Blockchain och IoT: The Dynamic Duo

I en värld där tekniken mognar extremt snabbt, blir två av teknikerna – Blockchain och IoT exponentiellt populär. För att vara uppriktig förändrar båda dessa tekniker verkligen det sätt som världen fungerar just nu.

Ta till exempel IoT; det är praktiskt taget en del av vårt dagliga liv just nu. Å andra sidan råkar blockchain-tekniken bli populär bland företag. Men det kommer också långsamt in i vårt dagliga liv genom alla dApps.

I verkligheten går båda dessa tekniker hand i hand och skapar en gedigen teknisk duo. Därför kommer vi att täcka allt som är relaterat till blockchain och IoT i den här guiden.

Så, låt oss börja!

 

Contents

Kapitel 1: Vad är Internet of Things (IoT)?

Låt oss börja med grunderna. Om du söker på det på nätet kommer du förmodligen att se många tekniska svar, som verkligen inte hjälper dig mycket. Så här är en kort men ändå okomplicerad definition av IoT –

“Det är ett system eller sammankoppling av vardagliga datorenheter och objekt via internet, som gör det möjligt för dem att ta emot och skicka data.”

Vad? Fortfarande inte klart? Låt mig förklara det enklare. Tja, nu använder alla människor i världen en mobil, stationär, bärbar dator eller en surfplatta regelbundet. Dessutom är det säkert att säga att dessa enheter är anslutna till internet.

Du förstår, i verkligheten är internet verkligen en spelväxlare. Tänk dig alla fördelarna du får bara på internet. Förr i tiden kunde du bara ringa och skicka meddelanden med telefonen.

Men nu kan du spela spel, läsa en bok, lyssna på musik, titta på en film, etc. allt på internet! Så med introduktionen av smarta enheter är nästan allt inom din räckhåll.

Men med tekniska framsteg kan nu alla enheter som är anslutna till internet ansluta till varandra utan att behöva ett mänskligt medium. Det betyder att din mobil kan prata med ditt skrivbord eller dina smarta hem-enheter.

Dessutom kan många företag nu få tillgång till sina respektive branschdata utan att manuellt samla in dem. Dessutom kan de till och med styra dem från online.

Begreppet sakernas internet är lite bred, och många saker faller under det. Dessutom är möjligheterna enorma och gör våra liv enklare än någonsin.

 

Varför betyder IoT?

Tja, frågan är, varför har sakernas internet någon betydelse i första hand? Om någon enhet är ansluten till internet kan den skicka och ta emot information från internet. Således gör denna förmåga i enheterna det smart.

Nu kan du till exempel använda dina smartphones för att spela spel. Dessutom, om du vill, kan du använda den för att spela alla typer av mobilspel på din enhet. Men det betyder inte att din smartphone levererades med alla spel i världen.

I själva verket är det bara att ansluta till internet och låta dig få tillgång till det. Alla spel som du spelar lagras någon annanstans. För att vara smart behöver din smartphone alltså inte ha en superdator eller massiv lagring.

Den kan bara få informationen från att ansluta till vilken superdator som helst någonstans i världen! Ganska snyggt, va?

 

Baserat på enheterna kan du dela dem i tre olika kategorier. Dessa är –

 • IoT som kan samla in all information och skicka den till andra enheter.
 • IoT som kan ta emot all information och kan analysera eller fungera utifrån den.
 • Enheter som kan göra båda sakerna.

I själva verket kan alla de tre typerna dra nytta av om de kan interagera med varandra.

 

Insamling av information och utskick

Vanligtvis kan IoT-enheterna här övervaka eller hämta information från sina miljöer som rörelser, temperatur, luftkvalitet, fukt och till och med ljus! Efter att ha samlat in informationen kan den direkt skicka den till användning över internet, och vi kan analysera dem vidare.

En jordbrukare kan till exempel samla in information om hur mycket fukt jorden har innan vattnet grödor. Baserat på fuktnivån kan han sedan vattna grödorna vid behov. Om han inte kan komma åt hur mycket fukt jorden har kan han vattna den lite eller mer.

Som ett resultat kunde grödorna dö och sluta med ett helt slöseri med resurser. Men med hjälp av IoT-enheterna skulle det inte finnas någon chans att någonsin förstöra grödorna.

 

Ta emot information och sedan fungera baserat på det

Det är ingen ny strategi. Vi ser många maskiner som tar emot information och fungerar baserat på det dagligen. Till exempel när du ringer ett nummer på din telefon och trycker på samtalsknappen startar det samtalsprocessen baserat på ditt kommando. Eller det kan vara att du startar din bil med nyckeln och att din bil får kommandot och startar motorn.

IoT-enheter kan dock ta emot information långt ifrån och sedan agera på den. Kanske använder du din telefon för att komma åt ditt hems övervakningskamera-flöde. Dessutom kan du också låta 3D-skrivaren veta vad du vill att den ska skriva ut och sedan börjar den skriva ut.

Så du ser att dessa enheter också gör våra liv enklare än någonsin.

 

Gör allt på egen hand

Med revolutionen av IoT-enheterna kan den göra båda ovanstående. Dessa enheter kan samla in information, skicka den och sedan analysera den och agera på den. Låt mig förklara det med ett grundläggande exempel.

Låt oss säga att bonden använder denna teknik för att övervaka och hantera lantbruket. Här kan IoT-enheterna först samla in informationen från jorden, och istället för att skicka den till jordbrukaren kan den skicka den till bevattningssystemet.

Dessutom kan bevattningssystemet automatiskt starta om grödorna behöver vattnas. Och det gör det inte då skulle det inte tändas. I verkligheten kan du också ta det upp.

Här kan IoT-enheterna ansluta till internet och lära sig om väderprognosen. Om det kommer att bli regn, kommer det inte att vattna grödorna eftersom regnet kommer att göra det. Men om IoT-enheten inte hade den här informationen att vattna den vid behov och få regn direkt efter det skulle grödorna dö.

Så du ser med anslutningen till internet; enheten kan verkligen göra det mycket lättare för bonden.

Och detta är bara ett exempel, tänk bara vad det kan göra i våra dagliga liv!

 

Kapitel 2: Vad är komponenterna i IoT?

Varje typ av IoT-system kommer med några grundläggande komponenter. Utan dem skulle systemet inte fungera så mycket effektivt. Alla komponenter har olika typer av uppgifter, och alla komponenter kommunicerar med varandra och skapar ett fungerande ekosystem.

Så för att hjälpa dig att lära dig mer om det. Låt oss se vad de är, ska vi?

 

1. Enheter eller sensorer

Låt oss börja med enheter eller sensorer som råkar samla in information från miljön. Dessutom kan det bara vara en enkel väderläsning eller till och med ett videoklipp.

I vilket fall som helst kan det finnas en enda sensor eller en samling sensorer i en enhet. Alla kan hämta olika information från den miljö de utsätts för.

Hur som helst, i startlagret samlar den informationen som behövs och skickar den sedan till nästa lager. Mestadels har de olika applikationer som –

 • Detektering av ljusintensitet
 • Temperaturdetekteringar
 • Fuktnivå eller fuktighetsövervakning
 • Närhetsdetektering
 • Tryckdetektering
 • Platsdetektering

Det finns många fler applikationer än dessa. Men jag nämnde bara några av dem för att hjälpa dig att bättre förstå vad de verkligen gör.

 

2. Anslutning

I nästa segment får vi anslutning. Det betyder att den information som sensorerna just samlat in skickas till molnen. Men hur skulle det komma dit? I verkligheten behöver dessa sensorer eller enheter ett medium för att anslutas till molnet.

Vanligtvis använder många av de moderna enheterna faktiskt ett nät med låg effekt, Bluetooth, Wi-Fi eller satellit för att ansluta till molnet.

Med hjälp av dessa enheter kan sensorerna direkt vidarebefordra den information de just samlat in. Det behöver inte sägas att var och en av dessa metoder har sina egna fördelar och nackdelar. Till exempel finns det alltid en avvägning som bandbredd, räckvidd eller strömförbrukning.

Oavsett vilken typ av anslutning det är kommer det att göra uppgiften på ett eller annat sätt. Vanligtvis är anslutna enheter med låg effekt inom IoT-industrin mycket populära idag. Det förbrukar mindre ström och sparar mycket batteritid. Dessutom är de också ganska effektiva.

 

3. Gateway

Vanligtvis hanterar gatewayen huvudsakligen datatrafiken mellan protokoll och nätverk. Det är naturligtvis dubbelriktat. I verkligheten säkerställer det också full interoperabilitet i sensorerna och översätter alla nätverksprotokoll för enheterna.

Ibland kunde gatewayen förbehandla informationen som samlats in från alla sensorer och enheter före överföringen. Dessutom kan behandlingen av den informationen vara nödvändig på grund av TCP / IP-protokollet.

Så om gatewayen inte följer TCP / IP-protokollen kan överföringen helt enkelt inte upprättas.

En annan stor aspekt av denna medelnivåkomponent är att den kan erbjuda säkerhet för data. Främst IoT-gateways har krypteringsmetoder för att maskera data från att manipuleras.

Så utan en bra gateway kommer ditt IoT-system inte att kunna ansluta till molnet.

 

4. Moln

Därefter kommer molnet. Det är en mycket viktig del av IoT-systemet. Vad molnet gör här är att det erbjuder verktyg för att hantera all massiv data från sensorerna. När den har fått all information måste du reda ut den, bearbeta och lagra.

Detta kan ta månader utan ett ordentligt verktyg och kan leda till förlust utan bra lagringsutrymme. Och detta är precis vad molnet erbjuder. Alla företag med rätt att se data kan enkelt gå in i molnet och se det.

Således hjälper det att fatta ett bättre beslut för berörda myndigheter. IoT-molnet är inget annat än en samling högpresterande enheter som kan bearbeta miljarder information och hantera trafiken för att erbjuda en sömlös anslutning.

Vanligtvis kan det finnas miljontals sensorer, gateways, lagringsanläggningar anslutna till den. Således kan alla företag med hjälp av all information göra en gedigen affärsplan.

 

5. Databehandling

Det är en annan komponent i IoT-systemet som hjälper till att bearbeta data efter behov. I verkligheten kan det vara en enkel uppgift, som att bara kontrollera alla fuktavläsningar från sensorerna.

Det kan dock också vara att identifiera objekt bara från ett övervakningsflöde. I så fall skulle det vara mycket mer komplicerat att hantera och skulle behöva bearbetas för att förenkla det för nästa steg.

Gillar att ge användaren en uppskattning av hur mycket fukt som finns i jorden eller varna när ett oidentifierat objekt hittas i övervakningsfilmen..

 

5. Analys

Analytisk är väldigt viktigt när det gäller IoT-systemet. I grund och botten analyseras de bearbetade uppgifterna för att komma med nya data. Vanligtvis hjälper den här komponenten till att hantera och övervaka ett system. Till exempel kan jordbrukare använda IoT-systemet och analyserna för att veta om jorden behöver vatten eller inte.

Vanligtvis finns det alltid önskad datautmatning från alla typer av branscher. Om IoT-systemet upptäcker oegentligheter kan det enkelt förmedla dem för snabba åtgärder.

I verkligheten hjälper dessa analysfunktioner företag att stoppa oönskade situationer. Och eftersom det mesta av IoT-systemet kommer med analys i realtid blir det mycket effektivare att hantera alla typer av branscher.

Ibland är analyserna mycket effektiva när det gäller att förutsäga marknaden. Således hjälper det många företag att veta hur man ändrar sin affärsmodell och får mer intäkter. Information är den viktigaste faktorn här, och utan en korrekt maskinanalys kan det ta dagar att förutsäga ovanliga data från människor.

 

6. Användargränssnitt

Användargränssnittet är praktiskt taget det översta lagret i IoT-systemet. Efter att ha samlat varje enskild information, skickat den, bearbetat den, analyserat den, skulle systemet låta användaren se vad resultatet är.

Till exempel måste ett företag behålla 30 ° Celsius i sitt lagringsutrymme. Men om det blir lägre eller högre än så kanske företaget inte märker det. Som ett resultat kan produkterna förstöras.

I detta avseende kan IoT-systemet samla in temperaturinformation, och efter att ha bearbetat det kan meddela användaren om den ökade och minskade temp..

Det finns många sätt att varna, till exempel avisering, text, e-post, sirener osv. Med användargränssnittet kan du också kontrollera systemet när som helst.

I många fall låter IoT-systemet användaren utföra andra åtgärder från användargränssnittet. Så om användaren ser att temperaturen stiger kan han justera den direkt från användargränssnittet.

I många fall kan IoT också utföra samma uppgifter utan mänskliga interaktioner. I lagringsscenariot kan IoT-systemet automatiskt justera temperaturen när det ser att det inte är optimalt.

Det främjar mycket effektivitet på detta sätt.

 

Kapitel 3: Vilka är problemen med IoT?

I verkligheten är IoT en underbar teknik. Men eftersom tekniken inte är så mogen ännu. Så som det visar sig är infrastrukturen inte helt säker. Det finns många säkerhetsutmaningar att lösa och allt börjar med tillverkningsprocessen för systemet.

Det finns många fall av IoT-säkerhetsrisker i dagarna. 2016 gjorde IoT-tillverkaren inte infrastrukturen robust; som ett resultat var många av de lösenord som användes sårbara.

Således använde hackare botnetattacker för att ta bort säkerhetssystemet och orsakade massiva problem. Privat information blev stulen och många förlorade sin tillgång till sina data.

Så du ser även om det kan verka som att IoT-arkitektur kan gå på egen hand. Men i sin tur kan det bara inte. Säkerhetshålen och begränsningarna lyfter fram hoten på alla sätt.

Låt oss nu titta på IoT-säkerhetsproblemen nedan –

 • Bristande efterlevnad i tillverkningsstadiet

Dagligen kommer nya IoT-enheter att komma ut i världen. Många av dem har dock stora säkerhetsproblem. Men varför är det? Det beror mest på att de flesta tillverkningsföretag inte spenderar mycket tid på säkerhetslagret.

Till exempel är många fitnessspårare synliga även efter att de är anslutna till Bluetooth. Eller så kan man enkelt komma åt fingeravtryckshänglås om de har samma MAC-adress som IoT-enheten.

Du ser att dessa problem kan orsaka stora problem. Men istället för att fixa dessa enheter innan de rullas ut, gör tillverkarna inte riktigt något åt ​​det.

Således fortsätter säkerhetsproblemen med dessa enheter att växa upp. Dessutom fokuserar de främst på designestetik istället för att fokusera på säkerhet.

Som ett resultat möter många konsumenter olika problem med sin personliga information och egendom.

 

 • Inte tillräckligt med uppdateringar eller test innan lanseringen

Det finns 23 miljarder IoT-enheter i världen just nu. Och det kommer att öka till 60 miljarder år 2025. Även om den stora mängden IoT-enheter är överväldigande, finns det fortfarande inte tillräckligt med testfaser innan de rullas ut.

För att inte tala om bristen på uppdateringar. I många fall kan uppdateringar i programvaran åtgärda alla underliggande problem efter lanseringen. De flesta uppdateringarna tar dock för mycket tid att korrigera säkerhetsproblem. I många fall får vissa enheter inte ens några uppdateringar alls.

Så en kund kan köpa en IoT-enhet som tror att den är säker. Men med tiden skulle systemet bli föråldrat. Så hackare kan enkelt komma in i systemet och orsaka kaos.

Allt beror på bristen på korrekt testning i de tidiga faserna och senare inte är tillräckligt snabba för att hjälpa sina konsumenter att få full säker säkerhet.

 

 • Lite eller ingen medvetenhet om användare och kunskap om IoT-enheter

Den här frågan är i grunden bristen på kunskap från användarsidan. Under åren har många människor lärt sig att upptäcka nätfiske eller skräppost. Dessutom vet de nu hur de ska säkra sina lösenord och vara försiktiga med dåliga webbplatser.

IoT är dock ganska annorlunda. Således förstår många inte det ännu. Även om de flesta säkerhetsfel kommer från tillverkarna, men bristen på rätt kunskap sätter alla i fara.

I verkligheten är det enklaste sättet att få tillgång till att lura människor. Alla förbiser detta stora säkerhetshot där partiet manipulerar en annan part för att få tillgång till ett nätverk.

Så utan rätt utbildning om hur man bibehåller säkerheten kommer IoT-säkerhetsfrågor att fortsätta öka. Inte bara husägare utan företagen löper också stor risk vid denna tidpunkt.

 

 • Säkerhetshål i enhetsuppdateringarna

En annan stor IoT utfärdar säkerhetshålen som följer med enhetsuppdateringar. Som du redan vet att programvaran som tillverkaren erbjuder inte alltid är den perfekta. Även om de fortfarande använde den senaste upplagan av den programvaran, skulle andra sårbarheter komma ut så småningom.

I verkligheten skickar programvaruteamet en uppdatering för att hålla jämna steg med spelet utan att korrekt kontrollera allt på en gång. Ja, det är riktigt bra att få uppdateringar snabbt. Men om uppdateringen orsakar fler problem på grund av en instabil uppdatering, hjälper inte snabba tiden, skulle det??

Å andra sidan, även om uppdateringen inte har några kryphål, är den fortfarande inte 100% säker. När du uppdaterar enheten skickar enheten all information som en säkerhetskopia till molnet.

Om vägen inte krypteras tillsammans med filerna kan hackaren hacka in i systemet och stjäla all information.

 

 • Inga fysiska säkerhetsprocesser

Okej, så vi pratade om programvaruproblem eller nätverkssäkerhetsproblem. Men hur är det med de fysiska säkerhetsfrågorna? En IoT-enhet kan inte bara hackas via internet utan också genom fysisk manipulering.

I många fall kan IoT-enheter fungera självständigt och behöver egentligen inte någon användare för att fungera ordentligt. Dessa måste dock ha full fysisk säkerhet från eventuella yttre hot.

Vissa kan ligga på en avskild plats under lång tid. Och om någon kan manipulera dem utifrån, skulle det inte finnas några garantier för vilken information han kan få.

Istället för att tillverka billiga IoT-enheter som är ömtåliga, måste tillverkarna fokusera mer på fysisk robusthet. I verkligheten är detta en allvarligt utmanande uppgift med alla förfalskade produkter som lurar runt.

 

 • Sårbart för DDoS-attacker

Vem vet inte om DDoS-attackerna? Många företag blir offer för dessa helt kränkande attacker som tar ner hela deras nätverksutrymme inom några minuter. I själva verket riktar hackarna sig mot ett specifikt nätverk och börjar skicka nätverket med trafik inom kort tid.

Och på grund av den ökade ökningen av trafiken blir bandbredden upptagen snabbt och systemet kraschar. Nu när många människor har lagt till säkerhetsåtgärder för att hantera dessa problem är IoT-enheter fortfarande kvar.

IoT-enheterna är mycket mer sårbara och ofta benägna att DDoS-attacker. Hackarna kan enkelt ta reda på utsatta IoT-enheter i ett nätverk och attackera dem, vilket gör att hela nätverket kraschar.

Således har IoT-sektorn ett stort behov av en lösning för att bekämpa sådana slags attacker.

Läs om hur Blockchain kan förändra säkerhetsindustrin nu!

 • Förutsägbara standardlösenord

En annan stor fråga är standardlösenorden som IoT-enheterna kommer med. Vanligtvis rullar många IoT-tillverkare ut enheter med samma standardlösenord. För att inte nämna att de inte är särskilt selektiva när de väljer det lösenordet heller.

Som ett resultat blir det väldigt enkelt för hackare att gissa dem och hacka in i användarnas system.

I verkligheten bör företaget meddela sina konsumenter att ändra lösenordet så snart de får det. Men de gör det inte, och många gånger utnyttjar hackare den försumligheten. Dessutom använder de alla samma “admin” som användarnamnet för nästan alla typer av IoT-enheter.

Om de inte kommer att vara selektiva om det direkt från tillverkningsfabriken eller till och med varna konsumenterna kommer hackarna att fortsätta hända.

 

 • Brist på motstånd mot Botnet-attacker

IoT-enheter är extremt sårbara för attacker mot skadlig programvara. Vanligtvis kommer de inte med alla säkerhetsåtgärder som datorer gör. I verkligheten kan en enda infekterad enhet inte riktigt göra så mycket. Men om hundratals av dem kommer i vägen kan de göra mycket skada.

I själva verket skulle hackaren infektera robotar med skadlig kod och skicka dem till alla utsatta enheter. Efter att ha smittat dem kan han enkelt kontrollera dem för att starta en kollektiv attack mot en annan DNS.

Främst leder detta till DDoS-attacker. Så, hackaren behöver inte ha ytterligare kraft för att starta attacken. Men han kan bara använda de infekterade enheterna för att fungera som den grova.

Dessutom är dessa kollektiva botnetsattacker ett allvarligt hot mot elnät, vattenreningsanläggningar, transportsystem och många fler.

 

 • Industriell avlyssning och spionage

Hackare använder inte bara informationen för att be om lösen, utan de kan också använda den för att få känslig information. I en konkurrenskraftig värld skulle alla industrier vara villiga att betala en stor summa pengar för att få känslig information från andra företag.

Eftersom IoT-enheterna är sårbara för det skulle det vara väldigt enkelt att komma åt dem och spionera utan att någon ens märker det. Dessutom kan hackaren spionera på företaget och läcka informationen till andra parter.

Detta kan allvarligt hämma varumärkesvärde och image som företagen skapade genom åren. Ibland riktar sig dessa IoT-enheter till länder. Som ett resultat förbjöd många länder IoT-enheter för att säkerställa full nationell säkerhet.

Tyskland förbjöd en IoT-baserad docka som gav åtkomst till alla inom 30 meters radie.

 

 • Benägen för enhetens höga jacking

Ransomware är en av de värsta skadliga programmen där ute just nu. I verkligheten stjäl den inte din information, men den krypterar dem och blockerar åtkomst. Dessutom måste du betala lite pengar för att få tillbaka det blockerade innehållet.

Men eftersom skadlig programvara utvecklas riktar den sig mot dåligt skyddade IoT-enheter. För närvarande är fallen av dessa som påverkar IoT-enheter fortfarande sällsynta, men det blir långsamt populärt. Det kan leda till många problem. Huvudsakligen hög jacking, ett bil- eller hemsystem är viktigast.

 

Heminvasioner

Det är den läskigaste high jacking du någonsin kan möta. Nu använder många smarta enheter för att styra alla funktioner hemma. I verkligheten kan hackaren komma åt ditt hemsystem och låsa dig ner i det om du inte betalar pengarna.

Eller så kan de till och med låsa dig ur det om du inte betalar avgiften inom kort tid.

 

High Jacking Vehicle

Smarta bilar är väldigt populära nu. Främst självkörande bilar som inte behöver någon förare för att ta dig dit du vill åka. Dessa beror dock enbart på IoT-enheter. Om hackaren kan få tillgång till den kan han stoppa din bil från att fungera.

Dessutom kan han också kidnappa dig medan du är i bilen eftersom han kommer att vara ensam under din bil. Detta är bara några av exemplen på dödliga brott hackarna kan göra.

 

 • Saknar dataintegritet

Som ni vet har IoT-enheterna alltid dataöverföringar. Främst arbetar enheterna alltid med att samla information, bearbeta den, skicka den fram och tillbaka. Ibland kan vissa IoT-enheter skicka informationen till molnet utan att någonsin kryptera den.

Som ett resultat kan hackaren enkelt få tillgång till den och använda den till sin egen fördel. För att inte tala om, han / hon kan manipulera molndata och skicka ut falsk information till användaren.

I verkligheten skulle ett vanligt scenario vara vårdbranschen. Om det får tillgång till vårddata kan det manipulera det och skapa falsk information som kan kosta liv.

Dessutom, om hacker får tillgång till en pacemaker eller annan maskin som hjälper patienter att leva? Hackarna kan sedan sätta patientens liv på spel för att få pengar.

 

 • Rogue IoT-enheter

Vad betyder en skurk IoT-enhet? Tja, på grund av ökningen av förfalskade produkter finns det också ett stort antal förfalskade IoT-enheter. I själva verket ersätter dessa enheter de ursprungliga och installeras i officer eller hem.

När de väl har fått åtkomst till nätverket kan de enkelt skada varje enskild enhet som är ansluten till det nätverket. Varför ökar de?

Tja, främst för att det inte finns någon ordentlig kanal för härkomst. Således använder förfalskade företag denna möjlighet för att få tillgång till ett system och krascha det för gott.

Eller värre highjack det för pengarna. Du kan inte ens föreställa dig vilken skada det kan göra för någon bransch om en förfalskad enhet kommer in i systemet.

 

 • Crypto-Mining med IoT Bots

Ja, nu riktar hackare IoT-enheter till mina kryptovalutor. IoT-enheter levereras med GPU- och CPU-resurser, och att hacka dem skulle innebära att få tag på all datorkraft.

Som ett resultat fungerar dina IoT-enheter inte ordentligt och långsamt går det sönder. I själva verket tar kryptobrytning enormt mycket av alla enheter.

Så om din enhet på något sätt smittas med kryptobotar, kommer den att ta datorkraften och sakta bryta ner den. Även om dessa bots inte stjäl information från din enhet, men det kommer att se till att din enhet inte kan användas.

 

 • Dataintegritetsfrågor

IoT-enheterna hanterar mycket av vår information dagligen. Så i slutändan är dessa en enorm informationskälla för alla användare. I verkligheten köper många företag användarinformation och undviker vår integritet för att förutsäga beteenden.

Att sälja denna information till andra företag är en direkt träff på våra integritetsrättigheter. För att inte nämna, de företag som utnyttjar vår information för att få mer affärer är verkligen hemskt.

Eftersom många IoT-enheter inte tar hänsyn till vår integritetsfråga kommer den här informationen ut varje dag.

 

 • Det gick inte att upptäcka mindre hack

Inte varje enskild datahack börjar med märkbara förändringar. I själva verket hackar de flesta hackare mindre saker i bakgrunden som inte märks. Vanligtvis är dessa hackar inte så skadliga än och kan stoppas om de upptäcks i ett tidigt skede.

Men de flesta av mikrobrotten i IoT-systemet blir obemärkt. Dessutom kan systemet inte upptäcka dessa små förändringar eller skadlig kod.

Som ett resultat byggs det långsamt upp och sätter slutligen en massiv attack.

 

 • Riskabel automatiseringsprocess

Tja, automatiseringsprocesser är riktigt bra. De gör våra liv mycket enklare. Användningen av automatisering kommer dock med en rimlig andel av riskerna. Men att bara använda ett enda autonomt system för att hantera tusentals data är inte ett bra alternativ.

En enda ändring av koden kan få ner hela branschen. Eller om en hackare kommer in i systemet och ändrar bara ett enkelt nummer kan det påverka de tusentals data som systemet behåller.

Så det kan tyckas som ett bra alternativ, men det är det inte.

 

 • Otillförlitlig kommunikationsgateway

Kommunikationsgatewayen är en av de viktigaste komponenterna i alla IoT-system. I många fall förblir dock denna gateway öppen och många hackare får tillgång till den. Om gatewayen inte har något krypteringsprotokoll kan den enkelt läcka information till andra.

Utan en privat kommunikationskanal finns det inget sätt att ett IoT-nätverk skulle vara 100% säkert.

 

Hur Blockchain kan hjälpa IoT

Tja, centraliserade servrar driver nu IoT-industrin. Men när det gäller långsiktig lösning räcker det inte med de centraliserade systemen. I själva verket är alla typer av centraliserade servrar inte tillräckligt bra för framtida IoT-enheter med tanke på alla säkerhetsproblem.

Så om IoT-enheterna vill nå sin fulla potential måste de gå bort från de centrala servrarna en gång för alla.

Blockchain i IoT hjälper till att skapa den otroliga och anslutning som alla vill utan problem. Eftersom alla noder i blockchain och internet för saker fungerar utan några centraliserade servrar, så är det mer effektivt.

Med hjälp av blockchain i IoT kan många tillverkare äntligen få en säker och prisvärd investering. Men innan vi ser hur blockchain för företag kan förändra IoT-sektorerna, låt oss se vilka funktioner den kan använda i processen.

 

 • Otrolig

Med blockchain i IoT kan alla parter få den sanna formen av tillförlitlig anslutning. Vanligtvis, med blockchain i IoT, kommer enheterna att använda nätverket direkt för att verifiera all data. Dessutom kan den använda smarta kontrakt för att automatisera alla processer inom blockchain och Internet of Things-plattformen.

Som du vet skulle det dock inte finnas någon centraliserad server eller någon tredjepartsleverantör som kontrollerar dina data inom blockchain i IoT-systemet.

 

 • Autonomi

Blockchain i IoT hjälper faktiskt smarta enheter att övervaka sig själva och arbeta självständigt. Dessutom, med hjälp av självkörande logik för blockchain, kan de utföra alla typer av uppgifter i blockchain och Internet of Things-systemet.

Tillverkaren måste dock specificera logiken innan de rullar ut produkten för en specifik uppgift. Under tiden kan de också erbjuda ett användargränssnitt för användarna att ändra parametrarna för logiken på ett enkelt sätt.

I verkligheten kan detta enkelt rationalisera mycket arbete och kommer att bli av med mellanhänder utan några problem med blockchain i IoT.

 

 • Kostnadsvänligt

Tja, en annan fantastisk funktion i blockchain i IoT kommer att göra en kostnadsvänlig miljö som den presenterar. Vanligtvis gör den uppmätta säkerheten för IoT denna teknik dyrare än andra enheter. Men med blockchain i IoT skulle det inte behövas ett extra skyddsnät.

Blockchain och sakernas internet kan hantera allt på egen hand utan några problem. I själva verket har tjänsteleverantörerna ett monopol i IoT-industrin, tillsammans med stödjande enheter.

Men med blockchain i IoT skulle tekniken vara mer tillgänglig för vanliga konsumenter. Det kommer inte heller att uppstå några skadekostnadsproblem i blockchain och Internet of Things-systemet.

Således sparar det mycket pengar till slut.

 

Läs om hur Blockchain kan förändra handelsfinansieringen nu!

 

Kapitel-4: Blockchain och IoT: Möjliga användningsfall

 • Hög datasäkerhet

Enligt en nyligen genomförd undersökning, tror över 81% av företagen och regeringen, företag att en IoT-katastrof kommer att påverka dem under de kommande två åren. Men endast 28% av dem gör något åt ​​det. Här menar jag försiktighetsåtgärder som företagen bör vidta för att mildra IoT-riskerna.

Men som du kan säga, inte ens en tredjedel av företagen söker några IoT-riskreduceringstjänster. Resultatet?

Det är inte definitivt, men så småningom kommer vi inte att kunna skydda oss från de yttre hoten.

Således kan blockchain- och IoT-användningsfall verkligen vara till nytta här. I IoT-blockchain-användningsfall får företaget ett fullständigt säkert nätverk som kan erbjuda de faciliteter som ingen tredjepartsleverantör kan erbjuda. IoT-blockchain-användningsfall kan erbjuda verifieringsprocessen baserat på konsensusalgoritmer för att göra datainmatningen rättvisare.

Ett annat stort faktum skulle vara oföränderligheten hos blockchain och IoT-systemet. När en person försöker manipulera blockchain-IoT-nätverket kommer den omedelbart att upptäcka problemet.

Således kan blockchain och IoT vara en bra lösning på alla säkerhetsproblem.

 

 • Starkare datavalideringsprocess

Populariteten och efterfrågan på Big Data ökar enormt på marknadsplatserna. I verkligheten är det ganska uppenbart att det år 2023 kommer att bli en bransch på mer än 100 miljarder dollar. Men varför är det? Tja, data blir en stor del av våra liv och är den mest önskade produkten genom tiderna.

Dessutom får vi så många data från alla IoT-enheter, datorer etc. Vi har dock ingen bra teknik för att verkligen verifiera om data är giltiga eller inte.

Detta skapar ett enormt dilemma i den växande industrin. Men med blockchain och IoT-system på väg upp, skulle det äntligen vara möjligt. Således kan du vara beroende av blockchain, och IoT använder fall för att verifiera all information innan du lägger till den i huvudboken.

Som du redan vet är dataanvändning en del av blockchain IoT. Och alla noder använder olika metoder för att validera all information för att utesluta falsk information som får plats på storboken.

Genom att göra det kan IoT blockchain-användningsfall helt enkelt sätta stopp för dataverifieringsproblem och hjälpa till att växa Big Data-industrin också.

 

 • Data anonymitet för extra integritet

Internet of things är inte bara för företagsanvändare utan också för våra dagliga liv. I verkligheten är nästan allt i ett smart hem utrustat med denna teknik. Men med den här mycket intima exponeringen för dessa enheter är våra privatister i stor fara.

I många fall kan dessa enheter skicka vår privata information till omvärlden. Således har vi inte längre full kontroll över vår egen känsliga information. Det kan orsaka en katastrofal fråga, och användare kommer snart att förlora sin tro på alla stora varumärken.

Men blockchain- och IoT-användningsfall kan också hjälpa till här. Som du redan vet är den distribuerade huvudteknologin fullt kapabel att hantera denna röra. Dessutom erbjuder blockchain IoT fullständig anonymitet.

Det skulle hjälpa användarna att ta tillbaka det som bara är deras och inte tillåta ens ett nyfiket blick i deras liv. Dessutom kan företag också dra nytta av IoT-blockchain-användningsfall. Med blockchain och IoT kan de få mer popularitet och exponering.

 

 • Brandvägg mot DDoS-attacker

Kom ihåg hur DDoS-attacken kan förstöra ett företagsnätverk? Många företag blir offer för dessa helt kränkande attacker som tar ner hela deras nätverksutrymme inom några minuter.

IoT-enheterna är mycket mer sårbara och ofta benägna att DDoS-attacker. Hackarna kan enkelt ta reda på utsatta IoT-enheter i ett nätverk och attackera dem, vilket gör att hela nätverket kraschar.

Men med hjälp av blockchain- och IoT-användningsfall kan alla DDoS-attacker lösas. I själva verket fungerar blockchain IoT som en brandvägg för alla typer av skadliga attacker. Men med DDoS måste det ta upp det.

Varje blockchain och IoT-system kan upptäcka skräpposttrafik när allt börjar. Eftersom bandbredden minskade måste ägaren dock få mer bandbredd för att kompensera för förlusten. Här kan IoT blockchain-användningsfall låna ut bandbredd från de distribuerade noder i nätverket för att förhindra attacken.

 

 • Sikt från slut till slut

Ett fullständigt transparent nätverk är ett pålitligt nätverk. I verkligheten är problemet med våra typiska centraliserade servrar bristen på full insyn. Således är många skeptiska till om de kan lita på systemet eller inte. Dessutom är det vanligare också inom företagen.

Men med hjälp av blockchain- och IoT-användningsfall skulle ingen nu möta detta dilemma. Blockchain-IoT kan erbjuda heltids-till-slut-synlighet på heltid.

Eftersom företagen oftast behöver en privat kanal också kan IoT blockchain-användningsfall erbjuda privata kanaler mellan endast två parter.

Dessutom kan IoT-enheter använda den här kanalen för att kommunicera med varandra utan problem. Således ändrar blockchain och IoT-systemet riskerna med datahackar med denna metod.

 

 • Spårning i realtid

En viktig del av IoT är sensorerna och RFID-taggarna. Med dessa kan vem som helst spåra objekt för att säkerställa deras fulla äkthet. I verkligheten, på grund av bristen på ett ordentligt spårningssystem, står många tillverkare inför problem i handeln.

Inte bara handel utan också leveranskedjan är i stort behov av spårning i realtid. I själva verket kan IoT-enheterna hantera all spårning, men de behöver också riskhantering.

Så med hjälp av IoT blockchain-användningsfall kan alla företag nu spåra sina varor utan problem. Mer än så kan de göra det i realtid! Blockchain IoT-plattformar kan erbjuda rätt plats för alla varor utan störningar.

Således förblir blockchain- och IoT-enheterna säkra, och det finns inget fall av förfalskade produkter. Som du kan se beror det på blockchain- och IoT-användningsfall.

 

 • Identitet för IoT-enheter

Det finns en annan stor fråga i IoT-industrin, och det är bristen på identitet för IoT-enheterna. Vanligtvis finns det inget sätt att kontrollera enhetens äkthet. Dessutom är enkel företagsstatus eller när den skapades inte ens tillgänglig för verifiering.

Dessutom, där IoT-enheten uppdaterar programvaran eller har en utfärdarsignatur eller inte, är det något som användarna borde veta.

Men med hjälp av blockchain- och IoT-användningsfall kan de veta säkert. I själva verket lagrar blockchain och IoT-systemet kryptografiskt identitetsinformationen för varje IoT-enhet. För att inte tala om kommer säkerhetslagret att erbjuda fullt skydd i blockchain-IoT-systemet. Nu skulle enheterna vara mer autentiska och lämna inget utrymme för bedragare.

Således kan IoT blockchain-användningsfall säkert ändra de typiska sätten för gott.

 

 • Mer åtkomstkontroll

Alla anslutna enheter kan ha stor nytta av blockchain- och IoT-systemet. Dessutom kan IoT-blockchain-användningsfallen helt erbjuda åtkomstkontroll för både virtuella och fysiska resurser. Dessutom kan systemet lagra register över vem som har tillgång till vilken typ av resurser hela tiden.

Till exempel kan blockkedjan och IoT-aktiverat smartlås lagra informationen om vem som kom in i byggnaden vid den tiden. Det kommer också att lagra alla typer av försök att komma in. Dessutom, om nyckeln inte matchar kommer den att stoppa alla försök att komma åt den.

Detsamma gäller även fildelning bland IoT-enheter. Vanligtvis tillåter det inte andra enheter att komma åt data om de inte har behörighet att göra det. Med hjälp av blockchain- och IoT-användningsfall kan du till och med ange individer och deras åtkomstnivå.

 

 • Bättre efterlevnad

I verkligheten finns det så många scenarier som involverar processer där du behöver veta om de följs ordentligt. Dessutom gäller detta främst för processer som involverar flera parter.

Hur som helst kan du få en bättre efterlevnadsupplevelse med hjälp av smarta kontrakt i blockchain- och IoT-systemet.

Låt oss säga; en patient måste dela sin medicinska historia med relevanta läkare för att bättre undersöka frågan. Patienten vill emellertid också behålla integriteten och tillåter inte ytterligare information under en viss tid.

I IoT-blockchain-användningsfall är det fullt möjligt. Dessutom kan blockchain- och IoT-användningsfall förutsäga om särskild efterlevnad uppfylls eller inte. Dessutom kan blockchain och IoT-systemet också stoppa ytterligare efterlevnad om tidigare efterlevnad inte uppfylls ordentligt.

 

Läs om hur Blockchain kan omvandla vården nu!

 

 • Bättre kvalitetskontroll inom IoT-tillverkning

Tillverkningsstadiet är ganska viktigt för IoT-enheter. I verkligheten finns det ingen kvalitetskontroll eller alls. Du ser att dessa problem kan orsaka stora problem. Men istället för att fixa dessa enheter innan de rullas ut, gör tillverkarna inte riktigt något åt ​​det.

Således fortsätter säkerhetsproblemen med dessa enheter att växa upp. Dessutom fokuserar de främst på designestetik istället för att fokusera på säkerhet.

Men med hjälp av blockchain- och IoT-användningsfall ändras scenariot helt. Med blockchain- och IoT-systemet kan företagen hantera kvaliteten på varje enhet de producerar. Inte bara för den fysiska säkerheten utan även för mjukvarusäkerheten.

I verkligheten kan den enorma mängden enheter bli ganska överväldigande att perfekta. Men med hjälp av blockchain och IoT-system kan de enkelt dra av det.

 

 • Starkare molnhantering

Moln är en stor del av IoT-arkitekturen. Främst arbetar enheterna alltid med att samla information, bearbeta den, skicka den fram och tillbaka. Ibland kan vissa IoT-enheter skicka informationen till molnet utan att någonsin kryptera den.

Som ett resultat kan hackaren enkelt få tillgång till den och använda den till sin egen fördel. I själva verket kan inte ens molnet hantera alla säkerhetsproblem. Eftersom det finns många nätverk i samma moln inträffar ibland dataläckage.

Men med blockchain och IoT-lösning kan du enkelt skydda molnet mer effektivt. Ännu viktigare, innan någon av IoT-enheterna skickar data till molnet skulle de alla krypteras krypterade i blockchain- och IoT-nätverket.

Således, med blockchain i IoT, skulle molnet vara säkrare än någonsin. Det skulle inte finnas några läckor och ingen skulle kunna hacka sig in i nätverket.

Så det är i slutändan en bra lösning med hjälp av blockchain och internet of things.

 

 • Säker kommunikationsgateway

I många fall förblir gatewayen öppen och många hackare får tillgång till den. Om gatewayen inte har något krypteringsprotokoll kan den enkelt läcka information till andra. Därför är det ytterst viktigt för en säker gateway för IoT-enheterna också.

Låt oss till exempel säga att din termostat laddar upp den exakta temperaturen i ditt hus till molnet. Om hackaren får tillgång till den kan den ändra temperaturvärdet i ditt hus utan några problem.

Men hur kan porten säkras? Tja, blockchain- och IoT-systemet kan fullt ut erbjuda en privat kommunikationskanalport för industrin. Dessutom är blockchain och Internet of Things-kanalen helt ur händerna på någon form av störningar.

Som ett resultat kan ingen fånga mitt i en kommunikationskanal i blockchain- och IoT-nätverket.

 

 • Bättre automatiseringsprocess

Användningen av automatisering kommer med en rättvis andel av riskerna. Men att bara använda ett enda autonomt system för att hantera tusentals data är inte ett bra alternativ.

En enda ändring av koden kan få ner hela branschen. Eller om en hackare kommer in i systemet och ändrar bara ett enkelt nummer kan det påverka de tusentals data som systemet behåller.

Så du behöver blockchain och IoT för att hantera automatiseringsprocessen så att ingen kan få tillgång till den. I verkligheten är processen vanligtvis kopplad till en kedja av andra verk som matar varandra. Dessutom är det nödvändigt för automatiseringsprocesserna att göra den perfekta analysen och vidta åtgärder därefter.

Men om någon highjacks resultaten, skulle processen gå sönder. Eftersom blockchain och Internet of Things-plattformen är oföränderlig, skulle det hindra någon från att ändra resultaten.

Således kommer blockchain och IoT att förhindra riskabla automatiseringsprocesser för gott.

 

 • Kryptering för multifaktorbehörighet

Vet du hur våra lösenord inte räcker för att ge full säkerhet längre? Med standardlösenordsvalen från tillverkaren blev det relativt enkelt för alla hackare att bara gissa det och få tillgång.

I verkligheten använder många inte multifaktorlösenord eller behörighetsmetoder. Så det blir mycket mer benäget för hack. Men med blockchain och IoT-nätverk får du multifaktorbehörigheter som också kan inkludera biometriska identiteter.

Men ändå räcker det inte. Därför skulle alla multifaktorbehörighetsnycklar också krypteras och lagras i blockchain och Internet of Things-systemet.

Det är precis så blockchain och IoT-systemet fungerar för att erbjuda full säkerhet.

 • Samarbetsmiljö för delad ekonomi

Delningsekonomin är för närvarande en av de växande branscherna. Dessutom är det en ekonomi där peer-to-peer-delning av tjänster, varor eller någon annan typ av resurser sker. Naturligtvis beror nästan hela industrin med delad ekonomi starkt på trovärdigheten hos IoT-enheterna.

I det här fallet är blockchain och IoT-systemet den perfekta fångsten. Att koppla ihop båda systemen skulle ge IoT-enheterna den boost det behöver. Med hjälp av blockchain och sakernas internet kan du även skapa en samarbetsmiljö också.

Tänk dig ett scenario där du kan få tillgång till alla delningsbranscher från en plattform. Det skulle inte bara vara mycket säkert utan det skulle också öka intäkterna.

Så jag måste säga blockchain och IoT är också det perfekta paret för denna bransch.

 

Kapitel-5: Lämplig Enterprise Blockchain för IoT

Dessa tre bästa blockchain-plattformar för företag är bäst lämpade för alla typer av blockchain-IoT-företag.

 

 • Ethereum Enterprise

Ethereum Enterprise skulle vara de mest mogna blockchain-plattformarna för företag. Vanligtvis är det en offentlig plattform, men för företag innehåller plattformen speciella privata kanaler.

I verkligheten kan du använda Ethereum i nästan alla typer av branscher, inklusive IoT. Så för IoT- och blockchain-plattformen skulle Ethereum Enterprise vara en perfekt kandidat.

Enterprise Ethereum är faktiskt en öppen plattform och inte en produkt för blockchain-IoT-företagen. Alla blockchain-IoT-företag vill ha korrekt autentisering och mer kontrollerad åtkomst. Och företag Ethereum erbjuder just det.

Vanligtvis skulle de i typiska blockchain-IoT-företag behöva hantera statliga frågor, men EE kan fullt ut stödja på det sättet. Dessutom är ständiga uppdateringar bara perfekta för IoT- och blockchain-lösningar.

Du måste dock veta att även om Enterprise Ethereum är mycket populärt är det lite lågt på skalningen. Men den enorma mängden support och dApps bör kompensera för de låga transaktionshastigheterna.

 

 • Hyperledger

Hyperledger är faktiskt en av de största blockchain-plattformarna på marknaden just nu. Eftersom plattformen är lämplig för ett brett spektrum av branscher är den perfekt för IoT och blockchain också. För närvarande Hyperledger levereras med tio olika projekt som var och en är lämplig för olika ändamål.

Varje blockchain-IoT-företag kan använda sin teknik eftersom de är öppen källkod och främjar en samarbetsmiljö. Dessutom kan de för blockchain-IoT-företag erbjuda ett tillståndsblockchain-system som endast tillåter auktoriserade personer och ingen annan.

För att inte tala om den höga skalbarheten är bara perfekt för alla blockchain-IoT-företag på marknaden. Viktigast av allt kommer behovet av att känna till datatillgänglighet att vara en enorm boost för IoT- och blockchain-plattformen.

För att hjälpa blockchain-IoT-företagen erbjuder de också rika frågespråk som hjälper till att förstå redovisningen bättre. Hur som helst är den modulära strukturen det bästa alternativet för IoT och blockchain eftersom det erbjuder plug and play-tjänster.

Förutom alla dessa är plattformen supersäker.

 

Kolla in vår Hyperledger Vs Ethereum-guide just nu!

 

 • Kvorum

Quorum är ett annat bra företag blockchain bäst lämpad för blockchain och IoT företag. Du kommer att bli glad att veta att plattformen har utvecklats för snabba transaktioner och hög kapacitet. Så om blockchain- och IoT-företag vill få en snabbare plattform bör de ta en titt på Quorum.

I verkligheten säkerställer bristen på någon tung konsensusalgoritm i nätverket den snabba utmatningen från denna plattform. Dessutom, för blockchain-IoT-företag, Kvorum erbjuder nodhanteringsmyndighet.

Det hjälper myndigheten att godkänna noder och se till att nätverket förblir privat. Dessutom är en av de bästa funktionerna i Quorum som blockchain-IoT-företagen skulle älska den privata transaktionen.

Här är det bara de transaktioner som kan se deras databaser och ingen annan. Tja, varje blockchain-IoT-företag skulle behöva avancerad prestanda, eller hur? Så för det Quorum ger den ultimata spelförändrande tekniken som slår alla andra på marknaden.

 

Kapitel-6: Exempel på Blockchain IoT på jobbet

 • USA: s inrikesdepartement

Låt oss börja med det fina exemplet från Department of Homeland Security. De använder blockchain och IoT för att bevisa att informationen från de bredare övervakningarna är legitim. I verkligheten anser DHS att de typiska IoT-enheterna i gränserna inte räcker för att erbjuda fullständig information om vad som händer.

Många motståndare kunde lätt manipulera med informationen, och det skulle inte finnas något sätt att veta. Dessutom är det en fråga om nationell säkerhet att se till att allt som fångas från IoT-enheterna är 100% legitimt.

Det är därför de använder IoT blockchain-projekt för härkomst. Dessutom arbetar de med Factom och investerade redan 199 000 dollar i utvecklingen av projektet.

Vad Factom gör i detta IoT-blockkedjeexempel är att skapa en enhetsidentifiering för varje IoT för att förhindra förfalskning. Och på grund av blockchain-teknikens natur är det ganska enkelt att uppnå denna underbara blockchain- och IoT-lösning.

 

 • Maersk

Maersk samarbetar med IBM för att ändra hur den globala leveranskedjan fungerar. För det använder de blockchain och IoT, kopplade ihop för att få mer transparens inom branschen. I verkligheten kommer denna lösning att främja säker och effektiv handel i försörjningskedjebranschen.

Dessutom kommer det att ge mer stöd för transparens och informationsutbyte mellan handelspartierna.

Men hur ska de göra det? Först och främst kommer plattformen att vara blockchain-baserad, och de kommer att använda IoT-enheterna för att ansluta varje enskild process till den. I verkligheten kan du göra det med endast IoT-enheter, men begränsningarna och säkerhetsriskerna skulle vara enorma.

Således kommer plattformen att använda blockchain för att effektivisera och bli av med begränsningarna i typiska processer för leveranskedjan. Dessutom är detta ett av de bra IoT-blockchain-projekten i leveranskedjan just nu.

Detta är verkligen ett bra IoT-blockkedjeexempel eftersom det använder styrkorna för både blockchain- och IoT-enheter.

 

 • Pfizer, McKesson och AmerisourceBergen

Ett annat bra IoT-blockkedjeexempel är lösningen av MediLedger för sjukvård. I IoT-blockchain-projekten deltar många läkemedelsföretag såväl som grossister i stor utsträckning.

Bland dem tar Pfizer, McKesson och AmerisourceBergen ledningen. I verkligheten råkar det finnas fler toppspelare i spelet. I det första tillkännagivandet gjordes dock bara namnen på dessa företag.

Lösningen kommer att använda blockchain och IoT-plattform för att spåra och säkra varje enskilt läkemedel som produceras. I förfalskningsvärlden är det nu nödvändigt att se om drogerna verkligen kommer från autentiska källor eller inte.

En annan användning av detta projekt är återbetalningslösningen för rabatter. Vanligtvis har läkemedelsföretagen olika prissättningspunkter med gruppinköpsorganisationer (GPO) och grossister.

Ibland på grund av en stor efterfrågan kan läkemedlen erbjuda rabatter till GPO. Eftersom grossisten tar hand om distributionen är det dock nödvändigt för dem att veta om rabatterna.

Således kan de ta ut det från läkemedlen för att få intäkter. Med hjälp av denna blockchain- och IoT-lösning kan de enkelt göra det med full transparens.

 

 • Commonwealth Bank

Ett annat bra IoT-blockchain-exempel är Commonwealth Banks blockchain IoT-lösning. I verkligheten använder Commonwealth-banken IoT-blockkedjeprojekt för att hantera två huvudfrågor – delning av tillgångar och global handel.

1. Dela tillgångar

Med blockchain- och IoT-lösningen ger Commonwealth-banken en kund att dela tillgångar och spåra dem i nätverket. Dessutom testade de det nyligen i ett jordbrukstest där tre jordbrukare delade en enda grödespruta, och med hjälp av systemet kunde de bestämma hur den skulle fungera.

Eftersom allt var på det oföränderliga nätverket kan ingen få tag på informationen om delade tillgångar och ändra den. Således kan det vara en underbar lösning för de växande branscherna med delad ekonomi.

2. Handel

Commonwealth Bank samarbetar också med fem olika australiska försörjningskedjeföretag för att främja transparenta och säkra handelsfaciliteter. För detta använder de blockchain och IoT tillsammans för att spåra hela leveransprocessen.

Dessutom kan den också spåra tillverkningsvarorna och vilka förhållanden de befinner sig innan de gör handeln.

Naturligtvis gör blockchain- och IoT-lösningen det lättare i global handel. Hur som helst handlade de redan 17 ton mandel från Victoria till Australien. I verkligheten är testet en enorm framgång och samarbetet mellan rederier kommer att fortsätta ytterligare.

 

 • Van Dorp

Ett annat bra IoT-blockkedjeexempel skulle vara samarbetet med Van Dorp och Timeseries. Här använder de IoT-blockkedjeprojekt för att underhålla smarta hemenheter. I verkligheten är Van Dorp en teknisk FM-leverantör som förvaltar mer än 17 000 byggnader.

I vart och ett av dessa bostäder finns det tusentals tillgångar som AC-system, belysningssystem eller värmesystem. Var och en av dessa system behöver ordentligt underhåll och utan ett transparent nätverk blir det omöjligt att spåra ett problem.

Dessutom tar det enormt mycket tid, och som ett resultat blir bostäderna besvärade.

Men med hjälp av blockchain och IoT-lösning kan de nu spåra varje enskild komponent i all byggnad de underhåller. Det ökar inte bara deras effektivitet, men det hjälper också bostäderna också.

Dessutom, med extra automatisering i nätverket, vet de exakt vad problemet är och vilka proffs som kan åtgärda det.

 

 • Sötvattensförtroendet

Freshwater Trust samarbetar med IBM för att ta itu med frågan om torka i Kalifornien. Dessutom är University of Colorado Boulder också medlem i projektet. I själva verket vill de hantera akvifererna eftersom de löper stor risk.

En akvifer är faktiskt ett lager av underjordiska vattenbärande stenar. Dessutom kan du extrahera det underjordiska vattnet från dessa stenar och använda det som en ren vattenkälla.

Men på grund av dålig hantering har de allvarliga riskpunkter. Men med hjälp av IoT blockchain-projekt kan de enkelt spåra väderkorrelationer och nederbörd. Och de skulle veta exakt när och varifrån de kan utvinna grundvatten.

Inte bara det, men IoT-sensorerna skulle lagra all data på blockchain och IoT-systemet, och vanliga användare kan spåra hur mycket de använde. Dessutom kan de också köpa grundvattnet och handla det som en andel.

Således är det ett bra IoT-blockkedjeexempel på jobbet.

 

 • Telstra

Telstra är ett telekommunikationsföretag som använder IoT-blockchain-projekt för att säkra alla sina IoT-smarta enheter. I verkligheten testar de blockchain och IoT-lösningen för att se om den verkligen kan upptäcka manipulering eller säkerhetshack.

För det skapade de en hackningsmiljö och försökte hacka de nätverk som är anslutna till IoT-enheterna. Det var en stor framgång eftersom nätverket kunde upptäcka eventuella problem inom en sekund. I verkligheten använder de privata nätverk för miljön eftersom de främjar den snabbaste produktionen.

Så med hjälp av detta IoT-blockchain-exempel kan de erbjuda mer säkerhet för smarta hemenheter. De är dock fortfarande i prövningsfasen och har ännu inte lanserat några offentliga lösningar. Således, efter mer ingående experiment med IoT-enheterna, kommer de att rulla ut dem för sina kunder.

 

 • Smart Electric Power Alliance (SEPA)

Ett annat bra IoT-blockkedjeexempel är lösningen som SEPA använder för att säkra kraftnät. SEPA är en organisation som fokuserar på att främja ren energi med forskning, utbildning, samarbete och standarder.

Men när behovet av kraftproduktion ökar ökar komplikationerna. Men för att hantera dessa komplexa operationer används massor av IoT-sensorer, nätverk och tekniker. I själva verket är dessa IoT-enheter mycket sårbara för cyberattacker.

Därför använder SEPA IoT blockchain-projekt för att säkra ekosystemet för livet. Dessutom säkerställer blockchain- och IoT-lösningen att all information från dessa sensorer är giltig. Det fungerar också som en brandvägg när det gäller cyberattacker.

Således gör energinätarkitekturen så mycket solid som möjligt. Enligt SEPA är det inte möjligt att uppnå denna nivå av säkerhet och effektivitet med typiska centraliserade system.

 

 • Brooklyn Library

Vanligtvis är dina mobila enheter på de offentliga laddstationerna ganska sårbara. Många olagliga människor kan enkelt komma in i mobila enheter och kapa sina telefoner. För att stoppa detta arbetar Brooklyn Public Library med ett bra IoT-blockchain-exempel.

I själva verket erbjuder de en fantastisk smart mobiltelefon laddningsstation med stöd av IoT blockchain-projekt. Vad denna teknik kommer att göra är att erbjuda full säkerhet och bekvämlighet för användarna utan att oroa sig för att din enhet ska hackas.

Dessa användare skulle dock ha en direkt anslutning till sina bibliotekskort och skulle använda det för att få ett pass i biblioteket.

Men eftersom tjänsten är helt gratis kan du behöva se en 15-30 sekunders video eller till och med slutföra en allmän Brooklyn Library-undersökning.

Detta hjälper biblioteket att erbjuda bättre tjänster och undersöka avgifter som du vill ta ut.

 

 • Jungfru diamanten

Tja, ett annat bra IoT-blockkedjeexempel skulle vara företaget som heter Virgin Diamond. Här erbjuder företaget en total härkomst av diamanterna som kommer direkt från gruvan. Så på sätt och vis kommer du att få en bit helt oanvända diamantsmycken.

Enligt företaget inom diamantindustrin tycker köparen att varje enskild diamant de köper faktiskt är ny. I sanning är det dock inte fallet. Många diamanter återvinns, och det finns inget sätt att veta om någon hade den diamanten tidigare eller inte.

Men med hjälp av IoT blockchain-projekt kan de erbjuda sina kunder fullständig information om dess äkthet och tidigare ägare.

I verkligheten kan det vara bra nyheter för de kunder som vill gåva eller få tag på nya diamanter.

 

 • University of Nevada, Reno

University of Nevada, Reno samarbetar med Filament för att skapa en blockchain och IoT-baserad teknik. I verkligheten är tekniken utformad för att skapa väginfrastrukturer och nya standarder för autonoma fordon.

Från och med nu ökar hype för autonoma fordon exponentiellt. Att göra konceptet klart är dock inte enkelt. Dessutom handlar det inte bara om kortet utan om systemet i det kan lita på.

Det måste vara fullt kapabelt att känna av alla föremål på vägen och agera därefter. För att inte nämna, det måste ha rätt säkerhets- och integritetsalternativ. Du vill definitivt inte att din smarta bil ska kapas.

Således samarbetar universitetet för att skapa en hållbar miljö på blockchain och IoT för att se till att nätverket är fullt bevisat.

I verkligheten kommer IoT att känna av och vidarebefordra informationen, och blockchain kommer att lagra den i den oföränderliga storboken. Men vi skulle också behöva AI i mixen för att fatta de anpassningsbara besluten tydligt.

 

 • Kouvola Innovation

Kouvola Innovation använder blockchain och IoT-lösning för att driva logistikindustrin. Tja, logistikindustrin är i stort behov av en förändring. Dessutom, på grund av bristen på korrekt hantering och spårning, betalar många logistiska business priset med intäkter.

Men med hjälp av blockchain och IoT-tekniken kan de få en säker plattform för att hantera operativ datatrafik.

I verkligheten är lösningen inte begränsad till endast företaget, men alla är öppna för att gå med och njuta av fördelarna.

För närvarande verkar projektet ha Kouvola Innovation och ytterligare fem parter. Dom är –

 • Region Örebro län, Sverige
 • Valgas län utvecklingsbyrå, Estland
 • Tallinns tekniska universitet, Estland
 • Sensei LCC, Estland
 • Transport and Telecommunication Institute, Lettland

Alla dessa företag har höga förväntningar från blockchain- och IoT-innovationer och testar projektet för att göra det ännu mer perfekt.

 

 • Apical

Kan du någonsin föreställa dig ett IoT-blockkedjeexempel för palmoljebranschen? Palmoljaindustrin handlar mycket om hållbarhets- och spårbarhetsfrågor. Således gör det det väldigt svårt att bevisa om palmoljan är äkta eller inte.

Men med det nya samarbetet mellan Apical och andra stora namn inom palmoljeindustrin kan frågorna komma till ett slut. Med den nybildade alliansen för hållbarhetsförsäkring och innovation kan branschen definitivt förändras.

För närvarande tar de tekniskt stöd från SAP. I själva verket skulle Blockchain- och IoT-baserade plattformen kunna spåra palmoljeproduktionen och erbjuda säkerhet i lagrad data.

Som ett resultat skulle de förfalskade produkterna baserade på palmoljor minska till drastiskt. Vi känner fortfarande inte till några ytterligare funktioner på denna plattform, men det är fortfarande i de tidiga faserna.

Det tar förmodligen lite längre tid att bli en mer mogen teknik.

 

 • Aquai

Aquai arbetar med NetObjex för att erbjuda smarta vattensystem till sina konsumenter. För närvarande arbetar de med IoT-blockchain-projekt som kan hjälpa dem att tillverka, utveckla och till och med distribuera vattensystem.

Dessutom kommer det att hjälpa dem att identifiera alla slags katastrofala skador och läckage av vattenresurser. I den snabbt föränderliga världen med många industrier som producerar giftigt avfall blir rent vatten långsamt ganska knappt.

Att förhindra dessa problem skulle dessutom vara en bra lösning för både kommersiella och bostadsfastigheter.

Vad Blockchain och IoT-lösningen kommer att göra är att använda sina sensorer för att upptäcka någon form av kontaminering eller läckage i reningssystemet. Men med hjälp av blockchain kan de skydda den informationen och till och med fastställa den exakta platsen för föroreningen.

Kan det bli bättre än så här?

Det är en innovation, och vi hoppas på att se fler rena vattenlösningar som denna.

 

Läs om hur Blockchain kan förvandla försäkringsbranschen nu!

 

Kapitel-7: EndNote – Vad är framtiden för IoT och Blockchain?

Blockchain och IoT förändrar världen när vi pratar. De dominerar inte bara det industriella landskapet utan också vårt dagliga liv som vi känner det. I själva verket beror IoT och blockchain bara på världens anslutning.

Faktum är att både IoT och blockchain verkar ha mycket gemensamt. Båda teknikerna är alltför hypade med mycket få kunskaper om vad de gör.

För att inte tala om den enorma mängden data både tekniken kan hantera. Därför är det viktigt att företagen fortsätter att utforska IoT och blockchain för att förbättra framtiden.

Även om IoT hade några stora motgångar, men med IoT och blockchain-nätverk kommer dessa bakslag att vara borta.

Genom vår guide pratade vi om hur blockchain är bra för IoT. Men sanningen är att IoT också passar utmärkt för blockchain. För att få all den verkliga informationen blockchain och enkelt använda IoT-enheter.

I slutändan kan vi bara anta det bästa från både blockchain och IoT. Men vi måste se om de kan leva upp till förväntningarna eller inte.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me