Oppgangen til private Blockchain-teknologier

Denne artikkelen vil fokusere på det grunnleggende om privat blockchain-teknologi, samt dens funksjoner, forskjeller mellom private og offentlige blockchain-teknologier, populære plattformer og brukssaker til private blockchain-teknologier..

En privat blockchain er en av de populære typene blockchain-teknologi for øyeblikket. I utgangspunktet er det tre typer blockchain-teknologi – Offentlig, Privat og Federert. Basert på hvordan hver av egenskapene deres er, bruker selskaper dem i sine egne løsninger.

Hvis du bruker private blockchain-applikasjoner i en løsning der det offentlige eller fødererte systemet er nødvendig, vil ikke løsningen lykkes. Dermed er det veldig viktig å vite hva slags private blockchain-plattformer du bruker.

For å hjelpe deg vil jeg dekke alt du trenger å vite om private blockchain. Så, la oss begynne!

Meld deg på nå:Enterprise Blockchains Fundamentals Course

privat blockchain

Hva er Private Blockchain?

Før vi går over til å bruke private blockchains i forskjellige sektorer, la oss se hva som er en privat blockchain i utgangspunktet. Enkelt sagt er en privat blockchain en type blockchain-nettverk der bare en enkelt myndighet eller organisasjon har kontroll over nettverket.

Ja, det virker som om det ikke stemmer direkte med hovedkonseptet med blockchain nå, ikke sant? Vel, selv om private blockchain-eksempler kan virke som et sentralisert nettverk, kan det i realiteten tilby delvis desentralisering.

I et nettverk som dette kan du ikke få en oppføring uten grunn. I virkeligheten er denne typen nettverk langt egnet som intern teknologi for en bedrift. Hvorfor?

Vel, for siden alt er avhengig av teknologi i dag, kan de forrige rett og slett ikke følge med på skiftende tider.

Som et resultat er det mange problemer som datatyveri, identitetshack og så videre.

Derfor er det perfekte alternativet å beskytte selskapets sensitive informasjon ved å bruke private blokkeringer.

Så uten riktig godkjenning kan ingen gå inn i denne typen nettverk.

For å sikre at ethvert selskap kan bruke blockchain, er det mange blockchain-selskaper som jobber for å bringe en privat versjon bare for hemmelighold..

For eksempel pleide Ethereum å være en offentlig plattform. Men nå bringer EEA Ethereum private blockchain med de samme funksjonene og ekstra privatliv for disse avanserte selskapene.

Markedsreaksjon

Vel, det er noen kontroverser angående private blockchains. For eksempel tror mange at bruk av denne teknologien ikke betyr at du bruker kjerneverdiene.

Vel, det kan være sant, men plattformen kommer med alle funksjonene, bortsett fra at den bare er privat. Men for bedriftsbedrifter er en offentlig blockchain ikke så passende, da det er mye sensitiv informasjon som kan lekke.

Og så er private blockchains eller enterprise blockchains ekstremt populære blant high-end selskaper.

La oss uansett se på funksjonene til private blockchains.

Hva er de beste funksjonene i Private Blockchain?

Fullt personvern

I virkeligheten fokuserer private blockchain-plattformer hovedsakelig på personvern i stedet for fullstendige avsløringer. Så hvis du er interessert i en teknologi der personvern er den største bekymringen, er private blockchains sikkert noe for deg.

På den annen side trenger en bedrift sikkerhet og personvern fordi de alltid håndterer nettangrep. Ettersom de hele tiden har å gjøre med sensitiv informasjon, gjør det det vanskelig å holde alt i sjakk.

Dermed, hvis et selskap kan bruke en privat blockchain for å stramme inn sikkerhetsfasilitetene sine, vil det være umulig for noen hackere å hacke seg inn i systemet.

Høy effektivitet

Denne typen blockchain-plattform gir det høyeste effektiviteten. I virkeligheten kan private blockchain-eksempler vise deg at de fungerer mye bedre enn tradisjonelle offentlige blockchain-plattformer. Men hvorfor?

Vel, det er fordi det bare er en håndfull forhåndsgodkjente noder som får oppføring. Så det er ingen måte nodene kan ta opp mer ressurser enn vanlig. Men i en offentlig blockchain er det ingen grenser for antall noder.

Som et resultat avtar systemet drastisk når det er for mange deltakere. Men det private nettverket er immun mot det problemet.

Skalerbarhet

Egentlig er private plattformer mer stabile, og du får best ytelse ut av det. Det samme gjelder for skalerbarhet. For at en bedrift skal kunne arbeide effektivt, skal den være skalerbar. Så med tiden må den også vokse. Men i en offentlig blockchain, når nettverket begynner å vokse etter en viss tid, begynner det også å avta.

Dette kalles et skalerbarhetsproblem. Men private nettverk ser ut til å være forbi dette problemet, ettersom det kan vokse, men uansett ikke redusere.

Mer, dette resulterer i reduserte avgifter, raskere transaksjoner og så videre.

Robust arkitektur

I virkeligheten har private nettverk en av de robuste nettverksstrukturene for øyeblikket. De er laget for å være motstandsdyktige mot eventuelle problemer. Derfor kommer de med et godt nivå av sikkerhetsprotokoller som bidrar til å holde ondsinnede aktiviteter i sjakk.

På noen av plattformene kan du til og med se brannmurtypefunksjon som beskytter all informasjon i hovedboken fra utsiden og innsidertilstedeværelse.

Jeg antar at teknisk sett kan en organisasjon endre transaksjonen hvis de vil, men det er høyst usannsynlig og vil ikke gå ubemerket hen.

Vil du bli en sertifisert blockchain-arkitekt? Registrer deg nå: Certified Enterprise Blockchain Architect (CEBA) Course!

Hvorfor bruke denne typen blockchain?

  • Sparer ressurser

Hvis du ser på private blockchain-eksempler, vil du se at disse plattformene sparer mange ressurser. I virkeligheten er det ganske enkelt å opprettholde et privat system og trenger ikke så mye oppmerksomhet.

Dermed tar de opp bare en håndfull ressurser fra offentlige blockchain-plattformer. Så du får spart mye penger og arbeidskraft som trenger til disse løsningene. Det betyr imidlertid ikke at det vil være helt billig eller noe.

Men sammenlignet med andre effektive teknologier som dette, er det billigst!

  • Lave avgifter

I dette nettverket kan du gjøre transaksjoner med minimumsgebyrene. Det meste av tiden trenger du kanskje ikke engang et gebyr til å begynne med. I virkeligheten er dette helt en god grunn til å starte med private blokkeringer. Disse blokkjedene har i mange tilfeller ikke et innfødt token for nettverket.

Dermed vil ikke noen form for negativ innvirkning som kryptovalutaer medfører, være her.

  • Forskrifter

En annen god grunn til å bruke dette nettverket er regelverket. Alle private blockchain-eksempler i den virkelige verden dreier seg om regelverk. Virksomhetsbedrifter kan faktisk ikke jobbe uten et reguleringssystem.

Og så bør det være en riktig måte å utføre visse oppgaver på, og ikke å følge reglene vil føre til konsekvenser. Dermed sikrer det mer sikkerhet for deltakerne.

  • Ingen ulovlige parter

Dette er en av fordelene ved å bruke privat blockchain, da det ikke gir noen mulighet for ukjent tredjepart å komme inn i nettverket. Dermed sørger den for at ingen kan bruke kanalen til sine ulovlige aktiviteter. I motsetning til offentlig blockchain, tar privat blockchain disse problemene på alvor, da det kan hemme selskapets omdømme.

  • Styrke organisasjoner

I motsetning til offentlig blockchain er private blockchain-plattformer mer fokusert mot selskaper eller organisasjoner. Disse ønsker ikke å styrke brukerne, men heller selskapet som helhet.

Offentlig mot privat blockchain

Jeg vil kort forklare hovedforskjellen mellom offentlig og privat blockchain. Mange av dere er ofte forvirrede om forskjellen mellom disse to typene, så det er bedre å få det ryddet opp.

I en offentlig blockchain kan alle og alle bli med i nettverket, derimot er det bare utvalgte noder som kan gå inn i private blockchains.

Også private blokkjeder er delvis desentralisert, og offentlige er helt desentraliserte. Men når det gjelder transaksjonshastighet, kostnad eller effektivitet, faller offentlig blockchain sterkt etter.

Dette er en av de største forskjellene i offentlig vs privat blockchain.

Som vi er på emnet, vil du kanskje også sjekke sammenligningen mellom private vs consortium blockchain-teknologier.

Men privat blockchain mangler også uforanderlighet, tilgang og så videre. Uansett, forhåpentligvis, vil tabellen nedenfor kaste mer lys på dette emnet. Så sjekk det ut!

Offentlig Blockchain Privat Blockchain
Adgang Hvem som helst Enkel organisasjon
Transaksjonskostnad Høy Lav
Transaksjonshastighet Sakte Fort
Autoritet Desentralisert Delvis desentralisert
Uforanderlighet Full Delvis
Data håndtering Les og skriv tilgang for alle Lese- og skrivetilgang for en enkelt organisasjon
Konsensus Tillatelsesfri Tillatt
Effektivitet Lav Høy

Private Blockchain-plattformer

Det er mange private blockchain-plattformer som er perfekte for forretningsbruk. Så jeg vil kort introdusere dem en etter en.

  • Enterprise Ethereum

I virkeligheten er Enterprise Ethereum faktisk et av de nye tilleggene per i dag. Ethereum er faktisk en offentlig blockchain som fikk trekkraft basert på funksjonene den introduserte. Men det var vanskelig for bedriftsbedrifter å til og med bruke disse funksjonene, ettersom det er et offentlig nettverk.

Derfor begynte EEA eller Enterprise Ethereum Alliance å rulle ut en Ethereum privat blockchain-versjon bare for kommersiell bruk. Så dette Ethereum private blockchain tilbyr en ny type privat nettverk som også bruker offentlige nettverksfordeler.

Mer så oppdaterer Ethereum private blockchain også basert på det offentlige nettverket. Så det vil fortsette å vokse til et større nettverk.

  • Hyperledger stoff

Dette er en av de populære private blockchain-plattformene på listen så langt. I virkeligheten er Hyperledger Fabric full av funksjoner som alle kan bruke i alle slags bransjer. Det kommer også med tillatt tilgang, så ethvert medlem må godkjenne identiteten sin før de kan komme inn i den. Sjekk ut mer informasjon om tillatt blockchain her.

Mer, det kommer med en modulær struktur, noe som betyr at du kan plugge og spille en hvilken som helst type gjenstand i dette. Videre lar det deg tilpasse til en stor lengde. Transaksjonshastigheten er rask og utmerker seg i realiteten på en hvilken som helst annen plattform på markedet.

  • Corda

Corda er en annen flott plattform som du bør se på. I virkeligheten har Corda to typer versjoner, en er åpen kildekode, og en annen er for kommersiell bruk. Men Corda blockchain er mer egnet for finansnæringer som banksektorer, forsikringer, eiendom, og så videre.

Men det utvikler seg, så ethvert selskap som leter etter måter å oppdatere finansieringsnettverkssystemet på, kan sjekke ut Corda.

Også, Corda tilbyr tilfeldigvis den best mulige brannmuren mot eventuelle online angrep. Så det er et flott alternativ å bruke som et sikkerhetssystem.

  • Ripple

Ripple er en annen privat blockchain-plattform, som bare er for finanssektoren. I virkeligheten kommer den med et eget symbol, og ved å bruke dette kan du fullføre transaksjoner på få sekunder. Uansett trodde mange tidligere at Ripple bare var egnet for finansnæringer.

Men sakte begynner selv regjeringer å bruke denne plattformen for sine egne fordeler. Transaksjonskostnadene for denne plattformen er relativt lave, og den tilbyr en sikret konsensusprotokoll. Uansett, for å bruke denne plattformen, må du laste ned RippleNet.

Uansett, la oss ta en titt på den neste nå!

  • Quorum

Quorum er den siste på listen vår. JP. Morgan er den som ligger bak suksessen til Quorum. I virkeligheten er Quorum faktisk en privat versjon av Ethereum. Men utviklerne justerte Ethereum-plattformen for å gjøre visse moderasjoner og gjøre den bedriftsvennlig.

I alle fall er Enterprise Ethereum og Quorum ikke de samme tingene. Så sørg for ikke å forvirre dem. De bruker begge forskjellige metoder og forskjellige protokoller for å oppnå enighet.

Også deres personvernregler er forskjellige. Du kan lære mer om denne blockchain-typen i denne Quorum blockchain-opplæringen.

Hva er brukstilfellene til en privat blockchain?

Finansielle tjenester

Vel, private blockchain-selskaper sørger for at hvert enkelt nettverk er egnet for finansielle tjenester. Og for å være ærlig, er blockchain-nettverket perfekt egnet for det. Vanligvis har finansielle tjenester mange problemer, for eksempel sårbare nettverkssystemer, lav transaksjonshastighet og så videre.

Men ved hjelp av private blockchains kan finanssektorene få et enormt løft. Også kostnadene for å fullføre internasjonale betalinger vil også senke seg. Mer, det vil forbedre effektiviteten, tilby gjennomsiktighet og så videre.

Men du må sørge for at blockchain-løsningen din er i stand til å avverge hackingproblemer.

Handel

Handelsnæringer er også et annet viktig mål for handelsselskaper. I virkeligheten går mer enn $ 18 billioner varer gjennom handelsprosesser hvert år. Men for å få ting til å gå greit, trenger selskapene bedre kontroll over hele systemet.

Ved å bruke dette kan handelssektoren spore produktene sine selv på ruten. Selskapet kan også vite når de også vil få produktene gjennom sporingsprosessen. Uansett er det også viktig å sikre betaling for et bestillingsparti. Som du kan gjette, har handelsfinansiering blockchain vokst de siste årene.

Supply Chain Management

Supply chain management er en av de populære private blockchain brukstilfellene. I virkeligheten har private blockchain-selskaper en tendens til å lage plattformer utelukkende for leverandørkjedeindustrien, da det er en stor mulighet.

Og i det virkelige liv er også resultatene av blockchain for forsyningskjeden så positive. Mange selskaper bruker allerede private blockchain for denne sektoren, og de ser økte inntekter.

Mer, selv kunder får et gjennomsiktig resultat der de vet akkurat hvordan eller hvor de har fått produktene sine. Det er en flott måte å tilby produktets ekthet og redusere falske problemer en gang for alle.

Vil du lære mer om mulighetene for privat blockchain-implementering i organisasjonens forsyningskjedeadministrasjon? Registrer deg på Enterprise Blockchains og Supply Chain Management Course nå!

Detaljhandel

Detaljhandel er en fantastisk sektor der private blockchain-applikasjoner kan blomstre for fullt. Selv om denne sektoren ikke var så innbydende for denne teknologien helt i starten, men den inkluderer den også sakte.

Uansett ser det ut som forfalskede detaljhandelsprodukter å være en av de største problemene i denne sektoren. Og ved hjelp av blockchain i detaljhandel kan de spore produktene sine fra produsentene til forhandlerbutikkene. Så det er alltid en måte å beskytte mot ondsinnede problemer som følger med levering av produktene.

Walmart og Alibaba ser ut til å være to av de største navnene i denne sektoren.

Offentlige tjenester

Offentlige tjenester kan virke som et langt hentet alternativ, men det er faktisk en av sektorene som kommer raskt etter. Per i dag er sektoren fylt med korrupsjon, og ingen andre sektorer møter så mye korrupsjon i verden.

Dermed mister folk snart troen på denne typen bransjer. Også prosessen med å ta offentlige tjenester er ganske treg. Men ved hjelp av private blockchain-applikasjoner kan den endelig kvitte seg med korrupsjon.

Mer, det kan tilby bedre tjenester som er raske og pålitelige for folket.

Det er allerede mange offentlige tjenester som bruker denne teknologien, på grunn av overflod av brukstilfeller av blockchain for regjeringen.

Helsevesen

Helsevesen er virkelig en fantastisk sektor som trenger endring ASAP. Hvorfor? Vel, denne sektoren tilbyr ikke pasientkonfidensialitet, og som et resultat er det mange data som lekker ut til systemet.

Dermed kan private blockchain-selskaper hjelpe til med å eliminere alle disse problemene. De kan tilby pasientkonfidensialitet og tilby tilgang til leger med tillatelse fra pasienter. Mer, det blir også kvitt forfalskede medisiner og andre ledelsesproblemer også.

Men viktigst av alt, blockchain for helsetjenester kan eliminere endringen av falsk sertifisering blant leger. I sin tur sikrer det bedre behandlingsregler.

Eiendom

Private blockchain-selskaper er også laget for eiendomssektorer. I virkeligheten håndterer markedet høye kostnader, dårlig likviditet, utilgjengelighet. Det er tilfeldigvis den eneste overklassen nå har tilgang til eiendom.

Men det ser ut til å komme ut av hånden for folk fra under- eller middelklassen. Men vil hjelpen fra private nettverk denne sektoren blomstre. Det kan endelig tilby folk fraksjonelt eierskap og deretter bruke det til å være til fordel for dem også.

Blockchain for fast eiendom sikrer også betalingsprosessen og blir kvitt eventuelle underliggende kriminelle problemer.

Forsikring

Private blockchain-applikasjoner kan skinne i forsikringsbransjen. I virkeligheten er denne sektoren utsatt for problemer, for eksempel ansvarlighet og papirspor. Sammensetninger som overflødig papirarbeid og forsikringskrav bremser virkelig hele prosessen. Derfor er det nødvendig for et privat nettverk å tilby fordelene til denne sektoren for godt.

Uansett, ved hjelp av teknologien kan du automatisere hele forsikringskravsprosessen og dermed spare byrden ved å vente i kø.

Hele prosessen er automatisert og jevn i blockchain for forsikring. Så det er ingen dvelende problemer i det hele tatt.

MetLife er tilfeldigvis en av de viktigste bidragsyterne til denne nisjen.

Til slutt

Private blockchains er en unik teknologi, spesielt egnet for bedrifter. Det er allerede så mange løsninger som er basert på private blockchains.

Selv om mange kanskje tror at private blokkjeder bare er glorifisert sentralisert databasesystem, er virkeligheten en helt annen.

Det er mange eksempler for å bevise det nå. For eksempel bruker mange high-end selskaper Fabric som basen for sine blockchain-løsninger. I tillegg arbeider disse løsningene med høy effektivitet.

Så sørg for at du også begynner å sjekke ut denne typen blockchain. For mer informasjon kan du starte med vårt gratis blockchain-kurs for å komme i gang!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me