Nybörjarguide: Vad är Zcash?

I dagens artikel kommer vi att lära oss mer om Zcash. Vi kommer att svara på frågor som ”Vad är Zcash”

Hittills har vi sett en bred acceptans av kryptovaluta. Dagens generation är särskilt positiv till decentraliserad valuta, eftersom den ger dem möjlighet att överföra värde utan att bankerna påverkar dem.

Den första generationens kryptovaluta introducerade den decentraliserade ekonomin. Men det löste inte integritetsfrågan. Det är här Zcash kommer in. Till skillnad från Bitcoin är Zcash inte en öppen huvudbok. Om du använder Zcash kommer dina transaktioner att vara helt dolda för andra personer som använder blockchain.

Vad är Zcash?

ZCASH

Zcash är en kryptovaluta som erbjuder anonymitet och integritet. All information som överförs mellan två parter med Zcash är krypterad och säker. Det liknar Monero att vi diskuterade några inlägg tillbaka.

För att säkerställa anonymitet använder Zcash zk-SNARK. Det är ett speciellt bevis som säkerställer att nätverket är säkert. Det kan också använda bevis på konstruktion. Genom att använda dessa metoder förblir blockchain-värdena dolda från omvärlden.

Den hårda gränsen för Zcash liknar Bitcoin. Det betyder att det bara finns 21 miljoner mynt där ute.

ZCash Origins

ZCash uppträdde först den 28 oktober 2016. På detta datum gafflades Bitcoin blockchain i Zcash. Ursprungligen kallades det bara Zerocoin-protokollet. Sedan ändras dess namn till Zeocash-systemet och slutligen till Zcash.

Zcash-företag driver företaget bakom ZCash. Det är också känt som Zerocoin Electric Coin Company. Dessutom är grundaren och VD för Zcash Zooko Wilcox. Han har mer än 20 års erfarenhet av kryptovaluta och har använt sin expertis inom kryptografi för att bygga Zcash som skyddar användarens identitet.

Hur fungerar ZCash?

För att förstå Zcash i lekmanns termer måste vi gå igenom ett enkelt exempel. Om du till exempel försöker skicka lite BTC till en annan person måste du skicka det till dess offentliga adress.

När du har skickat transaktionen tar gruvarbetarna över. De kommer att bryta blocket där din transaktion tilldelas. När blocket har bryts är din transaktion lyckad. Detta har dock nackdelen. Det har inget integritetsprotokoll.

Nu ska vi försöka lära oss hur det kan göras med Zcash. I Zcash kan avsändaren välja två sätt att göra transaktionerna. De kan välja mellan skyddad privat transaktion eller en normal transparent transaktion. Detta skiljer sig från andra sekretessmynt som Monero, där det bara finns ett sätt att initiera transaktioner.

zKassatransaktionstyper

Två typer av transaktioner stöds

Valet ger användaren möjlighet att få ut det mesta av blockchain. Det ger det bästa av två världar. Ibland är det viktigt att ha en transparent transaktion. Detta kan göras för att skydda både avsändarens och mottagarens intresse. Om du till exempel försöker köpa ett objekt från en säljare måste du hålla det öppet så att det kan hänvisas om det uppstår konflikter.

Under tiden kan vem som helst också välja skyddade transaktioner och hålla sig borta från alla nyfikna ögon.

För att säkerställa att det fungerar som avsett använder Zcash zk-SNARKS. Du kan läsa mer om det här.

Zcash myntfördelning

Eftersom den gafflas från Bitcoin, har den också samma tillgång på 21 miljoner mynt. Med den aktuella gruvhastigheten uppskattas att alla mynt kommer att brytas fram till 2032. Gruvsvårigheten ökas för varje block som bryts. Detta innebär att beloppet för gruvbrytning minskas till hälften vart fjärde år.

Zcash var aldrig en del av ett stort projekt eller avsåg att samla in medel genom ICO. Det är därför det finansieras av slutna investerare. De investerade 1 miljon dollar för att säkerställa dess utvecklingsväg. Alla investerare fick ”Grundarens belöning” som innehöll 10% av det totala utbudet under en fyraårsperiod. Några av de kända investerarna inkluderar Roger Ver, Barry Silbert, Naval Ravikant och andra.

Slutsats

Zcash försöker lösa nackdelarna med den första generationens blockchain. Det säkerställer både integritet och säkerhet. Det påför inte heller sekretess från början. Som användare kan du alltid välja att göra en transparent transaktion.

I skrivande stund gör Zcash det bra på marknaden. Ett Zcash-mynt står på $ 230. Så, vad tycker du om Zcash? Kommentera nedan och låt oss veta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me