Topp 20 Blockchain Architect-intervjuspørsmål og svar

Forbereder du deg på et blockchain arkitektintervju? Her tar vi med eksperthåndboken som vil dekke de viktigste spørsmålene om blockchain-arkitektintervjuer for forberedelsene dine!

Sprøytenarkomanen rundt blockchain-teknologien avtar sakte, og kryptokurver er assosiert med fallende priser. Imidlertid fortsetter blockchain-jobber å øke radikalt i ulike sektorer, med selskaper som innser forretningsverdien til blockchain. Så mange kandidater leter ofte etter spørsmål om blockchain-arkitektintervjuer for å forberede seg på profesjonelle blockchain-baserte jobbroller.

Blockchain-arkitektjobbrollen er en av de mest ettertraktede jobbrollene i blockchain-landskapet. Siden jobbrollen til en blockchain-arkitekt innebærer kjerneansvar, vil de viktigste blockchain-arkitektenes intervjuspørsmål fokusere på teknisk flyt av kandidater. Så hvor kan du finne de siste spørsmålene om blockchain-arkitektintervju for å øke sjansene dine for å kvalifisere deg for en lukrativ karriere med blockchain-teknologi? Her er vår omfattende guide for å hjelpe deg.

Meld deg på nå: Certified Enterprise Blockchain Architect (CEBA) kurs

Topp spørsmål om Blockchain-arkitektintervjuer

En av de viktigste bekymringene i tankene til enhver kandidat for blockchain-arkitektintervju refererer til spørsmålens kompleksitet. Kandidater bør imidlertid merke seg at de grunnleggende spørsmålene om blockchain-arkitektintervju starter med de grunnleggende konseptene. Intervjuer stiller generelt spørsmål som tester kandidatens grunnleggende kunnskap om blockchain. Her er noen av de mest populære spørsmålene om blockchain-arkitektintervjuer du kan komme over i begynnelsen.

1. Hva er forskjellen mellom Hyperledger og Blockchain?

Blockchain er definert som en desentralisert teknologi med forskjellige uforanderlige poster, kjent som blokker. På den annen side fungerer Hyperledger som en plattform for å gjøre det mulig for folk å utvikle sine private blokkjeder. Hyperledger er bare egnet for bedriftsorienterte løsninger. På den annen side er blockchain anvendelig i ulike sektorer bortsett fra virksomheten, inkludert helsetjenester og styring. Hyperledger lar brukerne bare bygge private blockchains, mens blockchain gir fleksibiliteten til å velge mellom privat og offentlig blockchain.

2. Hva er Merkel Tree?

Merkel Tree er et av de viktigste elementene innen blockchain-teknologi for verifisering av en blokk. Det er i utgangspunktet en datastruktur, med utseendet til et binært tre som huser kryptografiske hashes i hver blokk. Den binære trestrukturen i Merkel Trees presenterer hash av en blokk med transaksjonsdata som en bladnode. På den annen side tjener ikke-blad noder som hash av bladnode. Deretter representerer Merkel-roten eller hash-roten den endelige hash-roten for alle transaksjonshasher, inkludert alle transaksjonene i ikke-bladnoder.

3. Definer betydningen av kryptografi i Blockchain

Kryptografi ville være en av de beste oppføringene blant spørsmål om blockchain-arkitektintervjuer. Hashing i kryptografi kan hjelpe til med å støtte sikkerheten til brukernes identiteter. Det sikrer også sikker gjennomføring av transaksjoner gjennom en hash-funksjon. Blockchain benytter seg av SHA-256 kryptografiprotokoll med muligheten for den unike hash-utgangen for alle innganger. SHA-256-algoritmen gir standard alfanumerisk utgang bestående av 64 tegn, uavhengig av inngangen.

4. Definer Genesis Block

Opprinnelsesblokken er også et av de bemerkelsesverdige emnene for grunnleggende spørsmål om blockchain-arkitektintervjuer. Mer, så er genese-blokken, som navnet antyder, den første blokken i en blockchain, og den blir også referert til som block 0. Genesis-blokken er den eneste blokken i en blockchain som ikke refererer til forrige blokk. Deretter kan geneseblokken også hjelpe til med å definere forskjellige blockchain-parametere som konsensusalgoritmer og vanskelighetsgrad.

5. Hva er noen av de populære kryptografiske algoritmene?

Noen av de mest bemerkelsesverdige kryptografiske algoritmene inkluderer SHA-256, Blowfish, RSA, Ethash og Triple DES.

6. Hva er de populære open source-plattformene for utvikling av applikasjoner i Blockchain?

De mest bemerkelsesverdige open source-plattformene som kan hjelpe deg med å utvikle blockchain-applikasjoner inkluderer Ethereum, Hyperledger, Eris, Open chain og Multichain.

Ethereum er for tiden det mest populære alternativet for utvikling av blockchain-applikasjoner. Enterprise Ethereum er også populært blant bedrifter for å utvikle blockchain-løsninger for business grade.

På den annen side er Eris et populært valg for å utvikle blockchain-løsninger for bedrifter.

7. Hvorfor valgte du Blockchain for applikasjonsutvikling?

Årsakene til bruk av blockchain vil også tjene som et av de bemerkelsesverdige spørsmålene om blockchain-arkitektintervjuer. Faktisk er en blockchain en pålitelig tilnærming til begrunnelsen av forskjellige grunner. Først og fremst er blockchain svært kompatibel med forskjellige forretningsapplikasjoner på grunnlag av åpen kildekode. Blockchain forretningsmodeller tilbyr også omfattende sikkerhet for å lette sikker utveksling av informasjon og transaksjoner. Videre er blockchain egnet for bedrifter i alle størrelser med sikkerhet for skalerbarhet på forespørsel.

8. Hva er de viktigste funksjonene du kan finne i Blockchain Technology?

De beste blockchain-funksjonene inkluderer følgende,

  • Desentralisert natur
  • Distribuert hovedbok
  • Et sikkert økosystem med bedre sikkerhet for integritet

9. Hva er rollen til blokker i Blockchain?

Det er mest sannsynlig at du kommer over denne oppføringen blant spørsmål om blockchain-arkitektintervju uten tvil. Blockchain er i utgangspunktet en kjede av ‘blocks’ eller samling av poster. Blokkene kobles deretter sammen, og danner derved en kjede, som vi kjente som blockchain. Brukere kan gjenkjenne en blokk i nettboken gjennom hasjpekeren. Hashpekeren fungerer som lenke for blokken før den aktuelle blokken. I tillegg inneholder en blokk også transaksjonsdata sammen med et tidsstempel. Og det er også ansvarlig for å bestemme blockchain-størrelsen.

10. Vet du noe om blokkeringsidentifikatorer?

Blokkidentifikatorer i blockchain inkluderer blokkhøyde og blokkhode-hash, som hjelper til med å identifisere en blokk.

Ønsker du å øke karrieren din med en av de beste blockchain-sertifiseringene? Sjekk hvordan du kan bli en Certified Enterprise Blockchain Architect.

11. Nevn typen poster for lagring av poster i Blockchain

Blockchain pålegger ingen begrensninger på typen poster som er lagret. Bedrifter i ulike bransjer bruker for tiden blockchain for å sikre forskjellige typer poster. Generelt hjelper blockchain med å lagre poster som transaksjonsbehandling, administrasjonsaktiviteter, identitetshåndtering, dokumentasjon og medisinske transaksjonsjournaler.

12. Forklar om gaffel i Blockchain

Forking er et vanlig tema i de mest populære spørsmålene om blockchain-arkitektintervjuer for eksperter. I utgangspunktet er forking prosessen med å oppdatere en kryptokurrency-kode eller protokoll. I løpet av prosessen er en blockchain delt inn i to grener. Forking er generelt uunngåelig når nettverksdeltakere ikke kan bli enige om nye regler og konsensusalgoritmer for validering av transaksjoner. Brukere kan finne tre vanlige varianter av gafler, for eksempel myke gafler, harde gafler og utilsiktede gafler.

13. Definer Nonce og dens anvendelse i gruvedrift

Nonce er også et av de vanligste emnene du kan komme over i spørsmål om blockchain-arkitektintervjuer. Gruvedrift er et viktig krav for å bevise transaksjoner gjennom løsning av et matematisk puslespill, kjent som bevis på arbeid. Blockchain-bevis på arbeid hjelper til med å bestemme et nonce eller et tall ved siden av en kryptografisk hash-algoritme. Både nonce- og hash-algoritmen produserer en lavere hash-verdi enn det forhåndsdefinerte målet. Så, nonce er i utgangspunktet en tilfeldig verdi som hjelper til med å justere hashverdi for å opprettholde likhet mellom hashforhold og endelig hashverdi.

14. Hvordan er en offentlig nøkkel forskjellig fra privat nøkkel?

Den private nøkkelen er egnet for kryptering eller låsing av en melding eller transaksjon sendt over blockchain-nettverket. I dette tilfellet kan avsenderen sende meldinger ved å bruke mottakerens offentlige nøkkel. Deretter kan mottakeren dekryptere transaksjonen eller meldingen ved å bruke sin private nøkkel. Som et resultat holder kommunikasjonen eller transaksjonen seg trygg mot trusler om manipulering.

Nysgjerrig på forskjellen mellom en offentlig og en privat nøkkel? Her er en guide til privat nøkkel vs offentlig nøkkel som du kan sjekke ut.

15. Hva er noen av de beste anvendelsene av smarte kontrakter?

De mest bemerkelsesverdige applikasjonene av smarte kontrakter inkluderer sporing av vareforsendelser, forsikringsapplikasjoner og beskyttelse av eierrettigheter. Smarte kontrakter kan også tjene som gunstige virkemidler som sikrer lønnsutbetalinger.

16. Hva er prosessen for å generere en blokksignatur eller hasj?

Spørsmål om Blockchain-arkitektintervjuer vil også fokusere på prosessen for å generere blokksignaturen. Prosessen starter med å legge inn transaksjonsdetaljer gjennom en enveis hash-funksjon som SHA-256. Deretter må brukerne kjøre utgangsverdien ved å utnytte en signaturalgoritme som ECDSA med den private nøkkelen til brukeren. Nå kan du få kryptert hash samt andre informasjonstyper, for eksempel hashing-algoritmen.

17. Hva er resultatet av distribusjon av en fil med flere kontrakter?

Brukere kan ikke distribuere en fil med flere kontrakter på blockchain. Kompilatoren vurderer bare den siste kontrakten fra den opplastede filen for distribusjon, ved siden av å forsømme de andre kontaktene.

18. Er det mulig å fjerne en hel blokk fra et blockchain-nettverk?

Ja, brukere kan fjerne en komplett blokk fra et blockchain-nettverk. Dette gjelder i situasjoner der du bare trenger å fokusere på et bestemt aspekt av den elektroniske hovedboken. Viktigst av alt, du kan finne forskjellige standardfiltre og alternativer for å fjerne en komplett blokk.

19. Definer Coinbase Transaction?

Coinbase-transaksjon refererer til den første transaksjonen som skjer i en blokk. Gruvearbeidere kan lage denne unike varianten av Bitcoin-transaksjoner for å samle blokkbelønning for sitt bidrag. Gruvearbeidere kan også samle inn andre transaksjonsgebyrer som minearbeideren krever.

20. Hva er de bemerkelsesverdige variantene av konsensusalgoritmer?

De vanligste variantene av konsensusalgoritmer inkluderer følgende,

  • Bevis på arbeid
  • Bevis for innsats
  • Bysantinsk feiltoleranse
  • Bevis på forløpt tid
  • Bevis for autoritet
  • Delegert bevis på stav

Gå gjennom disse vanligste spørsmålene og svarene på blockchain-intervjuer for å gjøre deg klar til å få tak i blockchain-intervjuet ditt.

Konklusjon

På et siste notat kan du tydelig observere typene av spørsmål om blockchain-arkitektintervju. Sjansene for å lykkes med en kandidat i spørsmål om blockchain-arkitektintervju, avhenger betydelig av deres fagkompetanse. Bortsett fra din kunnskap og ferdigheter innen blockchain-arkitektur, trenger du forretningssentriske ferdigheter for å oppnå verdi.

Selv om blockchain-arkitektintervjuer virker enkle for trente og sertifiserte kandidater, er det mye mer å vurdere for intervjuer. Du må utvikle riktig mengde fokus og konsentrasjon for å fjerne alle spørsmål med tillit. Du kan også få tak i en av de beste blockchain-sertifiseringene som validerer dine ferdigheter og ekspertise. Det vil gi deg en ekstra fordel i intervjuet, og du vil bli prioritert høyere blant andre kandidater.

Så dette er det rette tidspunktet for å forbedre dine blockchain-ferdigheter og kunnskaper med pålitelige blockchain-utdannings- og sertifiseringsplattformer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me