Hur man bygger en gruvrigg: saker du behöver veta innan du börjar

Om du gillade att spela arkeologtyper när du var liten och DIY-videor är en vanlig syn i din YouTube-spellista, då har du kommit till rätt ställe. Idag ska jag berätta om allt olika sätt att bygga en brytning rigg.

Gruvriggar kanske verkar knepigt först, men när du bryter ner dem är det inte så svårt. I den här guiden kommer vi att ta upp några av de grundläggande sakerna med gruvutrustning: deras komponenter (och vilka är de bästa komponenttillverkarna), hur de fungerar, bäst placeringsidéer och så vidare.

Om du vill investera i kryptovalutor kan du också kolla in sådana plattformar som Coinbase, Binance och Coinmama.

Vi börjar med definitionerna och jobbar oss därifrån.

Typer av gruvriggar

Precis som kryptovalutaplånböcker finns det tre olika typer av gruvriggar:

Senaste Coinbase-kupong hittades:

 • CPU. CPU-gruvriggar använder processorer för att “bryta” data från blockchain. Dessa är mycket enkel och billig riggar – de flesta när de pratar om CPU-gruvdrift, menar att de minar kryptovalutor direkt från deras dator. Detta har sina fördelar och nackdelar (med mycket mer av det senare).

  CPU-gruvdrift blir mer och mer impopulärt som åren går. Det finns många bidrag till resonemanget bakom detta, men en av de större är priset. CPU-gruvdrift är mycket kostsam och klumpig – dina elräkningar kommer att skjuta i höjden genom taket, medan din dator kan överhettas vid varje sekund om du saknar ordentlig kylning.

  De huvudförmånen som CPU-metoden för gruvdrift har är dess tillgänglighet. Du kunde ladda ner några program (mer om dem senare) till din stationära eller bärbara dator (även om det är starkt rekommenderat att använda bärbara datorer för gruvkryptering) och börja bryta just nu. Människor som inte vill investera mycket (eller någon) pengar gynnar CPU-gruvdrift eftersom det kräver ingen ansträngning.

 • GPU. GPU-gruvutrustning för gruvdrift är absolut favoriter för människor som tittar på hur man bygger en gruvrigg. De är definitivt bland de mest populära kryptoodlingsmetoderna där ute – alla från en enda gruvarbetare till ett företag som har en hel gruvgård brukar använda GPU-riggar. GPU-gruvriggar använda grafikkort-GPU: er för att bryta data från blockchain.

  Hur man bygger en gruvrigg: GPU-gruvdrift.

  De kan vara tillägnad eller enkel gruvarbetare – dedikerade GPU-gruvriggar är byggda för ett högtidligt syfte med kryptovalutautvinning, medan enkla gruvarbetare är enheter som används för andra ändamål och syften, som bara gör kryptogruv på sidan (dvs. stationära datorer). Människor älskar GPU-gruvriggar för sina användbarhet – dessa riggar gör jobbet och de gör det med nåd.

  Naturligtvis, för att få bästa resultat, måste du använda den maximala mängden GPU: er som är tillgängliga, men även med de enklaste riggarna skulle ett resultat märkas. GPU-gruvriggar har ett par nackdelar, dock att en person som tittar på hur man bygger en gruvrigg borde veta.

  Den största nackdelen är dess pris. Grafikkort brukar vara ganska dyr (eller mycket dyrt, om du siktar på det bästa av det bästa), så den initiala investeringen du kan behöva göra kan vara något betydande. De också kräver underhåll – mycket kylning, mycket elektricitet för att driva deras kraft, brukar ta hand om och ta hand om osv.

 • ASIC. ASIC, eller applikationsspecifika integrerade kretsar, är speciella enheter som är utformade uttryckligen med ett bestämt syfte i åtanke. Dessa enheter är nuvarande topphundar när det gäller gruvutrustning för kryptovaluta. Någon som letar efter hur man bygger en gruvrigg borde veta att även om det inte är riggar per säg, så är ASIC-datorer delar av dedikerade maskiner som du kan köpa och ställa in så att de skulle bryta kryptor åt dig.

  De är mycket populära, vilket i sin tur gör dem extremt knappa att komma förbi. Om det är ditt enda mål att tjäna pengar genom kryptovalutor är ASIC ett perfekt val. Men om du bryr dig om det ekosystem som är kryptovärlden kanske du vill tänka två gånger.

  Hur man bygger en gruvgård: gruvgård.

  På grund av hur kraftfulla de är har ASIC-anseende ett rykte om vrida välbefinnandet för kryptovalutor och kasta gruvarbetare som använder andra typer av riggar ur balans. På grund av dessa skäl har ASIC nyligen utsatts för en hög nivå av kontroverser som utlöstes inom Ethereums gruvsamhälle och fortsätter att upprepa genom kryptovärlden.

Dessa var de tre typer av de mest använda gruvutrustningarna där ute. Även om informationen kan variera är den mest populära av de tre stammarna GPU-typen, med ASIC- och CPU-enheter som uppföljningar.

Nu när du har en allmän förståelse för de huvudsakliga typerna av gruvriggar, deras fördelar och nackdelar, kan vi gå vidare till huvudämnet – hur man bygger en gruvrigg?

Hur man bygger en gruvrigg?

Låt oss bara säga att när du funderar på hur man bygger en gruvrigg, tänker du på en GPU. ASIC är enheter på egen hand (de kräver ingen initial byggnad från din sida), medan CPU-riggar är byggda på samma sätt som GPU-en, där deras huvudkomponent är en differentierare.

Saker att tänka på

Så hur man bygger en gruvrigg? Först och främst måste du veta vad du ska ta hänsyn till när du väljer delarna till din rigg.

Naturligtvis finns det en hel del saker att tänka på, men de viktigaste skulle förmodligen behöva vara hashfrekvens och energiförbrukning.

Hash-hastighet definierar hur kraftfull din rigg är. Det är ett sätt att veta hur många beräkningar din rigg kan utföra på en sekund. Ju högre belopp, desto bättre. Naturligtvis betyder dock höga hashfrekvenser hög efterfrågan på kraft, vilket i sin tur leder till en hög elräkning. För alla som tänker på hur man bygger en gruvrigg bör detta vara en stor faktor att ta hänsyn till.

Hur man bygger en gruvgård: kryptogruva.

Energiförbrukning är en annan viktig faktor att tänka på när man tänker på hur man bygger en gruvrigg, och ett folk tenderar att bortse från det. Du ska aldrig låta illusionen att “jag köpte mina gruvutrustningskomponenter, vilket betyder att jag är klar att spendera” komma i ditt huvud. Mining energikostnader kanske inte bara matcha dina vinster men även överstiga dem och lämna dig helt trasig och i skuld.

När du väljer din hårdvara, försök alltid att hitta en perfekt balans mellan en komponents effekt och strömförbrukningen.

Slutligen, hoppa inte bara in på den första marknadsplatsen och köp allt som dyker upp på din skärm när du Google “bästa hårdvara för att bygga en gruvrigg”. Med lite grävning kan du hitta samma komponenter till mycket billigare. Var smart – kryptovaluta är en konkurrenskraftig verksamhet, så varje dollar räknas!

Prata om hårdvara, du borde veta att det är viktigt att få en pålitlig hårdvaruplånbok för att skydda dina kryptovalutor. Några av de rekommenderade alternativen inkluderar Ledger Nano X och Trezor Model T.

Jämför Crypto Exchanges sida vid sida med andra

Visste du?

Har du någonsin undrat vilka kryptobörser som är bäst för dina handelsmål?

Ser & jämför TOP3-kryptobörser sida vid sida

Komponenter

Låt oss göra en snabb översikt över de komponenter som du behöver för att bygga en gruvrigg.

Generellt sett kommer du att leta efter följande delar:

 • Moderkort. Detta är en av huvudkomponenterna i din rigg. Generellt bestämmer ett moderkort resten av dina delar i riggen (eller, med andra ord, bestämmer riggens kompatibilitet). När du väljer moderkort, om det är det första du letar efter, ska du alltid kontrollera de grafikkort som det fungerar bra med.
 • Grafikkort. GPU: erna är en Väsentlig del av din rigg. De avgör om din gruvrigg kommer att bli toppklass eller meh. De två huvudföretagen som producerar och säljer högsta grafikkort är Nvidia och AMD. När du väljer dina kort, kom ihåg att kontrollera online om de är lämpliga för kryptovalutautvinning. Kom dock ihåg att en bra rigg måste göras av flera eller flera GPU: er – planera dina medel och andra inköp därefter när man tänker på hur man bygger en gruvrigg.
 • Strömförsörjning. Strömförsörjningen som du måste få beror högtidligen på de andra komponenterna i din rigg. Om du försöker bygga en hardcore, laddad gruvrigg för kryptovaluta, då måste strömförsörjningen matcha det. I de flesta fall gör dock en medellång strömförsörjning jobbet perfekt.
 • Kyl. En viktig faktor i alla typer av gruvutrustning, kylning kommer att säkerställa att din enhet fungerar ordentligt och förhindrar alla typer av överhettning. Var inte billig och invester i bästa möjliga kylning – det är alltid bättre att vara säker än ledsen.
 • CPU. En bra processor kommer att vara nyckeln när det gäller att kunna köra riggen smidigt och utan några betydande fel eller fel.
 • Ram. En ram för gruvutrustning är den sista viktiga komponenten som du behöver (åtminstone när det gäller GPU-riggar). En ram för gruvutrustning kommer att bli slaktkroppen på din enhet – dessa ramar finns i en mängd olika val, och det är föredraget. Naturligtvis kommer du förmodligen att vilja använda något robust och kommer att hålla ihop hela maskinen snarare än en ram som kommer att bryta från det första dammstycket som faller på det.

Med alla förvärvade delar kan vi gå vidare till själva byggprocessen.

Byggprocessen

För att vara uppriktig är själva byggprocessen ganska enkel. Låt oss prata om hur man bygger en gruvrigg.

Det allra första steget du måste ta är att ställa in moderkortet inuti gruvriggens ram. Att bygga en gruvrigg blir så mycket lättare när du redan har valt en lämplig plats för riggen att stanna i välj en bra plats i förväg.

Hur man bygger en gruvrigg: saker du behöver veta innan du börjar

När du har ställt in moderkortet, anslut kablarna till processorn. Ställ in grafiken kort och resten av hårdvaran som behövs och anslut kablarna.

Nu när du har fått hårdvaran på plats, dubbelkontrollera kabelns placering och om allt är på plats är det dags att gå vidare till programvaran.

Beroende på vilken programvara du har valt kan din rigg ha några mer avancerade funktioner eller vara helt grundläggande. Fancy är inte alltid lika bra, så välj en säker programvara, har ett gott rykte och fungerar bra.

Online-kryptoforum är ett utmärkt ställe att leta efter och granska kryptovalutagruppsprogramvara. När man tänker på hur man bygger en gruvrigg, programvara bör inte uteslutas från bilden – bra programvara är ofta det som gör det eller bryter det.

Efter installation av programvaran, konfigurera alternativen efter eget tycke och fortsätt med installationen. Enheten måste startas om några gånger innan den är helt igång, så tålamod.

Hur man bygger en gruvgård: Bitcoin, Ethereum gruvarbetare.

När allt detta är gjort kan du officiellt börja din karriär som en professionell kryptovaluta-gruvarbetare!

Slutsats

När fler och fler människor vänder sig mot kryptovalutor finns det en stort ökat behov av experter på fältet. Människor som har en förståelse för hur man bygger sina gruvutrustningar ligger ganska långt före i kryptoavdelningen – trots allt lär du dig inte bara om riggen själv utan om den programvara som behövs, hur kryptos fungerar, hur man använder marknaden , etc.

Vid denna tidpunkt bör du vara åtminstone lite kunnig om ämnena kryptogruva riggmaskinvara och programvara, hur man väljer vissa specifika föremål, vilka kriterier man ska titta på och vad man ska ignorera, hur man monterar själva riggen, etc.

Var säker på att utnyttja denna kunskap, och kom ihåg – Rom byggdes inte på en dag. Det krävs mycket övning för att bygga en orörd gruvrigg, så stressa inte om det inte går för första gången.

Och kom ihåg att det alltid är bättre att vara säker än ledsen. Välj rätt utrustning för jobbet, både från hårdvaran och mjukvaran. Tveka inte att investera i något som inte bara gör jobbet åt dig utan kommer att hålla dina pengar säkra och hålla länge, snarare än att bryta sönder under de första månaderna. Anständig utrustning kan göra underverk – var inte rädd för att experimentera!

Om du vill hålla din kryptovaluta säker, glöm inte att använda en säker plånbok! Se till att kolla in sådana alternativ som Ledger Nano X och Trezor Model T.

Ledger Wallet Deal aktivt just nu:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me