holochain-applikasjoner er en annen stor grunn til at vi trenger dem. Open source-rammeverket er unikt da det prøver å bygge bro over gapet mellom et offentlig og privat nettverk.

Holochcain-applikasjoner er distribuerte løsninger som har stor nytte av det beste fra begge verdener. Dette betyr at hver dApp du oppretter i kjeden har sitt tilpassbare interoperable nettverk.

Unikt konfigurerbar

Holochain-tilnærmingen er å tilby hver av appene sitt nettverk. Dette gjør hvert nettverk i stand til å konfigurere seg i henhold til kravene.

Den unike tilnærmingen betyr at hver app kan ha sine standarder, protokoller og valg av konsensusalgoritmen.

Det betyr også at hver app kan endre nettverksytelsen, inkludert skalerbarhet, ventetid eller gjennomstrømning.

Andre viktige aspekter som kan konfigureres inkluderer motstandsdyktighet, styring og personvern. Dette er grunnen til at Holochain-teknologi er en flott desentralisert appløsning og ikke et nettverk som ligner på Ethereum, NEO eller andre.

Unikt tilkoblingsbar

Så hvordan fungerer Holochain-teknologien hvis appene har sin egen unike distribuerte hovedbok? For å holde kontakten, kan de forskjellige appene bygge bro mellom hverandre ved hjelp av det opprinnelige applikasjonsprogrammeringsgrensesnittet (API). API-en er i stand til å tilby et sikkert og dypt integrert økosystem.

Denne unike tilkoblingen betyr også at appene kan fungere offline eller når de er partisjonert. Kort sagt, det gjør dem til en klar vinner når det gjelder applikasjoner fra den virkelige verden. Hver app kan ikke holde seg online hver eneste gang den trenger å fungere. Annonselt tilfører det også verdi til de viktigste industrisektorene, inkludert energi, forsyningskjede eller tingenes internett.

Så hvor fører det oss?

Det fører oss til mikroservice. Holochain er avhengig av mikrotjenester. Dette betyr at en app er en samling frittstående mikrotjenester. Det forbedrer hele økosystemet, og mikrotjenester kan brukes i andre applikasjoner eller økosystemer.

Mikrotjenester er fremtiden, og det er derfor det tar i bruk mikrotjenester mer enn noen gang.

Ingen grunn til å lære forskjellige Blockchain!

I et bedriftsoppsett er det vanskelig å bruke eller holde seg til en bestemt løsning. De fleste av virksomheten bruker en blanding av løsninger for sine forskjellige avdelinger.

Holochain-teknologi kan fullstendig utrydde behovet for læring eller bruk av annen blockchain. Ettersom Holochain er et open source-rammeverk som tilbyr DLT-løsninger, kan det brukes til forskjellige brukstilfeller innen samme organisasjon.

Du kan konfigurere appen din i henhold til kravene. Dette betyr at du kan velge hvilken type blockchain-løsning du vil ha.

Men det betyr ikke at du ikke kan bruke den i et allerede etablert distribusjonsnettverk. For å komme i gang må du begynne å lære Holochain og bruke den til å utvide visse aspekter av et fungerende system. På denne måten kan du konfigurere nettverket ditt ved hjelp av Holochain og dra nytte av din tilpassede desentraliserte løsning.

Du kan også bruke teknikken til å erstatte dine nåværende systemer med Holochain-teknologi helt.

Kort sagt, Holochain-teknologi er et utmerket valg for tjenesteleverandører som ønsker å ha så mye tilpasning som mulig. Dette kan hjelpe dem med å gi en bedre løsning til sine kunder med forskjellige krav og behov.

Ny for Blockchain-ideen? Så sjekk ut Blockchain Training Free Course: Alt du trenger å vite.

Utviklingsbar

Kjernen avhenger av mikrotjenester. Det gjør plattformen smidig og rask utvikling. Det betyr også at mikrotjenestene kan legges sammen.

Microservice-tilnærmingen er mer fremtidssikker og vil bidra til å utvikle plattformen i fremtiden. Ifølge David Atkinson er det ikke avhengig av smarte kontrakter, og det er bra.

Smarte kontrakter kan være begrensende på flere måter. Den største begrensningen er behovet for 100% nøyaktighet. Det er ikke behov for at Holochain-apper skal være så nøyaktige fra starten. Det legger unødvendig stress på utviklere som ønsker å få ut appene sine så snart som mulig.

Teknologiens utviklingsevne er det som gjør den til en ideell løsning for dagens marked, der smidig utvikling er normen. Det passer også til de mer krevende bransjene, inkludert energi, mat eller forsyningskjede. Kort sagt, hvis en app er utviklet ved hjelp av Holochain, kan den utvikles med tid og krav.

Sikre

Holochain-arkitektur gjør at apper kan være mer pålitelige sammenlignet med dApps. Hver app er begrenset til sitt økosystem eller nettverk, noe som gjør det enkelt å håndtere sikkerhetsdelen. Utviklere kan sette begrensningene.

Det betyr også at data kan deles med andre apper eller nettverk ved hjelp av en mer fleksibel sikkerhetsprosess. Utviklere kan lage disse spesifikke reglene og nyte fordelene med applikasjonsutviklingssettet som tilbys av dem.

Det har også midler til å håndtere de nødvendige sikkerhetskravene. Som utvikler kan du få tilgang til en rekke funksjoner. Den bruker kryptografi for å gi kritiske funksjoner som forstyrrelse av motstandsdyktighet, pålitelighet og bevis for forfatterskap.

Sikkerhetsaspektet inkluderer også GDPR, noe som gjør den ideell for globale apper. Organisasjoner kan ha stor nytte av dette. Dette løser problemet med blockchain-GDPR-paradokset.

Skalerbar

Holochain tilbyr også en svært skalerbar løsning. Siden nye apper kan bli med i nettverket, kan det bidra til å øke beregningskraften til selve nettverket. Den drar nytte av den unike arkitekturen den bruker. Hver node kan bidra til datakraft.

For å gjøre appene skalerbare, bruker den Rust, et programmeringsspråk for kompilering av WebAssembly. Skalerbarheten er også avhengig av lokalt antall jevnaldrende. Ettersom det lokale antallet jevnaldrende sannsynligvis vil være lavt, betyr det at det er mer stabilt enn noensinne med redusert nettverksforsinkelse og følsomhet.

Hva er Holochain Application? Holochain Applications Vs. dApps

Med en fullstendig forståelse av Holochain-funksjonene, er det på tide å skille mellom Holochain og dApps.

dApps er den nåværende trenden i markedet. Populære blokkjeder gir muligheten til å lage dApps ved hjelp av deres blockchain-løsning. Men hva gjør det annerledes enn Holochain-appene? La oss dykke dypt inn i det.

Har du ikke så mye idé om dApps? Sørg for å lese denne veiledningen om hva som er dApp.

Skalerbarhet og stabilitet

dApps skalerbarhet avhenger av nettverksfunksjonene, som kan være begrensende i mange situasjoner. Generelt er Ethereum en dyktig løsning, men er ikke den raskeste. Det er heller ingen riktig måte å omgå nettverksskalerbarhet. Dette gjelder spesielt for offentlige DLT-er. For private nettverk kan nye jevnaldrende legges til for å forbedre nettets skalerbarhet.

Holochain har derimot en klar fordel i denne saken. Først av alt kan skalerbarhet oppnås enkelt ettersom forskjellige dApper kan kommunisere via API, noe som forbedrer datakraften. Også stabiliteten er nødt til å bli bedre når det gjelder Holochain-applikasjoner som har sitt lokale nettverk med sine forhåndsdefinerte nettverkskrav.

Tilpasningsdyktig og utviklingsbar

Holochain-apper er mer adaptive enn dApps. Holochain apps-arkitekturen er designet for å gi krefter til utviklere når de bygger deres lokale appnettverk. Dette betyr at de kan angi forskjellige nettverksfunksjonaliteter, inkludert skalerbarhet, gjennomstrømning og så videre.

Kort oppsummert er den svært tilpassbar til kravet. Ikke bare det, Holochain-apper kan utvikles med tiden. Når det gjelder dApps, må det meste av logikken avgjøres på forhånd. Smarte kontrakter, når de er skrevet, er vanskelige å endre. Dette gjør utviklernes liv vanskelig – noe som ikke er ideelt med tanke på at dagens utviklermiljø foretrekker smidig utvikling.

Online / offline funksjonalitet

Holochain-applikasjoner er designet for å fungere i både online og offline miljøer. I motsetning kan ikke dApps, både private og offentlige, fungere uten tilkobling til hovednettverket. Manglende evne til å jobbe frakoblet er ikke ønskelig ettersom mange virkelige operasjoner, inkludert forsyningskjeden, trenger å jobbe i situasjoner der det ikke er internettforbindelse.

Personvern og tilgangskontroll

Holochain-apper har bedre personvern sammenlignet med offentlige dApps. Sammenlignet med private dApps, tilbyr den lignende personvernalternativer. Også tilgangskontroll ser ut til å være identisk i både private dApps og Holochain. Forskjellen er at tilgangskontroll kan bli lagt merke til når man sammenligner offentlige dApps og Holochain-apper.

Nettverksvennlig

Holochain-nettverk er nettverksvennlige. Dette betyr at den er kompatibel med alle former for radiosignaler. Til gjengjeld lar det appene koble til et hvilket som helst nettverkssignal eller koble fra andre.

Evnen til å gjøre det, i seg selv, gir nettverket ekte tilpasningsevne. I dApps er det ikke mulig da de er begrenset til nettverkene sine.

Modular Composability

Modulær design gir Holochain-apper til å være mer nyttige enn dApps. Med modularitet og mikrotjenester kan de forskjellige delene av appen brukes i andre løsninger, noe som gir den modulær komposisjonsevne.

Det samme kan ikke gjøres når det gjelder smarte kontrakter dApps.

Samarbeid og åpent

Siden det er en åpen kildekodeplattform, er det en klar fordel når det gjelder private dApps og Holochain-applikasjoner.

Holochain brukstilfeller

Holochain er et allsidig rammeverk. Det betyr også at den kan brukes til en mengde brukstilfeller fra den virkelige verden.

 • Sosiale nettverk: Sosialt nettverk er det beste bruksområdet for Holochain. Det er nyttig med tanke på at et sosialt nettverk kan fungere uten å være tilkoblet, og brukeren kan beholde en kopi av det lokalt.
 • Forsyningskjeder: Forsyningskjeder kan også ha enormt utbytte av Holochain. Det kan gi en unik måte å håndtere forsyningskjeden uavhengig av organisasjon, selskap eller geografisk beliggenhet.
 • P2P-plattformer: P2P-plattformer kan ta riktig bruk av Holochain. Små samfunn kan sette det opp i henhold til deres krav. P2P-plattformen kan også kommunisere med andre nettverk og bruke riktig Holochain-funksjoner.
 • Samarbeidsapplikasjoner: Holochain er et godt valg å bygge samarbeidende apper som chatter, planlegging, diskusjon eller til og med Wikis.
 • Rangering plattformer: Rangeringsplattformer kan opprettes, administreres og settes opp ved hjelp av Holochain.

Dette fører oss til slutten av Holochain brukssaker.

Når IKKE skal bruke Holochain?

Så vi diskuterte brukssakene til Holochain, men er det noen tilfeller der det ikke er gunstig? Ja det er. La oss gå gjennom dem nedenfor.

 • Private eller hemmelige data: Hvis du tenker på å beskytte dine sikre eller private data, bør du unngå Holochain. Det krever mye innsats, privat eller sikkert, eller til og med anonymt. Hvis du vet hva du gjør, kan du gå videre og bruke det. Ellers anbefaler vi at du ikke bruker den.
 • Selvutforskning: Hvis du tenker å lage en Holochain-applikasjon bare for deg selv, er det ikke en god ide. Det er ikke ideelt for bruk av en person. Men hvis du vil bruke den til å synkronisere data på flere enheter, kan den brukes.
 • Store filer: Det siste brukstilfellet der du ikke skal bruke det, er å lagre store filer. Det er fordi hver kollega kan ha sin kopi av hovedboken. Hvis det er viktig, beseirer det formålet med Holochain og gjør hele prosessen smertefullt sakte.

Holochain GitHub

Holochain er et open source-rammeverk som betyr at alle kan bidra til det.

Hvis du er interessert, sjekk ut deres GitHub-depot.

Den har 103 arkiver, hvorav Holochain-rust, Holochain-basic-chat, docs-sider, lib3h og cryptographic-autonomy-lisens er festet på grunn av deres betydning.

Prosjektet ledes av ni personer akkurat nå. Så hvis du gjør en endring i koden deres, vil disse ni personene fullføre endringen ved å enten godta eller avvise den.

Holochain er aktivt utviklet med kjernelageret Holochain-rust med allerede 13 000+ forpliktelser, 41 bidrag.

Hele Holochain-prosjektet er lisensiert under GPL-3.0.

La oss gå gjennom kjerneoppbevaringsstedene for å få en bedre forståelse.

 • Holochain-rust → Det er kjernen Holochain rammeverk som bruker rust programmeringsspråk. Det tilbyr også container API.
 • Holoscape → Holoscape er distribusjon av sluttbruker fra Holochain-leder. Det gir også administrasjon
 • Holochain-basic-chat → eksempel Holochain chat-app
 • Holochain-persistence → Brukes til å lagre og hente data lokalt

Menneskelig Internett – Hvordan tar Holochain sikte på å nå målet?

Hensikten er å gi et mer menneskelig internett med sin tilnærming. Ifølge dem omgir hele verden sentralisering, og det er ikke bra. Forholdene våre er omgitt av disse selskapene som dominerer de fleste av våre trekk – for eksempel folks forslag til hvem de skal legge til.

Fremtiden ser lys ut siden den vil bestå av et distribuert web der brukeranonymitet vil opprettholdes. Dataene som deles mellom jevnaldrende eller lokalsamfunn, holdes sikre med deres protokoller og arkitektur.

Hvis du inspirerer til å lære mer om deres visjon og oppdrag, så les opp Holochain-papir.

Holochain Architecture

Holochain-arkitektur er interessant – den kan oppsummeres som “delt DHT” der DHT står for den distribuerte hash-tabellen. Det overvinner blockchain-flaskehalsene ved å holde nøkkelegenskapene til blockchain intakte.

Vi kan kalle det som “blockchain uten flaskehalser.”

Det oppnår det ved hjelp av Shared Data Integrity. Det er en måte å håndtere data i peer-to-peer-systemer der det er mye mer utfordrende å sikre data sammenlignet med sentraliserte data.

Med delt dataintegritet tilbyr den robust datasikkerhet uten å medføre begrensninger som høy beregningskrav.

Nøkkelkomponenten her er den distribuerte hash-tabellen (DHT), som gir økosystemet stor verdi. Det gir eventuell konsistens samtidig som det sikres at dataene blir spredt trygt gjennom nettverket. På denne måten er hver kollega ansvarlig for sine handlinger.

Arkitekturen er også effektiv da den sørger for at overhead er så gjennomførbart som mulig. Faktisk kan telefoner eller andre enheter bli med i nettverket og forbedre datakraften.

Holochain Architecture (dApp-arkitektur) består av tre hovedundersystemer. De er:

 • Delt lagring (DHT)
 • Søknad (Nucleus)
 • Kilde Hash Chain

holochain

Kilde: Ceptr.org

La oss gå gjennom hver av dem nedenfor.

applikasjon

Søknad er kjernen i hele ideen. Den limer sammen andre aspekter av nettverket. En applikasjon kan nås ved hjelp av en nettleser, og brukergrensesnittet avhenger av hvordan utvikleren designet det.

På bildet over kan du se at den kan få tilgang til og lagre data fra DHT. Det kan også gjøre bruk av sin lokale kilde-hasjkjede. Valideringsreglene leveres av selve applikasjonen, som sikrer at ingen data blir tuklet med, endret eller mistet.

Søknadene er hovedsakelig skrevet i Lisp og JavaScript.

Kilde Hash Chain

Source Hash Chain er det som gjør det mulig for applikasjonen å jobbe offline. Det er en lokal hovedbok som hver likemann eller person kan eie. Dataene som er lagret i den lokale kjeden må signeres før de kan slås sammen med den globale delte DHT.

For eksempel, hvis to parter kommuniserer med hverandre, må de begge validere det til sin lokale kildekjede og deretter integrere det i den delte DHT.

Dette er en revolusjonerende idé med tanke på at ikke alt krever å oppnå enighet. Hvis en sosial media Holochain-app kjører, er det ikke nødvendig å validere hver eneste validering med hele settet av jevnaldrende. Lokal validering er mer enn nok, som deretter kan deles med den globale DHT.

Delt lagring DHT

Den siste komponenten, DHT, spiller også en avgjørende rolle for å gjøre Holochain mulig. DHT er allerede populært og brukes allerede i fildelingsapplikasjoner som BitTorrent.

DHT gjør det mulig for jevnaldrende å validere sine egne data ved hjelp av en kryptografisk hash. På denne måten blir hvert stykke data bevart med signaturvalidert, og bekrefter at dataene er forpliktet til den lokale kjeden.

Flerparts transaksjoner er også mulig med DHT. Ved å gjøre det skaper det en kryssing av kjeder, noe som ytterligere hjelper med å validere hele settet med transaksjoner. Andre kan nå publisere transaksjonene dine, noe som gjør dem gyldige. Metadataene brukes ofte for å forbedre ytelsen,

Hvis hashverdien ikke samsvares under kryssingen av kjeder, blir transaksjonene ugyldiggjort av nettverket.

Konklusjon

Dette fører oss til slutten av vår Holochain Guide. Her oppdaget vi om Holochain, hva som skiller det fra blockchain, og dets viktigste funksjoner. Vi gikk også dypt inn i Holochain-arkitekturen for å forstå hvordan den fungerer og hva som gjør Holochain-appene så gode!

Hvis du er interessert i flere grunnleggende om blockchain, må du sjekke ut det gratis blockchain-kurset.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me