Anonym Bitcoin-plånbok och hur man får Bitcoins anonymt

När Bitcoin-grundaren ‘Satoshi Nakamoto’ skapade Bitcoin ville han inte bara skapa ett finansiellt system utan tredjepartsförmedlare utan han ville också låta människor skicka och ta emot pengar anonymt. I den här anonyma Bitcoin Wallet-guiden ska jag börja med att förklara varför Bitcoin kan användas anonymt. Därefter visar jag dig hur du får Bitcoins anonymt.

Jag ska sedan prata om några av de bästa anonyma Bitcoin-plånböckerna för olika enheter och plattformar, inklusive programvara, mobil- och hårdvaruplånböcker.

Så i slutet av att läsa den här guiden från början till slut kommer du att ha all information du behöver för att komma in i Bitcoin-världen utan att ge någon ditt riktiga namn.

Tja, vad väntar du på? Låt oss börja med att ta reda på hur Bitcoin kan användas anonymt!

Bitcoins anonymitet

I den verkliga världen avslöjar du din identitet flera gånger om dagen, särskilt när du spenderar pengar med traditionella betalningsmetoder som ett bankkort eller bankkonto. Detta beror på att den finansiella institution som du är registrerad hos har all din personliga information.

Senaste Coinbase-kupong hittades:

Inte bara detta utan varje gång du skickar eller tar emot medel elektroniskt, vet banken hur mycket du skickar och vem du skickar det också.

Det är här Bitcoin är annorlunda. Istället för att avslöja din verkliga identitet, när du skickar eller tar emot pengar, gör du transaktioner på peer-to-peer-basis, vilket innebär att det inte går genom en tredje part. Dessutom är dina medel kopplade till en “Bitcoin-adress”, som inte har dina uppgifter kopplade till den.

Här är ett exempel på hur en anonym Bitcoin-plånbokadress ser ut:

1A1zP1eP5QGefi2DMPTfTL5SLmv7DivfNa

(Rolig fakta: Ovanstående anonyma Bitcoin-plånboksadress tillhör Satoshi Nakamoto och det var den första adressen som skapades!)

Även om syftet med att låta användare göra transaktioner anonymt var att ta bort behovet av tredje part, har det tyvärr också använts av fel skäl.

Detta beror på att när människor begår brott vill de hålla sin identitet hemlig. Som ett resultat tillåter Bitcoin människor att köpa och sälja olagliga varor online, vilket innebär att brottsbekämpning inte kan ta reda på vem som står bakom transaktionen.

Ett exempel på detta var Silk Road, en olaglig marknadsplats som gjorde det möjligt för användare att köpa en rad olagliga produkter som droger och vapen, liksom andra olagliga tjänster. Den huvudsakliga valutan var Bitcoin, som skyddade skurkarna.

Det viktigaste att komma ihåg när du försöker vara anonym är att inte avslöja din identitet när du först köper Bitcoin. Detta beror på att alla transaktioner som sker i Bitcoin blockchain är tillgängliga för alla, så att dina transaktioner kan spåras tillbaka till din ursprungliga adress.

Så i nästa avsnitt i den här guiden kommer jag snabbt att förklara hur man får Bitcoins anonymt!  

Att köpa Bitcoin anonymt

Innan jag fortsätter vill jag kort förklara att det på grund av olika statliga bestämmelser nu har blivit svårare att köpa kryptovalutor anonymt på börser. Detta beror på att när du använder fiat-valutor som USD eller EUR, måste du tillhandahålla ett utbyte med en rad personliga uppgifter.

Dessutom måste du verifiera denna information genom att ladda upp kopior av ditt ID (t.ex. ett pass) och adressbevis (till exempel ett kontoutdrag). Anledningen till detta är att förhindra att brottslingar använder Bitcoin-nätverket för kriminella aktiviteter.

Annars skulle människor kunna begå brott som penningtvätt, skatteflykt och bedrägerier utan att behöva avslöja vem de är!

Om du tillhandahåller ett utbyte med ovanstående information använder du inte Bitcoin anonymt. Men även om det nu är svårare att undvika dessa identifikationskrav, är det ett par sätt att kringgå det!

Oroa dig inte, eftersom du inte bryter mot lagen genom att följa metoderna nedan!

Det första anonyma Bitcoin-utbytet som jag ville visa dig heter ‘LocalBitcoins’.

LocalBitcoins

anonym bitcoinplånbok - localbitcoins.com

LocalBitcoins skapades i juni 2012 och är baserat i Finland. De tillåter människor från mer än 248 olika länder att köpa och sälja Bitcoin med olika betalningsmetoder.

Till skillnad från centraliserade börser är LocalBitcoins en peer-to-peer-plattform, vilket innebär att de tillåter köpare och säljare att handla direkt. Som ett resultat är det möjligt att handla anonymt.

Plattformen stöder över 20 olika verkliga betalningsmetoder, inklusive en lokal banköverföring, PayPal, kontanta möten, kontanter i posten, etc..

När du först registrerar ett konto kommer du inte att bli ombedd att ge plattformen några identitetshandlingar. Vissa säljare säljer dock bara till en användare som har verifierat sin identitet med LocalBitcoins, men om så är fallet kan du bara hitta någon annan.

En annan sak att notera när du köper Bitcoins på LocalBitcoins är att det inte tas några avgifter för köparen när du köper. Säljaren kan dock ställa in det pris de vill sälja sin Bitcoin till, så se bara till att du inte betalar för mycket mer än det aktuella marknadspriset..

Det här är bara en av hur du kan köpa Bitcoins anonymt, och det är det alternativ som jag mest rekommenderar (jag har använt den här plattformen många gånger). När du har slutfört en handel med LocalBitcoins kan du sedan överföra dina mynt till en anonym Bitcoin-plånbok (mer om detta senare).

För att lägga till, om du känner att du vill ha ännu mer anonymitet, rekommenderar jag också att du använder en säker VPN-anslutning (virtuellt privat nätverk) när du utför Bitcoin-transaktioner på LocalBitcoins. På så sätt döljer du också din IP-adress & plats från de andra. Om du inte är säker på var du ska leta, här är en lista över topp VPN-tjänster värt att prova.

Så nu när du vet om det anonyma Bitcoin-utbytet LocalBitcoins var nästa metod som jag ville diskutera att använda en Bitcoin-bankomat!

Jämför Crypto Exchanges sida vid sida med andra

Visste du?

Har du någonsin undrat vilka kryptobörser som är bäst för dina handelsmål?

Ser & jämför TOP3-kryptobörser sida vid sida

Bitcoin-bankomater

Visste du att precis som en verklig bankomat finns det också Bitcoin-bankomater? I stället för att ange ditt kort och ta ut kontanter, anger du dina kontanter och får Bitcoins!

Eftersom Bitcoin är en digital valuta tar du naturligtvis inte ut några fysiska mynt! Istället förser du maskinen med din Bitcoin-plånbokadress och den överför den till dig. Om du inte redan har en Bitcoin-plånbokadress kan Bitcoin-bankomaten skapa en åt dig.

Den första Bitcoin-bankomaten någonsin installerades 2013 i ett kafé i Vancouver, Kanada. Men det finns nu Bitcoin-uttagsautomater över hela världen, med nya installerade hela tiden. Om du besöker coinatmradar.com, den visar platserna för alla maskiner.

anonym bitcoin plånbok - bitcoin atm karta

Inte alla Bitcoin-uttagsautomater tillåter dig att köpa mynt anonymt, eftersom vissa kräver att du skannar ditt ID före användning. Men genom att besöka Coinatmradars webbplats kan du begränsa din sökning så att den endast inkluderar maskiner som låter dig köpa anonymt.

En sak till, på grund av reglerna mot penningtvätt kan du bara köpa ett begränsat belopp om du inte tillhandahåller ID!

En av nackdelarna med att använda en Bitcoin-bankomat är att avgifterna är höga. Du måste ofta betala 8% -20% mer än det nuvarande marknadspriset! Detta är dock förståeligt, eftersom kostnaderna för att bygga och använda maskinen kan vara dyra.

Å andra sidan är inte bara Bitcoin-bankomater bekväma, men de är också mycket användarvänliga!

Nu när du vet två olika sätt att köpa Bitcoin utan att avslöja din identitet ska jag nu prata om hur du kan lagra det säkert i en anonym Bitcoin-plånbok!

Lagra Bitcoin anonymt

Om du har läst min guide fram till den här tiden vet du nu två av sätten du kan köpa Bitcoins anonymt. Om du väljer ATM-metoden kan bankomaten ge dig en anonym Bitcoin-plånbokadress.

Men om du använder metoden LocalBitcoins slutar inte processen där. Du måste nu skicka dina Bitcoins till en anonym Bitcoin-plånbok.

Den här delen är dock lätt.

När du lagrar Bitcoin i en privat plånbok behöver du aldrig lämna någon personlig information. Du kan enkelt överföra pengar in och ut ur din anonyma Bitcoin-plånbok utan att behöva ange någon identifikation.

Men eftersom Bitcoin fungerar i ett decentraliserat nätverk har du fullständig kontroll över dina medel. Så kom bara ihåg det här – om du någonsin tappar den privata nyckeln till din Bitcoin-plånbok skulle ingen kunna hjälpa dig och du skulle förlora tillgången till alla dina pengar.

Som jag nu kommer att visa dig finns det olika typer av anonyma Bitcoin-plånböcker, alla med sina fördelar och nackdelar. Låt oss börja med programvaruplånböcker!

Programvaruplånbok

En programvaruplånbok är den mest populära typen av Bitcoin-plånbok eftersom de är lätta att komma åt och använda. Allt du behöver göra är att ladda ner plånboken till din stationära eller bärbara enhet. Programvaruplånboken ger dig en offentlig och privat nyckel. Du kan sedan helt enkelt överföra Bitcoins in och ut ur plånboken.

Låt oss titta på en av de mest populära Bitcoin-plånböckerna – Electrum.

Electrum

Även om det finns hundratals olika programvaruplånböcker är Electrum en av de bästa anonyma Bitcoin-plånböckerna. Det lanserades först 2011, vilket gör det till en av de äldsta plånböckerna på marknaden. Den kan laddas ner gratis och stöds av Windows, Mac och Linux.

När dina mynt har lagrats i Electrum är det enkelt att skicka dem till andra människor. Du anger helt enkelt antalet mynt du vill skicka, tillsammans med mottagarnas Bitcoin-adress, och klickar sedan på skicka! Detta gäller dock nästan alla Bitcoin-plånböcker.

Även om plånboken är gratis, tjänar Electrum sina pengar genom att ta ut en liten transaktionsavgift varje gång du skickar betalning. Teamet hävdar att Electrum är en av de säkraste programvaruplånböckerna i branschen, eftersom de krypterar alla privata nycklar. Så det finns en liten avgift för säkerheten för dina mynt, vilket jag tror är rättvist.

Electrum ger dig också ett lösenordsfrö, vilket gör att du kan återställa dina mynt om du förlorar din privata nyckel. Så länge du håller båda dessa säkra, ska dina pengar alltid vara säkra. Försök bara hålla den enhet du har din plånbok laddad på fri från virus.

För att ladda ner plånboken, besök den officiella Electrum-webbplatsen av clicking här!

Mobil plånbok

En mobil plånbok låter dig lagra Bitcoin på din mobiltelefon. Precis som en programvaruplånbok laddar du ner den direkt till din enhet. Denna plånbokstyp är det mest praktiska sättet att lagra din Bitcoin, eftersom du enkelt kan skicka och ta emot pengar när du är på språng.

Brödplånbok

Det finns nu många olika plånböcker tillgängliga att ladda ner i appbutikerna, men den bästa anonyma Bitcoin-plånboken för mobil (tror jag) är bröd!

Brödplånboken har sitt huvudkontor i Schweiz och kan laddas ner gratis från butikerna Google Play och Apple.

När du först ställer in din plånbok måste du välja en sexsiffrig PIN-kod som används för att logga in på ditt konto. Därefter visas 12 slumpmässiga ord som används för att återställa ditt konto om du glömmer din PIN-kod.

En av de bästa funktionerna för att använda en anonym Bitcoin-plånbok som Bröd är att den tillåter användare att skicka och ta emot betalningar med en QR-kodskanner. Så om du hittade en butik som accepterar Bitcoin kan du helt enkelt skanna butikens QR-kod så överför brödplånboken betalningen automatiskt.

En annan unik egenskap för Bread är att när transaktioner behandlas skickas de direkt till Bitcoin blockchain. Detta är en bra säkerhetsfunktion eftersom de flesta andra plånböcker behöver transaktioner för att gå igenom sina servrar först innan de skickas till blockchain.

Andra säkerhetsfunktioner inkluderar TouchID, som kräver att ditt fingeravtryck får åtkomst till plånboken!

En nackdel med att använda brödplånboken är att den bara stöder Bitcoin, vilket innebär att om du har andra mynt måste du lagra dem någon annanstans.

Nu när du känner till programvara och mobilplånböcker är nästa typ av anonym Bitcoin-plånbok som jag ville prata med dig om en hårdvaruplånbok!

Hårdvaruplånbok

En hårdvaruplånbok är det säkraste stället att lagra kryptovalutor. De lagrar mynt offline, så de riskerar aldrig att bli hackade. De två mest populära hårdvaruplånböckerna på marknaderna är Ledger Nano S och Trezor. Båda har mycket liknande funktioner, men jag kommer att diskutera Ledger Nano S eftersom den är något säkrare!

Ledger Nano S

anonym bitcoinplånbok

För det första är det viktigt att komma ihåg att till skillnad från de andra plånböckerna jag har diskuterat är en hårdvaruplånbok som Ledger Nano S inte gratis. När du köper den från den officiella tillverkaren (vilket du alltid bör göra av säkerhetsskäl) kostar det dig cirka 90 euro.

När du först ställer in Ledger kommer du att få ett lösenord för 12 fraser för återställning, vilket behövs om du glömmer bort din stift eller om din enhet blir stulen. När du tar emot enheten måste du också ställa in en PIN-kod. Detta krävs varje gång du vill använda enheten eller skicka pengar till någon.

När du överför mynt till din Ledger Nano S skickar du dem bara till en Bitcoin-adress på samma sätt som du skulle göra med någon annan plånbok. Det betyder att du kan lagra dem anonymt.

En annan bra egenskap med att använda Ledger-plånboken är att den stöder många andra mynt, som Ethereum, Ripple och ZCash!

Även om en hårdvaruplånbok erbjuder bästa säkerhet gör det det lite mindre bekvämt att skicka mynt till någon. Det beror på att du måste ansluta plånboken till din enhet innan du kan överföra pengar. Så om du gillar att skicka pengar när du reser, kanske en hårdvaruplånbok inte är något för dig.

Med detta sagt är det ett måste för användare som har stora mängder kryptovaluta.

Anonym Bitcoin Wallet: Final Words

Kryptovalutor som Bitcoin är ett utmärkt sätt att skicka och ta emot pengar utan att använda en centraliserad tredje part. Som ett resultat tillåter systemet att användarna förblir anonyma.

Jag tycker att människor borde ha rätt att skicka, ta emot och lagra sin rikedom utan att behöva avslöja sin identitet – på samma sätt som vi gör när vi spenderar fysiska pengar i den verkliga världen.

Regeringar börjar dock installera nya regler som kan tvinga varje anonym Bitcoin-börs att verifiera en ny användares identitet innan de får köpa Bitcoin med fiatvaluta. Så om denna lag tillämpas på alla börser finns det en möjlighet att du inte kommer att kunna köpa Bitcoin anonymt i framtiden.

Men för tillfället kan du köpa Bitcoin anonymt – och ganska enkelt också. Men om du har några problem att göra det, vänligen meddela oss i kommentarerna nedan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me