6 viktige Blockchain-funksjoner du trenger å vite nå

Lurer på hvorfor Blockchain har fått så mye popularitet de siste årene. Her bringer vi de beste Blockchain-funksjonene som gjør den populær!

Blockchain-teknologi har eksistert i ganske lang tid nå, fortsatt aktivt i søkelyset. Selv om det er noen blandede følelser overfor denne teknologien, kan ingen likevel undervurdere dens rolle i det globale økonomiske landskapet.

Teknologien kom først i søkelyset gjennom bitcoin, en mye populær kryptovaluta. Dessverre, nå er det blitt for mye overvurdert og ustabilt sammenlignet med andre kryptovalutaer. Men det Bitcoin gjorde oppmerksom på, er selve blockchain-teknologien.

Registrer deg nå: Gratis Blockchain-kurs

Liste over topp blockchain-funksjoner

Blockchain-teknologi er ikke bare et backup-nettverk for kryptovalutaer, men det gir mye mer. Så, hva er de viktigste blockchain-funksjonene som gjør det så uimotståelig? Hvorfor får den så mye popularitet? La oss dykke litt dypere inn i funksjonene til blockchain i denne guiden for å svare på disse spørsmålene. La oss starte med den raske Blockchain-infografikken!

Blockchain-teknologifunksjoner

1. Uforanderlighet

Det er noen spennende blockchain-funksjoner, men blant dem er “Uforanderlighet” utvilsomt en av de viktigste funksjonene i blockchain-teknologien. Men hvorfor er denne teknologien ukorrupt? La oss starte med en sammenhengende blockchain med uforanderlighet.

Uforanderlighet betyr noe som ikke kan endres eller endres. Dette er en av de beste blockchain-funksjonene som bidrar til å sikre at teknologien vil forbli som den er – et permanent, uforanderlig nettverk. Men hvordan opprettholder det den måten?

Blockchain-teknologien fungerer litt annerledes enn det typiske banksystemet. I stedet for å stole på sentraliserte myndigheter, sørger det for blockchain-funksjonene gjennom en samling noder.

Hver node på systemet har en kopi av den digitale hovedboken. For å legge til en transaksjon trenger hver node å kontrollere gyldigheten. Hvis flertallet mener det er gyldig, blir det lagt til hovedboken. Dette fremmer gjennomsiktighet og gjør den korrupsjonssikker.

Så uten samtykke fra de fleste noder, kan ingen legge til noen transaksjonsblokker i hovedboken.

Et annet faktum som sikkerhetskopierer listen over viktige blockchain-funksjoner er at når transaksjonsblokkene blir lagt til i hovedboken, kan ingen bare gå tilbake og endre den. Dermed vil ikke brukere i nettverket kunne redigere, slette eller oppdatere det.

Les også: Blockchain Fundamentals Presentasjon

Hvordan bekjemper den korrupsjon?

Vi vet hvordan det hvert år er enorme mengder penger som blir hacket gjennom våre vanlige kanaler. Mange bruker billioner av penger på å beskytte virksomheten mot eksterne hack. Vi glemmer imidlertid alltid å telle det interne cybersikkerhetsrisiko som kommer fra korrupte mennesker og myndigheter.

I mange tilfeller er det alltid en intern lenke for disse hackene om alle sikkerhetstiltak, så til slutt betaler vi prisen for vår tillit. Som dere alle vet, er bankene ikke så pålitelige nå, og den globale økonomien trenger et tillitsfullt miljø for å fullstendig løse dette problemet.

Så når det gjelder et korrupsjonsfritt miljø, kan du enkelt anta at blockchain definitivt kan endre mange av disse scenariene.

Hvis bedrifter begynner å integrere blockchain-teknologi for å opprettholde sitt interne nettverkssystem, ville ingen være i stand til å hacke seg inn i det eller endre eller til og med stjele informasjon..

Offentlige blokkjeder er et perfekt eksempel på dette. Alle i den offentlige blockchain kan se transaksjonene, så den er super gjennomsiktig. På den annen side kan private eller fødererte blockchain være best for bedrifter som vil være gjennomsiktige blant ansatte og beskytte sensitiv informasjon underveis fra offentlig syn.

Vil du vite mer om Blockchain? Les vår forrige artikkel for å forstå hvordan Blockchain fungerer.

2. Desentralisert

Nettverket er desentralisert, noe som betyr at det ikke har noen myndighet eller en enkelt person som ser etter rammeverket. Snarere vedlikeholder en gruppe noder nettverket som gjør det desentralisert.

Dette er en av nøkkelegenskapene til blockchain-teknologi som fungerer perfekt. La meg gjøre det enklere. Blockchain setter oss brukere i en rett posisjon. Siden systemet ikke krever noen myndighet, kan vi få direkte tilgang til det fra nettet og lagre eiendelene våre der.

Du kan lagre alt fra kryptovalutaer, viktige dokumenter, kontrakter eller andre verdifulle digitale eiendeler. Og ved hjelp av blockchain har du direkte kontroll over dem ved hjelp av din private nøkkel. Så du ser at den desentraliserte strukturen gir vanlige mennesker deres makt og rettigheter tilbake på eiendelene sine.

Les også: Blockchain Technology: Desentralized Ecosystem

Hvorfor det er så nyttig?

La oss nå se hvordan denne blockchain-funksjonen virkelig gjør endringer –

 • Mindre svikt: Alt i blockchain er fullt organisert, og da det ikke avhenger av menneskelige beregninger, er det veldig feiltolerant. Så utilsiktet svikt i dette systemet er ikke en vanlig utgang.
 • Brukerkontroll: Med desentralisering har brukerne nå kontroll over egenskapene sine. De trenger ikke å stole på at noen tredjepart opprettholder eiendelene sine. Alle kan gjøre det samtidig alene.
 • Mindre utsatt for sammenbrudd: Ettersom desentralisert er en av nøkkelegenskapene til blockchain-teknologi, kan den overleve ethvert ondsinnet angrep. Dette er fordi angrep på systemet er dyrere for hackere og ikke en enkel løsning. Så det er mindre sannsynlig at det går i stykker.
 • Ingen tredjepart: Den desentraliserte teknologien gjør det til et system som ikke er avhengig av tredjepartsbedrifter; Ingen tredjepart, ingen ekstra risiko.
 • Null svindel: Siden systemet kjører på algoritmer, er det ingen sjanse for folk å svindle deg ut av noe. Ingen kan bruke blockchain for sine personlige gevinster.
 • Åpenhet: Den desentraliserte teknologien skaper en gjennomsiktig profil for alle deltakere. Hver endring i blockchain er synlig og gjør den mer konkret.
 • Autentisk natur: Denne typen av systemet gjør det til en unik type system for alle slags mennesker. Og hackere vil ha vanskelig for å knekke det.

3. Forbedret sikkerhet

Når det blir kvitt behovet for en sentral myndighet, kan ingen bare endre noen av nettverkets egenskaper til deres fordel. Bruk av kryptering sikrer et nytt sikkerhetslag for systemet.

Men hvordan tilbyr det så mye sikkerhet sammenlignet med allerede eksisterende teknologier?

Vel, det er ekstremt sikkert fordi det tilbyr en spesiell forkledning – Kryptografi.

Lagt til med desentralisering, legger kryptografi et nytt beskyttelseslag for brukerne. Kryptografi er en ganske kompleks matematisk algoritme som fungerer som en brannmur for angrep.

All informasjon på blockchain hashen kryptografisk. Enkelt sagt skjuler informasjonen i nettverket den sanne naturen til dataene. For denne prosessen kommer alle inngangsdata gjennom en matematisk algoritme som produserer en annen type verdi, men lengden er alltid fast.

Du kan tenke på det som en unik identifikasjon for alle data. Alle blokkene i hovedboken kommer med en unik hash og inneholder hashen fra den forrige blokken. Så, å endre eller prøve å tukle med dataene vil bety å endre alle hash-IDene. Og det er slags umulig.

Du vil ha en privat nøkkel for å få tilgang til dataene, men du vil ha en offentlig nøkkel for å gjøre transaksjoner.

Blockchain Security gir førsteklasses beskyttelse for bedrifter. Lær mer om Blockchain Security.

Hashing er irreversibel!

Hashing er ganske komplisert, og det er umulig å endre eller reversere det. Ingen kan ta en offentlig nøkkel og komme med en privat nøkkel. En enkelt endring i inngangen kan også føre til en helt annen ID, så små endringer er ikke en luksus i systemet.

Hvis noen ønsker å ødelegge nettverket, må han / hun endre alle data som er lagret på hver node i nettverket. Det kan være millioner og millioner av mennesker, der alle har samme kopi av hovedboken. Å få tilgang til og hacke millioner av datamaskiner er nesten umulig og kostbart.

Derfor er det en av de beste blockchain-funksjonene. Siden det er for vanskelig å omgå, trenger du ikke å bekymre deg for at hackere tar alle dine digitale eiendeler fra deg.

4. Distribuerte ledgers

Vanligvis vil en offentlig hovedbok gi all informasjon om en transaksjon og deltakeren. Det hele er ute i det fri, ingen steder å gjemme seg. Selv om saken for private eller fødererte blockchain er litt annerledes. Men fremdeles, i de tilfellene, kan mange mennesker se hva som virkelig skjer i hovedboken.

Det er fordi hovedboken i nettverket vedlikeholdes av alle andre brukere på systemet. Denne fordelte beregningskraften over datamaskinene for å sikre et bedre resultat.

Dette er grunnen til at det regnes som en av blockchain viktige funksjoner. Resultatet vil alltid være et høyere effektivt hovedbokssystem som kan ta på seg de tradisjonelle.

Les også: Forskjellen mellom Blockchain og Distribuert Ledger

Hvorfor det er en av Blockchain viktige funksjoner?

 • Ingen ondsinnede endringer: Distribuert hovedbok reagerer veldig bra på mistenkelig aktivitet eller tukling. Ettersom ingen kan endre hovedbok og alt oppdateres veldig raskt, er det ganske enkelt å spore hva som skjer i hovedboken med alle disse nodene.
 • Eierskap til bekreftelse: Her fungerer noder som verifiserere av hovedboken. Hvis en bruker ønsker å legge til en ny blokk, må andre verifisere transaksjonen og deretter gi det grønne signalet. Dette gir brukeren rettferdig deltakelse.
 • Ingen ekstra fordeler: Ingen på nettverket kan få noen spesielle tjenester fra nettverket. Alle må gå gjennom de vanlige kanalene og deretter legge til blokkene sine. Det er ikke slik at du har mer kraft, så du får flere privilegier.
 • Ledelse: For å få blockchain-funksjonene til å fungere, må hver aktiv node vedlikeholde hovedboken og delta for validering.
 • Rask respons: Som jeg sa tidligere, fjerner du mellomproduktene systemresponsen. Enhver endring i hovedboken oppdateres på få minutter eller til og med sekunder!

5. Konsensus

Hver blockchain trives på grunn av konsensusalgoritmene. Arkitekturen er smart designet, og konsensusalgoritmer er kjernen i denne arkitekturen. Hver blockchain har enighet om å hjelpe nettverket til å ta beslutninger.

Enkelt sagt er konsensus en beslutningsprosess for gruppen noder som er aktive i nettverket. Her kan nodene komme til enighet raskt og relativt raskere. Når millioner av noder validerer en transaksjon, er det enighet om at det er enighet for et system å kjøre problemfritt. Du kan tenke på det som et slags stemmesystem, der flertallet vinner, og mindretallet må støtte det.

Konsensus er ansvarlig for at nettverket er pålitelig. Noder stoler kanskje ikke på hverandre, men de kan stole på algoritmene som kjører i kjernen. Derfor er hver beslutning i nettverket et vinnende scenario for blockchain. Det er en av fordelene med blockchain-funksjoner.

Det er mange forskjellige konsensusalgoritmer for blokkjeder over hele verden. Hver har sin egen unike måte å ta beslutninger, og perfeksjon introduserer tidligere feil. Arkitekturen skaper en rettferdighet på nettet.

Men for å holde desentraliseringen i gang, må hver blockchain ha en konsensusalgoritme, ellers går kjerneverdien av den tapt.

Les nå: Hva er konsensusalgoritmen?

6. Raskere bosetting

Tradisjonelle banksystemer går ganske sakte. Noen ganger kan det ta dager å behandle en transaksjon etter at alle oppgjørene er fullført. Det kan også bli ødelagt ganske enkelt. Blockchain tilbyr et raskere oppgjør sammenlignet med tradisjonelle banksystemer. På denne måten kan en bruker overføre penger relativt raskere, noe som sparer mye tid på sikt.

Disse blockchain-funksjonene gjør livet lettere for utenlandske arbeidere og hjelper til å forstå hvorfor Blockchain er viktig. Mange reiser til et annet land på jakt etter et bedre liv og jobb og etterlater familiene. Å sende penger til familiene sine utenlands tar imidlertid mye tid og kan bli dødelig i tider med nød.

Nå er blokkjeder altfor raskt, og de kan enkelt bruke dem til å sende penger til sine nærmeste. Et annet morsomt faktum er det smarte kontraktssystemet. Dette kan gjøre det mulig å gjøre raskere oppgjør for alle slags kontrakter. Dette er en av de beste fordelene med blockchain-funksjoner den dag i dag. Og når tredjepart er ute av veien, kan folk sende penger med et minimalt gebyr. Virker spennende, ikke sant?

På denne måten vil blockchain påvirke internasjonale handler også!

Så hvorfor skulle du ikke bruke blockchain-teknologi? Selv om det er noen tilfeller der nettverket sliter med å støtte for mange brukere, og raskere oppgjør ikke er mulig. Allikevel er det mange som forbedrer dette scenariet, og vi vil snart se en bedre forståelse av problemet.

Blockchain-funksjoner: Avsluttende bemerkninger

Blockchain-teknologi er ikke bare nok en sprøytenarkoman som folk glemmer etter noen dager. Med alle sine blockchain-funksjoner og applikasjoner kan vi trygt anta at det er kommet for å bli. Alle viktige funksjoner i blockchain gir et helt nytt innflytelsesnivå på nettet.

Og hvorfor ville det ikke? Den er fylt med alle slags nye teknologier. Selv om blockchain gir opphav til mange kontroverser, men hvis folk kan bruke ideologien bak alle fordelene med blockchain, kan de gjøre en lysere og skinnende fremtid for alle. For ikke å nevne, Blockchain kan forandre verden.

Ønsker å bygge en karriere i Blockchain. Start nå med Free Blockchain Fundamentals Course og kom deg videre for å ha en vellykket Blockchain-karriere.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me