Hur man köper Cardano och får en ADA-plånbok

Visste du att Cardano skapades av samma person som grundade både Ethereum och BitShares? Det var det! Hur som helst, om du vill lära dig att köpa Cardano och få en ADA-plånbok som matchar är du på rätt plats!

Den första delen av min Hur man köper Cardano-guiden kommer att berätta lite om vad Cardano (ADA) är innan du visar hur och var du kan köpa den.

Vi går sedan vidare till hur man skaffar en ADA-plånbok så att du kan lagra din Cardano efter att du har köpt den.

Så vad väntar du på? Låt oss börja!

Rötter av Cardano

Hur man köper Cardano på decentraliserade applikationerCardano lanserades först 2015 av en stiftelse som heter Input-Output Hong Kong (IOHK), ledd av Charles Hoskinson.

Senaste Coinbase-kupong hittades:

De ville skapa en blockchain som kunde överträffa äldre blockkedjor som Bitcoin och Ethereum, som grundarna kallar blockchains för första och andra generationen.

Det slutgiltiga målet är att skapa en plattform som kan fungera som ett globalt betalningssystem och dApp-nätverk genom att bearbeta riktigt snabba, billiga och skalbara transaktioner. Teamet utvecklar ett protokoll som kommer att kunna bearbeta smarta kedjekontrakt och bygga en bro mellan kryptofinansieringen och den traditionella finansvärlden..

Cardano logotyp och ADA mynt symbolMänniskor blir ibland förvirrade över skillnaden mellan Cardano och ADA, så låt mig rensa upp det. Namnet på blockchain som behandlar och lagrar transaktioner är Cardano, medan namnet på kryptovalutan är ADA. Så enkelt är det!

För att lära dig mer om själva Cardano-projektet, kolla in vårt Vad är Cardano guide.

Var kan jag köpa Cardano

Jag visar var du kan köpa Cardano innan du visar hur du köper det. Så om du redan har bestämt dig för var du ska köpa den, hoppar du bara till Hur man köper Cardano.

Som du säkert vet finns det nu hundratals olika kryptovalutautbyten på marknaden, alla med sina egna fördelar och nackdelar.

Därför tyckte jag att det skulle vara en bra idé att gå igenom alla fördelar och nackdelar med varje utbyte som jag har granskat, så att du själv kan bestämma vilken som passar dina behov bäst! Låt oss börja med Binance!

Binance Exchange

Hur man köper Cardano på BinanceÄven om Binance först startade 2017 är de nu den största börsen i världen för den dagliga handelsvolymen. En av deras största fördelar är att de listar över 100 olika kryptovalutor

och de är också regelbundet den första börsen som listar ett nytt populärt mynt efter att det har avslutat sin ICO.

Intressant är att Binance ansvarar för mer än 1 miljard dollar transaktioner per dag, men de tillåter inte användare att sätta in eller ta ut med traditionella betalningsmetoder som ett bankkort eller bankkonto.

Detta kan vara ganska frustrerande om du använder Binance för första gången och inte har några mynt att finansiera ditt konto med. Du kommer dock inte att debiteras för att göra insättning med en kryptovaluta och att ta ut Cardano kostar bara 1 ADA-mynt, vilket är mycket rimligt. När det gäller handelsavgifter är dessa också låga, bara 0,1% för varje handel.

Binance-börsen erbjuder användare både en grundläggande och avancerad version, vilket gör den perfekt för nybörjare, liksom mer erfarna handlare.

Binance har ett mycket bra resultat när det gäller att hålla sitt utbyte säkert, utan några större hack rapporterats sedan de skapades. För att skydda ditt konto är det väl värt att använda deras Google Authenticator-funktion, som kräver att du anger en mobilkod varje gång du loggar in.

Slutligen, när det gäller kundservice, finns det tre sätt att kontakta Binance-teamet. Det finns en chattfacilitet, e-poststöd eller så kan du skicka en biljett. Stora delar av hjälpavsnittet är inte särskilt hjälpsamma, eftersom mycket av det har översatts dåligt från kinesiska.

Nedan har jag listat de övergripande fördelarna och nackdelarna med att köpa Cardano från Binance.

Fördelar

✓ Mer än 100 olika mynt listade

✓ Låga handelsavgifter

✓ Stor likviditet

✓ Perfekt för både nybörjare och mer erfarna handlare

✓ Gratis insättningar och billig avgift för att ta ut ADA

✓ Utmärkt säkerhet

✓ Livechattfacilitet

Nackdelar

✗ Accepterar inte insättningar med verkliga pengar

✗ Sektionen för kundsupport är dåligt översatt

Så nu när du har en bra förståelse för vad Binance kan erbjuda dig, kommer nästa del av min “Hur man köper Cardano” -guide att granska KuCoin!

Jämför Crypto Exchanges sida vid sida med andra

Visste du?

Har du någonsin undrat vilka kryptobörser som är bäst för dina handelsmål?

Ser & jämför TOP3-kryptobörser sida vid sida

KuCoin Exchange

KuCoin-utbyte skapades i maj 2017 av en grupp specialister som tidigare arbetat med projekt som Ant Financial och iBox PAY.

Hur köper jag Cardano: KuCoin-logotyp.

KuCoin är en mycket lättanvänd plattform som rekommenderas för dem som letar efter det enklaste sättet att köpa Cardano. KuCoin-appen finns på både Android och iOS och är definitivt lämplig för nybörjare.

Kucoin stöder cirka 100 kryptovalutor och mer än 400 handelspar. Plattformen erbjuder låga avgifter och fantastiska produkter, som Spot Trade, Marin Trade, Contract Futures, Pool-X, Staking och Lending. Dessa funktioner rekommenderas för mer avancerade användare.

KuCoin kommer med starka säkerhetsåtgärder, men det rekommenderas fortfarande att förvara dina tillgångar i en säker hårdvaruplånbok.

Fördelar

✓ Mer än 100 olika mynt listade

✓ Låga handelsavgifter

✓ Lämplig för nybörjare och avancerade handlare

✓ Stark säkerhet

Nackdelar

✗ Relativt låg handelsvolym

HitBTC-utbyte

Hur man köper Cardano på HitBTCBaserat i Estland och lanserades 2013 har HitBTC funnits mycket längre än Binance. Plattformen tillåter användare att köpa och sälja mer än 200 olika kryptovalutor, inklusive Cardano.

En av de största fördelarna med att köpa ADA-mynt från HitBTC är att utbytet låter dig sätta in och ta ut pengar med verkliga pengar. Faktum är att de har ett av de bredaste urvalet av metoder när det gäller att finansiera ditt konto. Till exempel, genom att använda den tredje betalningsleverantören PerfectMoney kan du använda ett betalkort / bankkonto eller ett bankkonto.

Det finns en verifieringsprocess på HitBTC om du bestämmer dig för att sätta in pengar med verkliga pengar, vilket är detsamma för alla börser. Detta kommer att kräva att du anger vissa personliga uppgifter (som ditt fullständiga namn / adress etc.) och laddar upp lite identifikation (till exempel ditt pass).

Att sätta in och ta ut pengar med verkliga pengar är ganska dyrt på HitBTC, där varje betalningsprocessor tar ut sitt eget belopp. De gör också deras utbetalningsavgiftsstruktur för kryptovaluta ganska oklar, men användare har rapporterat att dessa också är höga.

När det gäller handelsavgifter debiteras spelare 0,1% medan tillverkaren inte betalar något. Om du inte är medveten om det är tillverkaren den som tillhandahåller börsen med likviditet (dvs lämnar gränsorder) och tagaren är den person som “tar” priset som erbjuds.

Plattformen är mer lämpad för erfarna handlare eftersom gränssnittet inte är särskilt tydligt ibland, så om det är första gången du köper kryptovaluta kan det vara bäst att prova en ny börs.

En sista punkt att tänka på är säkerhet. Utbytet upplevde ett stort hack 2015, då skurkarna lyckades stjäla många mynt. Även om ingenting har hänt eftersom det handlar om att växelns servrar inte var säkrare. Det är därför det är viktigt att ta ut dina mynt direkt till din ADA-plånbok!

Jag har listat en sammanfattning av alla fördelar och nackdelar med HitBTC nedan.

Fördelar

✓ Ett av de största urvalen av riktiga insättningsmetoder

✓ Mer än 200 olika kryptovalutor listade

✓ Mycket låga handelsavgifter

Nackdelar

✗ Den mycket långsamma verifieringsprocessen för verkliga insättningar

✗ Rapporter om dyra och långsamma uttag

✗ Dålig kundservice

✗ Plattformen är inte perfekt för nybörjare

✗ Upplevde ett hack 2015

Låg likviditet på några av deras mynt

Så, vad tycker du om de två första ADA-myntbörserna jag har listat hittills? Om du fortfarande är osäker, kommer nästa del av min “Hur man köper Cardano” -guide att granska Bittrex!

Bittrex Exchange

Bittrex, skapat 2014, är ett amerikanskt kryptovalutabörs. De har en av de största dagliga handelsvolymerna, vilket innebär att du aldrig kommer att kämpa för att hitta likviditet. De listar alla stora mynt som Bitcoin, Ethereum och naturligtvis Cardano, samt några mindre mynt också.

Hur man köper Cardano Bittex

Tyvärr, precis som Binance, är det inte möjligt att sätta in medel med traditionella betalningsmetoder som ett bankkonto eller bankkort, så du måste finansiera ditt konto med en annan kryptovaluta. Detta är dock gratis, liksom uttag, så du behöver bara betala blockchain-transaktionsavgiften.

Om du inte planerar att handla riktigt stora belopp (motsvarande 1 BTC / dag) behöver du inte skicka ett ID. Om du ställer in tvåfaktorautentisering ökar detta till motsvarande 3 BTC / dag.

Att vara en amerikansk baserad börs tar Bittrex kontosäkerhet mycket seriöst och håller de flesta av sina medel i kylförvaring.

En ytterligare nackdel med att använda Bittrex-plattformen är att deras kundtjänstalternativ verkligen är begränsade. Det finns ingen livechatt eller telefonsupport, så du måste skicka en biljett. Vissa användare har rapporterat snabbare svarstider via sina sociala mediekanaler, så du kan också prova det om du behöver omedelbar hjälp.

Nedan har jag sammanfattat alla Bittrexs fördelar och nackdelar.

Fördelar

✓ Stort utbud av kryptovalutor tillgängliga

✓ Låga insättnings- och uttagsavgifter när du använder kryptovaluta

✓ Perfekt för både nybörjare och mer erfarna handlare

✓ Utmärkt säkerhet

Nackdelar

✗ Accepterar inte riktiga pengar

✗ Handelsavgifterna är något högre än andra börser

✗ Inget livechatt eller telefonsupport

Jag har nu granskat tre olika börser där du kan köpa Cardano. Vilken tycker du passar dina behov mest? Nästa del av min Hur man köper Cardano-guiden kommer att diskutera Gate.io.

Gate.io-utbyte

Hur man köper Cardano på gate.ioGate.io skapades 2017 och är ett av de nyaste kryptovalutautbytena som kommer in på marknaden. Plattformen listar mer än 250 kryptovalutaparningar, varav många är mindre populära altcoins

som ibland är svåra att hitta någon annanstans.

En av de bästa funktionerna med att använda Gate.io är att det är ett av de mest användarvänliga börserna som finns tillgängliga, med tydliga och skarpa färger som gör det enkelt att navigera. Även om deras handelsvolymer är mycket mindre än Binance, finns det fortfarande en god mängd likviditet på Gate.io.

Det är inte möjligt att finansiera ditt konto med fiatvaluta, vilket innebär att du måste sätta in en kryptovaluta som är gratis. Handelsavgifter uppgår till 0,2% för varje handel du gör, men detta minskas när du handlar större belopp.

Enligt Gate.io-avgiftsstrukturen betalar du bara 0,1 ADA-mynt för att ta ut din Cardano, vilket är riktigt billigt!

Säkerhet ser väldigt bra ut vid utbytet, med användare som erbjuds möjlighet att ställa in tvåfaktorautentisering. Gate.io använder också kylförvaring för att lagra majoriteten av kundfonderna, vilket ger ett extra lager av säkerhet. Det verkar dock finnas mycket lite information på webbplatsen om var börsen faktiskt finns eller vem som äger det, vilket är ganska oroande.

En ytterligare nackdel med att använda Gate.io är att när det gäller kundtjänst finns det ingen livechatt eller telefonsupport, så du måste skicka en biljett via ditt online-konto eller skicka ett meddelande på Telegram.

Jag har sammanfattat alla fördelar och nackdelar med Gate.io nedan.

Fördelar

✓ Mycket bra urval av mynt

✓ Perfekt för nybörjare – användarvänlig

✓ Låga handelsavgifter – ju mer du handlar, desto mindre betalar du

✓ Billiga uttagsavgifter

Nackdelar

✗ Kundtjänstalternativen är begränsade

✗ Lite företagsinformation tillgänglig på webbplatsen

✗ Accepterar inte fiatvalutainsättningar

✗ Fortfarande en mycket ny börs, andra har större handelsvolymer

Så där har du det, fyra av de bästa börserna att köpa Cardano! Vilken föredrar du mest? De har alla sina egna fördelar och nackdelar, så det beror bara på vad du gillar att prioritera mest.

Nästa del av min “How to buy Cardano” -guide kommer att visa dig hur du köper ADA-mynt, med steg-för-steg-instruktioner!

Hur man köper Cardano

I min steg-för-steg-guide kommer jag att visa dig hur du köper Cardano med Binance-börsen. Plattformen har den största handelsvolymen, deras avgifter är låga och det är väldigt enkelt att använda webbplatsen i allmänhet! Du kan också köp ADA med kredit- eller bankkort på Kraken – eftersom att köpa Cardano-mynt med fiatpengar vanligtvis är att föredra är detta ett bra alternativ!

Observera att processen är väldigt lik i alla de börser som jag nämnde i avsnittet Var man kan köpa Cardano.

Innan du kan komma igång med Binance måste du få tag på lite kryptovaluta så att du kan finansiera ditt konto. Det enklaste sättet att göra detta är att köpa Ethereum (ETH) från Coinbase, eftersom du enkelt kan använda ditt betalkort eller bankkonto.

Det finns andra börsmäklare som låter dig göra det också, så om du vill läsa min guide om Coinbase-alternativ, klicka på länken här!

Öppna ett konto i Binance

  1. Först måste du besöka den officiella Binance-webbplatsen, som du kan göra med klicka på den här länken.
  2. Klicka på på skärmens övre högra hörn Registrera.

   Hur man köper Cardano på Binance

  3. Nu måste du ange din e-postadress, välja ett starkt lösenord och markera rutan för villkor. Klicka sedan Registrera.

   hur man köper cardano på Binance

  4. Som en säkerhetsåtgärd (för att vara säker på att du är mänsklig och inte en robot) måste du dra skjutreglaget och matcha sticksåg.

   Hur man köper Cardano på Binance

  5. Binance skickar sedan ett mejl till dig. Gå till din inkorg och klicka på bekräftelselänken.

   Hur man köper Cardano på Binance

  6. Grattis, du har nu ett Binance-konto!

   Hur man köper Cardano

  Sätt in medel i Binance

  När du har skapat ditt Binance-konto måste du nu finansiera det. Du måste skaffa din Binance-insättningsadress så att du kan överföra pengar. Jag visar dig hur du gör det nedan.

   1. När du är inloggad flyttar du musen över Medel (högst upp på sidan) och klicka sedan på Saldo.

   2. Du kommer nu att se en lång lista över kryptovalutor som Binance stöder. I sökrutan anger du Ethereum. Klicka sedan på Deposition knappen som finns i samma rad.

    Hur man sätter in kryptovaluta på Binance

   3. Din unika Binance-plånbokadress för Ethereum-insättningar visas nu. Se till att du klickar på Kopiera adress knapp.

    ETH-insättningsadress

   4. Gå till ditt Coinbase-konto (eller vilken växel du bestämde dig för att använda) och klistra in adressen i. När du har skickat mynten ska de komma till ditt Binance-konto inom tio minuter.

   Hur man köper Cardano på Binance

   Om du hittills har följt min steg-för-steg-köpguide, bör du nu ha ett fullfinansierat Binance-konto.

   Den sista delen av den här guiden kommer att visa dig hur du köper Cardano.

    1. Rör musen överst på sidan Utbyta och klicka sedan på Grundläggande.

     Hur man byter kryptovaluta på binance

    2. Klicka på på höger sida av skärmen ETH och sök sedan efter Du ska se skärmdumpen nedan.

     Hur man köper Cardano på binance

    3. Klicka sedan på ADA / ETH.

     Hur man köper Cardanoon Binance

    4. Du är nu på huvudskärmen för parning av Cardano och Ethereum.

     Hur man köper Cardano på binance

    5. Bläddra ner under diagrammet och leta efter Köp ADA handelslåda. Se till att du klickar på Marknadsföra.

     Cardano Marketplace på Binance

    6. Du måste nu ange antalet mynt du vill köpa. Om du vill använda hela ditt Ethereum-saldo, klicka på 100%. Om du inte gör det kan du ange önskat belopp i rutan. Klicka slutligen på Köp ADA för att slutföra din handel.

    Det är det, du har precis köpt din egen Cardano!

    Nu, var lagrar du det??

    Var man kan lagra Cardano (hur man skaffar en ADA-plånbok)

    Till skillnad från andra populära kryptovalutor som Bitcoin och Ethereum finns det faktiskt bara en plånbok som du kan förvara dina ADA-mynt i! Detta kallas Daedalus och det är den officiella plånboken som skapats av Cardano-teamet.

    Plånboken har några riktigt starka säkerhetsfunktioner; Det är dock ännu inte tillgängligt på alla enhetstyper.

    Du måste ladda ner den till din dator, vilket du kan göra genom att besöka den officiella Daedalus-webbsidan. Webbplatsen ger dig också steg-för-steg-instruktioner om du behöver hjälp. För att göra det enklare för dig kan du komma åt webbplatsen genom att klicka på den här länken!

    Hur man köper Cardano The Daedalus Wallet Ladda ner gratis

    När du har installerat den kommer du att kunna skicka, hålla eller ta emot ADA-mynt. Detta är det säkraste sättet att lagra dem, så försök att inte lämna dina mynt i utbyte för länge.

    Cardano-utvecklarna arbetar för närvarande med andra funktioner i plånboken, till exempel en Android- och iOS-app, samt stöd för andra kryptovalutor. Teamet har också meddelat att de snart hoppas kunna göra ADA kompatibla med populära hårdvaruplånböcker, men du måste vänta tills de fortsätter utvecklingen.

    Slutsats

    Jag hoppas att du har haft min guide “Hur man köper Cardano”! Om du läser den från början till slut bör du nu ha en god förståelse för vad projektet gör och vad det syftar till att göra.

    Du vet inte bara hur du köper Cardano utan du vet också fyra av de bästa börserna att köpa den från, tillsammans med alla deras fördelar och nackdelar. Anledningen till att jag valde just dessa börser är att de alla erbjuder olika saker för olika användare.

    Till exempel, om du verkligen vill använda ett betalkort för att finansiera ditt konto, men inte har något emot att vänta några dagar för att få ditt konto verifierat, skulle HitBTC vara perfekt. Men om du föredrar att komma igång direkt och vill ha ett utbyte med massor av likviditet, är Binance förmodligen mer lämpad! Hur som helst handlar det om personlig preferens.

    Vilket utbyte slutade du använda? Hittade du det enkelt att få dina mynt, eller hade du ett problem? Lämna dina kommentarer nedan, jag skulle gärna vilja veta!

    Mike Owergreen Administrator
    Sorry! The Author has not filled his profile.
    follow me