Hvem er Satoshi Nakamoto? Bitcoin Creator Myth

Kryptorommet har vokst til å bli en så stor verden. Blockchain-teknologien har vekket fantasi, frykt, forvirring og nysgjerrighet. Disse følelsene er både for entusiaster og kritikere. Dagens kryptoverden har så mye kjent mens så mye fortsatt er ukjent. Noen av de ukjente er hvem som er Satoshi Nakamoto.

I dag skal vi ta en tur gjennom hvordan krypto kom i lys. Hovedfokuset er å prøve å avdekke det største mysteriet bak Bitcoin. Bitcoin er den mest populære kryptovalutaen. Personen eller rettere sagt kan være personer bak Bitcoin.

Opprettelse av Bitcoin

I 2007 fant det første skrittet mot opprettelsen av Bitcoin sted. Satoshi Nakamoto skrev Bitcoin-koden. Trinnet hørtes uvurderlig ut, år senere kan du være dommer. Tror du det var et uvurderlig skritt? Jeg tror ikke det.

I 2008, gjennom et online domene bitcoin.org, utgav skaperen av Bitcoin et hvitt papir. I papiret skisserer Satoshi hvordan Bitcoin vil fungere ved hjelp av datanettverk. Hensikten var å avslutte tredjeparter for de digitale transaksjonene.

I 2009 ble Bitcoin gitt ut for publikum. Den første Bitcoin-gruvearbeideren var Hal Finney som lastet ned blockchain. Senere minet han ti Bitcoins, noe som gjorde ham til en av de tidligste brukerne av Bitcoin. De andre tidlige entusiastene av bitcoin er; Wei Dai, Nick Szabo og Gavin Andresen. Og deres nåværende støtte vokste videre fra da.

Bitcoin vekst

I vekstperioden skiller ett navn seg ut; Gavin Andresen. Den amerikanske utvikleren tok kappen av den mystiske Satoshi Nakamoto i 2010. Den siste meldingen fra skaperen var den revolusjonerende Bitcoin var i trygge hender. Under Gavin Andresen ville de neste sju årene vise seg å være veldig avgjørende.

Veksten har skjedd gjennom slående strategiske forhold. I 2013 aksepterte en læringsinstitusjon i USA Bitcoin som en lovlig betalingsmåte. Foreløpig er modusen akseptabel globalt av private institusjoner og noen regjeringer.

Veksten skjedde blant kamper med regjeringen gjennom årene. Alt i alt utviklet Bitcoin seg og vokste som den revolusjonerende ideen den var. 2017 var det beste året hittil for bitcoin, da verdien vokste til over $ 11 000 for en enkelt Bitcoin.

Mysteriet bak Satoshi Nakamoto

Midt i all denne informasjonen om Bitcoin forblir ett mysterium uløst. Som menneskets natur har nysgjerrighet sett ulike undersøkelser om temaet hvem er Satoshi Nakamoto? Men det har ikke vært avgjørende bevis som nøyaktig påpeker hvem det er eller rettere, hvem de er. Vi tar sjansene våre ved å gå inn i en ukjent verden. Du kan være heldig å vite hvem det er.

Å gå fra det kjente til det ukjente. Vi vil være opptatt av detaljer og sørge for at du ikke går glipp av noe. Derfor må du slå på fokusutstyret og bli med på denne turen.

Men før noen form for ledelse til å kjenne Nakamotos identitet, er mye gjort. Stylometri har blitt brukt til å koble Bitcoin-verk til identiteten til hvem som er Satoshi Nakamoto. Stilen ser på originale Bitcoin-tekster og knytter dem til tekster fra en forfatter.

Stilen har muligheten til å identifisere mange mulige identiteter. Men det er fortsatt andre som er nær nok til å være Nakamoto.

Alt i alt, la oss først utforske hva som hjelper oss med å identifisere Nakamoto.

Den kjente om Satoshi Nakamoto

Noen fakta om hvem Satoshi Nakamoto er så åpenbare. De er informasjonen der ute for alle.

Satoshi Nakamoto er geni

En artikkel fra 2011 i The New Yorker krediterer med rette Bitcoin med nesten perfekt status. Bitcoin-koden er uten feil. Ved å eliminere feil opprettet Satoshi Nakamoto en sikker, pålitelig og sikker online plattform.

Med ordene i artikkelen; ‘Bare den mest paranoide, møysommelige koderen i verden kunne unngå å gjøre feil.’

Satoshi Nakamoto er flytende på engelsk

Nakamoto skrev koden og litteraturen om Bitcoin inkludert hvitt papir. Og de er tilgjengelige online. Litteraturen og koden viser at Satoshi Nakamoto er veldig flytende engelsk. Spesielt britisk engelsk. Denne forutsetningen har drevet den gjentatte spekulasjonen om at Satoshi er brite. Han kan hevde japansk opprinnelse, men hans forståelse av engelsk forråder ham. Ikke desto mindre betyr forståelsen av engelsk ikke nødvendigvis at han er brit eller at han ikke er japansk.

Satoshi Nakamoto kan være mer enn én person

Det er en stor sjanse for at Satoshi kanskje ikke er et enkelt individ. Muligheten for at det kan være en gruppe individer er spennende. Men hvor er påstandene om at de kan være en gruppe mennesker som stammer fra? Her er hvor. Påstandene stammer fra innovasjonens natur.

Bitcoin-systemet skiller seg ut i dagens samfunn for sin glans. Det er en irreversibel, rask, pålitelig og global transaksjonsinnovasjon. Videre er plattformen pseudonym. Dermed er det mulig å registrere seg uten å avsløre den virkelige identiteten.

Det som til og med er spennende er at Bitcoin-systemet beskytter mot tredjepartsinnbrudd. Enten fra regjeringen eller andre partier. På grunn av mengden arbeid som går inn i en slik idé, kan det høres riktig ut at arbeidet kan ha krevd et team å opprette.

En påstand fra Laszlo Hanyecz, en tidlig Bitcoin-utvikler støtter denne tanken. Så han hadde følelsen av at koden var for god for en person. Han var også privilegert som har sendt e-post til Nakamoto.

Det ukjente

Vi har nå litt informasjon om hvor du skal begynne søket. Våre løsninger på mysteriet er innenfor rekkevidde. Feltet er bredt. Men vi må fortsatt fortsette. Du har kommet så langt for å gi opp løsningen. Vi må finne ut hvem Satoshi Nakamoto er? Vil du ikke løse dette mysteriet? Hvis ja, bør du gå videre til det som er ukjent.

Så hva er det ukjente på Satoshi Nakamoto?

Vi har håndtert det kjente, men hva er det ukjente. Hva legger til all vanvidd på mysteriet?

Er Satoshi Nakamoto mann eller kvinne?

Vi har sett Satoshi Nakamoto kunne være hvem som helst. Satoshi Nakamoto hevder å være japansk født i april 1975. Men det er uklart om det er mann eller kvinne. Mange meninger peker på at Satoshi Nakamoto er mann, uansett årsak. Men hva om det er kvinne? Jeg vet, ikke sant! Det kan være et genial kvinne. Utsiktene til å ha den mest innovative ideen av en kvinnelig utvikler er mildt sagt spennende. Likevel er det for tidlig å kalle det. Vi må holde på litt lenger.

Hvorfor ville han ikke holde seg rundt for å ta æren?

Hvis jeg var Satoshi Nakamoto, hadde jeg satt meg fast for å ta æren. Å vises i TV-show for å ta æren. For å være stolt av glansen min. Innrøm det; du vil også. Ennå; Satoshi Nakamoto, valgte å forsvinne. Så, hva var motivasjonen bak dette trekket? Du vil finne ut av dette snart, da dette er et godt undersøkt tema.

Mulige årsaker til at Satoshi Nakamoto valgte anonymitet

Rikelig med forsiktighet

Det mest rimelige argumentet som gjenspeiler godt med enhver tenker er; han valgte å være stille av forsiktighet. Bitcoin-teknologi er forankret i nettpunker! Lurer du på hvem det er? Cyberpunks er aktivister som tar til orde for bruk av kryptografi. Siden de er en del av en kamp for sosial og politisk endring.

Å utfordre regjeringsinstitusjonene er tøft. Det kan gi deg sårbarhet for angrep fra alle hold. Unødvendig å si, Satoshi Nakamoto, som var visjonær, forutså han det. Dermed valgte han å være anonym til sitt eget beste.

Avbøy oppmerksomhet og politiske vendinger

Ved begynnelsen av Bitcoin-blockchain hadde Nakamoto en veldig klar intensjon i tankene. Han ønsket å endre finansverdenen. Han ønsket å lette transaksjoner samtidig som han eliminerte tredjeparter. Så han ønsket å sikre sin sikkerhet for prosjektets skyld.

Vi vet nå at noen kunne ha vært Satoshi Nakamoto. Det er også kjent at kriminalitetsorganisasjoner har brukt blockchain i sine transaksjoner. Det at du leser dette kaster også lys over at du ikke er en gjennomsnittsborger. Så det er tydelig at du involverer deg i politikk, og at du vet at politikk vrir historier.

Tenk deg hva som hadde skjedd hvis Satoshi Nakamoto hadde satt et ansikt mot navnet. Og kriminalitetsorganisasjoner brukte teknologien hans. Historien ville blitt vridd for at den nye ideen ville bli ansett som upassende. Hans framsyn ville få ham til å søke å være anonym. For at teknologien skal oppnå det tiltenkte formålet. Gjett hva? Han hadde rett.

Anonymiteten lette det som kan ha blitt omgjort til en politisk kattjakt. Uansett hvor mye det politiske engasjementet er, ville det ha vært rotere.

Likte personvern?

Overraskende som det kanskje høres ut, liker noen mennesker privatliv. Satoshi Nakamoto kan ha vært en av dem. For ham eller henne eller dem er et stille liv nok. Oppmerksomhet søker bare å legge elendighet til livet deres. Så han valgte å forbli i boksen med anonymitet. Berømmelse og oppmerksomhet som fulgte med, spilte ingen rolle. Så lenge revolusjonen skjedde, spilte det ingen rolle om han skulle krediteres eller ikke.

Så kan vi sette et ansikt mot navnet?

Du gjør fantastiske fremskritt. Med det kjente og ukjente innen ditt rike, kan vi nå sette et ansikt mot navnet? Ta utfordringen.

Av den grunn er her noen av egenskapene som er et must-ha for enhver mulig kandidat. Han må være en utvikler, en fast tro på kryptografi, en desentralisert valutaentusiast og en gründer.

Hvem er Satoshi Nakamoto: Toppkandidater

Her er de beste kandidatene for Bitcoins opprinnelse;

Nick Szabo – The Bit Gold Creator

Bildekreditter: Youtube

Nick Szabo har stadig nektet linkene som forbinder ham med å være Satoshi Nakamoto. Men, hans skriving på ‘bit gold’ når analysert, viser likhet med originalen Hvitbok av Bitcoin. Dessuten er det en av de første som utforsker Bitcoin, og plasserer ham som en topp konkurrent til ansiktet bak Satoshi Nakamoto.

Harold Finney – Første Bitcoin-transaksjon av en amerikansk Cypherpunk

Bildekreditter: Youtube

Huske Harold Finney som minet de første ti Bitcoins samme dag de ble utgitt? Ja, denne fyren kan like godt være skaperen av Bitcoin som gjør forretninger med seg selv. I tillegg er det faktum at han foreslo forbedring av Bitcoin først etter Satoshi Nakamoto, noe bevis. Omtrent som det måtte være, kan Hal Finney like godt vise seg å være Nakamoto.

Dorian Prentice – Militærfysiker: Amerikansk Satoshi Nakamoto?

Bildekreditter: Steemit

Dorian Prentice med fødselsnavnet Satoshi Nakamoto har vært oppmerksom på media. Ville være for navnet hans eller oppfinnsomhet. Men hans bakgrunn som libertarian og kunnskap som fysiker setter ham i stand til å være vår Satoshi Nakamoto.

Sannsynligvis den største lenken til denne mannen til å være skaperen av Bitcoin, er en uttalelse han gjorde. I uttalelsen hentydet han til det faktum at han ikke lenger var involvert i teknologien. Påstår at det er folk som har ansvaret for Bitcoin. Er ikke dette nok til å gi nok mistanke? Selv om han senere trakk uttalelsen.

Craig Wright – Opptak gått galt av en australsk informatiker

Bildekreditter: Økonomen

Datavitenskapsmannen ble kastet ut av en person som hevdet å jobbe med ham. I e-posten til Gizmodo hevdet det anonyme tipset Craig Wright er skaperen av Bitcoin.

I tillegg, i 2016, Craig Wright hevdet at han var vår Satoshi Nakamoto. Imidlertid reagerte den australske autoriteten ved å plyndre hjemmet hans. Deretter trakk Craig uttalelsen. Beviset på bevisene han hevdet at han hadde, hadde han tilbakekalt.

Andre mulige kandidater

En ting Nakamoto har klart å gjøre så bra, er å skjule identiteten sin. Han har gitt om ikke alle noen av de beste menneskene å se etter. Men muligheten for at han ikke er av dem kan ikke ignoreres. Selv med det i bakhodet, kan du fremdeles være heldig å kjenne andre som har egenskaper som er relatert til Bitcoin-skaperen.

Blant de beste personlighetene er en student, forskere, sosiolog og matematikere.

En artikkel knyttet Nakamotos identitet til den finske sosiologen Dr. Vili Lehdonvirta. Artikkelen koblet fremdeles til den irske studenten Michael Clear, utdannet kryptografi.

Selv Garvin Andersen har også vært knyttet til Nakamotos identitet i en 2013-artikkel. Argumentet i artikkelen er at Garvin tok ansvaret for å utvikle Bitcoin så enkelt. Enten vet Garvin hvem Nakamoto er, eller så er han den.

En annen opprørende forbindelse ble opprettet til Elon Musk basert på ekspertise innen økonomisk programvare og skriving av hvitbøker i en 2017-artikkel.

Satoshi Nakamoto nettoverdi

Som nevnt tidligere, er det ingen klarhet i hvem Satoshi Nakamoto er. Men informasjon om hans verdi er kjent. Før de forsvant i 2011, hevder rapportene at Satoshi Nakamoto utvunnet omtrent 1 million Bitcoins. Foreløpig oversetter disse til over 6% av alle Bitcoins. Med så mye Bitcoin varierer verdien i verdi på over 15 milliarder dollar. Verdien har plassert ham i stillingen 40-50 i verdens rikeste person. Det er derfor tydelig at Bitcoin-skaperen også er en klok forretningsmann.

Konklusjon

Avslutningsvis er det mysteriet rundt skaperen og utvikleren av Bitcoin. Satoshi Nakamoto vil forbli uløst i det minste foreløpig. Kanskje vi aldri vet hvem som opprettet Bitcoin. Eller kanskje vi løste mysteriet akkurat her.

Ikke desto mindre forblir noen ting midt i alt mysteriet så tydelige. At Bitcoin-teknologi er en fenomenal kreasjon. At Bitcoin gjennom årene har vokst til å være den dype ideen det ble tenkt å være. Det har gjort at Bitcoin-samfunnet har en global plattform. En plattform som er rask, pålitelig, pålitelig og sikker for deres online transaksjoner.

Dessuten kan det hende at identiteten til skaperen ikke er så viktig som forskningen på Bitcoins fremtid. Entusiaster hevder at med veksten av blockchain er potensialet stort. Kritikere hevder at det voksende potensialet kan overbelaste systemet. Derfor svik det som Bitcoin ble utviklet for – desentralisering av valuta.

Alt i alt, selv om du ikke vet hvem Satoshi Nakamoto er. Du nyter fruktene av teknologien hans. Andre blockchain-prosjekter har spiret fra den.

Ressurser

https://www.bbc.com/news/av/uk-36185280/bitcoin-creator-reveals-his-identity

https://money.cnn.com/infographic/technology/what-is-bitcoin/

https://metro.co.uk/2018/04/06/alleged-bitcoin-creator-craig-satoshi-nakamoto-wright-reveals-secrets-rare-interview-7444418/

https://www.cnbc.com/2017/10/27/bitcoins-origin-story-remains-shrouded-in-mystery-heres-why-it-matters.html

https://www.inc.com/will-yakowicz/5-billion-lawsuit-craig-wright-bitcoin.html

https://www.cnbc.com/2016/05/02/bitcoin-inventor-satoshi-nakamoto-finally-revealed.html

https://www.newyorker.com/business/currency/we-need-to-know-who-satoshi-nakamoto-is

https://www.bbc.com/news/technology-36168863

http://www.businessinsider.com/bitcoin-history-cryptocurrency-satoshi-nakamoto-2017-12?IR=T#wait-so-who-is-this-japanese-american-guy-named-satoshi-nakamoto- 7

https://www.digitaltrends.com/cool-tech/who-is-satoshi-nakamoto/

https://steemit.com/bitcoin/@oppaidaisuke69/dorian-prentice-satoshi-nakamoto

https://www.economist.com/briefing/2016/05/02/craig-wrights-claims-to-be-satoshi-nakamoto-come-under-fire

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me