Ultimate Blockchain Glossary For Beginners – 46 Blockchain Definitions

Contents

ENBCDEFGHJegJKLM

NOPSpørsmålRSTUWXYZ

På 101 Blockchains tror vi på blockchain-teknologi, og vi vet hvor forvirrende for alle som er nye for hele blockchain-tingene. I dette blockchain-juksearket vil vi dekke alle viktige emner på en enkel måte. Du kan også følge lenkene hvis du vil vite mer om en spesifikk blockchain-definisjon.

Dette er også den første delen av “Blockchain Explained” -serien vi går gjennom. Så følg med for å lære mer om blockchain. I denne blockchain-ordlisten for nybegynnere samlet vi de viktigste blockchain-definisjonene du burde være kjent med da du kommer til å høre dem mye. Vi vil dele flere artikler og definisjoner i denne ordlisten i nær fremtid.

Ultimate Blockchain Glossary For Beginners – Infographic

Ordliste for Blockchain Infographic

Liste over Blockchain-definisjoner

For øyeblikket er det 46 blockchain-definisjoner i denne ordlisten, la oss komme i gang.

EN

Hva er adresse?

En adresse er et viktig begrep i kryptovaluta. Det er en unik identifikator som brukes til å identifisere avsender, mottaker. Den brukes også til lagring av kryptovaluta. I den virkelige analogien brukes hjemmeadressen til å sende og motta brev eller pakker. En adresse genereres ved hjelp av den private nøkkelen. Den private nøkkelen er også unik for adressen. Den private nøkkelen brukes også til å få tilgang til de digitale eiendelene som adressen har. I kryptovaluta er adressen generelt alfanumeriske strenger. Også hvis adressen til et bestemt økosystem har likheter. For eksempel starter all adresse relatert til Ethereum med 0x, mens Bitcoin-adresse begynner med 3 eller 1. Adresse er et av de viktigste begrepene som må læres når du utforsker blockchain-ordlisten.

Hva er en Airdrop?

Airdrops handler om å distribuere gratis tokens til mennesker som belønning. Det er relatert til blockchain-prosjekter, spesielt ICO. Airdrop kan eller ikke ha et insentiv knyttet til seg. Mange startups eller blockchain-prosjekter av forskjellige årsaker, inkludert feilrettinger, vekst i samfunnet eller insentiver til en positiv handling mot ideen deres. Alle kan delta i airdrops til og med mindre de samsvarer med deres krav.

Les mer om Airdrops og hvordan du mottar gratis tokens i denne artikkelen

Definisjon av en Altcoin

Enhver kryptovaluta eller token annet enn Bitcoin er kjent som altcoin. Ordet “altcoin” har en subtil betydning knyttet til det. Det kan brytes ned til “alt” som betyr alternativ og “mynt” som betyr kryptovaluta. Enhver mynt som frigjøres etter Bitcoin er kjent som altcoin. Noen av eksemplene inkluderer Ethereum, NEO, EOS, LEND, etc. Altcoins er også bedre når det gjelder funksjoner og funksjonalitet, men tilbyr ikke lagringsverdien sammenlignet med Bitcoin.

Les mer om Altcoins her.

B

Hva er Blockchain?

Blockchain er en distribuert hovedboksteknologi (DLT) som tilbyr desentralisering. Det er hjernebarnet til pseudonymet Satoshi Nakamoto. Han oppfant også Bitcoin som bruker blockchain-teknologi. Blockchain består av noder som har en kopi av den desentraliserte hovedboken. Blockchain bruker også konsensusmetode for å bli enige om verdi i hele nettverket. Vi håper du har lært om blockchain-definisjon.

Lær mer om blockchain her.

Definisjon av en dusør

Bounty er et enkelt program som drives av oppstart eller bedrifter for å stimulere til positiv oppførsel som feilrettinger, markedsføringshjelp, artikkelskriving og så videre. Bounties har alltid vært populært i teknologibransjen. Det fikk imidlertid ny retning da ICO begynte å skje. Bounties handler heller ikke om all positiv effekt. De har noen negative aspekter knyttet til det, inkludert markedsmanipulering.

Lær mer om Bounty her

Hva er Bitcoin?

Bitcoin er en kryptovaluta som ble til i 2009 av Satoshi Nakamoto. Det er en digital valuta som ikke krever en sentral autoritet for å jobbe eller fungere. Det steg til nye høyder i 2017 da verdien berørte $ 19.000 per bitcoin. Bitcoin har ikke bedre praktisk bruk sammenlignet med andre kryptovalutaer der ute på grunn av sin økende overføringstid og gebyrer knyttet til overføring. Imidlertid brukes den nå som en lagringsverdi. Bitcoin kan lagres i en lommebok som er spesielt laget for å lagre den. Bitcoin bruker distribuert hovedboksteknologi (DLT).

Hva er en Blockchain Explorer?

Block Explorer er et verktøy som brukes til å vise transaksjoner i en blockchain. Transaksjonene kan være nåværende transaksjoner eller tidligere transaksjoner. Block Explorer lar deg også få mer informasjon om blockchain. For eksempel kan du vite om veksten og nettverkshash-hastigheten. Block Explorer er mer enn bare verktøy for å utforske transaksjoner. De tilbyr også mange andre ting som kan være kjent ved hjelp av en block explorer. De rapporterer også ubekreftede transaksjoner og viser også gruveproblemene med en blockchain. Block explorer tar både lommebokadresser eller spesifikke transaksjons-ID-er for å returnere informasjon. Avanserte blokkutforskere kan også generere rapporter basert på dataene de har tilgang til. Ved å lære om Block Explorer, vil du forbedre din kunnskap om blockchain-definisjoner.

Full forklaringsartikkel kommer snart. Følg med.

Hva er Block Reward?

Block Reward er belønningen som en gruvearbeider får etter at han løser en blokk med suksess. For å kreve belønningen, legger gruvedrift den første transaksjonen på blokken. Hele prosessen starter med gruvearbeidere som ser etter blokker som skal verifiseres. Når de er funnet, må transaksjonene på blokken bekreftes for at belønningen skal behandles. Belønningen deles også mellom en gruppe gruvearbeidere, avhengig av hvor mye arbeid de har gjort. Et godt eksempel inkluderer Bitcoin der den ene minen belønnet belønner 12,5 BTC per 2018. Verdien av belønningen endres avhengig av vanskeligheten og andre faktorer.

C

Hva er konsensus?

Konsensus er en måte å bli enige om et enkelt punkt av dataverdien i et nettverk. Mange konsensusalgoritmer brukes i distribuerte systemer. Noen av de populære konsensusalgoritmene inkluderer Proof-of-Work (PoW), Proof-of-Stake (PoS) og Delegated Proof of Stake (DPoS). Alle jobber forskjellig og har en annen måte å håndtere konsensus i et distribuert nettverk.

Les mer om Consensus-algoritmen her.

Definisjon av en kryptovaluta

Kryptovaluta er en virtuell / digital mynt uten noen konkret eksistens. Den kan distribueres over et nettverk og fungerer som en måte å gjøre handler blant jevnaldrende på. Eksistensen omgir ideen om desentralisering uten sentral autoritet på jobben. Noen av de mest populære kryptovalutaene inkluderer Bitcoin, Ethereum, NEO, Litecoin, EOS og så videre. En bruker kan bryte eller kjøpe en kryptovaluta. Det er også andre måter å få tak i kryptovalutaer, inkludert bounties, airdrop, gruvedrift eller staking.

Lær mer om kryptovaluta her.

Hva er Cryptocurrency Fork?

Cryptocurrency Fork er et teknisk begrep som betyr å opprette en ny versjon av blockchain fra sin allerede tilgjengelige blockchain-versjon. Det skaper en ny gren med ekstra eller nye funksjoner, egenskaper eller funksjonalitet. En av de populære kryptovaluta-gaflene skjedde var ETH-ETC-gaffel på grunn avDAO-hack på Ethereum blockchain. Det er også to typer gafler: hard og myk gaffel. Bitcoin hadde også få gafler som inkluderer Bitcoin Gold, Bitcoin Diamond og andre.

Les mer om kryptovaluta gaffel her.

D – Blockchain-definisjoner

Definisjon av DAO

DAO står for Decentralized Autonomous Organization. Etter den første lanseringen i 2016 mottok den en blandet respons fra samfunnet. Ved å bruke DAO kan enhver organisasjon opprette et regelsett ved hjelp av koden og administrere i et desentralisert miljø. DAO ble populært på grunn av Ethereum. Imidlertid har DAO også sine negative poeng. Det er hackerbart, og hvis noen finner en sårbarhet, kan den ikke rulles tilbake. Den er opprettet ved hjelp av smarte kontrakter og finansieres i sin innledende fase før den åpnes for brukerne.

Les om DAO her.

Hva er en dApp?

dApp står for en desentralisert applikasjon som er utviklet på toppen av blockchain-plattformer som Ethereum, NEO eller EOS. Den følger en bestemt regel og automatiserer visse eller alle funksjonene ved hjelp av smarte kontrakter. dApps må alltid være åpen kildekode og må fungere uten noen kontrollert part. dApps kan opprettes av organisasjoner for å automatisere spesifikke oppgaver eller bare gi en måte for brukerne å ha et grensesnitt med bestemt funksjonalitet. Også, dApps trenger tokens for å fungere. For eksempel, hvis en dApp gjør en oppgave, må den bruke transaksjonsdrivstoff for å få oppgaven registrert på blockchain.

Les om dApp her

Blockchain Glossary Bonus, Hva er forskjellen mellom en Blockchain og en database?

Det er en signifikant forskjell mellom database og blockchain, dvs. desentralisering. Blockchain er også en type database, men den tilbyr desentralisering. Den tradisjonelle databasen hjelper også til å lagre og hente data, men er sentralisert i naturen. Blockchain gir også integriteten til data, noe som betyr at data en gang er skrevet, ikke kan modifiseres eller endres til noen. Dette innebærer at blockchain ikke tilbyr alternativet for datamanipulering. Valideringer er også mer nøyaktige på blockchain sammenlignet med databasen på grunn av dataintegritet.

Les om forskjellen mellom en blockchain og en database her.

Hva er en DLT??

DLT står for Distributed Ledger Technology. DLT aktiverer blockchain og gir den muligheten for desentralisering. Den kan brukes i nettverk uten geografisk barriere. I DLT er det ingen sentral autoritet, og hver node har generelt en kopi av den distribuerte hovedboken. Hver node deltar også i konsensusprosessen. Det er raskt, pålitelig og gjennomsiktig. Det tilbyr også 100% dataintegritet.

Les mer om DLT her

Hva DYOR betyr?

DYOR står for “Do Your Own Research.” Det er rettet mot investorer eller nybegynnere som får beskjed om å gjøre sin egen undersøkelse og ikke stole på noen andre for deres økonomiske eller investeringsbeslutninger. Det er et slangord som brukes mye i kryptovaluta-samfunnet, spesielt når noen deler sin mening. Kryptovaluta er en ustabil plattform og krever derfor behovet for DYOR hver gang en investor bestemmer seg for å investere. Å investere i kryptovaluta er veldig risikabelt, DYOR!.

Definisjon av DAICO

Det er mange ICO-prosjekter som ikke oppfyller kravet om å overleve i markedet. Å investere i ICO-er for tiden kan også sees på som gambling. DIACO er en desentralisert innsamlingsmodell. Den er bygget på toppen av blockchain-nettverket som Ethereum. Det handler demokratisk og sørger for at toksalget skjer i investorens beste. Den bruker mekanismen “Tap”. Denne mekanismen gjør det mulig for investorer å gjøre fondskontroll. Det betyr at investoren kan investere i trinn og i henhold til visse betingelser. Hvis forholdene ikke samsvarer, stopper investeringen. På den annen side, hvis tilstanden samsvarer, vil den andre investeringen bli gjort. Hele ideen bak DAICO er å gjøre ICO-er mer ansvarlige når de skaffer penger og sikkerhetskopierer fremdriften med milepæler. DAICO tar også noen funksjoner fra DAO som automatisering, desentralisering og tilbakebetalingsalternativ.

For å vite mer, les forskjellen mellom ICO og DIACO.

E

Hva er ERC20?

ERC20 er standardprotokollen som brukes på Ethereum-nettverket for utstedelse av tokens. ERC20 står for “Ethereum Request for Comments.” På Ethereum-nettverket brukes det av ICO til å frigjøre tokens og opprettholde standarden for handel og forvaltning av eiendeler. dApps bruker også disse tokens for å øke økonomien.

Les mer om ERC20 her.

Hva er Ether?

Ether gir drivstoff til Ethereum-plattformen. Det er token som muliggjør transaksjoner, handlinger eller andre aktiviteter på Ethereum blockchain. dApps krever også eter for å fungere i nettverket. Ether ble opprinnelig solgt til investorer i massesalg. Det kan også utvinnes av gruvearbeidere som gir beregningskraft til transaksjonene og hjelper dem med å validere. Dessuten ble 12% av den skapte eteren gitt til Ethereum-stiftelser for å bygge økosystemet og vokse det i riktig retning. For tiden er det en endelig tilførsel av Ether, og den bruker Proof of Work (PoW) -metoden for å validere transaksjoner.

Les mer om Ether her.

Hva er Ethereum?

Ethereum er suksessen til Bitcoin og er en åpen kildekodeplattform som bruker blockchain-teknologi. Ethereums unike salgsargument er muligheten til å lage smarte kontrakter og utvikle, distribuere og vedlikeholde desentraliserte applikasjoner (dApps). Ether brukes som et innfødt token for å drive plattformen. Dette betyr at den primært brukes til gruvearbeidere og transaksjonsgebyrer. Den kan også brukes til andre tjenester som tilbys av dApps.

Les mer om Ethereum her.

Hva er Ethereum Classic?

Ethereum Classic (ETC) er en kryptovaluta som ble til etter den harde gaffelen til Ethereum blockchain. Det skjedde etter det store Ethereum Decentralized Autonomous Organization (DAO) hacket. Det var en hard gaffel som betyr at den bar egenskapene til den opprinnelige Ethereum-kjeden. Dette gjøres for å beskytte samfunnets interesser. Etter hackingen var det to krefter: en mot gaffelen og en for gaffelen.

Les mer om Ethereum Classic her.

Hva er Ethereum Gas?

Ethereum Gas brukes som den grunnleggende enheten for beregningsinnsats for å utføre transaksjoner på Ethereum blockchain-plattformen. Hvis en transaksjon finner sted, er det noe transaksjonsgebyr forbundet med den. Mengden transaksjonsgebyrer beregnes i henhold til GAS-verdien på transaksjonstidspunktet. Det er gassgrense og gasspris knyttet til den. Gas Limit er der for å beskytte utilsiktede utgifter. Det beskytter også nettverket fra å bli for overbelastet. Når det multipliseres med gassprisen, beregner gassgrensen transaksjonsgebyret (TX).

Les mer om Ethereum Gas her.

F

Hva er Federated Blockchain?

Federated blockchain (også kjent som Consortium blockchain) er en delvis privat blockchain. Det er i mange henseender identisk med det fullt private nettverket. Det henter også funksjoner fra et offentlig blockchain-nettverk og gir det beste fra de to verkene. Kraften blir ikke hos en enhet. Det fungerer under en gruppe ledere som administrerer blockchain. Det er veldig nyttig for selskaper som jobber sammen om et prosjekt eller en gruppe enheter som administrerer et konsortium blockchain. Dette betyr også at ingen kan delta i nettverket og krever tillatelse for å få tilgang til det. Den grunnleggende brukssaken er for organisering og samarbeid. Få eksempler inkluderer EWF, r3, etc..

Besøk hjemmesiden vår for å vite mer om blockchain-definisjoner.

Definisjon av Fiat

Fiat er lovlige penger utstedt av regjeringen. Det er også kjent som “lovlig betalingsmiddel”. Med lovlig betalingsmiddel betyr det at Fiat er den eneste valutaen som kan brukes til å kjøpe, selge eller handle varer ved hjelp av den. Andre typer valutaer er ikke gyldige. I noen stater og land blir kryptovalutaer også erklært som “lovlig betalingsmiddel.” Imidlertid er det ikke det samme i andre land. Mange land har også utestengt kryptovalutaer. Regjeringen og markedsforholdene styrer fiatens verdi. Eksempel på fiat inkluderer yen, amerikanske dollar, euro, pund osv.

Les om Fiat her.

Hva FOMO betyr?

FOMO står for Fear of Missing Out. Det er et populært ord som brukes i kryptovaluta-samfunnet. Det skjer med et individ når han tar en beslutning basert på frykt. Frykten er i utgangspunktet å gå glipp av muligheten til å tjene penger når en kryptomynte stiger. Det kan også skje på grunn av rykter eller nyheter spredt gjennom sosiale mediekontoer. Et av de beste eksemplene ville være Bitcoin. Det steg fra bare $ 1000 til $ 19 000 i år 2017. De nye investorene som ikke forstår følelsene til FOMO investerte da det var rundt all-time-high. Nå sitter de fleste av dem fast med investeringen. FOMO er allestedsnærværende blant nybegynnere, og selv veteraner er ikke fri for denne følelsen.

Definisjon av FUD

FUD står for frykt, usikkerhet og tvil. FUD i krypto betyr frykt, usikkerhet og tvil om en kryptomynt eller samfunnet som helhet. Store markedskrasj skjer på grunn av FUD når folk selger seg i grupper og lytter til dårlige råd som spres gjennom sosiale medier. En av de største FUD som vi stadig hører er at Bitcoin er en boble. Det brukes flere ganger i media, og fortsatt faller folk for dette. Kort sagt, de negative nyhetene kan indusere FUD og ha muligheten til å krasje markedet.

G

Hva er Genesis Block?

Blockchain består av blokker. Den første blokken av nevnte blockchain er kjent som genesis block. Den er nummerert 0. Den er også hardkodet slik at ingen endringer kan gjøres når den er utgitt. Ideen om Genesis Block ble til i Bitcoin-papiret. Den første Genesis Block av Bitcoin inneholdt 50 bitcoins.

H

Hva er HashGraph?

HashGraph er en rettet asyklisk graf som har egenskapene til distribuert hovedboksteknologi. Det er forskjellig fra blockchain. Det løser også mange problemer som blockchain har. For eksempel er det sikrere, raskere og rettferdig for brukerne. Det kan enkelt betegnes som “ny generasjon blockchain.”

Lær om HashGraph her.

Hva er HyperLedger?

HyperLedger er et blockchain-prosjekt som administreres av Linux Foundations. Det er åpen kildekode og har som mål å gi samarbeid fra alle større blockchain-aktører i markedet for forbedring av blockchain-teknologi. Administrerende direktør for prosjektet, Brian Behlendorf, la også til at HyperLedger ikke ville ha noen tokens, da det ville få dem til å miste fokus på forbedring av blockchain-økosystemet som lettes av rekkevidde på tvers av bransjer..

Les om HyperLedger her.

Definisjon av HODL

HODL står for “HOLD” i kryptovaluta. Det er et ekstremt populært begrep i kryptovaluta-samfunnet. Begrepet stammer fra en bruker i Bitcointalk forum, stavet det HOLD som HODL i 2013. Fyrenavnet var GameKyuubi, og på den tiden falt Bitcoin dårlig. Til tross for det dårlige fallet, kom han frem og sa at han ville holde og foreslo at andre også skulle holde på myntene sine. Det var en feil av GameKyuubi, men det ble snart populært blant medlemmene i samfunnet, og de brukte det til å formidle ideen om å holde. Nå har den en humoristisk bakramme som lyder som “Hold på for kjære livet.”

I – Blockchain-definisjoner

Hva er en ICO?

ICO står for Initial coin offer. Den brukes av oppstart eller bedrifter for å skaffe penger ved å selge token til investorene. ICO kan høres ut som Initial Public Offering (IPO), men de fungerer annerledes. Generelt er ICO-er uregulert og har større risiko forbundet med det. For å kjøre en vellykket ICO, må oppstart ha et fungerende produkt eller en idé.

Les om ICO her.

J

K

L

Definisjon av Lambo

Lambo er et kryptoslang som brukes til kryptovalutahandlere og investorer. Det står for “Lamborghini.” Det er en av de raskeste bilene som er tilgjengelige i skrivende stund.

M

Hva er Mainnet?

Teknisk sett kan Mainnet defineres som blockchain som gir brukerne muligheten til å sende og motta digital valuta. Det bringer transaksjonsfunksjonaliteten til brukerne. Videre er det forskjellig fra testnet. Testnet simulerer bare ønsket funksjonalitet. Med andre ord kan vi si at Mainnet er et faktisk sluttprodukt som er klart for bruk i den virkelige verden.

Lær mer om Mainnet her.

N

Hva er NEO?

NEO (opprinnelig kjent som AntShares) er en desentralisert blockchain-plattform som også er kjent som “Chinese Ethereum.” Det er åpen kildekode og hjelper utviklere med å lage kraftige dApper som utnytter smarte kontrakter 2.0. Videre trenger ikke utviklere å lære noe spesifikt språk for å utvikle dApps på plattformen. Konsensusalgoritmen som brukes på NEO-blockchain bruker DBFT, også kjent som Delegated Byzantine Fault Tolerance. Det er utrolig effektivt og kan lett støtte 10.000 transaksjoner per sekund. Det er også effektivt når det gjelder energiforbruk. GAS er også en viktig del av NEO-økosystemet.

Mer om NEO her.

Hva er NEP5?

NEP5 administrerer standarden på NEO-tokens. Det står for NEO-forbedringsprotokoll med tallet “5” betegner revisjonen som alle var enige om. Det er en protokoll som styrer hvordan NEO-token utvikles, deles og oppfører seg i NEO-nettverket. Hvis en utvikler ønsker å sirkulere sitt eget token, må han oppfylle NEP-5-standarden. Det ligner på HTTP-protokoll der HTTP sørger for at kommunikasjonen mellom to parter systematisk foregår. De få funksjonene til NEP5 inkluderer token-godkjenning, saldosjekk, overføring osv.

Les den ultimate guiden på NEP5 her og utvid din kunnskap utover ordlister for blockchain.

Hva er NFT?

NFT står for Non-Fungible Token. Fra selve navnet er det ikke soppbart. Dette betyr at tokenet ikke kan erstattes, og derfor er nyttig for unike scenarier. NFT kan skilles og kan ikke byttes ut med andre tokens. For eksempel kan det brukes til å utstede et spillkort eller et baseballkort som er unikt og ikke kan replikeres.

Et annet godt eksempel er billettproblemet. På denne måten er det fortsatt verdt, men kan ikke byttes ut med andre former for tokens. Det er fullstendig verifiserbart og gir eierskap gjennom blockchain og kryptovaluta.

For å lære mer om NFT, les her

O

P

Hva er Penny Cryptocurrency?

Penny-kryptokurver er de myntene som verdsettes mindre enn en dollar. Ja, du leste det riktig. Denne kategorien kom i betydning fra øreaksjer. De har også mye verdi i det nåværende kryptovalutamarkedet, da de har størst sjanse for å bli store. Å kjøpe en krone-kryptovaluta kan bare være et godt strategisk grep hvis mynten oppfyller standardene for en god valuta.

Mer om Penny Cryptocurrency her.

Hva er PoS?

Proof-of-Stake (PoS) er nok en konsensusalgoritme. Nodene i en PoS-drevet blockchain-innsatsmynt. Jo flere mynter som stakes, desto større er sjansene for at noden blir plukket for å ta enighet. Dette krever liten eller ingen energi til kraft. Derfor synes PoS å være den nye måten å håndtere konsensus på blant de nye blockchain-plattformene. NEO, EOS og Ethereum (snart) bruker Proof-of-Stake.

Mer om PoS her.

Hva er POW?

Proof-of-Work (PoW) er en populær konsensusalgoritme som brukes i blockchain-nettverk. For eksempel bruker Bitcoin det. PoW fungerer ved å tildele en gruvearbeider og deretter vente på at beregningspuslespillet skal løses av dem. Det krever beregningskraft for å gjøre det. Hvis det lykkes, belønnes gruvearbeideren i blokkjedens token eller myntverdi. PoW er ikke effektivt og krever mye strømforbruk. Dette gjør det også ikke naturvennlig.

Les om PoW her.

Hva er en privat Blockchain?

En privat blokkjede opprettes for bruk av bestemte personer som tilhører en organisasjon eller en gruppe. Den vedlikeholdes og utvikles av den private organisasjonen, og de har full autoritet til bruk av konsensusalgoritme og hvordan preging fungerer. Tilgangen til blockchain bestemmes også av organisasjonen. Den eneste forskjellen her er den sentrale myndighetskontrollen over blockchain. Ripple er et utmerket eksempel på den private blockchain.

Lær om privat blockchain her.

Hva er en privat nøkkel?

Konseptet med privat og offentlig nøkkel brukes til å sikre at transaksjoner som gjøres på blockchain er sikre. En privat nøkkel brukes til å kryptere og dekryptere meldingene som sendes fra en bruker til en annen. Private nøkler i kryptovaluta brukes også til å få tilgang til lommeboken og starte en transaksjon på blockchain. Som bruker skal du aldri fortelle noen din private nøkkel og bør alltid oppbevare den på et trygt og sikkert sted.

Les om privat nøkkel her.

Hva er privat salg?

I kryptovaluta refererer privat salg til ICO-ene. Det er også kjent som en institusjonell runde der tidlige investorer investerer i en oppstart gjennom deres ICO. Oppstarten kunngjør først det private salget. For å sikre at bare verdige investorer har mulighet til å investere, er strenge krav til deltakelse. ICO-ene sørger også for å gi den rette muligheten til riktig investor, slik at de vet hva de har å gjøre med. Generelt har privat salg en enorm bonus som avhenger av hvor mye bidrag investoren gir.

Hva er en offentlig blockchain?

Public Blockchain er en blockchain-type som er tilgjengelig for alle. En sentralisert enhet kontrollerer dem ikke som i en privat blockchain. Dette betyr at alle kan delta, hente data, se noder og gjøre andre aktiviteter som er relatert til blockchain. De er virkelig “offentlige”. Noen av de viktigste eksemplene på offentlig blockchain inkluderer Bitcoin, Ethereum, Litecoin og andre.

Finn mer om offentlig blockchain her.

Spørsmål

R

S

Hva er Satoshi?

Satoshi er den minste enheten av Bitcoin som er registrert på blockchain. Den er for tiden oppkalt etter den opprinnelige skaperen av Bitcoin, Satoshi Nakamoto. Siden det er den minste enheten, kan den brukes til å vise verdien på en hvilken som helst mynt. Både handelsmenn og investorer beregner også verdien i form av Satoshi. Børs viser også prisen på de andre myntene i Satoshi på grunn av mynt / BTC-paret.

Hvem er Satoshi Nakamoto?

Satoshi Nakamoto er pseudonymet bak skaperen av Bitcoin i 2009. Han utarbeidet den første whitepaper av Bitcoin og introduserte begrepet blockchain til verden. Ingen vet hvem Satoshi Nakamoto er. Mange spekulerer i at han ikke er en enkelt person, men en enhet eller en organisasjon med et bestemt motiv. Han var geni og talte flytende engelsk. Den sanne identiteten til Satoshi Nakamoto er ukjent, og vi håper at han kommer frem og forteller verden om sin identitet.

Finn mer om Satoshi Nakamoto her.

Hva er en sikkerhetstoken?

Sikkerhetstoken er en fremvoksende trend i kryptovalutamarkedet. De fleste av ICOs tilbyr sikkerhetstoken i stedet for et enhetstoken. Sikkerhetstokener er tokens som tilbys til investorer etter at de investerer i en ICO uten noe fungerende produkt eller verktøy. De er digitale eiendeler og fungerer som økonomisk sikkerhet på blockchain. Sikkerhetstokener er også den vanligste måten å skaffe penger ved oppstart ved bruk av ICO. Ikke alle sikkerhetstokener er verdifulle, og investoren bør undersøke ordentlig før han investerer.

Du kan lære mer om sikkerhetstoken her.

Lær mer om blockchain-ordlister her.

For å få en bedre forståelse, les Security token vs Utility token.

Hva er SHA-256?

SHA-256 er en kryptografisk algoritme som brukes i Bitcoin og andre populære kryptovalutaer. Den er designet av US National Security Agency (NSA) og tilbyr sikkerhet for forskjellige operasjoner innen en blockchain. Det er et skritt foran den populære SHA-2 (Secure Hashing Algorithm 2). Bortsett fra å sikre transaksjonen, brukes den også til å generere offentlige adresser og private nøkler. SHA-256 er også den kryptografiske algoritmen som gruvearbeidere må løse for å få blokkbelønning. Selv om SHA-256 er litt teknisk, bør du som blockchain-lærer lære om SHA-256 for å forbedre din blockchain-ordlistekunnskap..

Hva er en smart kontrakt?

Smart kontrakt fungerer som lovlig betalingsmiddel på blockchain som er fullstendig automatisert gjennom kode. Dette betyr at den følger en spesifikk regel som er forhåndsdefinert av skaperen, som ikke kan endres eller endres. Det brukes vanligvis til å automatisere oppgaver som fondoverføringer, verifikasjoner og så videre. Det er også kjent som “smart legal contract” og “crypto contract” eller “smart contract code.” Et av de mest utmerkede eksemplene inkluderer smarte kontrakter utviklet av ICOs for å automatisere prosessen med tokensalg.

Finn mer om den smarte kontrakten her.

Hva er Solidity?

Solidity er et populært programmeringsspråk for Ethereum blockchain. Den brukes til å skrive smarte kontrakter. Programmeringsspråket beskrives best som et kontraktsorientert programmeringsspråk. Den er utviklet av Christian Reitwiessner, Liana Husikyan, Gavin Wood og andre. Du kan lese mer om Solidity her: http://github.com/ethereum/solidity

T – Blockchain-definisjoner

Hva er Testnet?

Testnet er blockchain-nettverk opprettet spesielt av blockchain-utviklere for å teste endringene som er gjort i det. På denne måten trenger ikke utviklerne å bruke ressurser på å utføre testene, og de trenger heller ikke å påvirke funksjonen til hovedblokkjeden.

Hva er en token?

Token eller Crypto token er bare nok et synonym for kryptovalutaer eller altcoins. Imidlertid er de alle forskjellige. Crypto-token er en delmengde av kryptovaluta (superset). De fungerer som et aktivum eller verktøy og bor i sin egen blockchain. For eksempel er EOS, Ripple osv. Tokens. Tokens har også bruk i den virkelige verden. Et videopubliseringsnettsted kan for eksempel bruke tokens for å gi seerne tid. Det er to typer tokens du kan finne: Utility token og Security Token.

U

Hva er Utility Token?

Utility token er token som har et verktøy tilknyttet. De brukes til å få tilgang til et produkt eller en tjeneste (på nåværende tidspunkt eller i fremtiden). Verktøytokener frigjøres av oppstart for å skaffe midler gjennom ICO. Et av eksemplene på Utility-token inkluderer Basic Attention Token (BAT). Det er et verktøy token som fungerer i Brave browser økosystem. Verktøytokener er ikke rettet mot investering. Imidlertid fungerer de helt fint i ICO-er der en investor kjøper den i håp om at verdien vil øke snart.

For å få en bedre forståelse, les Security token vs Utility token.

V

W

Hva er lommeboken?

Cryptocurrency lommebok er et sted der en bruker kan lagre sine private nøkler. En lommebok kan enten være programvare eller maskinvare. En bruker kan bruke lommeboken til å lagre, sende eller motta kryptovaluta-eiendeler. Den lagrer også transaksjonene som gjøres ved hjelp av lommeboken, der brukere kan se transaksjonshistorikken når de vil. En lommebok er et kjerneuttrykk som du finner i en hvilken som helst blockchain-ordliste.

Definisjon av en hval

Hvaler er individer, enheter eller organisasjoner med ekstremt høy nettoverdi. De har en betydelig del av kryptovalutaen og kan enkelt manipulere eller endre markedet over natten. Det er forskjellige typer hvaler i markedet. For eksempel Bitcoinhval som kan manipulere Bitcoin-prisen.

Hva er en Whitepaper?

Hvitbok i kryptovalutaer kan defineres som dokumentet utstedt av prosjektet som inneholder all detaljert beskrivelse av planen deres og hva de prøver å oppnå. Det er rettet mot enhetene som er direkte eller indirekte knyttet til prosjektet. I kryptovaluta brukes den hovedsakelig til å vise prosjektverdien til investorene, og har også en visjon i hånden om hva prosjekteierne vil oppnå på sikt.

Les “Hvordan sjekke ICO whitepaper” for å vite om begrepet.

X

Y

Z

# 0-9

Hva er 51% Attack?

51% angrep er en vanlig sårbarhet med blockchain-teknologi. For å utføre angrepet må 51% av nettverket kontrolleres av en gruppe gruvearbeidere eller en person. Det betyr at 51% av beregningskraften, alias hash-hastighet, må være under deres kontroll. Når det er gjort, kan angriperne doble utgifter, opprette nye transaksjoner og dermed lage ny kryptovaluta. De kan også stoppe transaksjoner og også forhindre nye transaksjoner. XVG, en populær kryptovaluta, har allerede bestått av 51% angrep tre ganger i løpet av de siste par månedene. Dette var den siste definisjonen i vår blockchain-ordliste. Vi fortsetter å oppdatere denne Blockchain-ordlisten, så hold deg oppdatert.

Blockchain-definisjoner – Neste trinn

Vi er for tiden i ferd med å legge til flere termer i listen vår over blockchain-definisjoner. Det ville også være flott om du kan dele “Ultimate Blockchain Glossary” -guiden til jevnaldrende, slik at de kan lære i sitt eget tempo. Hvis vi mangler noen viktig blockchain-definisjon i denne ordlisten, kan du kommentere nedenfor, og vi vil legge til.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me