Nybörjarguide: Vad är AION? Världens första tredje generationens blockchain-nätverk

Tror du att blockchain-tekniken kommer att eskalera i framtiden? I så fall behöver du säkert mekanismer, broar och processer för att flytta dina data mellan olika blockchain-nätverk. När allt kommer omkring kör världen på nätverk och informationsdelning. Det är precis vad AION-nätverket tillhandahåller i den blockkedjedrivna världen. Men vad är AION exakt?

AION – Det decentraliserade Internet

Nuco, ett kanadensiskt blockchainföretag, utvecklat AION-nätverk som använder AION-token.

AION är ett blockeringssystem med flera nivåer som är utformat för att lösa problem med integritet, skalbarhet och interoperabilitet med befintliga blockchain-nätverk.

Första generationens blockchain-projekt som Bitcoin gör det möjligt för människor att registrera peer-to-peer-transaktioner på en offentlig distribuerad huvudbok. Sedan kom andra generationens blockchain-projekt, som Ethereum som gjorde det möjligt för utvecklare att bygga och vara värd för sina egna projekt med mer sofistikerade algoritmer..

Men både första och andra generationens projekt utnyttjar inte kraften i sammankoppling av blockchain-nätverk på global skala.

Således uppstod tredje generationens blockchain-nätverk som möjliggjorde diskret blockchain-kommunikation. Och, AION är världens första tredje generationens blockchain-nätverk!

AION är märkt som ett blockchain-nätverk och möjliggör felfri kommunikation mellan olika blockkedjor och hjälper till att hantera dess applikationer.

Vad är AION Network?

AION Network stöder anpassade blockchain-strukturer och ger en pålitlig mekanism för interkompatibilitet över kedjor. Den överför värde, logik och likvida tillgångar bland användarna av nätverket där transaktioner sker utan att mellanhänder involveras.

Det första dedikerade offentliga AION-nätverket kallas AION-1. Denna bäst-i-klass, tredje generationens blockchain visar nästa nivå av säkerhet och kryptoekonomiska motivationsincitament i cyptospace.

Vad är AION Network?

Bildkrediter: AION

AION Blockchain – ger interoperabilitet och ökad säkerhet till kryptosfären

Den vanliga antagandet av blockchain-tekniken kräver interoperabilitet. Blockchain-nätverk måste kunna kommunicera med äldre system som finansinstitut för att lyckas.

Tyvärr är kommunikationen mellan kryosfären och arvvärlden nu utmanande.

Olika kryptomynt som Ethereum, Bitcoin, Zcash etc. kan inte kommunicera med varandra. Det är utmanande för Bitcoin att veta vad som händer i Litecoin-nätverket och vice versa.

Även om kryptobörser tillhandahåller en portal mellan digitala valutor, finns det fortfarande ett problem. Problemet är att kryptobörser inte är decentraliserade. Dessa är extremt sårbara för säkerhetsöverträdelser som hacking och blackout under långa perioder.

AION Blockchain syftar till att stärka interoperabilitet och säkerhet i kryptosfären. Det ger en pålitlig lösning för skalbarhet, säkerhet och interoperabilitetsproblem för både privata och offentliga blockchains.

AION-teamet

Matthew Spoke, VD för Nuco Global Inc. grundade AION 2017. Nuco lanserade också Aion-stiftelsen och Aions ekosystem.

Teamet bakom detta samhällsstyrda projekt består av skickliga mjukvaruutvecklare, Ali Sharif, Chris Lin och Alexandra Roatis, var och en med många års teknisk erfarenhet. Nuco CTO, Junius Tu, har över 15 års erfarenhet av blockchain-ledarskap.

Affärsutvecklare är Duncan Cameron och Dipesh Pradhan. CFO, Jason Burke och COO, Kesem Frank har också en enorm upplevelse inom kryptosfär och entreprenörskap.

AION TOKEN

Aion använder det ERC20-kompatibla AION-token. AION underlättas initialt på Ethereum blockchain. Men användarna kan enkelt omvandla det till AION-nätverk och överföra mellan båda blockkedjorna.

Idealiska användare av AION Blockchain

Enligt AION-grundare och VD kan fem typer av användare använda AION-blockchain:

1. Startups

Ett explosivt antal nystartade företag vill nu att blockchain-teknik ska stödja sin verksamhet. De har vanligtvis en djup kunskap om sina företag, men de är inte mycket kända för blockchain.

AION hjälper till att ansluta sin verksamhet till olika blockchain-baserade lösningar relaterade till deras nisch. Med hjälp av Aion-nätverket och dess lösningar kan nystartade företag fokusera på de områden där de har expertis inom.

2. Företag

Driftskompatibiliteten som erbjuds av Aion blockchain förbinder de äldre industrier med kryptoindustrin sömlöst. Aion-teamet har spenderat mycket tid på att förstå vad som hindrar stora företag från att utnyttja kryptosfärens kraft.

3. DApp Utvecklare

Många utvecklare arbetar med att utveckla dapps (Decentralized Apps) baserat på ethereum, bitcoin, etc. Men bristen på interoperabilitet begränsar utvecklarna till endast ett protokoll. Aion löser detta problem genom att göra det möjligt för dapp-utvecklare att göra övergångar över flera system.

4. Validerare

Aions kärnanvändare är validerarna, personer som ansvarar för konsensus inom Aions ekosystem. De övervakar och verifierar varje transaktion för att kontrollera dess giltighet innan de överförs till destinationens blockchain-nätverk.

5. Brobyggare

En annan grupp av Aions kärnanvändare är brobyggare som övervakar transaktioner mellan kedjor.

Fördelar med AION

Fördelar med AION Network

Bildkrediter: AION

Aion erbjuder följande fördelar för både privata och offentliga organisationer:

1. Federerade blockkedjor

Aion möjliggör interoperabilitet och kommunikation mellan olika blockchain-nätverk med hjälp av en högpresterande överbryggningsmekanism. Användare kan överföra både värdet och data mellan blockkedjor med hjälp av denna överbryggningsmekanism.

2. Förbättrad skalbarhet

Skalbarhet är en av de största problemen med första och andra generationens blockkedjor. Aion löser problemet med skalbarhet med hjälp av en virtuell maskin. Den virtuella maskinen gör det möjligt för applikationer att fungera över flera olika blockkedjor med förbättrad prestanda och skalbarhet.

3. Anpassad Blockchain

Du kan designa en anpassad blockchain med hjälp av Aions ekosystem samtidigt som du behåller interoperabiliteten med andra blockchain-nätverk. Din blockchain kan innehålla olika konsensusalgoritmer och virtuella maskiner.

Bygg din egen anpassade Aion-kompatibla blockchain

Den Aion-nätverkskompatibla blockkedjan ger varje AION ERC-20-tokenhållare möjlighet att bygga sina egna blockchain- och alfafunktioner. Den levereras med ett komplett ekosystem av verktyg och tjänster som möjliggör nästa generation av blockchain-funktioner. Funktioner är:

 • Företagssäkerhet och kvalitet, BFT-kärna
 • Stor skalbar funktionalitet för att distribuera ett stort nätverk
 • Överensstämmelse med ERC20-policyer och administrationsverktyg
 • Java API med låg latens och hög bandbredd

Hur fungerar AION-nätverk?

Aion-nätverket med flera nivåer består av följande komponenter:

1. Anslutande nätverk

Anslutande nätverk är protokoll som möjliggör kommunikation mellan privata och offentliga blockkedjor inom AION blockchain-ekosystemet. Det ger rutten för meddelandeöverföring mellan deltagande blockkedjor med hjälp av ett överbryggande protokoll.

Anslutande nätverk säkerställer också ett smidigt flöde av transaktioner mellan nätverk samtidigt som svårigheter hanteras.

2. Transaktion mellan kedjor

Interchain-transaktioner gör det möjligt för alla anslutna nätverk att kommunicera med varandra. Interkedjetransaktionerna skapas på källkedjan och flödar genom broar och anslutande nätverk för att nå målet blockkedja.

Varje transaktion mellan kedjorna består av:

 • Nyttolast – Faktiska uppgifter
 • Metadata – Information relaterad till rutin och avgift
 • Merkle Proof (valfritt) – Används om avsändaren vill kringgå bron

En validerare vid varje fas av denna process verifierar transaktionens giltighet. Om avvisar ogiltiga transaktioner och ekosystemet återgår till det tidigare tillståndet innan transaktionen gick igenom.

3. Broar

Broar är validerare som validerar transaktionerna mellan kedjor i nätverket. Det undertecknar och sänder transaktionen som giltig endast om källkedjan har förseglat den och betalat vidarebefordringsavgifterna för den.

Flera valideringsgrupper kan registrera flera broar i samma blockchain-nätverk. Användaren bestämmer vilken brygga som ska användas genom att nämna målnätverket.

4. Deltagande nätverk

Alla nätverk som kan delta i Aions ekosystem kallas deltagande nätverk. Det kan också vara en blockchain-enhet, orakler, databaskluster eller krypeter. Varje deltagande nätverk bör vara:

 • Decentraliserad
 • Kan skilja mellan vanliga transaktioner och transaktioner mellan kedjor
 • Bekant med konsensusprotokollet som används av bron och för att lagra en giltig transaktion.
 • Bör ha låsningstid när en transaktion mellan kedjor är i väntan.

Framtiden för AION-kryptovaluta

Blockchain och decentralisering kommer att bli våra tidsgeister. Således är det viktigt att behärska driftskompatibilitet, och antagandet av AION verkar vara en otrolig idé.

För närvarande har teamet bakom denna tredje generationens blockchain två viktiga milstolpar som ska uppnås senast 2019. Den första fasen inkluderar utvecklingen av Virtual Machine (VM), en förbättrad arbetsprotokoll för konsensusalgoritm och lansering av tekniska dokument för Aion VM, Aion bridging och proof-of-intelligence.

Den andra milstolpen inkluderar överbryggning av alla deltagande nätverk, släppande av den andra versionen av VM och slutförandet av konsensusmekanismen Validator Nomination.

Med den kontinuerliga tillväxten i kryptosfären, det snabbast växande konceptet för sidokedjor och växande efterfrågan på interaktion mellan blockkedjor, verkar AION vara en uppenbar framgång i framtiden.

* Ansvarsfriskrivning: Artikeln ska inte tas som och är inte avsedd att ge någon investeringsrådgivning. Påståenden som görs i denna artikel utgör inte investeringsråd och bör inte tas som sådana. Gör din egen forskning!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me