MetaMask Wallet Review

Idag, i detta MetaMask plånbok granskning, jag ska berätta om en spännande bit av kryptoteknologi. Vi pratar om var det kom ifrån, vad den gör, och hur det fungerar. Jag ska också berätta vad du behöver veta komma igång.

Jag kommer att ställa alla viktiga frågor som, är MetaMask-säkert och vad kan jag använda den till? När du har läst klart vet du exakt hur du använder MetaMask och, ännu viktigare, om du vill använda den eller inte! Låt oss komma igång, ska vi?

Den första frågan som behöver besvaras i denna MetaMask-plånbokgranskning är – vad är en plånbok, i första hand?

Fördelar

 • Öppen källa
 • Privata nycklar förvaras i webbläsaren
 • Lätt att använda
 • Används för att komma åt Ethereum blockchain

Nackdelar

 • A "varm" plånbok – säkerhetsproblem
 • Stöder endast Ethereum- och ERC-20-tokens

MetaMask Wallet Review: Vad är Cryptocurrency Wallets?

Vissa tror det kryptoplånböcker Lagra kryptovaluta. Det är vettigt, för så fungerar plånboken i fickan. Tyvärr, det är inte sant. I stället lagras helt enkelt kryptovalutaplånböcker information handla om kryptovaluta.

Kryptovalutor finns bara på stora databaser som kallas huvudböcker. Dessa reskontrar är ett register över alla kryptovalutatransaktioner som någonsin gjorts. Den mest populära typen av kryptovalutahanterare kallas en blockchain.

MetaMask plånbokgranskning: Ledger Nano S.

Vill du veta mer om blockchain-teknik? Kolla in vår "Blockchain förklaras" guide.

Kryptovaluta kan vara rörd runt en blockchain, men det kan aldrig lämna den. Du kan inte ta ut alla dina mynt och ta med dem hem! Användare flyttar sin kryptovaluta runt blockchain med offentlig och privata nycklar. Det här är den information som lagras i kryptoplånböcker. Låt oss ta en snabb titt på skillnaden mellan offentliga och privata nycklar:

 • Offentliga nycklar kan ses av vem som helst. De fungerar på samma sätt som din e-postadress. När någon vill skicka kryptovaluta till dig kommer de att skicka den till din offentliga nyckel.
 • Privata nycklar ska inte ses av någon annan än dig. Om dina offentliga nycklar är som en e-postadress är dina privata nycklar som lösenordet. Hur bevisar du att en e-postadress är din? Du har lösenordet!

Privata nycklar är det enda sättet att bevisa att du äger kryptovalutor. Det är därför det är så viktigt att de lagras säkert där ingen kan få tillgång till dem! Det finns flera olika typer av plånböcker tillgängliga – låt oss lägga dem vidare i MetaMask-plånbokgranskningen.

Plånbokstyper

MetaMask plånbokgranskning: en USB-logotyp.Hårdvaruplånböcker

Dom är flyttbara lagringsenheter som USB-minnen. De är mycket säkra, men kan vara dyra. De är en form av kylförvaring eftersom de håller dina privata nycklar offline.

MetaMask plånbokgranskning: en globlogotyp.Webbplånböcker

De kan användas på många olika enheter, men riskerar att attackeras av hackare. Online plånböcker är kända som varm lagring.

MetaMask plånbokgranskning: en skrivbordslogotyp.Plånböcker på skrivbordet

De installeras direkt på din dator. De kan bara användas på den dator de är installerade på. De är säkrare än webbplånböcker, men inte lika säkra som plånböcker för hårdvara eller pappersplånböcker.

MetaMask plånbokgranskning: en logotyp för plånbokspapper.Pappersplånböcker

De är pappersbitar med dina nycklar tryckta på dem. Dom är väldigt säker, bara spill inte kaffe på dem! Återigen, en annan form av kylförvaring eftersom din privata nyckel lagras offline.

Det rekommenderas starkt att du alltid använder mer än en typ av plånbok för att lagra din kryptovalutainformation. Om en misslyckas, hackas eller försvinner, har du åtminstone en säkerhetskopia! Så vilken typ av plånbok är MetaMask?

Senaste Ledger Wallet-kupong hittades:

Vad är MetaMask?

Metamask är en kryptovalutaplånbok som kan användas på Krom, Firefox och Modig webbläsare. Det är också ett webbläsartillägg. Det betyder att det fungerar som en bro mellan vanliga webbläsare och de Ethereum blockchain.

Ethereum blockchain är ett nätverk där användare kan bygga sina egna appar (som kallas dApps) och kryptovalutor. Ethereum tillåter också sina användare att skriva transaktionsriktlinjer som kallas smarta kontrakt. MetaMask kan endast användas för att lagra nycklar för Ethereum-kryptovalutor.

MetaMask plånbokgranskning: MetaMask-logotyp.

Ethereums kryptovaluta kallas Eter. Andra kryptovalutor byggda på Ethereum blockchain kallas tokens. De flesta av de tokens som byggts på Ethereum blockchain kallas ERC-20-tokens eftersom de följer reglerna som Ethereum-utvecklare har angett för att skapa nya kryptovalutor.

Så, MetaMask-plånboken kan användas för att lagra nycklar för Ether- och ERCi20-tokens tre olika webbläsare. Det tillåter också användare att bläddra i Ethereum blockchain från en vanlig webbläsare. Vilka andra funktioner har den? Och är de något bra? För att ta reda på det fortsätter vi med MetaMask-plånbokgranskningen och fokuserar först på de bra sakerna.

Jämför MetaMask sida vid sida med andra

Visste du?

Jämför MetaMask sida vid sida med andra

Alla Crypto-utbyten kan se ut som du men de är INTE alla samma!

ja! Visa mig jämförelsetabellen

MetaMask: The Good Stuff

Så – de bra grejerna. Här är några av de viktigaste fördelarna nämns ofta i användarens MetaMask-plånbokgranskningar:

 • Öppenkälla: Det betyder att all MetaMask-koden är online och gratis och tillgänglig för åtkomst. Du kan bygga din egen version hemma! Jag skojar, gör inte det. Jag menar, du kan, men gör det inte. Programvara med öppen källkod kan granskas och uppdateras av samhället, vilket innebär att den kontinuerligt kan förbättras.
 • HD-inställningar: Hierarkiska deterministiska inställningar hjälper användare säkerhetskopiera sina konton. De gör detta genom att ge användaren en lista med ord som kallas fröfraser. Fröfraser kan användas för att återställa förlorad kontoinformation.
 • Inbyggt myntköp: MetaMask länkar direkt till två utbyten där användare kan köpa kryptovaluta. Användare kan välja Coinbase för att köpa Ether och ShapeShift för att köpa Ether- eller ERC-20-tokens.
 • Kundsupport: MetaMask vill engagera så många människor som möjligt i Ethereum-nätverket. Den har en videointroduktion den dess hemsida och en detaljerad supportsida.
 • Enkelt gränssnitt: När den väl är inställd, MetaMask är mycket enkel att använda – detta är en känsla som upprepas av andra användare MetaMask plånbok recensioner också. Alla dess funktioner är tydligt utformade så att skicka och ta emot valuta är enkelt, även för nybörjare!
 • Lokal nyckellagring: Vissa plånboksleverantörer lagrar nycklar på sina egna servrar. Detta är vanligt på växlar som tillhandahåller plånböcker, som Coinbase. MetaMask-nycklar lagras i användarens egen webbläsare, inte på några fjärrservrar. Detta ger användaren mer kontroll över sina offentliga och privata nycklar.
 • gemenskap: MetaMask är en viktig del av Ethereum-communityn. Det har det mer än en miljon aktiva användare och har nästan 70.000 följare på Twitter.

Det är många bra saker! Vad sägs om de dåliga grejerna?

MetaMask: The Bad Stuff

Inte allt är perfekt med verktyget i fråga, dock, och det skulle vara en obegriplig MetaMask plånbok granskning om vi inte nämnde några av dess mest anmärkningsvärda brister.

 • Webbläsaråtkomst: MetaMask har inte tillgång till någon av dina uppgifter, men webbläsaren den är installerad på kommer. Din webbläsare har inte tillgång till dina privata koder, men den kan samla in information om när och hur du använder appen. Mozilla och Google är inte särskilt populära i kryptosamhället. Många kryptoanvändare kommer att känna sig obekväma så att dessa företag kan samla in information om dem. Detta kan hindra vissa potentiella användare från att prova MetaMask-plånboken.
 • Uppkopplad: Plånböcker online har fördelar och nackdelar. En av de största nackdelarna är säkerhet. All information som lagras online är mer utsatt för hackare än information som lagras offline. MetaMask ger inte tillräckligt med säkerhet i sig. Kom ihåg, använd alltid mer än en typ av plånbok.

Nu vet du lite om vad användaren pratar om i sina MetaMask-plånbokgranskningar. Hur jämför det dock med andra Ethereum-plånböcker? Låt oss kolla in MetaMask mot MyEtherWallet.

MetaMask VS MyEtherWallet

MyEtherWallet är en av de mest använda plånböckerna från Ethereum. Det är en online-plattform, men är inte en plånbok endast online. Tänk på MyEtherWallet mer som en plånbokgenerator. Det är en plattform där användarna kan skapa egna plånböcker och få tillgång till Ethereum blockchain. Användare kan se sina kryptovalutor som finns i valfri privat Ethereum-nyckel med MEW.

MetaMask-plånbokgranskning: MyEtherWallet.

Plånbokens användare skapar för att ge dem fullständig kontroll av deras nycklar. De kan användas som varm- eller kallförvaring. MetaMask kan endast användas för varm lagring. MyEtherWallet kan också användas som en plånbok med full nod. Det betyder att den är ansluten direkt till Ethereum blockchain och lagrar hela storboken på din enhet.

MetaMask kommunicerar med Ethereum-huvudboken genom ett system som kallas Infura. Detta innebär att den litar på andra datorer för att hålla den uppdaterad med Ethereum-nätverket. Hela nodsystem föredras i allmänhet framför system som involverar förtroende mellanhänder som Infura.

MetaMask plånbokgranskning: MetaMask.

MyEtherWallet kan även användas till skriva smarta kontrakt, medan MetaMask inte kan. Så är MyEtherWallet bättre än Metamask? På vissa sätt är det dock att båda plattformarna är tillräckligt flexibla för att kunna användas tillsammans. När de kombineras erbjuder de två systemen ett imponerande plånbokspaket.

Så tänk inte på det som MetaMask VS MyEtherWallet, eftersom de är i samma team!

Nu, låt oss återgå till den faktiska MetaMask-plånbokgranskningen. Därefter vill jag prata om MetaMask plånbokssäkerhet.

MetaMask-säkerhet

Det finns en väldigt viktigt fråga du bör ställa dig själv när du bestämmer dig för att ladda ner plånboken efter att ha läst den här MetaMask-recensionen: är MetaMask-säker?

MetaMask har inte drabbats av några större hack. Den använder HD-inställningar för säkerhetskopiering och har en stark grupp utvecklare som uppdaterar sin öppen källkod. Plånboken är dock uppkopplad, så det är mer risk än hårdvaruplånböcker och andra former av kylförvaring.

Tabell: Säkerhetsfunktionerna i Coinbase Wallet och MetaMask

Den vanligaste risken för MetaMask-plånboken är nätfiskeattacker. En phishing-attack är en bluff som hackare använder för att stjäla personlig information som användarnamn och lösenord.

En phishing-attack på en MetaMask-plånbok skulle fungera ungefär så här:

Gene arbetar på sin bärbara dator med flera flikar öppna i sin webbläsare. Han låser upp sin MetaMask-plånbok för att göra en transaktion. En angripare använder de öppna flikarna för att se att Gene använder MetaMask.

Angriparen skickar ett popup-meddelande till Gene som säger att hans transaktion misslyckades. Detta händer ibland, så Gene är inte orolig. Han anger sitt lösenord för att göra om transaktionen. Angriparen har nu tillgång till Genes plånbok.

Denna typ av attack är ganska vanligt med online-plånböcker. MetaMask arbetar med korrigeringar för denna typ av problem, men användarna ansvarar för sin egen säkerhet, så ta hand om dig! Endast när du använder MetaMask använd en flik i taget att göra transaktioner, och håll plånboken låst när du inte använder den.

Så är MetaMask säkert? Svaret här är ett nervöst ja. Onlineplånböcker är bara lika säkra som deras användare. Så om du ostroligt strömmar avsnitt av Game of Thrones med en öppen MetaMask-plånbok och din Ether försvinner, säg inte att jag inte varnade dig!

Nu när vi har haft en seriös pratstund om webbläsares säkerhet, låt oss gå till de roligare delarna av denna MetaMask-plånbokgranskning – nämligen hur man ställer in MetaMask och hur man använder MetaMask.

Ställa in MetaMask

1. Du behöver en av de tre webbläsarna Jag nämnde tidigare. Öppna webbläsaren du väljer.

2. Gå till MetaMask-hemsidan och lägg till tillägget för vilken webbläsare du använder.

MetaMask plånbokgranskning: köpa ETH i webbläsaren.

3. En metamaskikon visas i din webbläsare. Klicka på rävikonen för att öppna appen.

4. Klicka sedan på "Skapa ny Valv" och ställ in ett starkt lösenord.

MetaMask-plånbokgranskning: logga in.

5. Nu visas dina 12 fröfraser. Skriv ner dessa och förvara dem på ett säkert ställe. Detta är extremt viktigt!

MetaMask plånbokgranskning: 12 säkerhetsord för MetaMask.

6. När du har gjort det klickar du på "Jag har kopierat det någonstans säkert".

MetaMask-plånbokgranskning: varningsmeddelande.

Det är allt! Du är nu stolt ägare till en MetaMask-plånbok. Är du redo att börja använda den? Låt oss fortsätta vår MetaMask-plånbokgranskning genom att diskutera hur du använder verktyget.

Hur man använder MetaMask?

Att köpa och skicka Ether- och ERCi20-tokens med MetaMask är snabbt och enkelt.

1. Klicka på för att köpa Ether eller tokens "köpa" och välj antingen Coinbase eller Shapeshift för att finansiera ditt konto.

MetaMask plånbokgranskning: använder MetaMask.

2. Klicka på för att skicka Ether- och ERC-20-tokens "Skicka", ange adressen där du vill skicka den och även beloppet. Bekräfta sedan transaktionen genom att klicka "Acceptera".

MetaMask-plånbokgranskning: transaktionsbekräftelser.

Nu vet du hur du använder MetaMask, du kan också enkelt köpa, skicka och ta emot Ether- och ERC-tokens. Det är dock inte allt MetaMask kan göra. Innan du åker vill jag visa dig några andra sätt att använda din nya MetaMask-plånbok.

Utforska Ethereum med MetaMask

Vad är MetaMask bäst på? Att döma av användare MetaMask plånbok recensioner, det bästa med detta verktyg är det faktum att du kan utforska dApps i Ethereum blockchain med den. För nybörjare av krypto är det en bra introduktion till blockchain eftersom du använder en webbläsare som du är bekväm med.

Ett dApp som ofta används med MetaMask är MyEtherWallet, som jag talade om i "MetaMask VS MyEtherWallet" sektion. Så vilka andra dApps kan du utforska med MetaMask?

 • CryptoKitties är en dApp där du kan designa och handla tecknade kattungar. Det är förmodligen den mest kända dApp på Ethereum-nätverket. Att skapa bedårande CryptoKitties görs enkelt med MetaMask, och det är också att sälja dem för en fet vinst!
 • Digital konst blir mer populär. Auktioner hålls där användare kan köpa och sälja unika samlarobjekt. Blockchain-tekniken gör det möjligt för artister att producera verk som inte kan kopieras. Med MetaMask kan du bjuda på en blockchain Banksy på nolltid!
 • Blockchain arkader byggs där spelare kan använda Ether och tokens för att delta i videospelturneringar. Webbplatser som Etherplay kräver en MetaMask-inloggning för att delta i det roliga.

Där har du det – det här är några av de mer populära dApps som vissa användare MetaMask plånbok recensioner nämner och i allmänhet pratar om.

Slutsatser

MetaMask är en viktig del av Ethereum-nätverket. Det gör att krypto nybörjare kan ta sina första steg in i blockchain-världen. Dess funktion som plånbok är sekundär till dess roll som en bro in i Ethereum.

Som plånbok är MetaMask den perfekta partnern för en produkt som MyEtherWallet. Jag tror inte att MetaMask har tillräckligt starka säkerhetsfunktioner på egen hand. Jag rekommenderar bara att lagra små mängder kryptovaluta i en MetaMask-plånbok.

Tabell: MetaMask jämfört med Ledger Nano X

Det bästa sättet att använda Metamask är som en butik för de mynt du behöver för att njuta av Ethereum dApps. Tänk på det som en påse med förändring som du kan ta med till arkaden eller till tivoli. Ta tillräckligt för att ha det bra men inte mer än du har råd att förlora!

Jag hoppas att du är redo att prova MetaMask. Om du är osäker och vill prova mer tillförlitliga kryptoplånböcker kan du kolla in en lista över dem här.

Innehållet som publiceras på denna webbplats syftar inte till att ge någon form av finansiell, investering, handel eller någon annan form av rådgivning. BitDegree.org rekommenderar inte eller föreslår att du köper, säljer eller innehar någon form av kryptovaluta. Innan du fattar finansiella investeringsbeslut, kontakta din finansiella rådgivare.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me