Bitcoin-alternativ: Bästa Altcoins och de bästa Bitcoin-konkurrenterna

Hej, kryptofans, idag är det mitt jobb att hjälpa dig att hitta det perfekta Bitcoin-alternativet!

Bitcoin fångade vanlig uppmärksamhet när det växte från under 1 000 $ till nästan 20 000 $ 2017. Det gav inte bara enorma vinster till sina investerare utan öppnade också portarna för många andra kryptovalutor.

Många av dessa kryptovalutor har också presterat mycket bra tidigare och ger kanske ett bra alternativ till den mest populära. Faktum är att vissa valutor som Litecoin och Ethereum har gett mer än 12000% avkastning 2017!

Inte illa, eller hur?!

Så om du redan har investerat i Bitcoin och är intresserad av att veta om de bästa altcoinsna och hitta de bästa alternativen är du på rätt plats. Jag kommer att presentera 10 Bitcoin-konkurrenter, inklusive Ethereum, Bitcoin Cash, Ripple och andra.

I slutet av denna guide kommer du att ha en detaljerad jämförelse av Bitcoin-alternativ på olika nyckelfaktorer, inklusive teknik, hastighet, börsvärde, etc..

Obs: Marknadsvärdet är det totala värdet av alla mynt. Till exempel är börsvärdet (ofta kallat ”marknadsvärde”) för Bitcoin antalet Bitcoins i omlopp multiplicerat med priset på en Bitcoin. Dess ekvation skulle se ut som Total Bitcoins X Bitcoin-pris = Bitcoins marknadsvärde.

Nu då. Låt oss börja med det hittills mest populära alternativet till Bitcoin: Ethereum.

Ethereum (ETH)

Ethereum lanserades 2015 av den nu berömda Vitalik Buterin. Syftet var att förbättra Bitcoins teknik genom att införa ett programmeringsspråk i en blockchain. Det är det mest kända Bitcoin-alternativet där ute.

Senaste Coinbase-kupong hittades:

Alla transaktioner på Ethereum blockchain måste betalas för att använda Ether, som kan kallas Ethereums kryptovaluta.

Låt oss se hur Ethereum presterar:

  • Aktuellt pris på eter: 535 $
  • Aktuellt börsvärde: 52,98 miljarder dollar
  • Maximalt antal etrar: Till skillnad från Bitcoin vars tillgång är begränsad, är en leverans av Ether inte begränsad. Men den utgivningen av eter begränsas till 18 miljoner eter per år. Plus, med de uppgraderingar som beror på den mekanism som Ethereum använder, hävdar Vitalik Buterin att den totala mängden Ether inte når 100000000
  • Teknologi: Medan Bitcoin bara är en digital valuta är Ethereum mycket mer än så. Ethereum erbjuder ett programmeringsspråk och en plattform där smarta kontrakt och decentraliserade applikationer kan byggas.

Utvecklare behöver inte utveckla blockchain från grunden för varje applikation eftersom de helt enkelt kan använda Ethereum som bas.

Ethereum var det första Bitcoin-alternativet som erbjöd detta. Det var helt unikt när det började, vilket är en av de främsta anledningarna till dess popularitet och framgång.

  • Transaktionshastighet: Ethereum-transaktioner tar några sekunder att genomföra jämfört med de 10 minuter eller mer än Bitcoin-transaktionerna tar.
  • Popularitet: Ethereum är den näst mest populära kryptovalutan efter Bitcoin.

Som du kan se på ögonblicksbilden nedan ökade priset på Ethereum med cirka 17000% från 9 $ i januari 2017 till 1 389 $ i januari 2018. Det är enormt!

Ethereum-prisförutsägelsediagram

Bitcoin Cash (BCH)

Ett bra Bitcoin-alternativ är Bitcoin-gaffeln, Bitcoin Cash (BCH). Du kan tänka på en Bitcoin-gaffel som ett barn till Bitcoin.

En gaffel händer när en uppdatering görs till en blockchain men inte alla användare som kör blockchain accepterar det. Så skapas en ny kryptovaluta / gaffel. Uppdateringen körs nu på sin egen blockchain, som kallas gaffeln. Den ursprungliga blockkedjan förblir densamma.

I detta fall är Bitcoin Cash uppdateringen. Inte alla gick med på uppdateringen, så gaffeln gjordes istället och dess kryptovaluta hette Bitcoin Cash.

Detta hände mot slutet av 2016.

Aktuellt pris på BCH: $ 940

Aktuellt börsvärde: 16,07 miljarder dollar

Maximalt antal BCH: Liksom Bitcoin är det maximala utbudet av BCH också begränsat till 21 miljoner.

Teknologi: BCH skapades med syftet att lösa två huvudsakliga tekniska problem i Bitcoin:

  • Skalbarhet – BCH-transaktioner är snabbare än Bitcoin-transaktioner, vilket gör det möjligt att rymma fler transaktioner per sekund.
  • Kostnader för transaktioner – Transaktionsavgifter med BCH är nästan 5-10 gånger billigare än Bitcoin transaktionsavgifter!

Bitcoin Cash använder ett större “block” i sin blockchain jämfört med blockchain för Bitcoin.

Obs! Blockchain är kärnteknologin bakom alla kryptovalutor.

Transaktionshastighet: Som jag nämnde ovan erbjuder BCH en bättre transaktionshastighet, vilket är ett område som det har en fördel över Bitcoin inom.

Popularitet: Bitcoin Cash är en av de bästa framgångshistorierna i kryptovalutavärlden. Trots att vara en av de yngsta har den vuxit till att bli det fjärde största kryptovalutan och Bitcoin-alternativet.

Som visas i detta diagram från coinmarketcap.com, Den växte från cirka 500 dollar i juli 2017 till cirka 4 000 dollar i december 2017. Det är en tillväxt på cirka 10000 procent på mindre än sex månader!

Bitcoin alternativa bitcoin kontantdiagram

Tron (TRX)

Tron grundades i september 2017 av nuvarande VD Justin Sun och är en blockchain-baserad plattform som syftar till att decentralisera den globala underhållnings- och innehållsdelningsindustrin..

Tron eller TRX är kryptovalutan som används på denna plattform för att göra transaktioner. Du kan dela ditt innehåll på Tron och få betalt för det direkt från slutkonsumenterna av ditt innehåll. Så, låt oss se Trons funktioner som ett Bitcoin-alternativ.

Nuvarande pris på TRX: 0,049 dollar

Aktuellt börsvärde: 3,22 miljarder dollar

Maximalt antal TRX:  TRX-utbudet är begränsat men finns i ett enormt utbud på 100 miljarder.

Teknologi: Direkt jämförelse av TRX och Bitcoin-tekniken kanske inte är möjlig eftersom de båda tjänar mycket olika syften.

Medan Bitcoin syftar till att ersätta fiatvalutor som EUR eller USD, används detta Bitcoin-alternativ på sin egen plattform för att sälja och köpa innehåll.

Det gör det genom att föra både innehållsskapare och dess konsumenter på samma blockchain och eliminera mellanhänder.

Hastighet: Trons transaktionshastigheter ligger på 1000 transaktioner per sekund mot Bitcoins genomsnitt på 7-8 transaktioner per sekund.

Popularitet: Tron har vunnit enorm popularitet eftersom det verkar vara nästa stora sak för spel-, underhållnings- och innehållsindustrin.

Det såg en enorm ökning av dess börsvärde är 2017 och är en av de få kryptovalutorna som visar en anständig prestation 2018.

Bitcoin alternativa tronmyntdiagram

Ripple (XRP)

Ett annat Bitcoin-alternativ, Ripple, grundades 2012 med bara ett syfte: att lösa problemen i internationella transaktioner. Gränsöverskridande transaktioner är inte bara långsamma utan också mycket dyra.

Till skillnad från andra kryptovalutor tar Ripple ett mycket mer centraliserat synsätt på kryptovaluta. Det tjänar dock fortfarande sitt syfte som en billig och snabb gränsöverskridande transaktionslösning. Det har redan samarbetat med några enorma centralbanker!

Låt oss se vad som gör det till en av de största altcoinsna där ute.

Nuvarande pris på XRP: 0,859 dollar

Aktuellt börsvärde: 33,63 miljarder dollar

Maximalt antal XRP: Liksom Bitcoin är också tillgången på XRP begränsad och antalet är 100 miljarder XRP. Skillnaden är att Bitcoins skapas gradvis genom gruvprocessen, men med Ripple har alla XRP redan skapats! De skapades alla när Ripple startade.

Som nämnts är detta Bitcoin-alternativ ganska centraliserat jämfört med andra kryptovalutor. Så det är ingen överraskning att 50 miljarder XRP (hälften av det totala utbudet) ägs av Ripple labs (företaget bakom Ripple).

Teknologi: Som jag nämnde tidigare syftar Ripple till att göra internationella transaktioner billigare, snabbare och transparent. En internationell banköverföring som kan ta ungefär en vecka kan ske inom några sekunder genom Ripple.

Ripples teknik skiljer sig ganska mycket från Bitcoin. Bitcoin använder blockchain medan Ripple är byggt på något liknande – Distribuerat samförstånd Ledger System.

Bitcoin är 100% decentraliserat där besluten fattas av samhället. Ripple drivs dock av en privat organisation som har makten att fatta de flesta av besluten för Ripple själv.

Hastighet: Rippeltransaktioner tar några sekunder, vilket är mycket snabbare än de 10 minuter som Bitcoin-transaktioner tar. Gör Ripple till ett bra Bitcoin-alternativ när det gäller hastighet!

Popularitet: Ripple kan betraktas som en av de mest framgångsrika kryptokurvorna 2017. Som du kan se i diagrammet nedan växte den från nästan noll i januari 2017 till cirka 3,65 dollar i januari 2018. Det är en avkastning på mer än 56 000%!

Det är inte bara populärt bland investerare utan också bland dess användare. Det testas i den verkliga världen av organisationer som American Express och Santander.

Bitcoins alternativa prognosdiagram för krusningspris

EOS

EOS är en blockchain som tillhandahåller en programmeringsplattform som liknar Ethereums. Den utvecklas som en plattform som kan användas för att bygga decentraliserade applikationer och smarta kontrakt.

EOS-plattformen är dock fortfarande under utveckling och förväntas lanseras i juni 2018.

EOS grundades av Dan Larimer som redan är välkänd i blockchain-utrymmet för att skapa Bitshares och Steemit.

Nuvarande pris på EOS: 10,49 $

Aktuellt börsvärde: 8,44 miljarder dollar

Maximalt antal EOS: Maximalt utbud av EOS är begränsat till 900 miljoner.

Teknologi: EOS liknar Ethereum och skiljer sig från Bitcoin. Medan Bitcoin bara är en digital valuta är detta Bitcoin-alternativ en decentraliserad programvara med öppen källkod.

Detta innebär att många andra applikationer kan byggas över EOS-plattformen. Det syftar till att göra utvecklingen av smarta kontrakt lätt, precis som Ethereum.

Obs! Smarta kontrakt är kontrakt byggda på blockchain som utför sig själva efter uppfyllelse av vissa förinställda villkor.

En stor skillnad mellan EOS och Ethereum är att EOS kommer att använda en variant av dPoS (delegerad-Proof-of-Stake), medan Ethereum för närvarande använder Proof of Work. DPoS-konsensusen är en del av EOS-mekanismen och är en av de främsta anledningarna till att EOS hävdar att deras blockchain kommer att vara mycket mer skalbar än Ethereum..

Hastighet: Eftersom plattformen inte har lanserats ännu vet vi fortfarande inte hastigheten på EOS-transaktioner.

Popularitet: Redan före lanseringen av plattformen har EOS-mynt vunnit mycket popularitet. Det ses som något som ytterligare kommer att förbättra den teknik som Ethereum var pionjär. Därför kan det vara ett bra Ethereum- eller Bitcoin-alternativ.

EOS var en av de mest framgångsrika ICO: erna 2017 – den samlade in mer än 700 miljoner dollar!

Priset på EOS växte från cirka 4 dollar i juli 2017 till högt 18 dollar i januari 2018. Som du kan se på ögonblicksbilden nedan är det ett av mynt som för närvarande visar en positiv tillväxt.

Bitcoin alternativa EOS-diagram

Litecoin

Bitcoin vs Litecoin … Om det finns någon kryptovaluta som kan jämföras med Bitcoin och kallas Bitcoin-alternativ, så är det Litecoin.

Litecoin, också en digital valuta, skapades 2011 av en tidigare Google-anställd, Charlie Lee. Litecoin byggdes över samma blockchain som Bitcoin, med avsikter att göra förbättringar i den.

Och att det gjorde det! Det förbättrade transaktionernas hastighet!

I själva verket kallas det “Lite” -mynt eftersom dess transaktioner är cirka fyra gånger snabbare än Bitcoin.

Nuvarande pris för Litecoin: 142,74 $

Aktuellt börsvärde: 8,01 miljarder dollar

Maximalt antal Litecoin: Det maximala utbudet av Litecoin är begränsat till 84 miljoner, vilket är ganska mycket större än för Bitcoin.

Teknologi: Litecoin liknar ganska mycket Bitcoin både vad gäller teknik och funktion. Detta Bitcoin-alternativ är bara en digital valuta, till skillnad från andra mynt som Ethereum som har många funktioner.

Den största skillnaden i båda myntens teknik är transaktionshastigheten. Litecoin har kunnat förbättra transaktionshastigheten eftersom det har gjort ändringar i Bitcoins kärnalgoritm.

Transaktionshastighet: Det tar cirka 10 minuter att slutföra en Bitcoin-transaktion medan det bara tar 2,5 minuter att slutföra en Litecoin-transaktion.

Popularitet: Jag skulle säga att Litecoin är Bitcoins närmaste rival. Detta är vad som gör Litecoin allmänt populär bland investerare och användare.

Litecoin har stått tidstestet eftersom det har funnits i nästan 7 år. Det växte från cirka $ 4 i januari 2017 till $ 350 i december 2017, vilket gav en avkastning på mer än 8000%!

Bitcoins alternativa Litecoin-diagram

Ethereum Classic (ETC)

Ethereum Classic släpptes i juli 2016 genom att skapa en hård gaffel av Ethereum.

En decentraliserad autonom organisation (DAO) skapades av Ethereum för att samla in pengar till den. Ett säkerhetsbrott mot DAO resulterade i stöld av 50 miljoner dollar. För att få tillbaka dessa 50 miljoner dollar gick Ethereum hårt i två blockkedjor (och kryptovalutor) – Ethereum (ETH) & Ethereum Classic (ETC).

Så till skillnad från Litecoin och Bitcoin Cash var syftet med att skapa denna typ av Bitcoin-alternativ inte relaterat till tekniska förbättringar.

Aktuellt pris på ETC: 18,19 $

Aktuellt börsvärde: 1,84 miljarder dollar

Maximalt antal ETC: Till skillnad från Ethereum vars utbud inte är begränsat fattades ett beslut att begränsa utbudet av ETC till 230 miljoner 2017.

Teknologi: Som jag nämnde är tekniken för Ethereum classic mycket lik den för Ethereum själv.

I jämförelse med Bitcoin fungerar ETC som mycket mer än bara en digital valuta. Det ger en plattform för utvecklarna som vill bygga smarta kontrakt och DApps.

Eftersom ETC är en hård gaffel replikeras inte ändringarna i Ethereums kod till ETCs kod. Nu när Ethereum har en starkare grupp utvecklare ligger den långt före ETC när det gäller tekniska förbättringar.

Transaktionshastighet: Liksom Ethereum har Ethereum classic också en transaktionshastighet på några sekunder.

Popularitet: Ethereum classic är mindre populär än både Ethereum och Bitcoin. Den växte från 1,50 dollar i januari 2017 till högst 43,50 dollar i januari 2018, vilket gav en avkastning på cirka 2900%. Det är en ökning med 29 gånger, vilket ändå är enormt!

Som du kan se i diagrammet nedan har ETC presterat bra, men inte lika bra som de bästa Bitcoin-alternativa kryptovalutorna.

Bitcoin alternatie Ethereum klassiska diagram

NEO

NEO, som ursprungligen hette AntShares, skapades i Kina 2014. Det kallas ofta ”det kinesiska Ethereum”, för liksom Ethereum är NEO också en plattform som används för att bygga decentraliserade applikationer.

Neo har gjort enorma framsteg sedan lanseringen och kan betraktas som ett av de bästa Bitcoin-alternativen.

Nuvarande pris på NEO: 73,92 $

Aktuellt börsvärde: 4,80 miljarder dollar

Maximalt antal NEO: Det maximala utbudet av NEO är begränsat till 100 miljoner.

Teknologi: Som i fallet med ETH och EOS är NEO mycket mer än bara en digital valuta. Det ger också en plattform för utveckling av smarta kontrakt och DApps.

NEO använder en unik blockchain-algoritm som förbättrar Ethereums modell. Säger Da Hongfei, VD för NEO “Dess teknik visar bättre löfte när det gäller hög säkerhet, hög skalbarhet och bättre kompatibilitet mellan applikationer”

Transaktionshastighet: Mot Bitcoins 7-10 transaktioner per sekund kan NEO hantera runt 10 000 transaktioner per sekund. Denna betydande förbättring gör NEO snabb och skalbar.

Popularitet: NEO är Kinas största mynt och ett av de mest populära mynt i allmänhet. Det har fungerat oerhört bra tidigare eftersom det växte från cirka 0,16 dollar i januari 2017 till cirka 162 dollar i januari 2018.

Kan du gissa hur mycket av en avkastning som kan vara?

… det är cirka 111 400%! Det är nästan dubbelt så mycket som Ripple gav!

Så ja, NEO är ett fantastiskt projekt och ett fantastiskt Bitcoin-alternativ.

Bitcoins alternativa NEO-myntdiagram

Binance Coin (BNB)

Binance-myntet är en kryptovaluta som släpps av en av de största kryptovalutahandelplattformarna – Binance. Det släpptes som en del av deras ICO, som användes för att samla in pengar till plattformen i juli 2017.

BNB-myntet kan användas för att handla på Binance till en lägre pris. När du handlar med BNB får du 50% rabatt på handelsavgifter. Detta är till synes dess enda funktion, vilket gör det ganska unikt jämfört med de andra bästa kryptovalutorna.

Låt oss ta en titt på dess grunder.

Nuvarande pris på BNB: 12,98 $

Aktuellt börsvärde: 1,48 miljarder dollar

Maximalt antal BNB: Den maximala tillgången på BNB är begränsad till 194 972 068 mynt.

Teknologi: BNB är en ERC-20-token. Det betyder att den skapades på Ethereum blockchain och förblir på Ethereum-nätverket.

Obs! ERC-20 är en teknisk standard som används för smarta kontrakt på Ethereum blockchain.

Nyligen meddelade Binance dock planer på att skapa en egen blockchain, med namnet Binance Chain. Detta är en del av deras övergång från ett företag till ett samhälle – de skapar ett decentraliserat utbyte.

Transaktionshastighet: BNB-mynt, ett Bitcoin-alternativ, transaktioner går snabbare än Bitcoin själv eftersom de körs på Ethereum-nätverket, vilket innebär att de bearbetas på bara några sekunder i motsats till tio minuter.

Popularitet: Med tanke på den stora handeln på Binance har BNB naturligtvis blivit ett mycket populärt mynt. Eftersom BNB-myntet har ett solidt stöd från Binance-börsen har användare och investerare lagt sin lit till det.

BNB växte från 0,10 dollar till cirka 24 dollar, allt inom 6 månader efter lanseringen. Och det fortsätter att vara en av de bästa altcoinsna, särskilt på grund av den fördel det ger när du handlar på Binance-börsen.

Bitcoins alternativa binance-myntdiagram

Cardano (ADA)

Det sista Bitcoin-alternativet på vår lista är Cardano. Cardano släpptes i september 2017 och är ett av de yngsta och ändå ett av de mest eftertraktade kryptokurrencyprojekten. Cardano skapades av Charles Hoskinson, som också är en av grundarna av Ethereum.

Medan Bitcoin var första generationen och Ethereum var andra generationen blockchain, anses Cardano vara nästa (tredje) generation på grund av sin avancerade teknik. EOS och NEO tillhör också denna klassificering.

Cardanos ursprungliga kryptovaluta kallas ADA. Så låt oss jämföra Cardanos Bitcoin-alternativ.

Nuvarande pris på ADA: 0,28 $

Aktuellt börsvärde: 7,35 miljarder dollar

Maximalt antal ADA: Det totala utbudet av ADA som någonsin kommer att finnas är 31,112,483,745.

Teknologi: Cardano påstår sig vara tredje generationens blockchain eftersom det försöker lösa sina föregångares problem – Bitcoin och Ethereum.

Det är att lösa tre problem genom sin teknikuppgradering: skalbarhet, interoperabilitet och hållbarhet.

Det kan också ge XRP hård konkurrens eftersom det är inriktat på att göra internationella betalningstransaktioner mjukare.

Transaktionshastighet: Cardanos ‘Bitcoin-alternativ har för närvarande en bearbetningskapacitet på 257 transaktioner per sekund vilket är mycket högre än Bitcoin, men inte så högt som NEO.

Popularitet: Cardano har vunnit enorm popularitet på grund av de tekniska förbättringar som det lovar. En annan faktor som har hjälpt det är utan tvekan det faktum att dess grundare, Charles Hoskinson, är en så väletablerad figur i blockchain-rymden..

ADA är den nyaste kryptovaluta i denna lista och har inte gett lika hög avkastning som andra kryptovalutor. Som du kan se från diagrammet nedan växte den från cirka 0,20 dollar vid lanseringen till sitt högsta pris på 1,20 dollar i januari 2018.

Trots detta har Cardano lyckats uppnå ett mycket högt börsvärde och har blivit en av de bästa altcoins på mycket kort tid.

Bitcoins alternativa Cardano-myntdiagram

Slutord

Och där har du det, en lång lista med bra alternativ till Bitcoin! Utan tvekan är Bitcoin fortfarande kungen av kryptovalutor men det finns många Bitcoin-konkurrenter där ute som är värda att utforska som Bitcoin-alternativ.

Så, vilka av dessa alternativ till Bitcoin tycker du är bäst? Eller, om vi inte har listat ditt favoritalternativ till Bitcoin, låt oss veta vilken det är!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me