Hur man köper IOTA: Var och hur

Tjena tjena! Krypto nybörjare! Välkommen till den här guiden om hur man köper IOTA-kryptovaluta!

Har du en vän som inte slutar prata om nästa "stor sak" i krypto? Det gör jag också!

Först pratade de om Bitcoin, sedan berättade de om Litecoin. Därefter var det Ethereum, Ripple, EOS, Cardano, bla bla bla…

Listan över kryptovalutor blir längre och längre varje dag! Tänk om du nästa gång du ser din irriterande vän berätta för dem om nästa stora sak istället?

Tja, i den här guiden ska jag prata lite om en av de mest spännande kryptokurvorna, IOTA. Jag ska berätta vad som gör IOTA annorlunda (om du inte redan visste det) och då ska jag berätta några av de bästa sätten att köpa IOTA-mynt.

Jag visar dig också hur du köper IOTA med hjälp av ett av de mest populära kryptovalutabörserna – Binance.

Jag borde nog berätta vad IOTA är (kort) innan jag berättar hur man köper IOTA. Så, vad är IOTA?

En kort förklarande IOTA

Hur man köper IOTA

Senaste Coinbase-kupong hittades:

IOTA lanserades 2016 av David Sonstebo, Sergey Ivancheglo, Dominik Schiener och Serguei Popov.

IOTA är en förkortning av, Internet of Things Application. IOTA är utformad för att användas av alla maskiner och apparater som är anslutna till internet.

Tänk dig att! I framtiden kan IOTA vara nätverket som hjälper en förarlös lastbil att leverera mjölk till ditt hus som ditt kylskåp beställde åt dig! Det är också en kryptovaluta med stor skillnad.

Hur fungerar IOTA?

IOTA har inte gruvarbetare eller belöningar, det har inte ens en blockchain! Istället använder den en riktad acyklisk graf (DAG). Det är ett mycket komplicerat sätt att säga att användare verifierar varandras transaktioner. DAG IOTA använder kallas Tangle.

Så här fungerar IOTA-trassel

När användare gör en transaktion med Tangle kommer deras enhet att verifiera två andra transaktioner innan deras transaktion behandlas. Det är lite som att hålla en dörr öppen för att släppa två personer igen innan någon annan håller dörren öppen för dig. Så varför är det bättre än att använda en blockchain??

IOTA har inte gruvarbetare så det har inga transaktionsavgifter. IOTA är gratis att använda! Det är också väldigt snabbt. IOTA kan bearbeta ungefär 1000 tp / s. IOTA är gratis, det är snabbt och det levererar mjölk (typ av)!

Hur som helst, nu när vi har täckt det, låt oss gå till huvudämnet i den här artikeln – Var och hur man köper IOTA.

Att köpa IOTA är inte som att köpa Bitcoin eftersom inte alla kryptobörser erbjuder IOTA för handel.

Här är fyra av de bästa börserna för att köpa IOTA-mynt. Jag börjar med Binance …

Var kan jag köpa IOTA: Binance

Hur man köper IOTA på Binance

Binance är en kinesisk krypto-till-kryptohandel. Det betyder att du bara kan köpa eller sälja kryptovalutor med andra kryptovalutor.

Om du vill köpa kryptovalutor med din lokala fiatvaluta – som amerikanska dollar eller japanska yen – måste du besöka en annan börs först. Jag skulle rekommendera ett utbyte som Coinbase för nybörjare som vill köpa kryptovalutor med fiatvalutor.

Jämför Crypto Exchanges sida vid sida med andra

Visste du?

Har du någonsin undrat vilka kryptobörser som är bäst för dina handelsmål?

Ser & jämför TOP3-kryptobörser sida vid sida

Binance-handelsfunktioner

Binance är ett av världens största kryptobörser. Det bearbetas mer än 2,5 miljarder Transaktioner i amerikanska dollar under det senaste dygnet. Detta kallas dess 24-timmars handelsvolym.

Binance erbjuder grundläggande och avancerade handelsfunktioner. De avancerade inställningarna kommer förmodligen att vara för komplicerade för de flesta nybörjare. Håll dig till grundläggande handelsinställningar så går det bra. Om du är säker och vill lära dig är Binance-layouten tydlig och full av användbar information.

Binance-avgifter

Du måste göra en insättning innan du köper IOTA-myntet. För att göra detta överför du bara antingen Bitcoin eller Ethereum från en annan börs till ditt Binance-konto. Det finns ingen avgift för detta och när ditt konto är finansierat är du redo att köpa IOTA-mynt.

Du betalar en avgift på 0,1% av handelsbeloppet när du köper IOTA med Binance. Du får en 50% avgiftsrabatt, dock om du bestämmer dig för att konvertera dina pengar till Binance Coin (BNB) innan du köper IOTA. Det betyder att du bara betalar en avgift på 0,05%!

När du vill ta ut din IOTA debiteras du 0,5 IOTA.

Nu vet du hur billigt det är att köpa IOTA-mynt med Binance. Men hur säkert är det?

Binance Security

Binance erbjuder sina användare tvåfaktorautentisering. Utbytet attackerades av hackare i mars 2018. De kunde emellertid inte stjäla några användarfonder innan Binance-teamet stoppade dem. Binance är faktiskt en säker och pålitlig plattform.

Hur man köper IOTA på Binance

Notera: Tvåfaktorautentisering är där en användares konto har två typer av lösenord.

Låt sedan titta på att köpa IOTA med Bitfinex …

Bitfinex

hur man köper iota 5Bitfinex öppnades 2012 och är baserad i Hong Kong, Kina. Det erbjuder att handla med amerikanska dollar, euro och kryptovalutor. Det betyder att du kan finansiera ditt konto utan att behöva besöka en annan börs först.

Bitfinex handelsfunktioner

Bitfinex bearbetade mer än 1,5 miljarder Transaktioner i amerikanska dollar under det senaste dygnet.

Bitfinex erbjuder mer avancerade handelsfunktioner än vad de flesta nybörjare kommer att kunna använda. Börsen är utformat för erfarna handlare och handelsföretag. De flesta användare tycker dock att webbplatsen är lätt att använda för att köpa IOTA-mynt.

Bitfinex-avgifter

Det finns ingen avgift om du finansierar ditt konto med kryptovalutor. Som nybörjare vill du antagligen finansiera ditt konto med USD eller EUR. För att göra detta kan du använda en banköverföring som kommer att debiteras en avgift på 0,1%.

Du kan välja hur du köper IOTA med Bitfinex. Du kan vara en tillverkare eller en tagare. Takers betalar högre handelsavgifter än tillverkare. Takertransaktioner på mindre än 500 tusen USD kommer att debiteras en avgift på 0,2%. För samma handel kommer en tillverkare att debiteras 0,1%. De flesta nybörjare kommer att köpa IOTA-mynt som tagare. Det är ett smidigare och enklare sätt att handla.

Notera: En tillverkare är en handlare som kommer att handla kryptovaluta för ett pris som inte redan är noterat på börsen. En tagare kommer att handla kryptovaluta till ett pris som redan är listat. En mottagares beställning kommer att fyllas omedelbart. En tillverkare kan behöva vänta tills en tagare accepterar sitt pris.

När du vill ta ut din IOTA debiteras du 0,5 IOTA. Så att köpa IOTA med Bitfinex är något dyrare än med Binance, men är det säkrare?

Bitfinex säkerhet

Bitfinex pristabell

Bitfinex har hackats flera gånger. I maj 2015 stal en hackare 1500 Bitcoin. I en annan attack, 119,796 Bitcoin stals. Plattformen hade returnerat medel till alla användare som hade tappat pengar i april 2017. Bitfinex förbättrade också säkerhetsfunktionerna mycket. Tvåfaktorautentisering erbjuds användare och 99,5% av alla medel lagras offline.

Var kan jag köpa IOTA nästa? Binance och Bitfinex har båda billiga och enkla sätt att köpa IOTA-kryptovaluta. Vad sägs om Gate.io?

Gate.io

Hur man köper IOTA på gate.io

Gate.io är ett krypto-till-kryptobörs som lanserades 2017. Det finns på engelska och kinesiska.

Gate.io försöker ge sina användare tillgång till spännande nya kryptovalutaprojekt – som IOTA!

Gate.io handelsfunktioner

Även om det är ett nytt börs är Gate.io en av de mest trafikerade. Dess 24-timmars handelsvolym är

mer än 2 miljarder US dollar.

Gate.io erbjuder mer än 250 olika handelspar. Detta kommer att vara för mycket val för de flesta nybörjare. Börsen är dock väldesignad och de flesta handlare borde hitta det enkelt att använda.

Notera: Handelspar är de två valutorna i vilka en växelkurs erbjuds. Ett handelspar ser ut så här; 1 BTC = 8,662 USD.

Gate.io-avgifter

Du måste finansiera ditt Gate.io-konto med kryptovaluta innan du köper IOTA. Du debiteras inte för detta.

En avgift på 0,2% av handelsbeloppet kommer att göras för att köpa IOTA.

Uttag av IOTA debiteras en avgift på 0,1 IOTA

Som du ser är Gate.io-avgifterna enkla att förstå vilket är bra för nybörjare. Hur säkert är det att köpa IOTA-mynt med Gate.io?

Gate.io säkerhet

Gate.io har inte hackats vilket är bra. Det har dock bara varit live i ett år så jag skulle bli förvånad om det redan hade tappat användarnas medel! Plattformen erbjuder tvåfaktorautentisering samt SMS-varningar. Det har också separata lösenord för åtkomst till konton och för att flytta pengar.

De börser jag har berättat om hittills erbjuder några bra sätt att köpa IOTA. Men är vårt nästa utbyte bättre än resten? Låt oss kolla in HitBTC…

HitBTC

Hur man köper IOTA 8

Det sista utbytet på vår lista över var du kan köpa IOTA är HitBTC. HitBTC är baserad i Hong Kong, Kina och har varit live sedan 2013. Det är en annan krypto-till-krypto-utbyte. Ledsen, nybörjare! Du måste köpa Bitcoin från en mäklarbörs innan du kan handla här.

HitBTC-handelsfunktioner

HitBTC är det minsta börsen jag har pratat om. Den har en 24-timmars handelsvolym på cirka 323 miljoner USD.

HitBTC är inte utformat för nybörjare. Det har många funktioner som mer erfarna handlare kommer att älska. Dessa inkluderar marginalhandel och stop-limit-order. Men plattformen kan fortfarande användas av nybörjare som köper IOTA! Men hur mycket kommer det att kosta?

HitBTC-avgifter

Att sätta in Bitcoin på ditt konto kostar 0,0006 BTC.

HitBTC använder tillverkaren / tagersystemet för sina handelsavgifter. Takertransaktioner debiteras 0,1% av handelsbeloppet. Tillverkare debiteras ingenting!

Om du erbjuder att köpa IOTA till ett högre pris än de som listas på börsen, kommer HitBTC att betala dig 0,01% av handelsbeloppet. Detta kallas en rabatt. Ganska coolt, va?

HitBTC-säkerhet

HitBTC är väldigt säkert! Det var offer för ett hack strax efter det öppnades men har varit mycket allvarligt med användarsäkerhet sedan dess. Plattformen använder funktioner som nödstopp och kryptering för att skydda användardata och medel.

HitBTC har också tvåfaktorautentisering och berättar för användare när deras konto har nåtts av en okänd IP-adress.

Så nu när din fråga är "Var kan jag köpa IOTA?" har besvarats vet du nu var du kan köpa IOTA med några av de bästa börserna på marknaden. Låt oss se vilket utbyte som är bäst, då visar jag dig hur du köper IOTA med det vinnande utbytet!

Och vinnaren är…

Jag tror att det bästa utbytet för nybörjare att lära sig att köpa IOTA med är Binance. Alla fyra börser är bra plattformar för att lära sig att köpa IOTA. Binance erbjuder dock användarna ett säkert, billigt och enkelt sätt att köpa IOTA-kryptovaluta.

Så låt oss ta en titt på inköpsprocessen av IOTA via Binance. Observera dock att andra utbytesalternativ fortfarande är ganska giltiga – allt du behöver göra är ta en djupare titt på var och en av dem, och bestäm vad som passar dig bäst!

Notera: I det här exemplet visar jag dig hur du köper IOTA med Bitcoin. Om du föredrar att använda Ethereum följ sedan stegen, oavsett var det står Bitcoin (eller BTC), ersätt det med Ethereum (ETH).

Hur man köper IOTA med Binance: Registrera dig

Du behöver ett Binance-konto innan du lär dig hur du köper IOTA. För att registrera dig, gå till Binance hemsida och klicka på Registrera.

Hur man registrerar sig på Binance

Se till att du väljer ett starkt lösenord och en e-postadress som har sina egna tvåfaktorsautentiseringsinställningar. Därefter blir du ombedd att slutföra en enkel verifieringsuppgift. Och det är allt! Du är nu registrerad och verifierad. Nu ska jag visa dig hur du köper IOTA.

Snabbtips: Du får möjlighet att ställa in tvåfaktorautentisering när du loggar in för första gången. Se till att du gör det, det är väldigt viktigt! Du måste ladda ner Google Authenticator som du kan göra här.

Finansiera ditt konto

För att finansiera ditt konto, gå till Medel och då Insättningar / uttag. Därefter måste du välja den kryptovaluta du vill sätta in på ditt konto.

Hur du finansierar ditt konto på Binance

Om du till exempel har Bitcoin lagrad på en annan börs och du vill använda den för att köpa IOTA, välj Deposition inom Bitcoin rad. Binance visar nu din Bitcoin-insättningsadress som du kan skicka din Bitcoin till.

Nu måste du gå till börsen som håller din Bitcoin och skicka Bitcoin till adressen Binance gav dig. När ditt konto är finansierat kan du få 50% avgiftsrabatt som jag pratade om tidigare. För att göra detta, gå till Användarcenter på ditt konto och se till att rabatten är . Det ser ut så här;

Hur man köper IOTA 11

Och nu, det ögonblick som vi alla har väntat på …

Att göra en handel

Binance har två handelsinställningar; grundläggande och avancerade. Använd grundinställningarna tills du är mer erfaren. För att välja dina handelsinställningar, gå till Utbyta och välj Grundläggande. Nu ska vi köpa lite IOTA!

Du kommer att visas en lång lista över handelspar på skärmen Basic trading. Hitta IOTA / BTC. Välj detta par. Det kommer att se ut så här;

Hur man köper IOTA-aktier

Fyll sedan i beställningsformuläret med den mängd IOTA du vill köpa. När du har gjort det klickar du på Köp IOTA och det är allt! Du är nu stolt ägare till en av de snabbast växande kryptovalutorna på marknaden.

IOTA-balans

Nu vet du hur du köper IOTA, du behöver någonstans för att uttrycka det. Det är en mycket dålig idé att lämna kryptovaluta på börser. Binance debiterar faktiskt användare med inaktiva medel en avgift. Det bästa stället att förvara alla kryptovalutor är i din egen säkra plånbok.

Notera: En plånbok är där du behåller alla koder du behöver för att få tillgång till din kryptovaluta. En plånbok kan vara programvara, hårdvara, online eller offline. Du bör försöka använda mer än en typ av plånbok för att lagra dina kryptokoder. Och kom ihåg: Håll dem säkra! Plånböcker är mycket viktiga.

Slutsats

I början av den här guiden undrade du “var kan jag köpa IOTA?”, Och nu vet du var och hur du köper IOTA. Det var ju inte så svårt?

Vad ska du göra nu? Du bör gå ut och hitta din irriterande vän. Berätta för dem allt om, “The Next Big Thing in Crypto”. Du kan berätta om vad IOTA är och de fyra bästa ställena att köpa den på. Du kan till och med berätta för dem hur man köper IOTA med Binance. Berätta bara inte om avgiftsrabatten!

Om du har hittat den här guiden lätt att följa och nu har köpt din egen IOTA, vänligen meddela mig! Tror du också att IOTA är nästa Ethereum? Eller är det bara hype? Finns det en bättre plats än Binance att köpa den? Fram till nästa gång krypto nybörjare, hejdå!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me