Beginner’s Guide: Hva er Ethereum Classic?

Hva er Ethereum Classic?

Da Ethereum og Ethereum Classic-samfunnene skiltes ut, var det den mest profilerte tvisten i historien til kryptovaluta-samfunnet. Den høyprofilerte hackingen av Ethereum Decentralized Autonomous Organization (DAO) hadde utløst konflikten som delte samfunnet i to separate kryptoprosjekter, dvs. Ethereum (ETH) og Ethereum Classic (ETC). Dette vekker spørsmålet: hva er Ethereum Classic?

Ethereum DAO: et risikokapitalfond i Ethereum-samfunnet

Ethereum blockchain-nettverket med sin ’Ethereum Virtual Machine (EVM) og smarte kontrakter banet vei for utvikling av kryptokurrencyprosjekter og distribuerte apper (DApps). Samfunnet bestemte seg for å opprette et venturekapitalfond (VC) for å sikre finansiering av lovende DApps. De kalte det Ethereum Decentralized Autonomous Organization (DAO).

Et fellesskapsmedlem trengte å kjøpe DAO-tokens for å bli medlem av DAO og stemme hennes preferanse. DAO-reglene vil finansiere et DApp-prosjekt hvis det hadde 20% av stemmene. det fungerte med en kompleks smart kontrakt, og DAO løp som et lag på toppen av Ethereum-nettverket.

DAO-medlemmene hadde også en utfartsrute. Hvis de ikke var enige i valget av en DApp for finansiering, kunne de returnere sine DAO-tokens og få Etheren tilbake. Samfunnet kalte dette ‘split-funksjonen’. Dissidentmedlemmene kunne lage sine egne ‘Child DAO’, og til og med inkludere de andre dissidentmedlemmene.

Ethereum DAO ble raskt populær og hadde samlet Ethers til en verdi av 150 millioner dollar på kort tid.

DAO hack: Striden begynner

DAO-smarte kontrakten hadde en feil, og den 17. juni 2016 kom en hacker av med Ether som kostet 50 millioner dollar av Ether som utnyttet den. Delingsfunksjonen fungerte i en to-trinns prosess:

 1. Refunder brukernes Ethers når de mottok sine DAO-token når brukeren ønsket å forlate DAO;
 2. Registrer transaksjonen i blockchain.

Hacker opprettet en rekursiv funksjon i forespørselen, som fungerte som følger:

 1. Returner Ethers i bytte for DAO Token når et medlem forlater DAO;
 2. Selv før transaksjonen kunne registreres i hovedboken, ville koden gå tilbake og utføre trinn 1 igjen!

Hackeren lagret de stjålne Ethers i et ‘Child DAO’. Siden den smarte kontrakten fastsatte en 28-dagers periode etter utreise da medlemmet ikke kunne bruke den refunderte Ether, var fondet der. Et viktig poeng å merke seg her er at Ethereum blockchain ikke ble hacket, men DAO-laget som opererte på toppen av det var.

Ethereum-samfunnet trengte å handle, og handle raskt! Nyheten om hacket skapte mange bekymringer i kryptosamfunnet.

Ethereum DAO-konflikt: de vanskelige valgene

Samfunnet hadde tre alternativer:

 1. Ikke gjør noe: Noen i samfunnet støttet dette alternativet fordi de var purister og ønsket å behandle koden som den høyeste loven i nettverket.
 2. En myk gaffel for å isolere og låse stjålet Ether, og deretter for å adskille og ignorere enhver blokk som inneholder en transaksjon som vil hjelpe hacket med å flytte de stjålne midlene. En myk gaffel er når den oppgraderte programvaren er bakoverkompatibel, og selv om en node ikke oppgraderer, kan den snakke med de oppgraderte nodene. Flertallet i samfunnet støttet dette, men det ble senere funnet at dette ville skape mulighetene for et ‘denial of service’ (DoS) -angrep. Ethereum beskytter mot DoS-angrep, for hvis en hacker gir en gruvearbeider veldig store komplekse beregninger med den hensikt å oversvømme nettverket, må hacker også bruke en stor mengde Ether, og det er kostnadskrevende. Imidlertid, etter den foreslåtte myke gaffelen, ville en hacker kunne lure en gruvearbeider. Hackeren kan be om transaksjoner som vil samhandle med DAO, og få gruvearbeideren til å gjøre uendelige store beregninger uten å bruke nesten ingen Ether og dermed oversvømme nettverket!
 3. Det eneste valget som var igjen var en hard gaffel, noe som betyr en oppgradering som ikke er bakoverkompatibel. I dette tilfellet betydde det at samfunnet vil splitte og ta tilstanden til nettverket like før DAO-angrepet og kjøre en egen blockchain med det. Den nye kjeden ble kalt “Ethereum” (ETH). Samfunnsmedlemmene som støttet hardgaffelen, opprettet også en smart kontrakt for å tilbakebetale Ether stjålet fra medlemmene under DAO-angrepet.

Fødsel av ‘Ethereum Classic’: stemmene mot den harde gaffelen

Avgjørelsen fra den harde gaffelen splittet samfunnet. Tilhengerne mente at de stjålne etherene skulle returneres til folket som hadde mistet fondet på grunn av DAO-angrepet. På den annen side trodde folket mot den harde gaffelen at avgjørelsen stred mot prinsippene for fullstendig desentralisering av blockchain, og forrang og uforanderlighet av smarte kontrakter. Den delen av Ethereum-samfunnet som bestemte seg for oppgraderingen som var nødvendig av den harde gaffelen, fortsatte med den gamle kjeden, og de kalte kryptovalutaen sin “Ethereum Classic” (ETC).

Slik ting ser ut, verdsettes Ethereum langt mer enn Ethereum Classic, både når det gjelder pris og markedsverdi. Det er mer, som følger:

 1. Ethereum blir sett på som samfunnet som møtte en krise utløst av et smutthull i koden, men tok en beslutning om å tilbakebetale de stjålne pengene til de berørte medlemmene, og gikk videre med dem. Til sammenligning blir Ethereum Classic-samfunnet sett på som det som sto sammen med hackeren, utelukkende på grunn av deres tro på overlegenhet og uforanderlighet av koden. Indikatorene for det frie markedet har stole på Ethereum mer enn Ethereum Classic.
 2. Ethereum-samfunnet har beholdt støtten fra sine mest kreative og driftige medlemmer og har gått fra styrke til styrke. Den planlagte overgangen til proof-of-stake (PoS) -algoritmen er en pågående arbeid, og det forventes å gjøre Ethereum langt mer skalerbar (se sammenligningen mellom ‘proof-of-work’ og ‘proof-of-stake’) ‘). Den tilhørende nye ‘Casper’-protokollen og den planlagte implementeringen av skjæring vil også være til fordel for Ethereum-nettverket. Ethereum Classic vil ikke ha noen av disse oppgraderingene.
 3. Den ‘Ethereum Enterprise Alliance‘(EEA), et konsortium på 200 selskaper som jobber med Ethereum-prosjektet for utvikling av blockchain-teknologi, er en ytterligere indikasjon på tilliten markedet har til Ethereum-samfunnet. Til sammenligning har Ethereum Classic-samfunnet svært få støttespillere.

Lære mer,

 • Hva er Ether (ETH)?
 • Betyr den nylige DAO-hackingen av Ethereum at blockchain ikke er så sikker som vi trodde?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me