Blockchain forklart på vanlig engelsk!

Denne guiden blir blockchain forklart i enklere termer for de som er nye i begrepet blockchain-teknologi.

Blockchain-teknologi blir mer og mer populært med årene. Denne forstyrrende teknologien har endret nesten alle bransjer på en god måte. Trender antyder at opprøret av blockchain-teknologi bare vil bevege seg i oppadgående retning.

Så hvis du ønsker å få mest mulig ut av det, må du lære deg grunnleggende om blockchain-teknologi. Mens de fleste andre elektroniske kilder bruker teknisk sjargong, planlegger vi å hjelpe deg med blockchain forklart i enklere termer.

Meld deg på nå:Gratis Enterprise Blockchains Fundamentals Course

Blockchain forklart enkelt!

Tenk først på en vanlig hovedbok, der du, eieren av selskapet, registrerer fortjenesten til selskapet ditt. Imidlertid er det en svart sau i selskapet ditt som endrer alle dataene i hovedboken og stjeler penger fra selskapet ditt!

Du må løse problemet!

Så du hyret en IT-profesjonell for å lage en digital reskontro på datamaskinen din. Men den svarte sauen kom seg igjen inn i hovedboken ved å hacke, og endret tallene!

Nå er du sint! Du trenger et fullsikkert system der du kan lagre dataene dine – en manipulasjonssikker, hackfast måte.

Blockchain kan Løs problemet ditt!

I lekmannsbetingelser er blockchain et system for lagring av data der det er umulig (praktisk talt) å endre, tukle eller hacke dataene, også alle som har tilgang til systemet kan sikre systemets integritet!

Så, for å få blockchain forklart på vanlig engelsk, prøv å tenke på noe som dette –

 • EN digital reskontro
 • Distribuert til alle medlemmene i nettverket
 • Desentralisert ettersom ingen myndighet har overmakt over systemet
 • Kryptert og sikret ved hjelp av kryptografi
 • Uforanderlig, som betyr at hver endring er permanent på hovedboken
 • Hver node i nettverket følger a konsensus

Hva er Blockchain Technology og hvordan fungerer det?

I tekniske termer refererer blockchain-teknologi til systemet der en peer-to-peer-distribuert hovedbok lagrer data og lar jevnaldrende transaksjoner mellom dem uten sentralisert autoritet..

Alle medlemmer i nettverket har en individuell kopi av hele den distribuerte hovedboken. Nettverket følger også en konsensusprotokoll som tillater datatransaksjoner og opprettelse av nye blokker med et tidsstempel.

I en blokkjede er det en lineær kjede av blokker, og hver blokk er koblet til den forrige blokken. Hvordan? Hver av blokkene inneholder fire nøkkelkomponenter –

 • Data – All informasjon du vil lagre sikkert i blokkene
 • Hash – Unik identifikator tildelt en bestemt blokk
 • Hash av den forrige blokken – Inkluderer den forrige hashverdien, konstruer strukturen til blokkene
 • Metadata – Relevante data angående dataene i blokken; dvs. tidsstempel eller blokknummer.

Disse fire komponentene skaper egentlig skjelettet til hele blockchain.

Les mer: Hvordan fungerer Blockchain?

Grunnleggende funksjoner i Blockchain forklart

Nå som du forstår hva blockchain-teknologi er og hvordan det fungerer, er det på tide å se nærmere på noen av kjernefunksjonene i blockchain.

Her er de fire kjernefunksjonene i blockchain-teknologien –

Distribuert

I motsetning til dagens sentraliserte systemer distribuerer blockchain-teknologien en kopi av hovedboken til alle medlemmer og alle noder i nettverket. Så i tilfelle harddisken på datamaskinen din krasjer med alle dataene utslettet, har du ikke noe å bekymre deg for. Hvert medlem av nettverket har en kopi av det.

For å ta ned nettverket, må en hacker også utslette alle knutepunkter i nettverket. Med andre ord må datakraften til hackermaskinen være større enn datakraften til alle datamaskiner som er koblet til nettverket..

Tillitsløs

Stoler du på en fremmed online som du aldri har snakket med? Selvfølgelig ikke! Så hvordan kan du stole på andre medlemmer i nettverket som verifiserer transaksjoner?

Det gjør du ikke!

Så i stedet for å sette din lit til andre mennesker, setter du bare tillit til hele systemet som følger en bestemt konsensusalgoritme. Konsensusalgoritmen bekrefter hver transaksjon.

Hvis en transaksjon bryter denne konsensusalgoritmen, blir selve transaksjonen krenket. Så selv om partene ikke stoler på hverandre, spiller det ingen rolle. Systemet er designet for å sikre sikkerhet og felles tillit blant brukerne.

Uforanderlig

Hver transaksjon og opprettelse av nye data er permanent på blockchain. Du kan ikke endre eller endre noen blokkering. Denne funksjonen gjør blockchain uforanderlig.

Uforanderlighet er nå som et tveegget sverd. Siden uforanderlighet sikrer robusthet og bærekraft, gjør det blokkjeder til en god ting. Denne funksjonen opphever imidlertid det faktum at mennesker gjør feil. Selv om du ved en feiltakelse sender penger til noen, kan du ikke ta dem tilbake.

Desentralisert

Du lurer kanskje på hva om personen eller organisasjonen som kontrollerer blockchain-nettverket bestemmer seg for å lekke din private informasjon?

Det er ikke mulig! Hvorfor? Fordi det IKKE er noen person eller organisasjon som kontrollerer nettverket. Systemet er autonomt og desentralisert. Så det er ingen tredjepart som lurer på din private informasjon.

Les mer:6 viktige Blockchain-funksjoner du trenger å vite nå

Brukssaker for Blockchain-teknologi

Til tross for den første applikasjonen som en kryptovaluta, har blockchain beveget seg lenger borte og tilbudt løsninger i alle industrisektorer. Så slutt å koble blokkeringer bare med kryptovalutaer.

Hvis du tar en titt på de beste selskapene som bruker blockchain-teknologi, vil du legge merke til at ingen av dem utnytter kryptovalutaer. Snarere bruker de dem som moderne verktøy for forbedring.

Her er de bemerkelsesverdige –

 • Eiendom
 • Handelsfinans
 • styresett
 • Helsevesen
 • Logistikk og transport
 • Supply Chain Management
 • Forsikring

Siste tanker

I dag er blockchain ikke bare en offentlig reskontro. Det kan gjøre forskjellige ting som smarte eiendeler – å opprettholde eierskapet til virkelige eierandeler på blockchain, smarte kontrakter – som er selvutførende programmer som har potensial til å eliminere advokater og rettssaler, og mange forskjellige ting.

For å vite mer om det grunnleggende ved blockchain-teknologi, kan du melde deg på dette gratis blockchain-grunnkurset.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me