Når ble Blockchain oppfunnet? En grundig titt

Har du noen gang lurt på når ble blockchain oppfunnet? Hvis du gjør det, har du kommet til rett sted.

Selv om det er en ny teknologi, har Blockchain en rik opprinnelse og historie. Derfor vil vi i denne artikkelen utforske vår blockchain-opprinnelse i detalj.

Hvis du er opptatt av å lære om blockchain, er det alltid en god ide å kjenne historien, da det vil lære deg behovet for blockchain-teknologien og hvordan den passer inn i dagens markedskrav..

Før vi begynner med vår vei til å lære om blockchain-opprinnelse og historie, la oss raskt lære om blockchain.

Hva er Blockchain og når ble Blockchain oppfunnet?

Blockchain er et peer-to-peer-nettverk der jevnaldrende kan kommunisere og gjøre transaksjoner med hverandre uten behov for en sentralisert enhet. For å gjøre nettverket selvforsynt, vil hver kollega ha en kopi av hovedboken, og det vil også være en konsensusalgoritme som tar seg av validering og lagring av transaksjoner i blokker som er en del av “blokkjeden”.

Så hvis du vil sende penger til en annen person ved hjelp av et blockchain-nettverk, trenger du ikke registrere deg for noen tjeneste.

Alt du trenger er en lommebok som er i stand til å koble til blockchain-nettverket og starte transaksjonen. Når det er gjort, vil nettverket bruke sin konsensusalgoritme for å oppnå konsensus om transaksjonen, og til slutt legge til i blokken.

Transaksjonen blir uforanderlig når blokken er lagt til kjeden.

Det er mange fordeler med blockchain, inkludert:

  • Bedre åpenhet
  • Forbedret sikkerhet
  • Ekte sporbarhet
  • Redusert kostnad
  • Forbedret hastighet og effektivitet

Og mer!

Hvis du vil vite mer om blockchain og forstå det fra både nybegynnere og tekniske perspektiver, kan du sjekke ut Blockchain For Beginners: Getting Started Guide.

Når ble Blockchain oppfunnet

Fra sentralisering til desentralisering

Arbeidet vårt trives med sentralisering. Nesten alle sosiale medier-apper du åpner på datamaskinen din styres av et selskap eller en gruppe selskaper som tilbyr tjenesten i stedet for dataene dine, selv når de benekter at de ikke bruker dataene dine til økonomiske fordeler. Hvis du lukker dataskjermen og går til banken din, vil du også finne sentralisering i kjernen av nesten alle funksjoner.

Og hvorfor ikke? Sentralisering har vært ganske vellykket når det gjelder globalisering. Det 21. århundre har samlet en mengde oppfinnelser som gjør det mulig for bedrifter å globalisere markedet og dra nytte av internasjonale avtaler og samarbeid som gjør det mulig for alle virksomheter å være på samme nivå.

Ordet sentralisering ble først brukt i Frankrike i 1794. I 1820 ble ordet “desentralisering” brukt for første gang.

På engelsk ble sentraliseringsordet til på 1800-tallet.

Som du ser er begrepene sentralisering og desentralisering nesten to århundrer gamle.

Med sentralisering som fikk et sterkt fotfeste på hvordan verden fungerte, var det bare tid da folk begynte å innse at det også er behov for desentralisering. Tidlig på 1900-tallet svarte det amerikanske folket negativt mot sentralisering; de beskyldte storskala industriproduksjon for å ødelegge små eller mellomstore bedrifter.

Det er flere tilnærminger til desentralisering som ligner mer på distribuert natur.

Internets reise i forhold til sentralisering og desentralisering

Internett så også den samme syklusen av endring og vekst når det gjelder sentralisering og desentralisering. Da internett først kom opp, var alle nesten overbevist om at det er desentralisert. Men med den maksimale mengden kommunikasjon som strømmer gjennom et antall selskaper, ble det forstått at internett ikke er virkelig desentralisert..

Snart begynte det å dukke opp mange nye prosjekter som prøvde å løse desentraliseringsproblemet. Noen av prosjektene inkluderer FreedomBox, Namecoin, ArkOS og så videre! Alt dette prosjektets fokus var å gjøre internett mer desentralisert med tiden.

E.F.Schumacher i sin bok, “Small is Beautiful: A Study of Economics As if People Mattered.” brukte et annet begrep kjent som “passende teknologi.” Begrepet la stor vekt på teknologier som er småskala, men likevel energieffektive og desentraliserte.

Alle disse fører til Blockchain-teknologi.

Rise of Blockchain Technology: Når ble Blockchain oppfunnet?

Ideen om blockchain er ikke ny. Stuart Haber og W.Scott Stornetta i 1991 også sett for seg noe som ligner på blockchain. De lager sine første kryptografisk sikre kjeder av blokker med tidsstempler, slik at ingen kan tukle dem.

Hele neste år brukte Haber, Stornetta og Bayer Merkle-trær for å videreutvikle designet. Det forbedret systemets effektivitet og gjorde det mulig for dem å lagre flere dokumentsertifikater i en blokk.

Så er det en annen interessant fremgang som er relatert til kryptokurver med det underliggende prinsippet om et system som ligner på blockchain-teknologi.

B-penger

W.Dai, en kjent datamaskiningeniør med sitt store arbeid innen kryptokurver og kryptografi, nevnte ideen om desentraliserte penger, b-penger i 1998. Det er en ordning der brukerne kan være anonyme ved hjelp av sine digitale pseudonymer og også gjøre transaksjoner med hver mens du håndhever kontrakter uten behov for hjelp utenfra.

Denne tankeprosessen finner du på hans side B-penger, han startet tankegangen sin med å nevne at det ikke er behov for regjering eller vold i et samfunn der folk er knyttet sammen uten å vite deres sanne identitet.

Teorien hans nevnte tydelig at et slikt system er mulig der et samfunn kan operere uten å være begrenset av regler og forskrifter fra en enkelt enhet. Deltakerne kan samarbeide seg imellom og kan dermed bruke samfunnet til å drive utveksling av penger og håndheve kontrakter.

Han nevnte også smart to protokoller der den første protokollen var “alle fjell der en database (separat).” Databasen vil ha en fullstendig oversikt over hver pseudonympenger, og derav kjenner alle kollektivt pengene eierskapet.

Han teoretiserte behovet for å løse beregningsproblemer der han nevnte er skapelsen av penger.

Fascinerende, ikke sant?

Tanken om kryptokurver var ikke ny, og det har alltid vært teorier for den.

I 2008 ga en person som heter Satoshi Nakamoto (pseudonym) ut bitcoin-papir, som bygget på ideen som W.Dai delte om å lage bitcoin. Bitcoin er kryptovalutaen her. Imidlertid er teknologien som brukes av bitcoin blockchain-teknologi.

Imidlertid er det motstridende informasjon på nettet der få ressurser nevner året for blockchain-teknologi i 2009 og andre som 2008. Vi velger Wikipedia da det er mer pålitelig enn andre online kilder..

Så hvis du blir spurt når ble blockchain oppfunnet? Svaret skal være 2008 og ikke 2009.

Blockchain skiller seg fra Bitcoin

Bitcoin er en kryptovaluta som bruker blockchain-teknologi. Det betyr at det tok noen år før utviklerne begynte å realisere potensialet for blockchain-teknologi og begynte å bruke det bortsett fra bare å lage kryptovalutaer.

Det er fortsatt mange mennesker som tror at bitcoin og blockchain er de samme tingene.

Men i virkeligheten brukte bitcoin blockcahin-teknologi som den underliggende teknologien.

Så kom 2017, hvor bitcoin-etterspørselen økte og nådde nye høyder. Dette gjorde det mulig for blockchain-teknologi å nå nye mennesker og masser.

Blockchain Technology: The Journey Continues

Bitcoins underliggende blockchain-teknologi er første generasjons teknologi. Dette ga mye rom for forbedringer i blockchain-teknologien.

Bitcoin teknologisk kamp

Et av problemene det led av er mangelen på fart til å få transaksjoner til å skje. Mangelen på skalerbarhet hemmet bitcoin. Men nå er bitcoin-utviklere allerede i ferd med å introdusere et lynnettverk som forbedrer bitcoin-transaksjonen per sekund fra 7 TPS til et respektabelt antall..

VISA tilbyr derimot 24000 transaksjoner per sekund.

Bitcoin lider også av transaksjonsgebyrer som kan være ganske beskattende for personen som gjør transaksjonen.

Imidlertid endres det nåværende scenariet raskt ettersom bitcoin nå tester ut og distribuerer belysningsnettverk.

De to komponentene for lynnettverket inkluderer Lighting Network Daemon og Neutrino. Nettverkets tunge belastning blir fjernet fra kjeden ved hjelp av lynnettverket.

Neutrino er en personvernsfokusert klient som er enkel å bruke og personvernfokusert. Lightning Network Daemon, derimot, skal håndtere andre aspekter av nettverket.

Ethereum: Introduksjon av smarte kontrakter

Mangelen på perfeksjon i bitcoins blockchain-teknologi betydde mange muligheter for andre å skape blockchain-teknologi som kan være mer fleksibel når det gjelder skalerbarhet, kompatibilitet og konfigurerbarhet.

Ethereum ble først utgitt 30. juli 2015 av Vitalik Buterin og Gavin Wood. Det introduserte smarte kontrakter som gjorde det mulig for utviklere å kode betingelser og krav og opprette virtuelle kontrakter mellom to parter.

Så hvis du kjøper et hus fra en selger, kan du begge opprette en selvutførbar smart kontrakt som vil ha alle de underliggende forholdene, inkludert lånebetaling, overføring av eierskap og så videre. Når du har betalt all betaling, vil den smarte kontrakten utføre seg selv og overføre eierskapet til deg fra selgeren.

Les mer om Ethereum her:

  • Inkluder Ethereum artikkel 1 fra bloggen vår
  • Inkluder Ethereum artikkel 1 fra bloggen vår

Distribuert Ledger-teknologi-baserte Blockchain-løsninger

Distribuert hovedboksteknologi er et paraplybegrep som blockchain-teknologi faller inn i.

Nå vil du kunne finne gode DLT-løsninger, inkludert Hyperledger, Quorum og Corda. Alle har en annen tilnærming til å løse problemet med distribuert hovedbok. Vi har dekket dem alle på 101Blcockahins.com, så sjekk dem nedenfor.

  • Hyperledger-artikkel
  • Quorumartikkel
  • Corda-artikkel

ofte stilte spørsmål

Når ble kryptovaluta oppfunnet?

Ideen om kryptovaluta er gammel og dateres tilbake til 1900-tallet.

Den første virkelige kryptovalutaimplementeringen ble gjort i 2008 da Satoshi Nakamoto ga ut bitcoin-papiret.

Imidlertid ga David Chaum i 1983 ut ideen om elektroniske penger, kjent som Cash.

I 1998 ga Wei Dei ut ideen om b-penger. Ideen er en kryptovaluta som skal distribueres og tilby et elektronisk kontantsystem med anonymitet.

Når ble blockchain-teknologi oppfunnet?

Satoshi Nakamoto oppfant først blockchain-teknologien i 2008 gjennom utgivelsen av bitcoin-papir.

Når ble blockchain først oppfunnet?

Blockchain og blockchain-teknologi betyr det samme. Denne blockchain ble først oppfunnet i 2008.

Hvem oppfant kryptovaluta?

Begrepet “kryptovaluta” ble oppfunnet helt tilbake på 1900-tallet. I 2008 utførte Satoshi Nakamoto den faktiske implementeringen da han ga ut bitcoin-papiret.

Konklusjon

Dette fører oss til slutten av artikkelen, der vi diskuterte blockchain-opprinnelse og historie. Vårt fokus var å finne motivasjonen bak blockchain-teknologien, dens evolusjonssti og menneskene som står bak den.

Så, hva synes du om artikkelen? Tror du vi klarte å dekke det grundig? Kommenter nedenfor og gi oss beskjed.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me