Hyperledger Sawtooth Vs. Stoff: Hvordan er de forskjellige?

Hyperledger er et av de populære blockchain-prosjektene på markedet akkurat nå. I tillegg er Hyperledger Fabric og Hyperledger Sawtooth to plattformer som tilbyr det beste av det beste resultatet for bedrifter. Derfor er det alltid en populær debatt om Hyperledger Sawtooth vs Fabric.

Mange av dere tror også at begge plattformene er mer eller mindre like. Men det er ikke den virkelige saken. I virkeligheten er det noen forskjellige forskjeller mellom dem, og i dag vil jeg også snakke om dem.

Hyperledger Fabric ser ut til å være litt mer på den populære siden, men begge plattformene har sine spesielle brukssaker. Uansett, nok med chit-chatten, la oss starte sammenligningen av Hyperledger Sawtooth vs Fabric.

Hyperledger sagtann vs. stoff

Hva er Hyperledger sagtann?

Først og fremst begynner jeg med en liten introduksjon til begge plattformene for å rydde opp litt for deg. Hyperledger Sawtooth er en av de største åpen kildekodene prosjekter av konsortiet Hyperledger. I virkeligheten har det noen likheter med Hyperledger Fabric.

Det er imidlertid mer egnet for utvikling av desentraliserte applikasjoner eller plattformer.

I tillegg kommer designen med en brukervennlig tilnærming og en feilfri ytelse bare for forretningsbruk.

De sørger også for at du får den beste jevne opplevelsen i utviklingen. Derfor holdt de utviklingslaget helt atskilt fra hovednettverket.

Det er derfor uansett hva du gjør, kjernesystemet alltid vil være upåvirket. Mer, den økende mengden ressursdeling vil ikke påvirke kjernesystemet på noen måte. Dermed gjør denne plattformen til det perfekte eksempelet på å utvikle applikasjoner.

En annen ting du bør huske på er at plattformen støtter et bredt utvalg av programmeringsspråk. Så det gir deg mange interessante måter å utvikle applikasjonen din eller blockchain-løsningene på.

Du kan lære mer om brukstilfellene i Hyperledger Sawtooth-opplæringen. Egentlig tilbyr Hyperledger veldig berikende opplæringsprogrammer på Sawtooth bare for å hjelpe utviklere å forstå det bedre. Så hvis du er interessert i å lære mer om det, kan du enkelt bruke Hyperledger Sawtooth-opplæringen til det.

Uansett, la oss se funksjonene til Sawtooth neste i denne Hyperledger Fabric vs Sawtooth Lake-guiden.

Nøkkelfunksjoner i Hyperledger Sawtooth

 • Enkel applikasjonsutvikling

Hvis du ser på et eksempel på Hyperledger Sawtooth, ser du at det er ganske enkelt å bruke plattformen til å utvikle applikasjoner. Som du allerede vet, er den sentrale kjernen ikke koblet til applikasjonslaget. Derfor gjør det det veldig enkelt å utvikle blockchain-løsninger uten å påvirke selve kjernen.

Mer, det er mange smarte alternativer for kontraktutvikling. Blant dem kan du velge et foretrukket programmeringsspråk og jobbe med det. I virkeligheten kan du også sikre at du har smarte kontraktsfasiliteter på plattformen.

Du kan til og med gjøre det bare til en smart kontraktsøknad.

 • Privat og offentlig nettverk

En annen flott funksjon ved Sawtooth er at den tilbyr to varianter av blockchain for alle slags brukstilfeller. Det betyr at du får både tillatt og tillatelsesfri tilgang ved hjelp av denne plattformen.

I virkeligheten er dette noe ikke mange plattformer kan tilby. Mer, de kan tilby enten tillatelse eller tillatelsesfri, men aldri begge deler.

Derfor gir denne funksjonen deg flere muligheter og fleksibilitet ettersom firmaet ditt kan forme løsningene dine etter dine behov.

Så hvis du i en løsning trenger tilgang med tillatelse, kan du gå for det. På den annen side kan du også gå for tillatelsesfri tilgang også. Du kan enkelt se det på et hvilket som helst eksempel på Hyperledger Sawtooth.

 • Tillatelsesfunksjoner

I virkeligheten er denne plattformen mer enn utstyrt for å hjelpe deg med å løse alle problemene med en privat blockchain. Derfor tilbyr den et frittliggende tillatelsesalternativ for hver klynge av noder / enheter i nettverket.

Det beste er at ingen noder har lov til å lekke sensitiv informasjon på plattformen til omverdenen. Videre kan du bruke det separate tillatelsesalternativet for å tilordne et annet nivå av klaring for hver node.

Så hvis en node ikke er ryddet for å se spesifikk informasjon om selskapet ditt, kan de aldri få tilgang til det.

I virkeligheten dekker Hyperledger Sawtooth-opplæringen også denne delen. Så du kan få mer informasjon der om dette.

 • Modulær struktur

Dette ligner litt på Fabric, da begge tilbyr en modulær struktur for bedriftens behov. Det er også et av de største tilskuddene til Sawtooth-arkitekturen. I virkeligheten, hvis du studerer et eksempel på Hyperledger Sawtooth, vil du se at det er ekstremt enkelt å tilpasse denne plattformen.

Det er definitivt på et helt annet nivå.

Hyperledger vil ikke begrense innovasjonen din. Dermed sørger det for å inkludere så mye som funksjoner som de kan for deg å sjekke ut.

I virkeligheten, hvis du vil legge til en helt utenlandsk funksjon, kan du ganske enkelt bare koble den til og bruke den.

Ja, det er så enkelt å gjøre.

 • Gjennomføring av parallell transaksjon

En annen flott funksjon ved Sawtooth er at den kommer med parallell transaksjonsbekreftelse. Vet du hva det betyr? Enkelt sagt kan den bekrefte flere transaksjoner parallelt med hverandre. Så det vil ta samme tid å fullføre hundrevis av transaksjoner sammen.

I virkeligheten blir det kvitt det enorme arbeidspresset fra nettverket og sparer mye tid i prosessen. Dermed vil du se transaksjonsbehandlingen mye raskere sammenlignet med andre plattformer.

Uansett vil vi se nærmere på dette senere i sammenligningsseksjonen Hyperledger Fabric vs Sawtooth Lake.

Elements of the Hyperledger Sawtooth Architecture

 • Arrangementsystemet

Først kommer arrangementssystemet. Dette er en av de viktigste nødvendighetene i nettverket. I virkeligheten støtter hendelsessystemet faktisk utviklingen av hendelser og sørger for at de sendes til nodene.

Derfor, ved å bruke dette, kan mange applikasjoner faktisk abonnere på visse hendelser for å hjelpe blockchain til å løpe bedre. Mer, dette systemet kan også videreformidle informasjon til andre noder på nettverket.

 • Sawtooth-Ethereum Integration Project (Seth)

Dette er faktisk veldig viktig, da det lar deg bruke EVM i Hyperledger Sawtooth uten problemer. Vet du at med denne funksjonen kan du faktisk utvikle en form for interoperabilitet mellom Ethereum og Sawtooth?

Ja, du kan faktisk oppnå en form for interoperabilitet med den. Hvor kult er det, ikke sant? Uansett kan du lære mer om å bruke det mer enn Hyperledger Sawtooth-opplæringen.

 • Pluggbare konsensusalgoritmer

I hvert Hyperledger Sawtooth-eksempel er konsensusalgoritmene veldig viktige ting du bør legge merke til. Hvorfor? Vel, Sawtooth tilbyr mye mer fleksibilitet når det gjelder konsensusalgoritmer.

Mer, det kommer faktisk med et pluggbart protokollalternativ som hjelper deg med å velge hvilken som helst favoritt konsensusalgoritme.

Vet du hva dette betyr? Det betyr at du ikke blir sittende fast med å jobbe med en eneste konsensusprosess. Derfor, hvis du tror at en viss konsensus vil gå bedre med arbeidsmengden til din blockchain-løsning, så kan du gå for det.

I virkeligheten kan du til og med bruke flere konsensusalgoritmer til å kjøre flere funksjoner i løsningen. For eksempel kan du bruke “X” -algoritmen for smarte kontrakter og “Y” -algoritmen for transaksjoner.

I alle fall inkluderer noen av plattformens konsensusalgoritmer –

 • Flåte
 • Devmode
 • PoET CFT
 • PBFT

Uansett vil vi se nærmere på dette senere i sammenligningsseksjonen Hyperledger Fabric vs Sawtooth Lake. I virkeligheten er det noen interessante forskjeller i denne delen av de to plattformene.

 • Transaksjonsmodeller

Når du skal studere Hyperledger Sawtooth-eksempel, vil du se at arkitekturen tilbyr noen transaksjonsfamilier. I virkeligheten fungerer nettverket faktisk ved hjelp av disse familiene. Så du må lære å bruke dem fra Hyperledger Sawtooth-opplæringen.

Sawtooth tilbyr uansett noen alternativer for deg å komme i gang. Så la oss sjekke dem ut og se hva de er.

 • BlockInfo-transaksjonsfamilie: I virkeligheten kan du bruke disse til å lagre informasjon om blokker.
 • Smallbank-transaksjonsfamilie: Du kan bruke Smallbank til å teste og analysere ytelsen til løsningen din.
 • Innstillinger Transaksjonsfamilie: Denne vil tilby deg referansemodeller for lagring av konfigurasjonsinnstillinger i kjeden.
 • Validator Register Transaction Family: Mer, ved å bruke validatorregistreringsfamilien, kan du legge til flere validatorer i nettverket.
 • IntegerKey-transaksjonsfamilie: Vil du teste utplasserte hovedbøker? Du kan bruke IntegerKey til å teste dem.
 • XO-transaksjonsfamilie: Dette er faktisk litt på den morsomme siden. I virkeligheten kan du bruke den til å spille tic-tac-toe med en annen node i nettverket.
 • Familie for identitetstransaksjon: Det vil bevare alle tillatelsesdata for validatorer og til og med transaksjonsnoder med den offentlige nøkkelen.

Annet enn disse er det for øyeblikket to andre transaksjonsfamilier på plattformen –

Seth Transaction Family: Denne familien er ekstremt nødvendig da den tilbyr Ethereum Virtual Machine-kompatibilitet for plattformen. Så ved å bruke dette kan du kjøre smarte kontrakter i Solidity.

Saber Transaction Family: Det er også en annen familie som vil hjelpe deg med å kjøre smarte kontrakter. Men her kan du kjøre den på en WebAssembly (WASM) virtuell maskin. I virkeligheten vil det hjelpe deg med å kjøre kontrakten i kjeden.

Hva er Hyperledger Fabric?

Hyperledger Fabric er et annet populært distribuert hovedbokssystem med åpen kildekode under Hyperledger – et blockchain-konsortium for bedrifter. I virkeligheten ønsker Hyperledger alltid et samarbeidsmiljø for prosjektene sine. Derfor er alle deres prosjekter et resultat av samarbeid mellom forskjellige high-end bedrifter.

For eksempel er Hyperledger Fabric-arkitektur faktisk et samarbeid mellom Hyperledger og IBM. I likhet med alle andre plattformer i markedet, kommer Fabric med sin egen andel av protokoller, standarder, konsensus, API-er, reskontorsystemer, smarte kontrakter og så videre.

Men du vil se det denne plattformen er litt annerledes også. Den mest fremtredende forskjellen er at denne plattformen ikke er offentlig, men heller tillatt. Så det passer mest for bedriftens behov. Ethvert offentlig domene kan ikke bruke denne plattformen til sine blockchain-løsninger.

Uansett, hvis du er utvikler eller bransjeprofessor, kan du bruke våre blockchain-kurs for å få tilgang til Hyperledger Fabric-opplæringen..

I tillegg kan du bruke vårt Certified Enterprise Blockchain Professional-kurs for å få en sertifisering også. La oss sjekke ut de grunnleggende fordelene med Hyperledger Fabric i neste segment av denne Hyperledger Fabric vs Sawtooth Lake-guiden.

Hva er fordelene med Hyperledger Fabric?

Før vi dekker sammenligningen, la oss lære mer om fordelene med Hyperledger Fabric nedenfor:

 • Åpen kilde

Først og fremst er Fabric helt åpen kildekode for deg å bruke. Derfor trenger du ikke betale en eneste krone for å bruke den. Mer, Hyperledger har allerede filene og kodene lastet opp på GitHub. Så det er ganske enkelt å få tilgang til alle kodene fra det også.

Derfor, hvis du er en utvikler eller et selskap med et sterkt utviklingsteam, kan du bare bruke det til å lage din blockchain-løsning.

En annen stor faktor ved denne plattformen er at den tilbyr alle funksjonene uten innledende låsinger. Så bruk koden, endre den som du vil, alt er opp til deg og din bedrift.

 • Passer for bred industri

Ja, Fabric er egnet for et bredt spekter av bransjer. Faktisk, det fordi det var så populært da det først ble utgitt at det er mange eksempler du kan sjekke ut nå. Mange high-end bedrifter bruker Fabric som ryggraden i løsningene.

Så du har bevis fra virkeligheten på at det fungerer og kan levere det det faktisk lover. Men hvis du vil lære hvordan du bruker den, bør du sjekke ut Hyperledger Fabric Tutorial eller til og med få en sertifisering som vil dekke dette.

Uansett er det mest populært innen bank, tingenes internett, supply chain management, forsikring, helsevesen, media, myndigheter og så videre.

 • Kvalitetskode

Den beste delen om Hyperledger Fabric er at den kommer med høy kvalitet på koder. Mer, de er veldig forsiktige med eventuelle nye oppdateringer. Så når de legger til nye oppdateringer, gjennomgår de og tester kodene sine mange ganger for å se om de har problemer eller ikke.

Dermed, når det gjelder stoff, kan du velge mer kvalitet fremfor kvantitet. Hvis du merker ordentlig, vil du se at hvert Hyperledger-prosjekt tar mye tid å gå live i markedene. Og stoff er definitivt blant dem.

Derfor kan du alltid forvente det beste av de beste kvalitetskodene fra denne plattformen.

 • Høyere effektivitet

Hvis jeg begynner å sammenligne Fabric med andre plattformer i markedene, vil du bli overrasket over å finne resultatet. I virkeligheten slår Fabric hver eneste av dem med høyere effektivitet. Mer så, utviklerne av denne plattformen sørger for at den kan ta på seg mange arbeidsbelastninger.

Derfor tilbyr den mer enn 2000 transaksjoner per sekund. Men hvordan oppnår det det? Arkitekturen til denne plattformen skiller transaksjonsprosessene fra bestillingstjenestene. Derfor har noder spesifikke mål å følge, og alt blir distribuert mellom nodene for det.

Jeg tror du vil ha mer nytte hvis du sjekker ut akademiet vårt, hvor vi også dekker Hyperledger Fabric-opplæringen.

 • Modulær design

En annen stor fordel med Fabric er at den tilbyr en modulær struktur for bedriftens behov. Det er også et av de største tilleggene til stoffarkitektur. I virkeligheten legger det opp mye funksjonalitet til systemet og gjør det gal tilpasses sammenlignet med noen annen plattform i markedet.

Det er definitivt på et helt annet nivå.

Hyperledger vil ikke begrense innovasjonen din. Dermed sørger det for å inkludere så mye som funksjoner som de kan for deg å sjekke ut. Derfor ser du så mange brukstilfeller med en enkelt plattform i bakgrunnen. Kan du forestille deg det?

I virkeligheten, hvis du vil legge til en helt utenlandsk funksjon, kan du ganske enkelt bare koble den til og bruke den.

Ja, det er så enkelt å gjøre.

Jeg vil snakke mer om dette emnet senere i sammenligningsseksjonen Hyperledger Fabric vs Sawtooth Lake.

Uansett, la oss endelig sjekke ut de viktigste forskjellene mellom disse to plattformene i sammenligningen mellom Hyperledger Sawtooth og Hyperledger Fabric.

Hyperledger Sawtooth vs Fabric: The Comparison

I virkeligheten debatterer mange fagpersoner om emnet Hyperledger Fabric vs Sawtooth. Vel, jeg kan se hvor forvirringen kan være, da begge virker mer eller mindre ganske like.

Men det er noen forskjeller som er avgjørende for deg å forstå. Så snart du kjenner dem, kan du bruke disse to plattformene der de er mest relevante.

Så, la oss se den endelige sammenligningen av Hyperledger Fabric vs Sawtooth nå!

 • Tillatelsesnivå

Først og fremst har tillatelsesnivået i Hyperledger Sawtooth vs Hyperledger Fabric en enorm forskjell. I virkeligheten støtter Sawtooth både tillatt og tillatelsesløst nettverkssystem. Så det er ingen begrensninger der.

På den annen side tilbyr Hyperledger Fabric-arkitektur bare tillatt tilgang. Så det er bare for forretningsbruk. Men andre offentlige selskaper kan også bruke Sawtooth i stedet for Fabric.

 • Konsensusalgoritme

En annen stor forskjell i sammenligning av Hyperledger Fabric vs Sawtooth er bruken av konsensusalgoritmer. For øyeblikket tilbyr Sawtooth et bredt utvalg av konsensusalgoritmer å velge mellom. For eksempel tilbyr den bevis på forløpt tid, praktisk bysantinsk feiltoleranse, Devmode, flåte og PoET CFT.

På den annen side tilbyr Hyperledger Fabric-arkitektur bare Kafka, Solo og Raft.

 • Støtte for bysantinsk feiltoleranse

Dette er en av de største forskjellene i Hyperledger Fabric vs Sawtooth. I virkeligheten støtter Sawtooth Byzantine Fault Tolerance, som sikrer at nettverket ditt er trygt og sikret mot korrupsjon overhodet.

Men Hyperledger Fabric-arkitektur tilbyr bare krasjfeiltoleranse. Så du får ikke det høyeste nivået av feiltoleranse i Fabric. Selv om CFT fungerer helt fint per nå. Likevel er Sawtooth langt foran enn Fabric i denne perioden.

 • Smart kontraktsteknologi

I det neste punktet i sammenligning av Hyperledger Sawtooth vs Hyperledger Fabric, har vi smart kontraktsteknologi. I virkeligheten er smarte kontrakter bare en form for forretningslogikk, så det betyr at du kan automatisere og digitalisere forretningskontraktene dine i nettverket.

Derfor, i Sawtooth, ser transaksjonsfamiliene etter denne funksjonen. Du må bruke disse familiene for å lette forretningslogikken din.

På den annen side tilbyr Fabric Chaincode for det. Denne funksjonen håndterer alle typer logikkutførelse og kapitalforvaltning.

 • Smart kontrakttype

I Hyperledger Fabric får du en installert versjon av Chaincode. Vet du hva det betyr? Det betyr at du ikke kan endre kontraktsspråket her. Det er litt restriktivt.

Men i Sawtooth får du både installerte og on-chain kontrakter. Dermed sikrer det at du kan tilpasse kontraktene dine og bruke det foretrukne programmeringsspråket til det.

Du kan lære mer om det fra Hyperledger Fabric-opplæringen. Uansett, la oss se neste punkt i denne Hyperledger Fabric vs Sawtooth-sammenligningen.

 • Støttet Smart Contract Language

Smarte kontraktsspråk er veldig viktige når det gjelder blockchain-plattformer. I virkeligheten, i Sawtooth, får du et bredt spekter av språkstøtte for det. For eksempel tilbyr den Rust, JavaScript, Go eller Python og til og med soliditet ved bruk av Seth!

Mer, de jobber med å introdusere flere språk også. Men i Fabric får du bare Go, Java, Javascript og Solidity, noe som er litt begrensende.

 • Transaksjon behandles

For denne Hyperledger Sawtooth vs Hyperledger Fabric-sammenligningen ser jeg på transaksjonsbehandlingsmetoder. I Hyperledger Sawtooth får du validatorer som vil ivareta transaksjonsprosessen.

På den annen side, i Fabric som støtter jevnaldrende og bestiller tjenester, ser etter denne prosessen. Kort sagt, denne prosessen gjør Hyperledger-prosjekter så effektive i utgangspunktet.

 • Statlig lagring

I Sawtooth lagres den nåværende tilstanden til nettverket i den sentrale lmdb-databasen. Men i Fabric er tilstandslageret leveldb eller CouchDB-database. Kort sagt, dette er en av de viktige aspektene ved de to plattformene. Og uten statlig lagring kan et nettverk ikke fungere ordentlig. Så hvis du er en utvikler, må du huske dette.

 • EVM-støtte

Hyperledger Sawtooth bruker Seth til å støtte Ethereum Virtual Machine. I virkeligheten er det en enorm avtale for utviklere, siden de kan bruke Solidity for smarte kontakter nå. På den annen side integrerte Fabric nylig dette nye systemet som gjør det mulig å bruke EVM også. Så i sammenligning av Hyperledger Sawtooth vs Hyperledger Fabric støtter begge EVM.

 • Transaksjonshastighet

Når det gjelder transaksjonshastighet, kan ingenting slå Fabric per nå. I virkeligheten kommer Hyperledger Fabric med en annen strategi for å øke hastigheten i nettverket. Dermed tilbyr den mer enn 2000 transaksjoner per sekund.

På den annen side tilbyr Sawtooth bare noe nær 1000 transaksjoner per sekund. Dette er litt mindre enn Fabric, men det er mer egnet for de bransjene som ikke trenger høy transaksjonsrate.

Hyperledger sagtann vs stoff sammenligningstabell

Hyperledger-sagtann

Hyperledger-stoff

Tillatelsesnivå

Tillatt og tillatelsesfri Tillatt

BFT-støtte

Ja, støtter bysantinsk feiltoleranse Nei, støtter bare krasjfeiltoleranse

Transaksjon behandles

Validatorer

Godkjenning av jevnaldrende og bestillingstjenester

Konsensusalgoritme

Bevis på medgått tid, praktisk bysantinsk feiltoleranse, flåte, Devmode Kafka, Raft, Solo

Transaksjonshastighet

>1000 TPS >2000 TPS

EVM-støtte

Ja (gjennom Seth) Ja

Smart kontraktsteknologi

Transaksjonsfamilier Kjedekode

Statlig lagring

Sentral lmdb-database CouchDB eller leveldb

Støttet Smart Contract Language

Rust, JavaScript, Go eller Python; Støtter soliditet ved bruk av Seth Gå, Java, Javascript, Solidity

Smart kontrakttype

On-chain og installert Installert

Hvilken er din favoritt?

Nå som du vet alt om Hyperledger Sawtooth vs Fabric, kan du ringe ditt siste anrop uten problemer.

Som du kan se, har begge plattformene sine likheter og forskjeller. Så når du vil velge den perfekte plattformen for løsningen din, må du også se på deres tekniske forskjeller. Husk alltid at en perfekt plattform kan berike bedriften din og øke inntektene drastisk.

Hvis du trenger ytterligere hjelp med strategisering av løsningen, bør du sjekke ut den brede samlingen av blockchain-kurs. Jeg er sikker på at kursene våre kan hjelpe deg med å utvikle din aller beste opprettelse av blockchain-baserte løsninger.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me