Liste over topp 50 selskaper som bruker Blockchain Technology

Med populariteten til blockchain har mange selskaper begynt å bruke blockchain-teknologi. Og hvorfor ville de ikke? Blockchain har potensial til å bringe mye til bordet. I tillegg kan du bruke blockchain i forskjellige brukstilfeller som forsyningskjede, helsevesen, myndigheter, forsikring, bank, eiendom, og mange flere..

Selv om blockchain opprinnelig ble ansett som egnet kun for banksektorene, har det også begynt å forstyrre andre næringer. Så, nå har vi mange løsninger som er i pilotfasen eller allerede er i bruk i bedriften.

Registrer deg nå: Gratis Blockchain-kurs

Topp 50 selskaper som bruker Blockchain-teknologi

Lurer du på hvilke selskaper som bruker blockchain? Du trenger ikke se lenger fordi vi har en liste over 50 selskaper som bruker blockchain på mange måter. Så, la oss se hva disse selskapene er!

selskaper som bruker blockchain-teknologi

Bank og finans

 • BBVA

BBVA er et av selskapene med blockchain-teknologi som bruker det til banksektoren. Red Electrica Corporation og BBVA fullførte nylig et syndikatlån ved hjelp av denne fantastiske teknologien. Tilsynelatende ga MUFG, BNP Paribas og BBVA avtalen på € 150m. Mer, lånet nådde i rekordfart fra BBVAs blockchain-plattform.

For tiden er selskapet mer enn optimistisk med hensyn til å bruke teknologi også for fremtidige prosjekter.

 • Intesa Sanpaolo

Banca Intesa Sanpaolo – et italiensk bankkonglomerat bruker blockchain-teknologi for å validere handelsdata. Deloitte, Eternity Wall og banken begynte å teste ut teknologien nylig. Mer, de bruker OpenTimestamps-protokollen som bruker Bitcoin til å drive systemet.

Uansett, kjernebidragsyteren Peter Todd fra Bitcoin, står bak teknologien. La oss gå videre til selskapene med blockchain-teknologi i neste del.

 • Barclays

Storbritannias nest største bank er Barclays og et av selskapene med blockchain-teknologi. I virkeligheten bruker de blockchain-teknologi for å effektivisere pengeoverføringer og KYC (Know-Your-Customer) -prosesser. Mer, de søkte til og med patent på disse to funksjonene, så det er lett å si at de sikkert jobber med teknologien.

 • HSBC

Banken HSBC planlegger å den blockchain-baserte plattformen innen utgangen av mars 2020. Mer, de vil skifte fra sine tradisjonelle papirbaserte poster til en helt digital og desentralisert Vault-plattform. Dermed kan investorene deres nå endelig spore pengene sine i sanntid. Mer, det vil også ha private funksjoner.

La oss gå videre til selskapene med blockchain-teknologi i neste del.

 • Visum

Visa er et av selskapene med blockchain-teknologi som kom langt i nisjen. Tidligere i 2016 introduserte de en blockchain-plattform som ville håndtere betalingstjenester fra virksomhet til virksomhet.

Det tok dem tid å gjøre prosjektet live. Ved utgangen av 2019 ønsket de å dekke 90 markeder som bedriftene kan betale til.

Lurer du på hvordan disse selskapene bruker Blockchain? Gå gjennom Blockchain forretningsstrategi og gjør deg klar til å starte med Blockchain.

Forsyningskjede

 • De Beers

DE Beers er et annet av selskapene som bruker blockchain i forsyningskjeden. For å hjelpe med å regulere deres supply chain management system, kom de opp med en blockchain-plattform kalt Tracr. Mer på denne plattformen kan du spore alle størrelser på diamanter fra gruvedriften til butikken.

Det er faktisk en fin måte å bevise at diamantene som kommer fra DeBeers er 100% ekte.

 • Unilever

Unilever er også med på selskapene som bruker blockchain i forsyningskjedelisten. I virkeligheten bruker Unilever for tiden teknologi for å styre sin teindustri. Ved hjelp av teknologi vil de spore alle sine transaksjoner i forsyningskjeden.

Mer, de kan også spore leverandørene for å opprettholde kvaliteten i hvert trinn av veien.

 • Walmart

Walmart har vært en blockchain-entusiast i veldig lang tid. I virkeligheten bruker selskapet IBMs forsyningskjedeteknologi – Hyperledger Fabric-plattform for å sikkerhetskopiere forsyningskjedeprosessen. Videre planlegger de også å spore maten rett fra bøndene sine og tilby kundene sine å sjekke herkomst før de kjøper en vare.

 • Anheuser Busch InBev

Anheuser Busch InBev er et av de største bryggeriselskapene som bruker blockchain i forsyningskjeden. Sammen med BanQu ønsker de å øke den generelle gjennomsiktigheten i systemene sine. Uansett vil det faktisk spore og øke gjennomsiktigheten i deres Cassava-avlingskjede. Dermed vil den også styrke over 2000 bønder i Zambia.

 • Ford

Ford er et annet populært selskap som bruker unik teknologi. I virkeligheten jobber IBM med dem, og sammen planlegger de å spore råvarene som kobolt fra leverandørene. De vil forsikre seg om at de får et autentisk produkt for å opprettholde kvaliteten. Så snart kobolt er utvunnet, kommer de på hovedboken, og Ford kan spore hvor den skal derfra.

Les også: Privat vs Offentlig Blockchain: Hvilken er bedre?

Helsevesen

 • Endre helsevesenet

Change Healthcare er et av de store selskapene som bruker blockchain-teknologi. I virkeligheten jobber de med Intelligent Healthcare Network ™ som bruker Hyperledger Fabric for å drive det. Uansett vil plattformen hjelpe dem med å håndtere pasientkrav og status for kravet i sanntid. Dermed kan systemet enkelt revidere, utvikle og fremme tillit blant brukerne.

 • FDA

FDA jobber også med helseløsninger ved hjelp av blockchain-teknologi. Som et resultat bruker de for øyeblikket Hyperledger til å drive en plattform som vil sikre helsedata. Men hvorfor? Pasienter har veldig lite kontroll når det gjelder konfidensiell informasjon. Men med denne plattformen kan de beskytte kliniske studier, genomdata og til og med Electronic Medical Records (EMR).

Les også: Bruk tilfeller og applikasjoner av Blockchain for Healthcare

 • DHL

DHL er en annen av de store selskapene som bruker blockchain-teknologi. Sammen med Accenture jobber de med et bevis på konseptet som kan spore legemidler fra opprinnelsespunktet til forbrukeren. Som et resultat kan bedrifter endelig kvitte seg med tukling eller forfalskede medisinske problemer som de møter hver eneste dag.

 • Senter for sykdomskontroll og forebygging

Centers for Disease Control and Prevention Company er her for å utnytte ny teknologi for å forbedre den generelle helsen til amerikanske borgere. Derfor jobber de med IBM for å utvikle et kryptert hovedbokssystem som vil hjelpe dem med å registrere alle Electronic Health Records (EHR), uten å kompromittere noen sikkerhet.

 • Pfizer

Pfizer er nok en av de store selskapene som bruker blockchain-teknologi. Biogen og Pfizer ledet organisasjonen Clinical Supply Blockchain Working Group (CSBWG), fullførte nettopp konseptbevis for sporing av poster og administrering av den digitale beholdningen av farmasøytiske produkter.

I virkeligheten kommer gruppen også med andre spillere som GlaxoSmithKline, Merck, AstraZeneca og Deloitte.

Les nå: Hva er forskjellen mellom Blockchain og Distributed Ledger?

Forsikring

 • AIA Group

AIA Group er også et av de store selskapene som bruker blockchain i forsikringsøyemed. I virkeligheten lanserte selskapet et prosjekt for bankforsikringsløsninger med andre samarbeidspartnere. Denne plattformen vil utnytte kraften til blockchain og bidra til å dele dokumentasjon og policydata i sanntid i en sikker kanal.

I følge dem er det en unik løsning i markedet.

 • Møtte livet

En annen av de store selskapene som bruker blockchain-teknologi er MetLife. Egentlig er LumenLab MetLifes Singapore-baserte inkubatorselskap, og de samarbeider med NTUC Income og Singapore Press Holdings (SPH) for å skape Lifechain.

Ved hjelp av denne plattformen kan du hjelpe dine nærmeste å finne ut om den avdøde hadde forsikring eller ikke, og når det er i nød, vil det automatisk sende inn et forsikringskrav.

 • Forsiktig økonomisk

Prudential Financial er et av de offentlige selskapene som bruker blockchain-teknologi for forsikring. Selskapet planlegger å bruke teknologien for å sikre at det ikke er falske aktiviteter i forsikringer, og alle kundene får bedre service og kan bevise dokumentasjonen uten problemer..

I alle fall vil selskapet også samarbeide med andre forsikringsselskaper for å utvikle løsningen. Uansett fungerer det også på en plattform som kan tilby kjøp og salg av varer, sporing sammen med arkivering av forsikring fra samme plattform.

 • AIG

Selskapet American International Group eller AIG er et av de offentlige selskapene som bruker blockchain-teknologi. For tiden er de partnere med International Business Machines Corp for å utvikle en smart forsikringsplattform. Ved hjelp av plattformen kan de endelig dekke alle de komplekse internasjonale forsikringsproblemene.

 • Aegon

Aegon er også på listen over offentlige selskaper som bruker blockchain-teknologi. Egentlig er de en del av initiativet B3i som bruker R3Corda-plattform for å sikkerhetskopiere forsikringsplattformen. Videre er det også fjorten forsikringsselskaper og reassurandører i gruppen.

Uansett er løsningen i stand til å håndtere all arbeidsmengden av forsikrings- eller gjenforsikringsprosesser fra ett sted.

Les vår forrige blogg for å lære hvordan du implementerer Blockchain.

Energi

 • Skall

Shell er et av energiselskapene som bruker blockchain-teknologi for energisektoren. Sammen med Sinochem Energy Technology Co Ltd og Macquarie planlegger Shell å bruke blockchain for handel med råolje.

Mer, de har tidligere utforsket teknologien for oljeindustrien. Uansett, med hjelp av plattformen, er det enkelt å spore produktene sammen med å fremme gjennomsiktighet og forhindre svindel.

 • Siemens

Siemens er også et annet selskap som investerer i blockchain for energi. Mer, erklærte selskapet nylig at de ønsker å bringe innovasjon til energisektoren. Uansett planlegger de også å utvide løsningen til kraftproduksjonstjenester.

Med dette planlegger de å lage mer bærekraftige energisystemer.

 • TenneT

Etterspørselen etter elektrisitet øker, men tilbudet er fortsatt svært lavt. Som et resultat er det vanskelig å levere strøm til forbrukerne kontinuerlig. TenneT er et av energiselskapene som bruker blockchain-teknologi. Selskapet planlegger å bruke Hyperledger stoff for å spore strømforbruket.

Det tilbyr også en løsning ved å bruke lagret strøm for å sikkerhetskopiere mangelen på etterspørsel.

 • Abu Dhabi National Oil Company

ADNOC eller Abu Dhabi National Oil Company er et annet tillegg til energiselskapene som bruker blockchain-teknologilisten. I virkeligheten bruker de teknologien for å øke gjennomsiktigheten i selskapene sine, og vil etter hvert også utvide til ledelse av leverandørkjeden.

 • Chiles nasjonale energikommisjon

Chiles nasjonale energikommisjon skal bruke et Ethereum-basert nettverk for å registrere alle deres energisektordata. Siden det er mange avvik i energisektoren, vil det være klokere å ha en uforanderlig oversikt som ingen kan endre.

Imidlertid er de mer enn ivrige etter å bruke den offentlige Ethereum-plattformen til dette.

Handel

 • Mizuho

Mizuho er på de store selskapene som bruker blockchain-teknologilisten for handelssektoren. I virkeligheten fullførte banken sin aller første handelsfinansieringstransaksjon med høyere nøyaktighet. Ifølge dem sto de ikke overfor noen problemer som delte konfidensielle data og dokumenter på plattformen med andre parter.

Uansett planlegger de å fortsette å bruke plattformen også i fremtiden.

 • ANZ

ANZ er også et av de store selskapene som bruker blockchain-teknologi. Sammen med de øvrige 6 medlemmene dannet selskapet et konsortium for handelssektorene. Uansett leder Hong Kong Monetary Authority prosjektet så langt, og målet er å behandle hvert eneste dokument og gjøre dem digitale. Mer så planlegger plattformen også å kvitte seg med dupliserte data og bare gi én ekte data for ethvert dokument.

 • Scotiabank

Scotiabank bruker Alphapoints plattform for handelssektoren. Selv om de allerede sender ut prøvehandelsdokumenter for å teste hvordan plattformen fungerer. Foreløpig fortsetter de fortsatt, så det er trygt å si at prosjektet gjorde en god jobb. Prosjektet vil hjelpe deg med å digitalisere eiendelene dine, administrere handelspapirer og mange flere.

 • SEB

SEB er også i handelsnisje med blockchain. Mer, de bruker CGIs Trade360-plattform for å håndtere alle deres forskrifter og transaksjoner. Det beste er at plattformen er i stand til å håndtere de økonomiske aspektene ved handel og også tilbyr en robust arkitektur.

 • People’s Bank of China

People’s Bank of China leter etter blockchain-løsninger for handelsvirksomhetens skyld. Uansett vil plattformen de jobber med ha et økosystem der bedrifter lett kan delta i grenseoverskridende handel i Hong Kong, Macau Bay Area og Guangdong..

IoT

 • Maersk

Sammen med IBM jobber Maersk med blockchain-teknologi for å strømlinjeforme deres forsyningskjedestyring. Men for å gjøre det bruker de blockchain-baserte IoT-systemer for å få gjennomsiktighet i plattformen. Ved hjelp av IoT-enheter vil hver eneste prosess være online og koblet til plattformen. Så det vil være enkelt å spore forholdene deres.

 • Commonwealth Bank

Et annet kult eksempel i IoT-blockchain-sektoren er Commonwealth-banken. De bruker den distribuerte hovedboken for å kvitte seg med to store problemer global handel og deling av eiendeler. I alle fall hjelper IoT-integrering i blockchain-systemet dem med å spore alle prosesser for global handel i sanntid.

La oss sjekke hvem som bruker blockchain i neste del!

 • Van Dorp

Van Dorp bruker også teknologien til IoT-sektoren. I virkeligheten samarbeider de med Timeseries for å starte et smarthus-prosjekt der hver smartenhet blir koblet til blockchain-plattformen..

Ettersom blockchain er sikret, vil smart hjemmeenhetene ha full sikkerhet mens de kommuniserer med hverandre.

 • Smart Electric Power Alliance

En annen fantastisk løsning i IoT-bransjen er prosjektet SEPA jobber med. Ved hjelp av IoT-enheter og blockchain planlegger de å sikre kraftslipene og tilby ren energi til utdanning, forskning og mange flere. I utgangspunktet, siden IoT-enhetene er sårbare, bruker de teknologien for å sikre den.

 • McKesson

Dette IoT-baserte prosjektet er også for helsesektoren. MediLedgers løsning inkluderer mange farmasøytiske selskaper, i tillegg til grossister. Blant dem skiller McKesson, AmerisourceBergen og Pfizer seg mest ut. Siden IoT-enhetene vil spore produktene, kobler de det med blockchain for å tilby høy sikkerhet.

La oss sjekke hvem som bruker blockchain i neste del!

Sjekk også: Praktiske brukstilfeller av Blockchain

Reise

 • Singapore Airlines

Blockchain tar også over reisebransjen. Singapore Airlines bruker allerede teknologien til å tilby lojalitetsbaserte tilbud til sine kunder. Uansett bruker de KrisPay for å tilby kampanjer for sine lojale kunder. Så kundene kan registrere seg for programmet og laste ned appen sin fra lekebutikken.

 • UAEs nasjonale flyselskap

Det nasjonale flyselskapet til De forente arabiske emirater, Etihad Airways, er partner med Winding Tree. Winding Tree er faktisk en reiseplattform som tilbyr forskjellige funksjoner og bruker distribuert hovedboksteknologi for å drive systemet.

Uansett vil flyselskapet bruke plattformen til å utforske muligheter som kan øke kundenes rekkevidde og gjøre Abu Dhabi til et eksotisk reisemål..

 • Lufthansa

Lufthansa Industry Solutions er en av de største aktørene i reisebransjen. Og for å utnytte det sanne potensialet i blockchain, startet de initiativet Blockchain for Aviation (BC4A). Her planlegger de å inkludere deltakere som flyprodusenter, logistikkleverandører, MRO-tjenesteleverandører, programvareutviklere og mange flere.

La oss gå videre til neste selskap i dette hvilke selskaper som bruker blockchain-teknologiguide.

 • Delta Airlines

Delta Airlines er langt etter i løpet av blockchain. Nylig uttalte de at de jobber med chatbots med blockchain-teknologi som kan tilby forbrukerne fordelene de ønsker. Mer, ved å bruke denne chatboten, kan selskapet frigjøre sine kundeserviceagenter og fokusere mer på avanserte problemer med kundene sine..

 • British Airways

British Airways jobber med oppstart VChain for å effektivisere sikkerhetssjekkprosesser. I virkeligheten tar sikkerhetskontrollprosesser mye tid og ressurser. Noen ganger kan det til og med forsinke flyreiser, noe som er et stort problem for både flyselskapene og kundene.

Dermed, ved hjelp av teknologien, kan de sikre raskere produksjon.

La oss gå videre til neste selskap i dette hvilke selskaper som bruker blockchain-teknologiguide.

Les nå: Hva er en privat Blockchain?

Eiendom

 • Brookfield Asset Management

Det er et av de store selskapene som bruker blockchain-teknologi. Brookfield Asset Management er et av de veldig kjente selskapene i verden. I virkeligheten har de mer interesse for blockchain og planlegger å integrere den som en del av systemene sine. Ved hjelp av teknologien planlegger de å redusere transaksjonskostnadene og automatisere kontakter.

 • Link REIT, Hongkong

Allinfra og Link REIT, Hongkong samarbeider for å jobbe i et blockchain-prosjekt for eiendomssektorene. I utgangspunktet vil de jobbe med pilotprosjektet for å sjekke hvordan blockchain kan hjelpe eiendomssektoren. Uansett planlegger de å introdusere en bærekraftig infrastruktur støttet av blockchain.

 • JLL

JLL er et annet av de store selskapene som bruker blockchain-teknologi. De bruker den for øyeblikket i verdsettelse av spansk kommersiell eiendom. Ifølge dem kan de bruke dette verktøyet til bygging og finansiering av eiendomssektoren og til og med selge og leie eiendommer. Hovedsakelig kom initiativet fra JLL Japan.

 • Westfield

Westfield bruker blockchain for bankgarantier for eiendom. Det er hovedsakelig for folk som er leietakere i sluttbrukermarkedene. Uansett vil Westfields live-prosjekt vare på åtte uker, og de vil avgjøre om teknologien fungerer for dem eller ikke. De er imidlertid mer enn optimistiske for at det vil hjelpe dem med å utstede kommersielle leieavtaler lett.

 • Coldwell Banker

En annen av de store selskapene som bruker blockchain-teknologi er Coldwell Banker. For tiden er de en aktiv klient av selskapet Propy. I utgangspunktet bruker Coldwell plattformen til å liste opp selgere og agenter, sammen med å tilby transaksjoner også. Mer, med denne plattformen kan de sikre alle sine transaksjoner og kontrakter uten problemer.

Ikke klar over de forskjellige typene Blockchain Technology? Her er en komplett guide om typer Blockchain.

Myndighetene

 • Regjeringen i Dubai

Regjeringen i Dubai sikter mot den aller første smarte byen i verden innen 2021. For det dannet de Smart Dubai myndighetskontor og samarbeidet med en serie teknologiselskaper for å effektivisere sin smarte bys fremtidige plan. Og for å gjøre det bruker de også blockchain.

Mer, de har allerede få sektorer som bruker teknologien og planlegger å inkludere den også i andre sektorer.

 • Seoul Metropolitan Government

Seoul Metropolitan Government vil etablere sitt blockchain-baserte administrative system. Mer, sammen med prosjektet, vil innbyggerne i byen ha S-mynt som de kan bruke til offentlige tjenester. I tillegg kan de også løse inn disse myntene for belønning. De kan også betale skatt og delta i opinionen gjennom plattformen.

 • Lantmäteriet

Lantmäteriet er Sveriges tinglysingsmyndighet, og det jobber nå med banker og virksomheter for et pilotprosjekt for blockchain. Ifølge dem er det veldig tidkrevende å kjøpe en eiendom, og med blockchain kan det spare ressurser og tid begge deler. Mer så, alle dokumentene ville være i digitale formater, uten å etterlate papir.

 • Uganda National Drug Authority

Uganda National Drug Authority jobber med MediConnect for å håndtere landets forfalskede narkotikaproblemer. Ifølge dem vil prosjektet spore alle medisinene fra legemiddelfirmaene for å sikre at ingen kan stjele eller erstatte dem med falske..

 • Monetary Authority of Singapore

Monetary Authority of Singapore leder et blockchain-basert prosjekt som tilbyr betaling i forskjellige valutaer over samme nettverk. I samarbeid med Temasek og JP Morgan planlegger MAS å forbedre den samlede kostnadseffektiviteten for virksomhet over hele landet. For tiden tester de fremdeles for industrielle applikasjoner.

Sjekk også Blockchain Technology Presentation og ha en detaljert oversikt over Blockchain Technology

Ende opp

Blockchain er virkelig en forstyrrende kraft som ingen kan temme. Det forstyrrer allerede mange bransjer, og snart vil det forstyrre hver eneste markedsplass i verden. For tiden er selskapene som bruker blockchain-teknologi, faktisk sikre sin plass i det endrede økosystemet.

I virkeligheten er det tydelig at selskaper fortsatt står overfor et høyere problem hvis de unngår å investere i teknologien. Så hvis du ikke har tatt i bruk en blockchain-løsning for din bedrift til nå, er det på høy tid at du ser på blockchain.

Hvis du er nybegynner og planlegger å starte en karriere innen blockchain, er det mange muligheter for deg i bransjen. Så meld deg på Free Enterprise Blockchain Fundamentals Course og legg grunnlaget for en lys karriere!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me