Hva er Mastercoin (Omni)? Den første Altcoin

Denne artikkelen snakker om det grunnleggende og historien til Mastercoin – den første altcoin. Du vil også vite hvordan Mastercoin senere ble Omni.

Mastercoin var den aller første løsningen for bitcoin 2.0 for å bruke denne teknologien til å gjøre trygge og beskyttede transaksjoner. Dette resulterte i nye muligheter for kryptoindustrien og markedet. Enkelt sagt, hvis du vil lære hvordan kryptoindustrien utviklet seg de siste årene, må du også lære hva som er Mastercoin.

Med fremveksten av Mastercoin dukket flere andre lignende avanserte teknologier opp, som inkluderte Tether, Factom og til og med konkurrentens motpart. Alle disse tilbyr innovative tjenester til deres klientell mens de gjør dem bekymringsfrie om bitcoin blockchain-sikkerhetsproblemene.

Selv om det er et stort antall unike produkter som bruker Mastercoin-podiet, har det vært en kjede av tvister som har besmittet sitt rykte. Dette resulterte i å bringe motpart til fronten som den beste teknologien innen enhancer space.

Da prosjektet fikk mye negativ press og mistanke i begynnelsen, bestemte teamet bak prosjektet seg for å merke det med et nytt navn. I 2015 bestemte teamet seg for et nytt navn i håp om at denne ommerkingen vil legge igjen alt. Nå kjenner vi det som Omni.

La oss ta en detaljert titt på hva som er Mastercoin, som skapte det, og lære om reisen fra Mastercoin til Omni.

Meld deg på nå: Enterprise Blockchains Fundamentals Course

Hva er Mastercoin?

Så du vet nå at Mastercoin er basert på Bitcoin blockchain, men hva er Mastercoin?

Det er en form for digital mynt- og kommunikasjonsprotokoll. Prosjektet er hovedsakelig ment å tillate komplekse økonomiske oppgaver i en kryptovaluta. De planlagte funksjonene til Mastercoin omfatter utvidelsen av en distribuert avveining sammen med anvendelsen av smarte eiendeler og sparepenger.

Hva er Mastercoin’s Inception Story?

Det første utkastet til prosjektet ble utgitt som en whitepaper den første måneden i 2012. I det utkastet foreslo grunnleggeren av Mastercoin JR Willett at det er mulig å bygge nye valutalag med nye prosedyrer ved å bruke eksisterende Bitcoin på protokollnivå . Whitepaper sa videre at det er mulig uten å endre bitcoin grunnarbeidet eller å måtte generere en erstatningsteknologi for å ta vare på nye regler.

Dette forslaget fra Willett åpnet ikke bare et forum for diskusjon om dette emnet, men det hjalp også til å løse mange problemer. Noen eksempler er –

  • Fremme av Bitcoin-stabilitet ved å utstede nye valutaer som har utviklet seg til kontrakter for modifikasjon
  • Profitt eiere av Bitcoin gjennom tillegg av ytterligere verdi til denne teknologien
  • Utarbeide et system for finansiering og programvareutvidelse
  • Fremme og vedlikehold av de nye protokollnivåene
  • Å finne betyr å hjelpe de som adopterer denne teknologien tidlig økonomisk

Dette nye protokollnivået var ment å tillate Bitcoin-brukere å generere nye smarte kontrakter uten å forlate Bitcoin-oppsettet. En smart kontraktprotokoll som er forsterket ved hjelp av Mastercoin innkapsler autentisering og implementering av kontrakter. Dette ender med å tillate virtuell utveksling av smarte eiendeler som obligasjoner, aksjer, landeiendom og mer.

Les mer: Hva er en Altcoin?

Ny versjon av Whitepaper

Helt neste år, den siste dagen i juli, ble det gitt ut en annen versjon av denne papirboken, som kom med en appel om innsamling for å gjennomføre prosjektet. En Bitcoin Exodus-adresse begynte å oppmuntre flere til å investere. Alle som sendte Bitcoins til denne adressen innen utgangen av august 2013, endte med å motta 100 ganger beløpet i form av Mastercoins. I tillegg mottok noen av dem også ekstra Mastercoins som en bonus for tidlig adopsjon.

Planen inkluderer videre generering av et insentiv Mastercoin for hver ti Mastercoins. Det var da ment å bli gradvis sendt til den samme Exodus-kontoen i løpet av de kommende årene for å sørge for at grunnleggeren og teamet har nok midler til å skaffe verdien av myntene sine..

Denne politikken vekket ikke bare mange debatter og mottok mye misnøye, men den flyttet også alles fokus på hvorfor motpart hadde valgt å komme i gang med bevis på innsats. I løpet av tiden viste Mastercoin seg imidlertid å være vellykket. Ved å bruke den suksessen ba Willett folk om å sende reserver til lommeboken for et eksperimentelt produkt mens han forsikret dem om at de kan stole på ham med pengene sine..

Hele historien vakte mye oppmerksomhet. En viktig ting å huske på her er at Mastercoin aldri har blitt bevist å misbruke noen av midlene ettersom det holder sin økonomiske rapport åpen for publikum..

Reisen fra idé til investering

Den aller første transaksjonen gjennom Mastercoin fant sted i august 2013, den 15. august for å være presis, da en test Mastercoin ble sendt til CryptoBegger.  Fram til den tiden hadde teamet allerede mottatt et pent beløp på sin Exodus-konto for investeringsformål. Personene som sendte midlene inkluderte prosjektskaperen og mange andre personer. Men den viktigste delen av investeringen begynner å strømme inn etter midten av august, rett etter Mastercoin BitAngels presentasjon.

Prosjektet klarte å heve opp til nesten 4740 BTC, som genererte mer enn 0,56 millioner MSC. Det var da planlagt å bruke ytterligere 10% av åpningsbeløpet for utvidelse av Mastercoins over en viss periode. Imidlertid er det ingen generasjon MSC fra akkurat den Exodus-kontoen.

Lanserings- og styremedlemmer av Mastercoin

Prosjektet startet like etter i september med totalt 7 paneler medlemmer som meldte seg frivillig til prosjektet. Noen av disse medlemmene inkluderte J.R. Willett, Ron Gross, Brock Pierce og Sam Onat Yilmaz.

Panelets / styrets primære jobb var og er å lede og ta på seg taktiske vurderinger og partnerskap, støtte belønninger i henhold til anbefalingene fra samfunnet, og å nøye overvåke ikke bare den samlede økonomiske planen, men også ansettelsen av det aktive personalet . Styret ivaretok effektivt alle disse oppgavene.

Nå har styret en ny vei å følge. Det jobber entusiastisk med å redusere sin foreløpige grunnleggende del i prosjektet. Dette inkluderer både regulering av Mastercoin Spec og tildeling av belønningene. Styret planlegger at disse tingene skal bli fullstendig kontrollert av samfunnet gjennom bevis på stavstemming. Dette vil gjøre det mulig for myntholderne å regulere fremdriften og utvidelsen av ikke bare protokollen, men også den tilknyttede programvaren.

Hvem kan bruke Mastercoin?

For ytterligere å vite hva som er Mastercoin, er det viktig å forstå at det har æren av å være det aller første navnet i altcoin-kategorien. Ingen annen mynt før den gjorde noe forsøk på å generere en slik app ved å øke veksten av en helt annen blockchain-teknologi.

Imidlertid manglet Mastercoin fortsatt popularitet og vanlig bruk. Ifølge Mr. Willett er det flere grunner til dette, som:

  • Økonomisk konkurranse med Bitcoins
  • Feiltolking av deres globale budskap
  • Svekkelsen av deres innsats

Så, hva er Mastercoin formål og hva gjør det?

Vel, det er ganske enkelt. For det første må du vite at prosjektet er for alle, enten det er et individ eller en bedrift. Mastercoin gjør det mulig for brukerne å generere brukertildelte ressurser som for det meste er i form av tokens. Disse tokens kan representere hvilken som helst verdi, for eksempel varer, informasjon, aksjer og mer.

Mange innovative firmaer bruker denne protokollen på sin egen måte for å drive økonomien i deres selskaper. Noen få bemerkelsesverdige eksempler på disse inkluderer MaidSafe og Tether.

Bruke Tether

Utnyttelsen av tokens er lett å forstå. Du kan gjøre det ved å ta en rask titt på Tether. Myntene til dette prosjektet representerer de faktiske valutaene, som yen, dollar osv., I digital form. Åpenbart støttes disse myntene av faktiske ressurser som er i besittelse av Tether.

En av de bemerkelsesverdige tingene med Tether er dens ærlighet og gjennomsiktighet. De er alltid åpne for revisjon for demonstrasjonen av hele hovedstaden, så det er veldig pålitelig.

Du kan bytte tokens mot kontanter ved hjelp av Tether-podiet. For lagring av Tether kan du også bruke hvilken som helst HD-lommebok. Hvis ikke, er det også noen få Bitcoin-lommebøker som tilbyr dette alternativet. Dette gjør at valutaen kan være trygg og sikker i et helt trygt miljø. Videre tillater det også brukerne å konvertere det til Bitcoin når som helst de vil umiddelbart.

MaidSafe

Kommer mot MaidSafe, det gir en harddisk som lagrer utveksling som lar brukerne bytte ekstra lagringsplass med andre mennesker som trenger et sted å lagre filene sine. For salg av lagringsplass er transaksjonsenheten SafeCoin. Mastercoin driver SafeCoin.

Denne grunnleggeren av MaidSafe, David Irvine, planla å samle inn midler gjennom mengdesalget av Mastercoin, hvorav 400 millioner SafeCoins ble generert for en estimert total salgspris på 8 millioner USD.

Siden dette var en ganske unik og nyskapende ide på den tiden, forårsaket det mildt sagt mange problemer. Tingen å huske på her er at, i motsetning til i dag, pleide salg av publikum / publikum å være et fremmed konsept den gang. I tillegg spilte implementeringen av ideen en viktig rolle i å sverte Mastercoins omdømme.

Salget erklærte en garantert belønning for å kjøpe Safecoin med Mastercoin i stedet for Bitcoin for å øke det ikke-eksisterende salgsvolumet av Mastercoins. Irvine var av den oppfatning at det ville være minst 25% av markedsverdien i Mastercoins tillatt for publikumsalg.

Belønningstilbudet endte opp med å akkumulere en stor sum av Mastercoins og Bitcoins med en verdi på 7 millioner dollar, noe som øyeblikkelig økte verdien. Som et resultat dumpet flertallet av de første adoptere av Mastercoin myntene sine på Irvine. Dette etterlot ham millioner av illikvide penger og verdiløs MSC, som han fremdeles eier.

Imidlertid klarte han fortsatt å samle Bitcoins med en verdi på 3 millioner dollar. Han bruker disse pengene til å finansiere MaidSafe-operasjonene.

Fra Mastercoin til Omni: Rebranding & Konkurranse

Den anseelsen som SafeCoin forårsaket, presset Mastercoin til å endre navn til Omni i 2015. Men på den tiden var en annen utfordring klar for Mastercoin i form av sin spirende konkurrent kalt motpart. Etter fremveksten erobret motparten umiddelbart markedet og etterlot Omni.

Bildekreditter: Omni

I følge en intervju av Omni-teamet, deres primære feil løy i meldingen, noe som ga motparten et forsprang på dem. Mens de nevnte noen av de bemerkelsesverdige appene som brukte prosjektet sitt, forble mistenksomhetsproblemene fortsatt uløste.

Når vi kommer tilbake til Omni, er dens rolle som et podium som serverer distribuerte protokoller som Factom. Koblingen mellom Omni-laget og Bitcoin er at det forrige fungerer som app-laget til grunnkanalen og internett-laget til TCP eller IP.

Hva er Omni’s Future Planning?

Omni planlegger å utnytte partneren, Factoms teknologi, bedre. Denne teknologien muliggjør sikker lagring av store deler av data på blockchain. Den bruker ikke annet enn en hash sendt hvert 10. minutt. Mastercoin har som mål å bruke den til å sende data om nettverkshandel til bitcoin-blockchain.

Dette vil ikke bare minimere handelskostnadene, men også redusere sjansene for oppblåsthet på grunn av Mastercoin.

Poenget: Hva er Mastercoin (Omni)?

Omni var faktisk den aller første teknologien til forbedring i Blockchain-verdenen. Ideen var banebrytende, men den møtte noen feil her og der. Dessverre var det nok til å ødelegge statusen. Disse innledende feilene banet også veien for konkurrenten, Motpart, for å ta topplasseringen. Selv navneendringen kunne ikke gjøre mye.

Med tanke på alt dette er det vanskelig å forutse hva som er Omni’s fremtid. Selv om Omni har kommet med mange spennende teknologier som kan være veldig interessante å bruke, er det vanskelig å forutsi om de vil være i stand til å stoppe folk fra å skifte til konkurrenten eller ikke. Å være et lite marked er det ikke nok konkurranse som kan la begge deltakerne trives. Derfor kan du forvente at et av prosjektene til slutt forsvinner fra verdensrommet i nær fremtid. For mer informasjon kan du besøke Omni’s twitter håndtak og Mastercoin-nettsted.

Hvis du vil ha en bedre forståelse av de grunnleggende konseptene i blockchain-teknologi, bør du ta en titt på dette gratis blockchain-kurset.

* Ansvarsfraskrivelse: Artikkelen skal ikke tas som, og er ikke ment å gi noen investeringsråd. Krav i denne artikkelen utgjør ikke investeringsråd og bør ikke tas som sådan. Gjør din egen forskning!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me