ICO vs VC: The Experience Matters

Er du en blockchain-crypto-gründer som prøver å skaffe penger til blockchain-prosjektet ditt? Sjansen er at du vurderer Initial Coin Offering (ICO) og Venture Capital (VC) som dine valg. I denne artikkelen vil jeg sammenligne ICO vs VC.

ICO vs VC: de er konseptuelt forskjellige

ICO-er er uregulerte massesalgsbegivenheter som blockchain-crypto-oppstartsbedrifter bruker for å skaffe midler til prosjektet sitt. Du kan lese mer om ICO i denne artikkelen “Hva er en ICO: En introduksjon til Initial Coin Offering”.

Oppstartsbedriftene lager nettstedet deres, og deretter publiserer de whitepaper der de forklarer prosjektet og teknologien. De tar juridiske forberedelser og deres digitale markedsføringsteam markedsfører prosjektet aggressivt online.

Parallelt oppretter de sitt kryptotoken ved hjelp av Ethereum blockchain-plattformen eller en lignende. Deretter lanserer de en massesalg for tokens, hvor alle kan investere. Senere bruker de fondet til prosjektutviklingen.

VC er velstående investorer som ønsker å forbedre sin formue ytterligere, og for det investerer de i nyetableringer de synes er lovende. De studerer prosjektet godt og kommuniserer mye med prosjektgruppen før de investerer. De kjøper en andel i selskapet og samarbeider med oppstartsgruppen på lang sikt.

ICO-investorer kan være nye, mens VC-investorer er erfarne:

Når du lanserer ICO, selger du kryptotokenene dine til investorer som kan investere for første gang. Det er ingen inngangshindringer for å investere i ICO, hvem som helst kan få Bitcoin eller Ether og bli investor.

ICO-investorer sjekker regelmessig forskjellige sosiale medieplattformer som Facebook eller Twitter for å vite om prosjektet ditt. Reddit er en vanlig informasjonskilde for dem om prosjektet ditt, eller de kan søke etter informasjon om det i populære kryptovaluta-fora som Bitcointalk.

De studerer også whitepaper for å vite mer om prosjektet og gjennomgå meningene fra kryptosamfunnet om prosjektet. Du kan lese denne artikkelen “Beginner’s Guide: How to check ICO whitepaper” for å vite hva ICO-investorer ser etter i en whitepaper. Les også mer om hvordan de forbereder seg før de investerer i en ICO, i denne artikkelen “Nybegynnerveiledning: Hvordan delta i en ICO?”

På den annen side er VC-investorer svært erfarne. I mange tilfeller var de gründere før. Selv om de ikke var det, vil de engasjere erfarne gründere til å evaluere forretningsplanen din. I mange tilfeller var VC-investorene ledere i selskaper med lignende ‘forretningsområder’ (LOB) som solgte i samme marked.

VC-investorer kjenner virksomheten, oppstartsdynamikken og investeringene i stor lengde. De har vanligvis et høyt rykte i markedet. Du vil vanligvis oppdage at de har investert tidligere i bedrifter som startet i det små og vokste til å bli veldig vellykkede.

Målet med oppstarten betyr noe i sammenligning mellom ICO og VC:

Vil du, blockchain-gründeren, bare skaffe penger raskt? Da kan ICO være veien videre for deg. ICO-investorene kan ikke tilby mer. De fleste av dem har kanskje ingen erfaring i virksomheten du driver med, og de har sannsynligvis kommet til massesalget med forventning om bare fortjeneste.

Imidlertid, hvis du også leter etter rådgivning, forretningsretningslinjer, tilknytning til industripåvirkere, håndholding og proofs of concept (PoCs) sammen med finansiering, bør du vurdere å nærme deg VCs. De er svært erfarne, og siden de kjøper en andel i selskapet ditt, forblir de investert i din suksess. De ser ikke etter fortjeneste.

ICO-forberedelser for en oppstart er veldig forskjellige fra hvordan de må forberede seg på VC-finansiering:

Du må utarbeide et profesjonelt nettsted, et flott papir, utmerket markedsføringsmateriell for ICO. Da må du engasjere et kompetent juridisk team slik at du er lovlig dekket for jurisdiksjonen du opererer fra. Ditt digitale markedsføringsteam vil måtte gjennomføre en aggressiv online markedsføringskampanje.

Du må kanskje kjøre en ‘pay-per-click’ (PPC) -annonsekampanje. Du kan også vurdere dusørprogrammer og luftdropper av tokens. Du må delta på Blockchain-crypto-arrangementer og presentere prosjektet ditt.

Forutsatt at du har opprettet et kryptotoken ved hjelp av en plattform som Ethereum, oppsummerer dette forberedelsene dine til å lansere ICO. Du kan lese mer om det i denne artikkelen “Beginner’s Guide: How to create a great ICO marketing strategy”.

Det er helt annerledes for VC-er. Du må vise et ekte produkt eller i det minste en demo for dem. Du trenger en sunn forretningsplan, en detaljert veikart og grundige økonomiske anslag. VC-er er virkelige forretningsfolk og kan enkelt skille mellom en ekte forretningsplan og bare markedsføring og teknologisjargong.

Ponzi-ordninger har kommet seg inn i ICO-er. Det er umulig med VC på grunn av deres intense gransking av forretningsplanen.

VC-er krever mange møter med oppstarten, og de foretrekker derfor selskaper i samme geografi. Derfor er VC-finansiering geografisk konsentrert, de fleste VC-er opererer i de store forretnings- og finansielle knutepunktene. ICO-investorer gjør ikke så intens due diligence, og de kan derfor investere hvor som helst i verden.

ICO-kravene er minimale sammenlignet med juridiske krav til VC-finansieringsavtaler:

Blockchain-gründeren bestemmer fordelingen av token, og når investorene vil motta tokens. Det er ingen lovkrav.

De fleste ICO-er i 2017 solgte ikke engang en andel i selskapet til investorene. Mange forkledde sikkerhetstokenene sine som verktøytegn og omgått alle forskrifter. Du kan lese mer om det i denne artikkelen “ICO vs IPO: Hva er den virkelige forskjellen?”.

For å sikre VC-finansiering må du imidlertid selge en 20% -30% eierandel i selskapet ditt til VC-fondet. Det er en lovlig kontrakt. Forbered deg på en intens forhandling om markedsverdien av selskapet ditt!

Det juridiske og andre forberedende arbeid er viktig, og det kan ta et år å avslutte en VC-finansieringsavtale. Sammenlign det med ICO-er, der du kan fullføre hele prosessen på en måned eller to!

ICO PR er begrenset, mens VC-avtaler er prestisjetunge:

Det var 902 ICO-er i 2017, og bare 48% var vellykkede. I mange land har ICOer fått en negativ konnotasjon. ICO PR-verdi (PR) er begrenset.

Kontraster dette med den betydelige positive mediedekningen en VC-finansieringsavtale gir oppstarten. VC-investorer er kjent, og VCs gjør mye due diligence før de investerer. VC-er har også et verdifullt nettverk i bransjen. Alle disse faktorene gir sammen en veldig positiv mediedekning til nystartede selskaper som sikrer VC-finansiering.

ICO-finansiering kan ikke matche den positive mediedekningen av VC-avtaler, selv om finansieringen er mye større enn VC-avtalen.

På den annen side gir kryptosamfunn og kryptomediawebsteder ofte negativ dekning til mislykkede blockchain-prosjekter. En mislykket blockchain-gründer synes det er veldig vanskelig å komme tilbake senere, selv med en bedre ide.

Hvordan er det med VC? Mislykkede oppstartsbedrifter som hadde sikret VC-finansiering, får ikke merkbar dekning i forretningsmediene. Ofte investerer VC-fondet i den neste satsingen til den samme gründeren. Dette er fordi VC-ene holder seg med oppstarten på lang sikt og tar ansvar for feilen.

ICO vs VC: juryen er fortsatt ute!

Crunchbase rapporterer i artikkelen deres “ICO leverte minst 3,5 ganger mer kapital til blockchain-oppstart enn VC siden 2017” at ICO har vist seg mer lovende enn VC for blockchain-crypto entreprenører.

Imidlertid våkner regulatorer over hele verden med ICOs uregulerte natur og risikoen de utgjør for de små investorene. I USA har Securities and Exchange Commission (SEC) allerede sendt 80 stevninger til oppstart av blockchain, etter å ha funnet brudd på verdipapirbestemmelsene. Jeg har tidligere rapportert dette i artikkelen “ICO vs IPO: Hva er den virkelige forskjellen?”.

Ikke skriv av VC ennå. De gir betydelig verdi for din langsiktige forretningsvekst. ICO har demokratisert investeringer, og de kan også gi betydelig verdi til bordet. Imidlertid må de være på høyre side av regelverket først.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me