Den ultimate guiden: Alt du trenger å vite om Blockchain

Contents

Blockchain-historie

Blockchain kom i rampelyset i 2008 med oppfinnelsen av Bitcoin. Siden har den utviklet seg i løpet av tiåret, og i dag er den den største teknologien. Blockchain hjalp bitcoin til å kjøre. Derfor er det en forskjell mellom blockchain og bitcoin.

I 2014 begynte forskning å finne ut hvordan blockchain kan brukes utenfor kryptovaluta. Blockchain er en peer-to-peer online hovedbok som bruker kryptografi for sikkerhet. Det er svært uforanderlig, bare vedlegg og kan bare oppdateres gjennom en avtale mellom jevnaldrende.

Siden den gang har mange organisasjoner som banker, transport, helsetjenester, supermarkeder, forsikring, stemmegivning og mange flere brukt det. Ifølge forskning bruker 15% av bankene blockchain-teknologi.

-> Hvem oppfant Blockchain? Satoshi Nakamoto

Smarte kontrakter

I 2013 presset eterums medstifter Vitalik Buterin, som den gang jobbet som programmerer for Bitcoin, for dannelsen av blockchain. Vitalik opprettet den andre blockchain kjent som ethereum. Ethereum ble lansert i 2015.

Det skiller seg fra Bitcoin ved at det ikke bare kan registrere krypto, men også smarte kontrakter. En smart kontrakt er en automatisk prosess som er betinget som er skrevet på blockchain.

Den smarte kontrakten har siden tiltrukket store selskaper som USB, blant andre Microsoft. Smarte kontrakter er sikre, derfor sparer de penger og tid.

Lær mer om smarte kontrakter

Bevis på arbeid

Blockchains jobber med proof of work (PoW) konseptet. Dette er en datamaskinprosess som fører til opprettelse av blokker. Derfor blir en transaksjon startet av en klient endret til en blokk.

Transaksjonen kan verifiseres av gruvearbeidere ved å løse komplekse dataproblemer. Minearbeideren som skal løse puslespillet først blir belønnet. Etter å ha løst det matematiske problemet, blir transaksjonen bekreftet. En bekreftet transaksjon blir registrert i blockchain.

Lær mer om konsensusalgoritme,

Bevis for innsats

Det fungerer med samme prinsipp som PoW – for å verifisere transaksjoner. Imidlertid bruker beviset på innsatsen (PoS) algoritmer. I PoS blir ikke gruvearbeideren ikke belønnet for å løse et problem. Tvert imot får de transaksjonsgebyr. Fordelen med PoS er at den er energieffektiv og at den ikke er dyr.

Vi gjorde en sammenligning mellom to Blockchain-konsensusalgoritmer.

Blockchain-skalering

Siden hver transaksjon er registrert på hver datamaskin i blockchain-nettverket, kan det føre til treghet. Derfor er skalering nødvendig. Skalering er prosessen med å la et bestemt antall datamaskiner registrere en transaksjon. Antall valgte datamaskiner bør imidlertid være tilstrekkelig for ikke å kompromittere sikkerheten.

Fremtiden for teknologi vil bli transformert av blockchain-teknologi. Stadig mer bruk av blockchain vil sannsynligvis bli oppdaget etter hvert som tiden går. For tiden er Scaling Blockchain en av de største utfordringene.

Lær mer om Blockchain Scalability Problem

Blockchain-typer

Det er forskjellige typer blokkeringer. De forskjellige typene er basert på hvordan blockchain utviklet seg. De viktigste typene er som følger:

 1. Offentlig blockchain

Det er også kjent som tillatelse uten hovedbok. Dette er en blockchain som er åpen for allmennheten. Alle på internett kan ta del i beslutningsprosessen. Når noen deltar i beslutningsprosesser, kan de få eller ikke få en belønning.

Hovedboka til en offentlig blockchain kontrolleres ikke av noen. Hver gang en transaksjon blir gjort, deles en kopi med alle brukere på internett. Når en beslutning tas, brukes en distribuert konsensus.

 1. Privat Blockchain

Som navnet antyder, er slike blokkeringer bare tilgjengelige for en bestemt gruppe mennesker. Disse gruppene av mennesker eller organisasjoner deler bare en hovedbok. Et eksempel på privat blockchain inkluderer.

Blockchain brukstilfeller

 • Games and Blockchain En Emerging Trend

 • 5 Bruk tilfeller av Blockchain Technology i helsevesenet

Populære Blockchains

1. Ethereum

2. EOS

3. NEO – dette var den første desentraliserte krypten med åpen kildekode. Det ble startet i Kina. Det tilbyr gratis GAS-tokens til medlemmene.

4. IOTA – det er en blokk mindre kjede som gir gratis transaksjoner. Den har også en unik verifiseringsprosess. Dette hjelper til med å løse de fleste av skalerbarhetsproblemene.

5. QTUM – det fungerer på smarte kontrakter. Den kombinerer ethereums virtuelle maskin og bitcoins kjerne som gjør transaksjoner optimalisert.

6. Nano – det fungerer på samme måte som IOTA. Den har gratis transaksjoner med mindre energiforbruk sammenlignet med bitcoin.

Blockchain-teknologi

 • Hva er Blockchain Technology?

 • Hva gjør Blockchain Technology så unik?

 • Hva er nøkkelegenskapene til Blockchain Technology?

 • Hva er forskjellen mellom Blockchain og Database?

 • Hvorfor blir Blockchain Technology massiv?

 • Bør jeg lære Blockchain-utvikling?

 • Hva er forskjellen mellom Blockchain og Distributed Ledger?

 • Hvorfor trenger vi Blockchain-teknologi? En titt på 5 viktige problemer

Blockchain Business

 • Hvor fremtiden for Blockchain gikk?

 • Hvordan Blockchain-teknologi vil endre måten vi driver forretning på?

 • Har du eksempler på forretningsmuligheter for Blockchain i 2018?

 • Spørsmål du må stille før du avgjør om Blockchain er riktig for din virksomhet?

 • Hvorfor Blockchain vil forandre verden?

Blockchain-sammenligninger

 • Private vs Public Blockchain: Hvilket er bedre?

 • Blockchain vs Cryptocurrency: Don’t Stay Confused!

 • Blockchain vs Internet: Vil det være et nytt internett?

 • Blockchain vs SWIFT: The New Banking!

 • Privat Blockchain vs Bank: Forskjeller med banksystemet og det revolusjonerende potensialet

Topp Blockchain-lister

 • Topp 5 Blockchain-protokoller å følge i 2018

 • Topp 5 Blockchain SEC-undersøkelser å se på i 2018

Blockchain-alternativer

 • Alternativer til Blockchain-teknologi gir økning til miljøvennlig IOTA

 • Beginner’s Guide: Hva er Hashgraph? Et Blockchain Killer-alternativ

Invester i Blockchain

 • Nybegynnerveiledning: Hvordan investere i Blockchain

Har du spørsmål? Legg igjen kommentaren nedenfor &# 128578;

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me