Nybörjarhandbok: Vad är Penny-kryptovalutor?

Penny-kryptovalutor är de som kostar dig under en dollar per enhet. Men dessa öre-kryptovalutor har potentialen för att göra dig rik eller till och med rik. Med tanke på att många av dessa kryptovalutor är skitmynt.

Analogin hämtas från öreaktier, där aktiekursen skulle vara under en dollar.

Ingen aning vad en kryptovaluta är? Vi täckte över det här.

I den här artikeln försöker vi förklara i detalj vad en öre kryptovaluta är och hur man köper de rätta utan att falla i en grop.

Bildkredit; IMDB

I filmen The Wolf of The Wall Street, Jordan Belfort ― hjälten ― är en börsmäklare som säljer rosa ark och slutligen bygger ett imperium runt det.

Pink sheet-aktier registreras inte på större börser och handlas ofta över disk. Namnet kom när aktiekurserna cirkulerades med rosa färgade lakan.

Det krävs mindre regelefterlevnad för att registrera och handla ett företag som lager för rosa ark.

Jordan Belfort sålde till och med lagren i ett företag vars registrerade adress är en hydda mitt i jordbruksmark. Han gjorde många olagliga drag och sålde sina klienter bokstavligen skit. I slutändan betalade han priset för det.

Filmen är baserad på en bok skriven av den riktiga Jordan Belfort. Ja, händelserna i filmen har hänt i verkligheten.

Penny-kryptovalutor är slags rosa arkaktier. Men du vet, de rosa lakan är inte heller olagliga. Jordan Belfort använde det blygsamma regelefterlevnaden och tjänade miljontals dollar genom att sälja olagliga aktier genom rosa lakan.

Så, som rosa ark lager, är inte alla öre kryptovalutor bedrägerier. Det finns bra. Du måste välja handplocka dem.

Ska du köpa Penny Cryptocurrency?

Det beror på. Även om du väljer en korrekt öre-kryptovaluta kan du förändra ditt ekonomiska liv för alltid.

Låt oss säga, Bob är intresserad av att köpa några öre-kryptovalutor.

Han väljer tio olika kryptovalutor och investerar 1000 USD i varje.

Efter 6 månader hade 7 av dem blivit helt värdelösa. Två av dem fördubblades i värde. Och man skjuts så långt att dess värde ökade 100 gånger.

Genom att riskera 10 000 USD och strategiskt investera dem, upptäckte Bob att en guldgruva som gjorde honom till 10x vinst.

Du kanske tror att en hundrafaldig värdeökning är en överdrift. Men historien säger något annat.

Nu är ledarna som Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) och Litecoin (LTC) alla öre kryptovalutor en gång. Dessa kryptovalutor hade funnits från en tid då det inte var mycket intresse för kryptotillgångar. Och i själva verket var inte heller marknaden full.

Hur som helst, dessa tider är långt borta. Men möjligheterna är fortfarande gott. Du måste bara veta hur man tar tag i dem.

I dag, enligt CoinMarketCap, det finns 1644 kryptovalutor tillgängliga. Och det är inte så svårt att hitta en massa öre kryptovalutor.

Så, hur skulle du välja en öre kryptovaluta som ger dig stora vinster?

Strategier för att köpa Penny Cryptocurrency

I det här avsnittet går vi igenom vad vi ska leta efter i en öre-kryptovaluta och vad farosignalerna ska identifieras och hur man undviker att köpa ett skitmynt.

Grundläggande

Bitcoin skapades för att vara ett peer-to-peer elektroniskt betalningssystem som kräver att man inte litar på någon tredje part.

Ethereum-plattformen skapades med tron ​​att en blockchain kan göra mycket mer än bara kryptovalutor.

Så, vad är syftet med den specifika kryptovalutan?

Löser det ett verkligt problem? Om inte, glöm det och fortsätt till nästa. Observera att samma problem skulle ha olika lösningar. På samma sätt kan ett antal öre-kryptovalutor försöka lösa samma problem på olika sätt. Du måste väga vilken som är bättre. Men hur?

Låt oss ta Ripple (XRP) och Stellar Lumens (XLM).

Båda är betalningsnätverk och är inriktade på globala betalningar. De hjälper banker, finansinstitut och individer att påskynda gränsöverskridande överföringar.

Stora institutioner som American Express, Santander och UBS testar Ripple-nätverket.

Å andra sidan använder ideella organisationer som Praekelt Foundation och företag Stellar-infrastruktur.

Hur väljer man varandra? Låt oss ta reda på.

Ripple startades 2012. Och över 100 finansinstitut runt om i världen använder det på testbasis.

Stellar startades 2014. Men det har inte så mycket exponering som Ripple har, båda är i nyheterna och under finansinstitutets radar.

Maximalt utbud av båda kryptovalutorna är cirka 100 miljarder mynt.

Det är uppenbart att Ripple har fördelen att växa i framtiden. Eftersom det redan har mycket etablerade affärer med ett stort antal kunder som testar sitt nätverk.

Men Stellar lumens kan också växa bra. Men det tar tid. Istället finns det en chans att om du investerar i Ripple (XRP) får du bättre avkastning på investeringen (ROI), jämfört med.

Pumpar och dumpar

Att höja priset på en tillgång på ett konstgjort sätt och sedan sälja för att göra vinster kallas Pump and Dump. Att göra det är olagligt på traditionella aktiemarknader som NYSE (New York Stock Exchange).

Eftersom det inte finns någon ordentlig reglering kring öre-kryptovalutor, och eftersom de växer som svampar dag för dag, händer många pump- och dumpningsscheman. Dessutom är det lätt att manipulera kryptovalutor för öre eftersom priset är mycket lågt.

Så, hur man upptäcker en pump?

Om en val ― en näringsidkare med enorma tillgångar och marknadsinflytande ― gör en pump är det svårt att fånga den. Eftersom du inte kan få information snabbt och vara säker på den. Det finns inget mycket du kan göra här.

Men det finns Telegram-budbärargrupper som organiserar pumpar och soptippar. Här måste du veta när dumpningen börjar. Eftersom alla dessa saker händer på några minuter. Och att vara i fel riktning och i fel tid kan kosta dig dyrt.

Så det är bättre att undvika detta giriga sätt att tjäna pengar.

Hur man undviker en dumpning?

När priset på en öre-kryptovaluta skjuter upp plötsligt är det bättre att hålla sig borta ― eftersom det kan signalera ett troligt pump- och dumpningsschema.

Var också uppmärksam på oönskade erbjudanden om information om pump- och dumpningsmöjligheter. Chansen är stor att du ska betala priset för någon annans vinster.

Mynt som föll till Rock Bottom

Tillbaka i december 2016 lanserades en kryptoplattform med namnet BitConnet. Plattformen underlättade kryptolån och utbyte. Dessutom måste användarna ha några BitConnect (BCC) tokens för att delta i plattformen. Det skapade en enorm efterfrågan på BCC.

När tiden gick rankades BCC bland de tio bästa kryptovalutorna när det gäller marknadsvärde ― värdet av de totala mynt som finns tillgängliga på marknaden.

I slutet av 2017 handlade BitConnect-token vid ett tillfälle runt 460 USD.

I mitten av januari 2018, företaget har meddelat de stänger av BitConnect-plattformen på grund av regleringsskäl och dåliga medier.

Sedan dess sjönk priset på BCC drastiskt, och nu är det en bland öre-kryptovalutor, som för närvarande handlas runt 0,7 USD.

Mynt som BCC skulle aldrig återhämta sig. Och att investera i dem skulle bara vara slöseri med pengar.

Så analysera noggrant varför ett mynt föll till botten. Om du ser flera skäl till att myntet kan stiga igen, skulle det vara ett bra alternativ att köpa.

Total leveransgräns

Total leveransgräns är antalet symboler / mynt för en viss kryptovaluta som någonsin skulle finnas på marknaden

Låt oss ta Kin-token som ett exempel. Det handlas runt USD 0,000193. Den totala leveransgränsen är 10 biljoner token.

Om det finns en ökning i priset betyder det att värdet på alla de 10 biljoner token har ökat. Eftersom volymen är mycket hög rör sig priset på Kin relativt långsammare än ett mynt som har liknande pris och mindre total leveransgräns.

Till exempel har Bytecoin (BCN) cirka 184 miljarder tokens, och när det skrivs handlas det till 0,006071 USD. Under liknande marknadsförhållanden ökar Bytecoin-värdet bättre än Kin.

Shitcoins

Det här är kryptovalutorna som finns där för att tjäna pengar till de människor som lanserade det. Enkelt uttryckt är shitcoins gjorda för att göra dig eländig.

Hur man identifierar dem?

  • Ingen ordentlig officiell webbplats. Och webbplatsen ser ut som om en nybörjare kan lägga upp den.
  • En vitbok är inte tillgänglig. Eller den tillgängliga är inte professionell.
  • Vitboken förklarar inte projektet eller kan inte övertyga dig om vilket problem det löser.
  • Färdplanen för projektet är för lång för att produkten ska kunna lanseras. Även om produkten lanserades, skulle kryptomarknaden vid den tiden ha fått bättre lösningar.
  • Teamet bakom projektet avslöjas inte och förblir anonymt. Om inte laget utformar ett sekretessbaserat mynt finns det ingen anledning att vara i skuggan.
  • Sociala medieprofiler för företaget eller projektet är inte tillgängliga.
  • Projektet marknadsförs inte bra. Och mycket färre människor känner till projektet.
  • Sök om projektet på google. Om du inte hittar dem på första sidan kommer troligen ingen annan att göra det. Och projektet kanske aldrig får dragkraft.

Alla ovanstående regler gäller olika för olika öre-kryptovalutor. Du måste bestämma det själv baserat på din personliga forskning.

Personlig forskning

I investeringsvärlden kan ingenting slå den kunskap du får om en tillgång från din personliga forskning. Och det behövs faktiskt mycket.

Kom ihåg den tragiska amerikanska bostadsbubblan 2008, där miljoner förlorade jobb och hem. Till och med världsekonomin led mycket.

Utan att korrekt bedöma risken gavs bostadslån. Och skuldobligationer skapades på dessa bostadslån och, om låntagaren betalade lånen i rätt tid, får skuldobligationsinnehavaren fördelen. Även om dessa obligationer var riskabla gav betygsföretagen dem ett utmärkt betyg.

När de undersöktes sa dessa kreditvärderingsinstitut att deras betyg inte bara är åsikter.

Nu talar vi om kryptovalutainvesteringar, som mestadels är utom regeringskontroll och svåra att använda regler. Ibland är det inte ens möjligt att hitta bedragarna bakom bedrägerierna.

Så gör din egen forskning innan du fattar investeringsbeslut.

Vad man ska komma ihåg när man gör personlig forskning?

Tro bara informationen från källor från pålitliga källor. Till exempel är Bitcoin Magazine, Forbes, NYTimes och Fortune några bra.

Om något är för bra för att vara sant måste du hålla sinnet klart innan du agerar. Luring är en föredragen strategi som används av många bedragare. Att vara starkt känslomässigt hjälper dig verkligen.

Avslutande tankar

Vi vet alla, det är bättre att vara säker än ledsen.

Du måste spendera mycket tid innan du fattar ett beslut. Och detta är ett pengarspel. Att lita på slumpmässiga människor bör undvikas. Även människorna nära dig kan ge dig dåliga råd om öre-kryptokurvor utan deras vetskap. Gör din egen aktsamhet och ta den tid som krävs för att fatta investeringsbeslut.

Dessutom måste du ta reda på när du ska sälja och när du ska köpa. Även underbarnen i kryptovalutahandel kan gå fel om det, sådan är osäkerheten om kryptomarknaden.

En annan välkänd gyllene regel är: lägg inte dina pengar som du inte har råd att förlora i öre-kryptovalutor.

Du måste också vara lugn när sakerna inte går som du vill. Analysera först varför något hände och vidta nödvändiga åtgärder. Gör inte något irrationellt när du får panik.

Allt sagt, om allt detta verkar överväldigande för dig. Håll dig bara borta från kryptovalutor.

*varning: Artikeln ska inte tas som och är inte avsedd att ge någon investeringsrådgivning. Påståenden som görs i denna artikel utgör inte investeringsråd och bör inte tas som sådana. Gör din egen forskning!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me