Nybegynnerveiledning: Hva er Nuls? Business Blockchain

Nuls blockchain har som mål å gi forretningsenheter en plattform for å opprette og distribuere sine desentraliserte applikasjoner for å løse problemene som møter dem i det virkelige liv.

Imgae Credits: Nuls

Flertallet av blockchains har tatt i bruk teknologi for smarte kontrakter. Imidlertid har de fleste av dem problemer med å distribuere desentraliserte applikasjoner, pluss at noen av dem ikke passer veldig bra i næringslivet. Det var der Nuls kom inn og oppfant en måte å redusere belastningen på hovedkjeden til sin blockchain ved å introdusere sidekjeder for å koble fra hendelsene og tjenestene på blockchain.

Nuls tilbyr derfor funksjonelle mekanismer for implementering av smarte kontrakter i tverrkjedekonsensus, og reduserer dermed kostnadene ved å generere og distribuere desentraliserte applikasjoner og samtidig gjøre det enkelt for utviklerne å tilpasse Dapps for forskjellige forretningsapplikasjoner..

Historien om Nuls

Nuls (NULs) er en singaporeanbasert kryptovaluta som ble lansert i september 2017.

I motsetning til de fleste kryptovalutaer hadde Nuls aldri et Initial Coin Offering (ICO). I stedet sendte kryptovalutaen 40 millioner NULS-tokens til Binance Exchange-plattformen senere i november 2017 til en pris på $ 1 per mynt..

Prosjektet ble hovedsakelig finansiert gjennom airdrop, selv om det er mye finansiering fra samfunnet og forretningspartnerskapene.

Nuls Team

Kjerneteamet bak denne ekstraordinære kryptovalutaen består av 11 medlemmer som ble samlet sammen av sin andel av filosofisk ideologi.

Teamet består av: Jason Zhang (grunnlegger & Lederutvikler), Lily Wang (medstifter & COO), Reaper Ran (medstifter & Community Leader), Omar Elmir (English Community Leader), Kim Vo (English Community Manager – America), Essam Elmir (English Community Manager – Australia), Eugin Lee (English / Chinese Community Manager – Singapore), Niels Wang (Core Developer) , Vivi Zhou (Core Developer), Davi Yang (Core Developer), og Moonlight (Core Developer).

Nesten halvparten av kjernelagmedlemmene er lokalledere som hjelper til med å bringe forskjellige desentraliserte applikasjonsutviklere fra hele verden sammen mot et felles mål.

 Hva er Nuls Blockchain? Topp funksjoner:

Bildekreditter: Nuls

 1. Fleksibilitet: Nuls øker med å være et veldig fleksibelt blockchain-nettverk. Blockchain-infrastrukturen er svært tilpassbar og modulær. En utvikler kan enkelt koble til og erstatte de innebygde modulene med passende moduler, avhengig av oppgaven. De innebygde modulene er nettverks-, konsensus-, lagrings- og algoritmiske moduler, som kan tilpasses eller byttes ut når en utvikler føler at han / hun trenger noe annet for å utvikle sine desentraliserte
 2. Åpen kilde: Utviklere har frihet til fritt å bruke blockchain-koden til å generere sine egne desentraliserte Et av hovedmålene for teamet er å sikre at smarte kontrakter støtter så mange programmeringsspråk som mulig. På denne måten vil utviklerne ha et bredt spekter av alternativer når det gjelder å lage sine desentraliserte applikasjoner.
 3. Lett oppdatert: Fordi modulene i blockchain kan tilpasses, kan brukere / utviklere enkelt bytte ut eller endre modulene tilsvarende for å favorisere implementeringen. Det er en grunnleggende funksjon med tanke på at teknologien stadig utvikler seg. Etter hvert som teknologien utvikler seg, kan utviklerne raskt endre modulene slik at de passer til de aktuelle problemene.
 4. Smarte kontrakter: Nuls blockchain er basert på Ethereum smarte kontrakter teknologi. Det er grunnen til at NULS-token er et ERC-20-token. De smarte kontraktene gjør også blockchain programmerbar. Med smarte kontrakter kan brukere / utviklere skissere logistikken til en hvilken som helst forretningsmodell desentralisert applikasjon de ønsker å utvikle selv med svært lite programmeringskunnskap. Smarte kontrakter inneholder allerede visse regler for utførelse, og de krever bare at utvikleren gir en oversikt over logikken som kontrakten skal følge når den utfører sine oppgaver.
 5. Flere kjedenes konsensus: En av hovedtrekkene til Nuls er at den består av flere sidekjeder som er knyttet til hovedkjeden. Blockchain bruker derfor en konsensusmekanisme på tvers av kjeder med navnet credit-credit for å gjøre det mulig for de forskjellige kjedene å kommunisere effektivt med hverandre..

Nuls bevis for kreditering

De fleste kryptovalutaer bruker Proof-of-Work (PoW), Proof-of-Stake (PoS), Praktisk bysantinsk feiltoleranse (PBFT), Leased Proof of Stake (LPoS), Proof of Importance (PoI) eller Delegated Proof of Stake (DPOS) ) mekanismer for å validere sine transaksjoner.

Konsensusmekanismen verifiserer dataene som legges til hovedboken i en hvilken som helst blockchain, er enig med den spesifikke reskontroen, da den prøver å få enighet mellom dataene som er plassert i en blockchain. Konsensusmekanisme sikrer at den nåværende blokken representerer de mest aktuelle transaksjonene som er gjort på blockchain. Mekanismen forhindrer også konstant avsporing av blockchain-nettverket på grunn av konstant gafling.

Ved å bruke PoF-, PoS-, DPoS- eller PBFT-konsensusmekanismer blir kryptovalutaene begrenset til å kjøre de Dappene som støttes av den spesifikke konsensusmekanismen..

Imidlertid, siden Nuls-kryptokurrency søker å gjøre prosessen med å utvikle Dapps mer tilpassbar, ville ingen av den forrige konsensusmekanismen fungere for mekanismen, spesielt på grunn av dens modularisering og flerkjedestruktur. Som et resultat kom utviklingsteamet med en ny konsensusmekanisme referert til som Proo-of-Credit (PoC).

Proof-of-Credit er en første av sin slags konsensusmodul som ble utviklet av Nuls utviklingsteam for å løse problemet med å knytte de forskjellige tilpassede sidekjedene til hovedkjeden gjennom de tilpassbare modullagene..

Bedrifter har frihet til å komme med en tilpasset sidekjedeblokk og feste den til hovedkjeden til Nuls med sikte på å løse det spesifikke tekniske problemet. PoC-mekanismen vil være ansvarlig for å verifisere at den tilpassede sidekjeden er i samsvar med hovedkjeden.

PoC mot PoS (bevis på kreditt vs bevis på innsats)

PoC er på en måte som ligner på PoS, siden noen bekreftelser under verifiseringsprosessen må være beviselig låst / stablet for å tillate en bruker å kjøre hvilken som helst node. For PoC er imidlertid ikke det nøyaktige antall tokens som skal låses ikke spesifisert, og samfunnet kan fortsette å stemme når brukeren får tilgang til nodene. Når brukeren krevde å få tilgang til tokens igjen, sluttet de ganske enkelt å kjøre nodene og få tilgang til tokens.

PoC-konsensusmekanismen er imidlertid forskjellig fra PoS-konsensusmekanismen når det gjelder prosessen med å stimulere nodeoperatører for god oppførsel eller straffe dem for å stride mot reglene. PoC kommer med en kredittpoeng for hver node basert på oppførselen til nodeoperatøren over en periode. Dessuten, når det gjelder utbetalinger, jo flere poletter som en node lagrer / innsatser, jo mer blir utbetalingene. Utbetalingen påvirkes imidlertid av kredittpoengene til noden.

Nuls applikasjonstjenestelagarkitektur

Hver desentraliserte applikasjon utviklet gjennom Nuls blockchain må ha tre lag. Disse lagene er kjedelaget, det logiske laget og modullaget.

Modulaget inneholder de forskjellige modulene (nettverk, konsensus, lagring og algoritme). En utvikler må velge modulene han / hun ønsker å utvikle sin DApp. Siden modulene er tilpassbare, pluggbare og flyttbare, kan en utvikler velge å unngå å bruke noen moduler eller velge å endre strukturen til noen moduler slik at de passer til den spesifikke oppgaven han / hun vil løse.

Sidekjedelaget sørger for at modulene er koblet til forskjellige noder som også er koblet til forskjellige sidekjeder for å sikre at applikasjonen går bra.

Logikklaget består av smarte kontrakter. Den smarte kontrakten gir retningslinjene for å kjøre alle desentraliserte applikasjoner. En utvikler må definere og kjøre en bestemt smart kontrakt. De smarte kontraktene kan også tilpasses for å imøtekomme de spesifikke behovene til utvikleren, noe som gjør prosessen veldig fleksibel og tilpasningsdyktig.

Hvordan Nuls fungerer

Nuls blockchain bruker smarte kontrakter, flere kjeder og tilpassbare moduler.

De smarte kontraktene hjelper med å gjøre det enkelt for DApp-utviklere å designe, utvikle og distribuere Dapps. Ved å bruke smarte kontrakter kan alle utvikle Dapps på Nuls blockchain. Du trenger ikke å ha en utmerket kontroll over noe programmeringsspråk for å kunne skrive god kode for DApp. Alt er lagt ut i den smarte kontrakten, og en utvikler er bare pålagt å oppgi logistikken til DApp han / hun ønsker.

Med flere kjeder kan desentraliserte applikasjonsutviklere lage en DApp og feste den til hovedkjeden. Multikjedene bidrar til å lette trafikken på hovedkjeden. Hovedkjeden håndterer bare den vitale informasjonen som blir overført til den fra sidekjeden gjennom Bevis-av-kredit-konsensusmekanismen.

Nuls har også fire innebygde moduler som hjelper deg med å gi retningslinjer for Dapp-utviklere. De fire modulene inkluderer nettverk, konsensus, lagring og algoritmiske moduler. Modulene inneholder spesifikasjoner for å utvikle spesifikke segmenter av en desentralisert applikasjon som som standard inkluderer nettverk, konsensus, lagring og algoritme. Modulene går derfor langt med å hjelpe utviklerne med å utvikle desentraliserte applikasjoner, siden de bare trenger å velge hvilken modul de skal bruke. Modulene kan også tilpasses og byttes ut i tilfelle utvikleren føler at han ikke trenger dem.

Med introduksjonen av tilpassbare moduler og sidekjedene, kan utviklere være i stand til å designe og distribuere desentraliserte applikasjoner som er spesifikke for behovene..

Bildekreditter: Nuls

Derfor, i enkle termer, i Nuls blockchain, utvikler utviklere desentraliserte applikasjoner for å løse spesifikke forretningsproblemer som brukerne står overfor. Deretter betaler brukerne for Dapps ved hjelp av NULS-token i Nuls blockchain.

Nuls veikart

Nuls kryptovaluta-veikart er delt inn i tre seksjoner: ICE, WATER og STEAM. Utviklingsteamet fokuserer for tiden på ICE-delen.

Det er akkurat som i vannsyklusen. Det starter med ICE-form, og når temperaturene varmes opp, blir ICE VANN, og hvis temperaturene fortsetter å vokse, vil vannet til slutt snu til DAMP. Så, Nuls er for tiden på ICE-nivå.

ISFASE

ICE-nivået er planlagt å slutte i juli 2018.

I mars 2018 hadde teamet oppnådd følgende:

 1. Fullført den sentrale kjedeutviklingen og testnettfasen startet.
 2. Forbedre den tekniske designdokumentasjonen for prosjektet.
 3. Etablering og utvidelse av open source-utviklingssamfunnet.

Da mot slutten av mai oppnådde Nuls følgende:

 1. Fullførte utviklingen av de nødvendige modulene i Nuls blockchain.
 2. Forbedret de innebygde modulene.
 3. Økt antall applikasjoner som er tilgjengelige gjennom blockchain
 4. Fullfør hovedkonsensusen.
 5. Utgitt RC lommeboken
 6. Lanserte mobil lommeboken
 7. Utgitt Nuls, blockchain

Ved utgangen av juli 2018 er teamet planlagt å ha oppnådd følgende:

 1. Sørg for at smarte kontrakter kan støtte opptil tre programmeringsspråk.
 2. Sørg for at minst tre applikasjoner kan kjøres på Nuls-nettverket.
 3. Forbedre det generelle økosystemet til hovedkjeden, inkludert Nuls blockchain-nettleser, e-lommeboken og den mobile lommeboken.

VANNFASE

NULS WATER-fasen er ennå ikke tildelt tidslinjer. Det har bare de spesifikke oppgavene som teamet ser frem til å utføre. Disse oppgavene inkluderer:

 1. Komplett flere funksjonsmoduler
 2. Forsikre deg om at minst fem underkjeder kobles til hovedkjeden.
 3. Sørg for at 15 applikasjoner kan kjøres på Nuls blockchain.
 4. Gi tekniske løsninger for minst tre selskaper.

DAMPFASE

NULS STEAM-fasen er ennå ikke tildelt tidslinjer. Det har bare de spesifikke oppgavene som teamet ser frem til å utføre. Disse oppgavene inkluderer:

 1. Ha minst 30 sidekjeder koblet til Nuls hovedkjede.
 2. Har minst 50 applikasjoner som kan kjøres på Nuls-systemet
 3. Kunne gi en teknisk løsning til minst 20 selskaper / bransjer.

NULS vs NEO: hvorfor det store oppstyret!

Det har vært mange samtaler i det siste om NULS og NEO spesielt på grunn av likheten i navnene på hovedutviklerne og grunnleggerne. NEO-grunnlegger og hovedutvikler går under navnet Erik Zhang mens NULS-grunnlegger og hovedutvikler heter Jason Zhang. Folk er overbevist om at det må være noe mellom de to; med hovedspørsmålet om de to er i slekt. Igjen er de to kryptovalutaene basert i Kina, men i Asia.

Det er noen likheter mellom de to blokkjedene. For eksempel bruker de to blokkjedene smart kontrakt, kryss-kjeden-konsensusmekanisme og Dapps.

Til tross for likhetene og ryktene som går rundt, er de to blokkjedene bygget eller to forskjellige formål, selv om de ser ut til å utfylle hverandre. NULS blockchain gir en tilpassbar plattform for forretningsenheter for å utvikle og distribuere desentralisert applikasjon mens NEO digitaliserer eiendeler ved hjelp av smart kontraktsteknologi for å komme opp med smarte økonomier.

NULS bruker en off-chain skalering mens NEO bruker en on-chain skalering.

Forskjellen mellom skalering utenfor kjeden og skalering i kjeden

Skalering utenfor kjeden refererer til tilnærminger som bidrar til å øke bruken av et blockchain-nettverk uten å forstyrre den viktigste blockchain. Disse metodene inkluderer:

 • Gruppere flere transaksjoner i en transaksjon.
 • Opprette virtuelle betalinger i blockchain-systemet.
 • Vi introduserer dedikerte betalingsnettverk.
 • Sidekjeder.
 • Bruke fargede mynter.

NULS-blockchain bruker sidekjedene sammen med sin nye proof-of-credit konsensus-mekanisme.

On-chain skalering, derimot, refererer til midler for å øke kapasiteten til en blockchain som endrer blockchain-laget. Enkelt sagt endres blockchain-nettverket på en eller annen måte. Noe er endret i blockchain-nettverket for å øke bruken av systemet.

Eksempler på slike prosedyrer inkluderer:

 • Øke blokkstørrelse eller blokkvekt.
 • Ansette mindre Schnorr-signaturer.
 • Bruker Bellare-Neven signatur samling

NEO hovedsakelig store på den økte blokkstørrelsen.

Som er mer verdsatt: NEO eller NULS

Et enkelt NEO-token verdsettes mer enn et enkelt NULS-token. Ett NEO-token tilsvarer rundt 15 NULS-tokens.

NEO har også en bredere sirkulerende forsyning som for tiden ligger på 65.000.000 NEO av det totale beløpet på 100.000.000 NEO sammenlignet med NULS ’sirkulerende forsyning på 40.000.000 NULS.

Imidlertid kan det diskuteres at NEO er eldre enn NULS med omtrent ett år, og derav det store gapet. Dette kan imidlertid diskuteres siden det er noen mynter som er yngre enn NULS, men som gjør det bedre enn NEO.

DO NULS lommebøker godtar NEO?

Den beste lommeboken som er kompatibel med NULS og NEO er Ledger Nano S lommebok.

NEO har normalt to typer tokens: NEO- og GAS-tokens, og det er vanligvis vanskelig å finne en lommebok som godtar de to tokens. Det er grunnen til at bortsett fra Ledger hardware wallet, er de andre porteføljene som er kompatible med NEO spesielt designet for NEO-tokens.

Noen av de beste NEO-lommebøkene er:

 1. NEO Wallet (Desktop Wallet)
 2. NEO GUI (Desktop Wallet)
 3. NEO Tracker (Web Wallet)
 4. NEO Wallet (Web Wallet)
 5. Ansy (papirlommebok)
 6. NEO CLI (Desktop Wallet)

Kjøper NULS-token

For å skaffe seg NULS-tokens, kan en person gå til noen av kryptoutvekslingsplattformene som viser Nuls (NULS) og kjøpe den.

Siden du ikke kan kjøpe NULS direkte ved hjelp av kredittkortet ditt, må du først anskaffe en annen type kryptovaluta, helst Ethereum of Bitcoin, og deretter gå til en av de rene kryptoutvekslingsplattformene som støtter NULS for å bytte Etherum eller Bitcoin mot NULS-tokens.

Noen av de viktigste kryptobørser som støtter NULS inkluderer:

 1. Binance
 2. OKex
 3. EtherDelta
 4. Kucoin
 5. Bit-Z

NULS-kompatible lommebøker

Etter å ha kjøpt NULS-tokens, må du se etter en portefølje som er kompatibel med NULS, slik at du kan lagre NULS-tokens der..

Noen av lommebøkene som er kompatible med NULS inkluderer:

 1. MyEther lommebok
 2. Ledger Nano S Lommebok
 3. Trezor
 4. Ethereum Mist DApp
 5. MetaMask

* Ansvarsfraskrivelse: Artikkelen skal ikke tas som, og er ikke ment å gi noen investeringsråd. Krav i denne artikkelen utgjør ikke investeringsråd og bør ikke tas som sådan. Gjør din egen forskning!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me