Hur man investerar i Blockchain: Ins och outs

När världen rör sig så snabbt som en takt som det blir blir det allt svårare att följa med på tekniken. För tjugo till trettio år sedan var “internet” fortfarande ett mystiskt och imponerande ämne. Numera kunde de flesta av oss förmodligen inte föreställa mig en dag utan den. Och om investerare för alla dessa år sedan skulle fråga “hur ska jag investera i olja?”, Verkar nu folk undra hur man investerar i blockchain.

Om du skulle investera i blockchain just nu – just nu – hur skulle du göra det? Om du inte har någon aning (eller kanske gör ytterligare undersökningar) – har du kommit till rätt ställe!

Blockchain kan vara ett svårt ämne, så vi försöker ta det långsamt och börja från början. Vi kommer att täcka de grundläggande definitionerna för att vara upp till par – sedan kommer vi att dyka rakt in i blockchain-teknikaktierna och investeringarna.

Introduktion – Allt om Blockchain

Så låt oss börja på toppen. Om du läser den här guiden är chansen att du antagligen vet precis vad en blockchain är. Men för att vara säker, låt oss ta en snabb sammanfattning.

Senaste Coinbase-kupong hittades:

I sin enklaste form är blockchain en ständigt växande lista med information. Denna information är gjord av block – alla dessa block är länkade ihop med varandra med hjälp av kryptografi. De innehåller olika uppgifter – tidsstämplar, specifika kodningar och viktigast av allt för en kryptoentusiast – information om de olika transaktionerna som sker inom.

Blockchain tillåter de två parterna (mellan vilka transaktionen sker) att undvika en tredje part – oftare skulle det inte vara en bank. Transaktionens data hålls krypterad i blocken som är ganska svåra att modifiera och plocka med.

Från och med 2014 har blockchain 2.0 tillkommit. Detta är en mer sofistikerad version av sin föregångare – blockchain 2.0 gör det möjligt för användaren att skapa mer komplexa smarta kontrakt, vilket i sin tur möjliggör säkrare, bättre optimerade transaktioner.

Investera i Blockchain

VARNING: Innan du gör någon form av investering bör du alltid rådgöra med en finansiell expert eller rådgivare. Varje typ av transaktion eller investering som du gör är helt på din risk.

Nu när vi har gjort det ur vägen kan vi hoppa rakt in i investeringar.

Först och främst, varför skulle någon investera i blockchain? Frågan verkar vara enkel nog, men det finns många olika anledningar till varför människor väljer att lägga sina pengar i händerna på krypto.

Stora företag tenderar att ta ledningen när det gäller blockchain-investeringar. De flesta av dessa företag är baserade i USA – endast den femte största investeraren kommer från Peking, Kina (Node Capital).

Enskilda människor har många olika skäl att investera i blockchain. Vissa ser en ljus framtid i kryptovärlden – dessa människor tenderar att tro att kryptovalutor är vägen att gå och att de så småningom kommer att eliminera andra typer av valutor i allmänhet.

Andra lockas mer av den ekonomiska sidan av saken – kryptovalutor tenderar att variera kraftigt i pris. En dagsspecifik krypto kan vara värt cent och skyrocketar sedan i pris över natten. Dessa typer av spikar skrattar ofta upp kryptosamhällen över hela världen – oräkneliga artiklar talar om och ger exempel på hur mycket pengar du skulle ha behövt investera i Bitcoin när det först blev miljonär idag.

Återigen kan man tänka på många olika skäl att investera i blockchain. Men när du äntligen bestämmer dig för att tömma din spargris och rusa till närmaste “Blockchain Trading Booth” inser du plötsligt att sådant inte finns.

Så … Hur man investerar i blockchain då?

Metod nr 1 – Lager

Lager är förmodligen en av de vanligaste tankarna som dyker upp i någons huvud när de försöker lista ut hur man investerar i blockchain. Och med goda skäl!

Lager är ett ganska bra ställe att börja om du funderar på blockchain-investeringar. Nu ska jag berätta om tre solida platser som är värda att investera i när det gäller blockchain-teknikaktier.

360 Blockchain Inc.

360 Blockchain Inc är förmodligen ett av de första företagen som kommer att tänka på när man funderar på hur man investerar i blockchain-teknik.

Enligt sin officiella hemsida är 360 Blockchains uppdrag att ge blockchain-teknik med sitt kapital för att skapa de bästa möjligheterna för sina aktieägare. De är baserade i Kanada och är idag ett av få CSE-baserade företag som bokför sina årliga intäkter för offentlig visning.

Hur man investerar i blockchain - Blockchain-diagram

Det som gör 360 Blockchain unikt som företag är att de investerar uteslutande i blockchain. En annan sak att tänka på om du funderar på hur man investerar i blockchain och om detta företag verkar passa dig är att de också fokuserar på att investera i tekniker som använder blockchain på något slags nya, innovationsdrivna sätt.

Ovan har jag inkluderat 360 Blockchains aktieinformation från de senaste 6 månaderna. Som du kan se i diagrammet är företaget i en mindre nedgång. Det här är inte alls konstigt när man tar hänsyn till att de flesta kryptovalutapriser har registrerats under de senaste månaderna.

Sammantaget, om du funderar på hur man investerar i blockchain-teknik, är 360 Blockchain Inc värt att kolla in. Även om deras lager för närvarande befinner sig i en kraschperiod, skulle det troligen vara en bra idé att hålla ett öga på dem – du vet aldrig när de kommer tillbaka.

IBM

IBM är innehavare av sin blockchain-teknik, som de påstår sig vara överlägsen. Företaget har gått med i Hyperledger Project (ett samarbetsprojekt med öppen källkod som syftar till att vidareutveckla blockchain-baserade ledgers) för att hjälpa till att utveckla och främja de tidigare versionerna av blockchain.

hur man investerar i blockchain - IBM stamaktier

Företaget betonar hur stor och lönsam deras blockchain-teknik är för företag. De har nyligen visat en testversion av blockchain som en plattform för banker. Det är uppenbart att IBM är seriös med vad de gör, och de tror verkligen på blockchainens framtid – trots allt bygger hela deras affärsmodell på den.

Jag har lagt till ett aktiediagram för att bättre se företagets aktievärde under de senaste sex månaderna. Det framgår tydligt av tabellen att IBM menar allvar med sin affärsmodell och att de har siffrorna för att bevisa det.

Sammanfattningsvis har IBM planerat att revolutionera företag med sin blockchain-teknik. Om de håller denna takt uppåt kan de vara värda att titta på när de funderar på hur man investerar i blockchain.

Hive Blockchain Technologies

Hive Blockchain Technologies (från och med den här tiden: Hive) är ganska vanligt när man tänker på hur man investerar i blockchain-teknik. Som de uttrycker det själva bygger Hive en bro från blockchain-sektorn till traditionella kapitalmarknader (hiveblockchain.com/corporate).

Företaget driver för närvarande fyra sektorer (två på Island och två till i Sverige). Dessa sektorer används främst för att bryta Ethereum. Hive är mycket stolt över att de försöker vara miljövänliga. Företaget har byggt sina sektorer på cool jurisdiktion för att minimera de effekter som stora kylmaskiner har på miljön.

hur man investerar i blockchain - diagram över Hive blockchain-teknologier

Hive är dedikerat till att bygga och utveckla blockchain-infrastrukturen. De försöker åstadkomma detta genom att samarbeta med Genesis Mining Ltd. och bryta kryptovalutor 24/7. Vid tidpunkten för denna artikel skriver företaget endast Ethereum. De vill dock också expandera till Bitcoin-gruvdrift.

Som med 360 Blockchain har Hives aktiekurser också varit nere under en tid nu. Återigen är det vettigt när du tittar på de senaste priserna på Ethereum (företagets kryptovaluta).

Även om Hives aktier kraschar är det förmodligen värt att hålla ett öga på detta företag för långsiktiga investeringar. Hive har några stora investerare och rådgivare på sin sida. Detta kan göra att saker och ting vänder sig till den positiva sidan när som helst för människor som letar efter hur man investerar i blockchain.

Jämför Crypto Exchanges sida vid sida med andra

Visste du?

Har du någonsin undrat vilka kryptobörser som är bäst för dina handelsmål?

Ser & jämför TOP3-kryptobörser sida vid sida

Metod nr 2 – Kryptovalutor

Om du funderar på blockchain-investeringar, men aktier inte är din grej, är det näst bästa (och vanligaste) alternativet att helt enkelt köpa kryptovalutor.

Ja jag är seriös.

Även om det ofta förbises av människor som funderar på hur man investerar i blockchain, är den här metoden mycket populär. Även om folk från kryptovalutasamhällen vanligtvis köper kryptor av andra skäl (dvs. handel), är det ett ganska känt sätt att investera i blockchain.

Jag ska berätta om tre av de mest investerade i kryptovalutor, bara så att du kan få en tydligare bild av vad jag pratar om. Kanske kommer dessa att vara startpunkten för dig när du funderar på att investera i blockchain.

Bitcoin (BTC)

Bitcoin är förmodligen den mest kända kryptovalutan där ute. Det anses vara OG-myntet, som har hållit sin mark längre än något annat mynt i verksamheten.

Bitcoin har tusentals tusentals entusiaster och investerare. Denna krypto har gjort en enorm följd under åren, tack vare sin berömdhet och – vad som verkar som – en natt över natten brast in i mainstream.

hur man investerar i blockchain - bitcoin-prisdiagram

Det framgår tydligt av grafen ovan att Bitcoin är i en nedåtgående trend just nu. Trots detta faktum tror många människor fortfarande hela hjärtat på myntets framtid. Detta kan vara en av de viktigaste faktorerna för denna Cryptos återuppkomst.

Ethereum (ETH)

En annan mycket populär kryptovaluta, Ethereum tar andraplatsen i marknadspositionen bredvid Bitcoin. Precis som det är utmanare är Ethereum en mycket populär och välkänd kryptovaluta i kryptovärlden.

En stark kvalitet som ETH har är att många av de nya startups och idéer baseras på dess nätverk. BAT (Basic Attention Token) är ett utmärkt exempel på detta. På grund av detta tror många att Ethereum en dag kommer att köra Bitcoin i marknadspositionen.

Ethereum har samma historia som sina kollegas kryptovalutor – under en tid har det kraschat i pris. Detta kan bero på olika faktorer, men en sak är säker – ETH är inte ensam i detta fall.

Sammantaget har Ethereum den här dagen en stark följd som tror på framtiden för denna krypto. Om du funderar på hur man investerar i blockchain, skulle du förmodligen göra det bra att inte glömma detta mynt.

Ripple (XRP)

Ännu en mycket populär kryptovaluta, Ripple har hållit sin mark under ganska lång tid nu. Det har lyckats hålla jämna steg med de större, mer kända kryptorna på marknaden.

En av de främsta anledningarna till att människor som vill investera i blockchain vänder sig till Ripple är dess marknadspris. När du skriver den här artikeln är priset på en XRP 0,28 $. Detta gör myntet mycket populärt bland människor som kanske inte har medel för att bli stora, men ändå vill sätta in i kryptoinvesteringsvärlden.

Ripple har gått ner i pris sedan början av 2018. Det är dock värt att notera att detta mynts kraschprocess har varit mycket stadigt och utan några plötsliga, oväntade toppar.

Med XRP som alltid kommer in i nyheterna av olika skäl, skulle det inte vara en galen sak att säga att detta mynt bara kan börja klättra upp igen i framtiden framåt.

Metod nr 3 – Startups

Även om det inte är så uppenbart som de andra två, är den här metoden ganska populär om du funderar på hur man investerar i blockchain.

Under de senaste åren har det varit många nystartade företag som överraskade världen med sina innovativa idéer och mål. Många av dem hade en enkel sak gemensamt – blockchain.

När du vill investera i blockchain ska du alltid hålla ögonen på startups som är byggda och centrerade kring blockchain-tekniken. Ett bra exempel på detta skulle vara den tidigare nämnda BAT (Basic Attention Token).

Denna token byggdes runt Ethereum-nätverket. Den fungerar för närvarande i webbläsaren Brave men expanderar. BAT syftar till att eliminera allt bedrägeri som sker mellan utgivare, annonsörer och användare.

Det är verkligen ett ambitiöst projekt, men BAT-teamet har arbetat hårt och resultaten märks!

Detta är bara ett exempel på en blockchain-baserad start. Med lite grävning kan du stöta på många olika projekt. Vem vet – kanske en av dem är precis vad du har letat efter?

Hur man investerar i Blockchain? – Slutsats

Blockchain (och kryptovalutorna som är baserade runt det) blir ett mer och mer populärt, nästan oundvikligt ämne. Det är helt naturligt att investerare vänder sig till detta ämne och börjar räkna ut hur man investerar i blockchain.

Det finns många olika sätt du kan välja att börja investera. I den här handledningen har jag visat dig bara tre – det finns mycket mer att välja mellan om du vill.

Så för att svara på den felande frågan ”hur man investerar i blockchain?” Skulle jag säga att det beror på personen och hans eller hennes önskemål och behov. Alla är olika, och om du väljer att fördjupa dig i kryptovärlden önskar jag dig lycka till!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me