Web 3.0 Blockchain Technology Stack: Den omfattande guiden

Den här omfattande guiden täcker alla grundläggande begrepp inom web 3.0 blockchain-teknikstacken – hur det kom till, allmän infrastruktur, Web 3.0-arkitektur och möjliga effekter på våra liv.  

Vår värld förändras. Nu har det förändrats snabbare än någonsin. För bara 20 år sedan introducerades världen för mobiltelefoner. Inom bara tio år blev världen beroende av det. Du kan inte ens föreställa dig en värld med internet och smarta enheter idag. Kanske på senare tid har du blivit surr med den här termen Web 3.0 blockchain stack. Idag kommer vi att berätta allt på Web 3.0 blockchain stack och varför det betyder något!

Världen tog ett stort steg när e-postmeddelandena ersattes med chattar och emoji. Men det var också tio år tillbaka. Världen är hungrig efter nya saker. Medan allt omkring dig började förändras växte internet upp. Det började med råa skelett av webbplatser gjorda med grundläggande HTML. Tidigare webbplatser blev smartare och blev interaktiva. Det är bara tiden som kan visa hur smart internet kommer att bli i en tid med block 3-stacken.

Anmäl dig nu: Enterprise Blockchains Fundamentals Course

Innehållsförteckning

Kapitel-1: IT 3.0 IT-stack: Framtidens internet

Kapitel-2: Web 3.0 vs web 2.0 vs web 1.0

Kapitel-3: Omramning av nätets struktur

Kapitel 4: Allmän infrastrukturförändring i Web3 Blockchain Stack

Kapitel 5: Arkitekturens lager

5.1: Applikationsskikt

5.2: Tjänster och valfria komponenter

5.3: Protokollskiktet

5.4: Nätverk och transportlager

5.5: Infrastrukturskikt

Kapitel 6: Hur Web 3.0 kommer att förändra våra liv?

Kapitel-7: Avslutande anmärkningar

 

Contents

Kapitel-1: IT 3.0 IT-stack: Framtidens internet

Web 3.0 IT-stacken är fortfarande inte helt utvecklad än. Men det håller på att komma ut med fullständiga åtgärder. Så, vad är Web 3? Medan Web 1.0 och 2.0 hade centraliserade servrar och, har Web 3.0 blockchain stack ett decentraliserat nätverk som är mer användarcentrerat. Ett transparent och säkert internet som fokuserar på att göra saker mera humana.

Det finns fem viktiga funktioner i Web 3.0 blockchain stack. Vi tror att dessa kommer att hjälpa dig att förstå hela konceptet bättre.

Ett internet av allt

Vi använder en term idag mycket för att definiera en enhet som kan ansluta och använda internet – smart. Vi är nu omgivna av dessa smarta enheter. Undrar du – hur? Ta en stund och titta runt dig. Det finns smarta kylskåp, människor använder hemassistenter som Alexa och Google Assistant, dina smartphones och flikar. Alla dessa saker kan ansluta till internet. De bildar ett nätverk av enheter. De kallas tillsammans Internet-of-Things (IoT). IoT är en om de mest utmärkande egenskaperna hos Web 3 och blockchain och IoT också är nära kopplade. Ibland kallar människor detta fenomen för “Ubiquity”.

Syftet är att ansluta allt och allt till internet. Inte alla enheter kan ansluta nu. Vi har inte en sådan typ av infrastruktur nu. Men snart kommer det att vara med oss.

Användarcentrerad

Web 3.0 blockchain-applikationsstacken är utformad för att vara mer användarcentrerad. Det fokuserar på att vara det ultimata P2P-nätverket där du kan vara friare, och kunskap kommer inte att kontrolleras av någon enhet. Eftersom det inte finns några centraliserade servrar kommer all data att spridas mellan enheterna och människor kommer åt dem utan någon övervakning.

Den semantiska metadata hjälper användarna att enkelt ansluta. Web 3 IT stack handlar om användarna. Människor skapar nu mer innehåll än någonsin. Personliga bloggar och vloggar är extremt populära. Människor behöver inte förlita sig på tillverkare av media och företagsinnehåll. De följer nu helt enkelt andra. Således skapar det en värld där människor blir mer humana och internet kommer att vara mer användarcentrerat.

Artificiell intelligens

Nej, vi pratar inte om någon superrobot som planerar att förstöra mänskligheten och skapa en domdag. AI kommer främst att arbeta för att ge bättre analys och resultat för människor. Det låter desto bättre när du tror att en intelligent enhet kommer att reda ut internet för att hitta det resultat du faktiskt letar efter.

Faktum är att teknikjättarna redan arbetar med sitt AI-projekt. Tänk på att använda YouTube, när du lyssnar på countryrockmusik ett tag kommer du att märka förslag på andra countryrock eller melodiska rocklåtar. AI försöker helt enkelt identifiera din smak och föreslår det bästa alternativet som du kanske gillar. De analyserar ditt beteende.

Dessutom skulle du märka att Facebook-annonser ändrades strax efter att du sökte efter en viss produkt på Google. Allt är sammankopplat. Så istället för att använda massmarknadsföringstekniker kommer den framtida marknadsföringsstrategin att vara personbaserad.

Semantisk webb

Blockchain-teknikstacken ger ämnet som heter semantisk web. Den semantiska webben betyder helt enkelt metoden att förstå ett webbinnehåll som ett mänskligt beteende. Det är kopplat till maskininlärning och artificiell intelligens. Den semantiska webben försöker i princip lära datorn att förstå data och hur den beter sig.

Web 2.0 är beroende av nyckelord, sidautoritet och domänbehörighet för att rangordna innehållet, men web3-webbläsaren försöker förstå ett webbinnehåll som en människa.

3D-grafik och framtidens innehåll

Utan tvekan är webbinnehållet nu mer grafiskt idag. Människor älskar att se och dela videor och bilder mer än vanliga texter. Det är mer levande och lugnande för ögat. I de närmaste framtiden kommer Augmented Reality (AR) och Virtual Reality (VR) att vara en vanlig sak. Olika appar och spel kommer att ha mer livlig grafik och känsla i den.

3D-utskrift kommer inte heller att vara begränsad till labanvändning. Människor kommer att använda 3D-utskrift mer och det blir mer tillgängligt och billigare.

Hur fungerar Web 3.0 IT Stack-funktionen?

Ju större förändring är, desto mer tid tar det för samhället att anpassa sig till det. Utan tvekan är Web 3 IT-stacken komplex och vanliga människor behöver både tid och ansträngning från utvecklarna. Web 2.0 är verkligen användarvänligt och människor är bekväma med att använda det.

Experter säger dock att människor med glädje kommer att acceptera denna teknik eftersom mänskligheten har blivit vän med tekniken mer och mer under de senaste två decennierna. Vi måste använda dApp-webbläsare för att använda de nya apparna. Dessa appar kommer förr eller senare att ersätta de äldre teknikerna. Ta till exempel en titt på tabellen nedan.

Använda fall Äldre teknik (Web 2.0) Nyare teknik (3.0)
Molnlagring Google Drive, Dropbox, OneDrive Filecoin, Siacon, Storj
Videosamtal plattform Skype, Zoom Experty.io
Online messenger WhatsApp, WeChat Status
Social media plattform Facebook Akasha, Steem. Det
Outsourcingplattform Upwork Etlans
webbläsare Google Chrome Modig

Detta är bara ett par web3-exempel. Det kommer fler appar som kommer att ersätta alla dagens stora namn. Dessa appar måste slåss mot marknadsledarna som styr marknaden på ett monopolistiskt sätt. Naturligtvis kommer dessa appar att ha bättre och avancerade funktioner jämfört med de tidigare. Endast tiden kan avgöra om de är tillräckligt bra och vinner renheten.

Ändå försvinner inte Web 2.0 helt. Till exempel försvann e-post inte efter att smartare kommunikationsplattformar uppstod. De kunde bara inte vinna kampen mot bättre teknik.

För ytterligare studier, kolla in artikeln om 35+ Web 3.0-exempel

Grundläggande skillnader mellan webbplattformarna

Web 1.0 hade en grov start. Människor accepterade inte internet eftersom det var dyrt och enheter var sällsynta. Numera har nästan varje person en mobil som har en internetanslutning. Då var enheter med internetanslutning sällsynta. Experterna kallar det ofta Read-Only-eran. Det mesta av innehållet kuraterades av yrkesverksamma och människor skulle bara läsa informationen.

Enklare tekniker fanns tillgängliga. Google var fortfarande ett ofödat barn. Folk skulle ha använt Yahoo! eller AltaVista. Dessa sökmotorer fokuserade på domännamn för att bedöma sökresultatens relevans. Att dela filer från person till person Napster och BitTorrent var populära. Webben var varken social eller semantisk. Vi kan kalla det “helt enkelt webben”. Webbplatser hade bara hyperlänkar och bokmärkesfunktion och de var alla statiska. Du kan bara bläddra i innehållet utan att ge någon feedback eller kommentar. Det fanns ingen kommunikation mellan en användare och servrarna.

Web 2.0 har både förmågan att läsa och skriva webbinnehåll. Statiska webbplatser hade ersatts med interaktiva dynamiska webbplatser. Bloggar är mer populära än någonsin. Wikipedia är det öppna biblioteket där du kan hitta all kunskap. Snabbmeddelanden blev en vanlig och naturlig sak för användarna.

I stället för att vara det enkla nätet kallas de ofta för “sociala webben”. Det har en bättre interaktion. Det kan strömma videor; olika appar finns redan här. Varje traditionell butik har konverterat till nätbutiker för bättre marknadsföringsmöjligheter mer försäljning.

Kapitel-2: Web 3.0 vs Web 2.0 vs Web 1.0 – Jämförelsen

Web 1.0: början på allt

Ni har alla hört skämt på en fjärranslutning och hur det tog 200 år att ladda ner en 5 MB-fil, eller hur? Då skulle folk mest använda internet för att upprätthålla grundläggande kommunikation. Generellt sett kan du bara använda internet på de stora företagskontoren. Antalet webbplatser var ingenting jämfört med nu. Jag vet att alla barn på 90-talet kan berätta saker.

Ja, det var inte så bra då. Men det var en början. Det var början på en ny tid av civilisation. Vi skulle kalla detta internet – Web 1.0.

Web 1.0 var enkelriktad. Företag och stora företag skapade innehåll för människor att läsa. Det fanns liten eller ingen interaktion med dataflödet. Men saker var för mycket tråkiga. Innehållet talade inte om folket. Webbplatserna hade endast långa monologer fyllda med linjär information.

Ingen trodde att användarnumret någonsin kan gå över miljoner. Grundplanen var att ansluta informationen och skapa en databas som har allt.

Användarna kunde bara läsa informationen. Endast innehållshanterare kunde redigera och skriva innehållet. Så det var som att läsa böcker i ett bibliotek. Användarna hade inte mycket rätt, de var bara konsumenter.

Sedan började plagiat. Människor började kopiera andras innehåll och helt enkelt klistra in dem på sin webbplats. Unikt innehåll blev sällsynt. Det var dags att internet utvecklades. Även universitet – den högsta utbildningsnivån trodde inte på internet. Du måste skynda dig till biblioteken för enkel information.

Det fanns inga sociala medier. Utan tvekan hade internet en skakig start i början. Men sakerna tog en vändning. Internet började växa.

Web 2.0: Den sociala revolutionen

Slutanvändarna fick fördelar efter att Web 2.0 kom till scenen. Användarna kan nu skriva data såväl som att läsa dem. Människor insåg att en ram som bara kan hantera en miljon användare hade en allvarlig begränsning. Web 2.0 kan hantera miljarder användare. Web 2.0 har Ajax- och JavaScript-baserade ramar. Bloggar ersatte det tråkiga statiska webbinnehållet.

Web 2.0 introducerade också videostreaming och onlinespel, allt började bli online. Webbplatser började bli interaktiva och mer levande. Onlinebutiker började härska över världsekonomin. Du kan säga det en riktig revolution. Introduktionen av webbapplikationer öppnade en horisont i framtiden.

Men hur är det med framtiden? Hur kommer internet att vara i framtiden? Det finns bara ett svar på den frågan – Web 3.0 blockchain-teknikstack.

Web 3.0: Framtidens internet

Funktionerna i Web 3 låter som sci-fi-filmer. Förutom att läsa och skriva och apparna kunde köra olika data. Decentraliserad web introducerar personer med semantisk sökfunktion. I en semantisk sökning blir sökresultatet ännu mer exakt och relevant.

Web 3.0 IT stack fokuserar på peer-to-peer-teknik. Så det kommer att utesluta mellanmannen. Vi behöver inte vara beroende av de gigantiska dataservrarna som kontrolleras av ett privat företag. Våra personuppgifter blir ännu säkrare och privata. Vi kommer att skära ner behovet av ordet ”människan” från internetvärlden. Medan Web 1.0 och Web 2.0 kallas “Simply Web” och “Social Web” kallar experter ofta Web3 IT-stacken “Semantic Web.”

Den försöker koppla samman kunskap i verklig mening. Man kan kalla det en vacker koppling mellan kunskap och teknik. Låt oss titta på jämförelsetabellen för Web 3.0 vs Web 2.0 vs Web 1.0 nedan för att få en bättre insikt.

När debatten kommer till Web 3.0 vs Web 2.0 är Web 3 otänkbart bättre än dess förfader.

Förutom att läsa och skriva kan Web 3 IT-stacken köra filer enligt Burners-Lee. Det har egenskaper som semantiska sökningar, personliga digitala assistenter. Det är också den smarta applikationsbaserade webben med bättre funktioner. Det är den perfekta kombinationen av teknik och kunskap. Web 3 IT-stacken fokuserar på ett peer-to-peer-decentraliserat nätverk som krossar de centraliserade företagsföretagen.

KategorierWeb 1.0Web 2.0Web 3.0
Filinteraktion Skrivskyddad Läsa och skriva Läs, skriv och kör
Prioritetssekvens 1: a 2: a 3: e
Webbtyp Enkel Social Semantisk
Användarkapacitet Miljoner Miljarder Billioner
Ändamål Anslutande information Anslutande människor Anslutande kunskap
Tidsram 1990-2000 2000-2015 2015-okänd
Webbplatser Statisk Dynamisk Semantisk
Artificiell intelligens Inte tillgänglig Inte tillgänglig Tillgängliga
Innehåll Curated endast av experter Blogga och sociala medier Mer personliga strömmar
Sökmotorer Spekulation om domännamn SEO AI-baserade sökmotorer
Nätverkstyp Centraliserad Centraliserad Decentraliserad

Kapitel-3: Omramning av nätets struktur

Vad brukade vi göra tidigare? Efter att vi hade vår egen dator anslöt vi oss till andra datorer med hjälp av Internetprotokoll.

Kom ihåg den tid då vi sparade data på en diskett. Dessa dagar är långt borta nu, disketter finns förmodligen på ett museum just nu. Men med uppfinningen av internet började vi göra datatransaktionen snabbare än tidigare.

Efter 30 års revolution i datastrukturen på internet kör vi fortfarande på klient-serverprotokollet. Arkitekturen har inte förändrats så mycket, med uppgradering till den ursprungliga.

Men med revolutionen av blockchain-applikationsstacken på vår mitt kan vi säkert anta att vi kommer att se många förändringar i webbarkitekturen.

Från centraliserad till decentraliserad

En av de största bristerna i Web 2.0 och Web 1.0 är den klient-serverbaserade arkitekturen. Så du tänker tydligt på det, alla våra personuppgifter på internet lagras i grunden på en dator med en enorm lagring. Det finns ingen fugazy eller fugazi! All information ägs av något privat företag. Så den här scenen utgör ett allvarligt hot mot vår integritet.

Detta centraliserade system hade väckt ganska bråk de senaste åren. Du kan till exempel tänka på dataintrånget på Facebook och Apples i-Cloud-hack. För många känsliga data läcktes ut till allmänheten. Företagsjättarna kontrollerar våra liv på många sätt.

Å andra sidan är ett decentraliserat nätverk fritt från hotet om dataintrång. Ingen har auktoritet över dina personuppgifter. Det finns ingen centraliserad server. All data kommer att distribueras över hela nätverket. Dina uppgifter kan lagras i kylskåp eller brödrost om de har tillgång till internet. Detta är den sanna skönheten i Web 3.0 blockchain-teknikstapeln – ett decentraliserat, säkert och privat nätverk som fokuserar på att vara humant.

Byter till datademokrati

Peer to Peer-anslutningen var exakt från 1990, men berömmelsen ökade när vi började använda delningsprogram som Tor Browser eller BitTorrent.

Med revolutionen av kryptovalutan tar blockchain denna infrastruktur till en helt ny nivå. Nu kan vi gå vidare för att decentralisera datastrukturen från vårt typiska centraliserade system.

I den senaste web3 omformar vi datainfrastrukturen på Internet. Det är dock viktigt att veta att Blockchain inte är den enda tekniken bakom det, det finns många andra decentraliserade webbstaplar.

Den främsta anledningen är att blockchain-applikationsstacken inte är så perfekt för att lagra en stor mängd data eftersom den fortfarande har skalbarhetsproblem och inte riktigt har integriteten så mycket.

Kapitel-4: Allmän infrastrukturförändring i Web 3 IT Stack

Infrastrukturen för den nya Web 3.0 blockchain-teknikstacken är annorlunda än tidigare. Övergången är enorm och granulär. Men processen att byta från klient-server-attribut till decentraliserad webb kommer inte att vara radikal.

Det är fortfarande i mognad. Så övergången skulle först vara att skapa en delvis decentraliserad webb och sedan konvertera helt till decentralisering. Du bör dock också överväga att även om de är säkrare är de mycket långsammare än tidigare.

Men även om framtiden kommer att vara mer decentraliserad men det kommer fortfarande inte att innebära att vi helt skulle glömma bort det centraliserade systemet. De har också förmåner och vi kan definitivt använda dem till vår fördel.

Kapitel-5: Skikten i Web 3.0-arkitekturen

Blockchain Technology Stack Infographic

Kapitel 5.1: Applikationsskikt

Jag har definierat de första flera lagren på den här. Applikationslagret har dApp-webbläsaren, applikationshosting, dApp och användargränssnitt.

 • DApp-webbläsaren

Först och främst är det första lagret i infrastrukturen för en Web 3.0 blockchain-applikationsarkitektur dApp-webbläsaren. Så vad är en dApp-webbläsare?

En dApp-webbläsare gör att du kan komma åt den decentraliserade applikationen. En vanlig webbläsare som Firefox eller Chrome har inte infrastrukturen för att låta dig bläddra igenom de nya decentraliserade applikationerna som tar över världen.

Vissa dApp-webbläsare ger dig en fullfjädrad skrivbordsbläddrare som användargränssnitt. Den enda skillnaden är att du kan komma åt den vanliga webben tillsammans med de nya web3-apparna.

MetaMask är en av de populäraste. Det är faktiskt ett plugin som du kan lägga till i Mozilla, Chrome och Brave. Du behöver inte köra en hel nod för att använda den, det är därför den är så effektiv.

Andra webbläsare är Trust-webbläsare och Cipher. Dessa har också en bra effekt när det gäller web3-webbläsare. Cipher är för mobila enheter och låter dig bläddra igenom alla decentraliserade applikationer och välja bland dem.

Det är ungefär som Google App Store, men här får du alla decentraliserade appar på ett ställe. Samma sak gäller Trust-webbläsaren, men den erbjuder plånbokstjänster för att hålla reda på alla dina kryptovalutor för att köpa apparna.

Läs mer om vad som är dApp här.

 • Programvärd

Detta lager är absolut nödvändigt för att vara värd för nästa lager (dApp). Har du någonsin undrat över alla dessa appar du laddar ner, hur fungerar de egentligen? Tja, vad hosting gör är att det gör applikationen tillgänglig via molnlagringen.

På detta sätt kommer appen att finnas i det decentraliserade nätverket som använder Software as a Service (SaaS).

Den decentraliserade applikationen behöver detta lager eftersom detta lager ger mycket stöd för användarna. Skiktet gör att alla dApp är lätta att komma åt och integrera med alla enheter.

De har också en mycket liten risk och har låg underhållsstatus. Således hjälper utvecklaren på alla sätt.

 • Decentraliserade applikationer

dApps är troligen ett av de viktiga skikten i web3 blockchain stacken. Med utvecklingen av blockchain-tekniken tar dessa dApps nu över vårt typiska centraliserade applikationssystem.

Nu kan människor ansluta med ett peer-to-peer-servernätverk i blockchain-nätverket. Gemenskapen för dApps har genomgått några allvarliga förändringar under de senaste åren. För att skapa en solid dApp måste du ha extern data, beräkning, intäktsgenerering, fillagring och betalningssystem.

Det var verkligen svårt att bygga en dApp under de senaste åren men nu 2018 är det inte så mycket längre. Teknikstacken på block3-stacken på web3 är ansvarig för att hjälpa till med utvecklingen av detta lager.

Kapitel 5.2: Tjänster och valfria komponenter

Det andra steget av lager går i grunden in i tekniklagret. Detta lager täcker alla viktiga verktyg för att skapa och köra dApps-lagret. Det täcker vanligtvis dataflöden, off-chain computing, styrning (DAO), statliga kanaler och sidokedjor.

Låt oss nu ta en närmare titt på saken.

 • Dataflöden

Dataflödet är också känt som ett webbflöde och är en av de viktiga aspekterna av en web3-blockchain-stack. Det är en mekanism som används för att ta emot uppdaterad datainformation från trovärdiga källor. I den nya djupgående tekniken kommer dataflödena uppenbarligen att vara decentraliserade.

Och viktigast av allt används för noder för att uppdatera sin information därefter.

 • Off-chain databehandling

Beräkning utanför kedjan talar för sig själv. Processen med datorer utförs utanför blockchain-applikationsstacken. Det är jämförelsevis billigare och tidsbesparande än beräkning via kedjan. Beräkning utanför kedjan säkerställer inte bara värdenas trovärdighet utan kommer också att se till att den inte kan vändas.

Sammanställning utanför kedjan ger ett extra lager av integritet och den perfekta säkerhetskopian för utveckling av en decentraliserad applikation. Virtuella minnessystem är det perfekta exemplet för denna del.

 • Styrning

Du måste undra hur ett decentraliserat system skulle ha en styrningskomponent inom sig. Men det är faktiskt helt nödvändigt för den vissa infrastrukturen i web3 IT-stacken.

I det här fallet behöver det inte finnas någon mänsklig ledarskapskaraktär. En decentraliserad autonom organisation är perfekt för utvecklare att använda för sina projekt. Dessa organisationer hanterar smarta kontrakt.

En DAO körs ursprungligen på protokollet för decentralisering för blockchain-teknikstack.

 • Statliga kanaler

Statliga kanaler är bara en tvåvägsväg mellan två kamrater som vill kommunicera med varandra genom transaktionsmedel. Varje användare på kanalen måste underteckna sina transaktioner med sin privata nyckel för att säkerställa att de är fullt auktoriserade och kommer från den riktiga användaren.

Dessa kanaler är också privata endast tillgängliga för deltagare. Dessa kanaler har dock en begränsad tidsram, vilket innebär att de kommer att försvinna efter en förutbestämd tidsram.

Valfria komponenter

 • Multi-signatur

Multi-Signature är en viktig del av webb-3-stegsarkitekturen. Denna signatur möjliggör säkerhet i transaktionen genom att tillhandahålla ett unikt tecken. Dessa adresser skulle kräva att någon användare skulle underteckna en transaktion på webben innan han / hon skickar paketet.

Du kan bestämma hur många signaturer du vill eller ska tillhandahålla innan du skapar adressen.

BitGo lanserade först den här nya tekniken och används nu i stor utsträckning i web 3.0 blockchain stack. Därför är de en av nödvändigheterna i web 3.0-blockchain-applikationsarkitekturen.

 • Orakel

Orakler är en form av dataflöden som används i blockchain-nätverket för att stödja smarta kontrakt. De agerar som en agent som får reda på information om den verkliga situationen och för den informationen till smarta kontrakt.

Varför? Det beror på att blockchain-nätverket inte har någon tillgång till omvärlden. Så om nätverket vill köra smarta kontrakt eller behöver någon typ av information utanför nätverket måste det komma åt informationen på andra sätt.

För att låsa upp vissa villkor i det smarta kontraktet kräver det ett visst värde. När det får allt värdet från Oracles kan det fortsätta enligt instruktionerna.

Så Oracles fungerar faktiskt som leverantör av dessa värden. Det kan vara vad som helst, någon form av marknadsutvärdering eller betalningar eller något annat.

Ett orakel är en av de viktigaste delarna av blockchain web 3.0-teknikstacken. Utan det kan nätverket inte fungera korrekt.

 • Plånbok

Med plånbok i blockchain-applikationsarkitektur menar jag digitala plånböcker eller kryptovalutaplånböcker. De är program som lagrar en användares offentliga och privata nycklar och interagerar med andra blockchain-nätverk. Med dessa kommer du att kunna övervaka dina digitala tillgångar som bitcoin, Ethereum, Lite-mynt och många fler.

 • Digitala tillgångar

Digitala tillgångar kan vara många saker. Men i denna blockchain-värld går det nu till kryptovalutor. Den nya web 3.0 blockchain stacken erbjuder användning av dessa valutor. Du kan också se bilder, multimedia, textavtal som digitala tillgångar.

Detta är en av de tjänster som web 3.0 blockchain-teknikstacken kommer att erbjuda. Web 3.0 IT-stacken är den nya revolutionen inom den digitala webben 3-nivå arkitektur.

 • Smarta kontrakt

Det smarta kontraktet blir helt enkelt av medelsmannen. Du behöver inte hantera förtroendefrågor och kommer att kunna utbyta dina värdesaker som pengar, aktier eller egendom och till och med tokens på ett konfliktfritt sätt.

Det smarta kontraktet är baserat på parternas överenskommelse. Reglerna fastställs före och efter genomförandet av dessa regler, alla får sin rättvisa del av pengarna. Allt är automatiserat så det finns inget inflytande från högre myndighet.

Vanligtvis har typiska kontakter många brister men här faller de sparade pengarna in på teammedlemmens konto direkt efter att de har slutfört dessa uppgifter. Processen är extremt transparent.

 • Digital identitet

Digital identitet är oerhört avgörande för webb 3.0 blockchain-applikationsarkitekturen, eftersom alla kommer att anslutas via online. Så det är nödvändigt att ha ett digitalt ID som definierar dig eller auktoriserar dig var det behövs.

Du kan ha flera digitala id på olika plattformar där det krävs. Ändå kommer en digital identitet att garantera din säkerhet och integritet helt och hållet.

En digital identitet kommer att ha vissa attribut, till exempel:

 1. Ditt användarnamn och lösenord.
 2. Födelsedatum.
 3. Din online-aktivitet.
 4. Personnummer.
 5. Transaktionshistorik
 6. Journaler.

Ett digitalt ID kan användas för att länka till andra tillgångar som domäner, e-postmeddelanden, webbadresser etc. I en värld där cyberbrott ökar är det definitivt en nödvändighet.

Läs mer om blockchain och digital identitet här.

 • Distribuerade filbutiker

En butik med distribuerad fil eller ett system är en serverplats där data lagras. Du kan få åtkomst till informationen som du vill med din dator. Processen är dock mer bekväm.

Servern kräver autentisering för åtkomst och ger därefter full kontroll till den auktoriserade klienten.

Kapitel 5.3: Protokollskiktet

Nätverksskiktet täcker olika konsensusalgoritmer, deltagandekrav, virtuella maskiner och många fler. Låt oss titta närmare på dem.

 • Konsensusalgoritmer

Blockchains använder konsensusalgoritmer för att säkerställa att noderna kommer överens. Det är en bra process för att effektivisera nätverket. Varför? Tja, de lägger till en ny nivå av tillförlitlighet även med opålitliga noder.

Frågan här är att lösa det kända konsensusproblemet. Främst om nätverket har multiagentsystem och distribuerade dataprotokoll.

För att göra detta verkligt måste algoritmen tänka att vissa av noderna säkert inte kommer att vara tillgängliga och nätverket kommer att ha dataförluster. Detta gör algoritmen till en feletolerant maskin. Att göra det feltolerant redan från början kommer att öka nätverkets effektivitet eftersom det är förberett för det även om det inte sker.

Det finns många utvecklare som för närvarande experimenterar med algoritmen nonstop. Målet är att göra en som erbjuder det mest effektiva för användarna. Låt oss se vad få av blockchain-tekniken erbjuder idag.

 1. ASIC-optimerad bevis på arbete (POW) – Bitcoin och Bitcoin Cash
 2. ASIC-resistent POW – Ethereum 1.0, Zcash, Monero, andra
 3. POW och POS med reserv – Thunder
 4. Bevis på förfluten tid (POET) och bevis på rum och tid (POST) – Chia
 5. POST med användbara data – Filecoin
 6. Flätad POW – Kadena
 7. Casper TFG proof of stake (POS) – Ethereum 2.0
 8. Hybrid POS / POW – Decred
 9. Bysantinskt avtal med ledarval (BA⋆) – Algorand
 10. Honeybadger POS – Polkadot
 11. Delegerat intyg (DPOS) – EOS
 12. DPOS-variant – Tezos
 13. DPOS-variant – Tendermint
 14. Bevis på historia (POH) – Solana
 15. Stellar Consensus Protocol
 16. Ripple Consensus Protocol
 17. Ledarcentrerad blockchain-konsensus

Läs mer: Konsensusalgoritmer: Roten till Blockchain Technology

 • Sidokedjor

Vissa människor förväxlar sidokedjor med statliga kanaler. Skillnaden är dock enorm. Sidechain är en unik typ av framväxande mekanism som introduceras för att tillåta tokens eller andra tillgångar att gå från moderblockchain till en separat blockchain och sedan tillbaka igen.

Sidechain har en enorm potential för utvecklare. Utvecklare kan enkelt utveckla decentraliserade applikationer inom sidokedjan utan att påverka huvudkedjan på något sätt. Men alla i nätverket kommer att kunna utnyttja programmens effektivitet.

De är oberoende celler i olika blockchain-nätverk, som själva måste tillhandahålla säkerheten. Så de kan hackas. Men om en sidokedja komprometteras skulle det bara påverka den och lämna de andra opåverkade.

 • Deltagandekrav

Detta hänvisar främst till de olika typerna av blockchain-nätverk, vilket också kommer att reflektera över web3 IT-stacken. Den nya decentraliserade plattformen för web3 blockchain har huvudsakligen tre typer av infrastruktur.

En är offentlig eller tillståndsfri blockchain där alla användare kan gå med i nätverket utan att några villkor behöver uppfyllas. Så de kan ladda ner de protokoll som erbjuds av nätverket utan krångel.

Läs mer: Vad är en offentlig blockchain?

Å andra sidan skulle privata eller tillåtna nätverk kräva att uppfylla vissa villkor för att gå med som medlem och använda de protokoll eller andra fördelar som nätverket erbjuder.

Läs mer: Vad är en privat blockchain?

 • Virtuell maskin

Det är en annan viktig faktor i blockchain-applikationsarkitekturen. Virtuella maskiner eller främst Ethereum virtuella maskiner är ganska populära nu bland alla nya blockchain-teknologisystem.

Huvudfokus för virtuella maskiner är att upprätthålla säkerheten och köra opålitlig kodkälla från alla datorer i nätverket. Enkelt uttryckt är EVM nu här för att förhindra det vanligaste hotet från kryptovärlden, vilket är en Denial-of-service-attack.

Denna typ av cyberattack är ganska dödlig eftersom det kan göra resurser i ett nätverk otillgängliga för användaren. Det kan också se till att inga program kan störa varandras uppgifter och att allt fortsätter att fungera smidigt.

Denna miljö konstruerades för att möjliggöra en runtime-miljö för smarta kontrakt så att användarna kan dra nytta av tjänsten. Du måste vara väl medveten om att smarta kontrakt är vansinnigt populära nuförtiden.

För att göra det säkrare och genomföra en transaktion utan störningar är virtuella maskiner verkligen hjälpsamma.

Låt oss se de olika typerna av virtuella maskiner eller tillståndsövergångsmaskiner som används av olika blockkedjor.

 1. Ethereum 1.0, WANchain, Hashgraph, Ethermint och andra – Ethereum Virtual Machine (EVM)
 2. Solana, Cardano – Direkt LLVM-exponering
 3. Ethereum 2.0, EOS, Dfinity, Polkadot – Virtuell maskin för webbmontering (WASM)
 4. Kadena, Corda, Tezos och Rchain använder sina egna specialtillverkade statliga övergångsmaskiner.

Varför använder dessa plattformar sina anpassade virtuella maskiner?

Problemet är att alla har en annan syn när det gäller blockchains och säkerhet. Kadena ser smarta kontrakt som en läsbar teknik, det är därför de väljer att gå den vägen.

Å andra sidan tillåter Rchain att smarta kontrakt körs på olika dApps men de måste verifieras först.

Tezos följer också denna verifieringsregel innan de tillåter någon att skapa ett kontrakt eller vara en del av ett.

Corda vill säkerställa en så hög decentraliseringsnivå som möjligt. Det är därför de går igenom SNARKs varje gång för att garantera fullständig nodverifiering och ökar sannolikheten för integritet därefter.

Kapitel 5.4: Nät- och transportskikt

Nätverksskiktet består huvudsakligen av RLPx, Roll Your Own och Trusted Execution Environment (TEE). Låt oss se vad de är.

 • RLPx

RLPx är ett nätverks- och protokollsvit som skapats för att underlätta allmän transport mellan två kamrater. Det möjliggör också ett gränssnitt för applikationer så att användare kan kommunicera inom nätverket.

Det var designat för decentraliserade applikationer och för närvarande använder Ethereum det.

Den nyare versionen av RLPx tillhandahåller ett nätverkslager för Ethereum.

Huvuddragen i denna fantastiska teknik är att upptäcka noder och bilda det övergripande nätverket. Annat än då krypterar det också handskakningar och transporterar mellan två användare.

Det används också för att rama in olika protokoll och styr det totala flödet av data i nätverket. RLPx används för att föredra vissa kamrater för beslutsfattande och andra ändamål.

Det möjliggör också autentisk anslutning inom p2p-nätverket. Vi vet alla hur blockchain-applikationsarkitektur behöver en enorm mängd säkerhet för att kunna köras och det här kan vara det bästa sättet att göra det. Eftersom webb-3-arkitekturen är decentraliserad kommer det säkert att gynna mycket att lägga till ett protokoll för autentiseringsupptäckt och kryptera transportkanalen.

Med integreringen av RLPx kan kamrater nu sömlöst ansluta till den nya webb 3-arkitekturen utan problem.

 • Rulla din egen

Roll Your Own är en process som endast används när standardprotokoll inte passar din infrastruktur. Denna metod gör det möjligt för en användare att skapa sitt anpassade protokoll för att bättre anpassa sig till deras behov.

Den bästa metoden för vanliga användare är att använda standardprotokoll. Inte alla protokoll fungerar dock med varje fysiskt lager och med all ny blockchain-teknik som växer är det ett plus att hålla det här alternativet i nätverket..

Varje blockchain-nätverk ger något nytt på bordet. Så, ett alternativ att skapa anpassade protokoll kommer att säkerställa kreativitet och potentiell tillväxt i den övergripande webb-3-arkitekturen.

 • Tillförlitlig utförandemiljö

Trusted Execution Environment är en av de viktigaste komponenterna i denna 3-stegsarkitektur. Varför? Eftersom blockkedjorna har skalbarhetsproblem och för att övervinna detta måste det läggas till ett system som eliminerar eller minskar detta problem i stor utsträckning.

Praktiskt taget TEE är faktiskt ett isolerat område eller server bort från huvudnätverket eller systemet. TEE tillåter att data lagras i nätverket och säkerställer också säkerheten för den informationen.

Eftersom web 3.0 har IT-stacken en decentraliserad infrastruktur, är det bara logiskt att integrera TEE i systemet och ge hela systemet säkerhet och konfidentialitet.

 • Blockera leveransnätverk

Block leveransnätverk är ett distribuerat nätverkssystem som levererar sidor eller annat webbinnehåll till alla användare som begär det.

Systemet levererar detta innehåll baserat på webbplatsens plats, server och ursprung. Den här tjänsten kommer verkligen till nytta för webbplatser som har mycket trafik och är globalt erkända.

Dessa servrar finns över hela världen och ger säkerhetskopiering till användarna. Om du är nära dessa servrar kommer du sannolikt att granska den begärda informationen snabbare än de som är på avstånd.

Blockleveransnätverket cachelagrar innehållet från en webbplats och levererar det sedan till användaren på en av deras servrar.

Några av dess funktioner är:

 1. Säkerhet vid perifer åtkomst – Kommer direkt åt och säkrar användargränssnittet och erbjuder ytterligare stöd för kameror, fingeravtryck och så vidare.
 2. Säkerhet i kommunikation – Kryptografiska operationer, krypteringsnycklar.
 3. Enhetsidentitet och autentiseringsförfarande – TEE blir av med alla säkerhetsslingor och ger din enhet ett unikt id. Varje inloggning från andra enheter varnar systemet direkt.

Kapitel 5.5: Infrastrukturskikt

 • Mining as A Service

Gruvdrift är ett stort ord i kryptovärlden nu. Det kom först från bitcoin och har nu spridit sig över web3 blockchain stack-systemet. Den decentraliserade webben kräver nu denna möjlighet som en tjänst.

Det finns många företag nu som erbjuder gruvdrift som en tjänst. Ett av exemplen är DMG. De erbjuder en MaaS-lösning för investerare eller individer som vill rikta sig mot detta i industriell skala.

De får ett stadigt flöde av intäkter och allt skulle gruvarbetarna få sin rättvisa andel av vinsten. Den decentraliserade webben säkerställer nu denna nya typ av affärsstrategi.

 • Nätverk

Nätverket för den viktigaste web 3.0 IT-stacken är decentraliserat. Nätverket kräver ingen central myndighet för underhåll av systemet. Så, varje användare kommer att få den integritet de så önskar.

Processen går exakt som blockchain-nätverk men med extra skalbarhet. Eftersom web3 IT Stack nu körs på denna typ av nätverk kommer den att få sin egen web3-webbläsare. Alla dessa web3-webbläsare kommer också att vara decentraliserade.

Blockchain-applikationer som körs i nätverket kommer också att vara decentraliserade, men när det gäller den inledande fasen bör den köra både etablerade centralappar och decentraliserade appar.

Så blockchain-applikationsstackar skulle ha samma struktur som dApps.

 • Virtualisering

Virtualisering innebär att man skapar en virtuell resurs som skrivbord, server, operativsystem, nätverk, lagring etc. Det kommer att förvandla traditionell databehandling och hantera arbetsbelastningar mer skalbara än tidigare.

Det har funnits i årtionden nu och visar äntligen sin fulla potential med den nya web 3.0 blockchain-strukturen. Nu kan du tillämpa den på nästan alla lager i IT-strukturen.

Fungerar som hårdvarunivå, systemnivå och servernivå, det kan verkligen förändra hur vi ser på saker just nu.

Varje lager har sin egen uppsättning av komplexitet och auktorisering men de är interåtkomliga. Denna teknik minskar distributionskostnaderna, resurser, driftskostnader och många fler.

 • Datoranvändning

Med datorer menar jag distribuerad databehandling. Det är ett koncept där flera datorer arbetar på ett enda problem för att lösa det. Det sparar mycket tid och gör det lättare än tidigare. Ett enda problem kan delas upp i många delar och sedan distribueras över nätverket.

Därefter kommer en grupp deltagande datorer att lösa problemet och vara anslutna till varandra via nätverket. Så för att lösa problemen kommer alla datorer att fungera som en enda enhet.

Hur gör dom det? De är alla anslutna av en lätt programvaruagent. Agenterna skickar data till servern när den hittar en inaktiv maskin för beräkning och sedan tilldelar den en uppgift.

Detta är samma process som att bryta kryptovalutor eller bitcoin. Alla gruvarbetare kan arbeta som en enhet och lösa problemet och sedan belönas efter det.

 • Knutpunkter

Vad är en nod? En decentraliserad webb består av tusentals och tusentals noder, så det kommer sannolikt att ställa frågan. Det är interaktionen mellan ett nätverk. I vilken virtuell miljö som helst kommer varje tillgänglig enhet att kallas en nod.

Dessa är de viktigaste mittpunkterna där internethandeln huvudsakligen dirigeras till sin destination. På en decentraliserad ons håller de reda på transaktionen och uppdaterar eller fattar ett beslut sömlöst.

Noder är anledningen till att den decentraliserade webben var möjlig att skapa. Idén kom från paketväxlingsteorin och är nu etablerad som roten till en blockchain-webbplattform eller web 3.0-blockchain-teknikstack.

Vissa nätverk kan dock ha högre myndighetsnoder som väljs för att fatta ett stort beslut eller fördela uppgifter mellan andra noder.

Eftersom varje nod har samma information, påverkar inte en nod förlust nätverket så mycket. Hela web 3.0 blockchain-teknikstacken är utformad på det sättet.

 • Tokens

Tokens är också en del av web 3.0 IT-stackinfrastrukturen. Med det decentraliserade webbsystemet är det en sak att dessa också kommer att inkluderas. Tokens, främst kryptotokar, är digitala valutor som fungerar i deras individuella blockchain-nätverk.

Det är en tillgång och man kan använda tillgången i nätverket för att få de funktioner som nätverket erbjuder. Dessa används också för att finansiera nya projekt och initierade utvecklingen av projektet.

I den nya versionen av den decentraliserade webben är det helt normalt att inkludera ett token-system som ett insamlingsalternativ. Tokens kan representera en ny kryptovaluta eller ha en helt annan användning på systemet.

Du kan också använda några av tokens för att köpa av andra kryptovalutor. Ändå är det en omsättbar och överförbar tillgång på webben 3.0 blockchain applikationsarkitektur infrastruktur.

 • Lagring

Alla förråd är numera mest centraliserade och de har en högre risk för sårbarheter. Det är inte ovanligt att hackare hackar dessa centraliserade lagringsenheter och stjäl all din privata information.

Därför har den nya infrastrukturen en decentraliserad lagringsenhet som säkerställer en bättre och säkrare miljö.

Det är den potentiella lösningen på alla problem. Systemet hjälper dig att lagra din personliga information utan att behöva förlita sig på en tredje part som inte värdesätter sekretessen för din information.

Tanken på decentraliserad molnlagring väcktes av blockchain-teknik. De är jämförelsevis billigare, resistenta och distribuerade än befintliga molnlösningar.

Kapitel 6: Hur Web 3.0 kommer att förändra våra liv?

Stora namn inom IT-branschen spelar nu monopol med information. När vi har gått in i informationens ålder kommer värdet av information säkert att skjuta i höjden. Web 3 IT stack kommer att bli en stor hit inför dessa företags företag. Det kommer att vara decentraliserat och mer demokratiskt. Vi kommer snart att se förändringar i vårt dagliga liv.

Kryptovalutor är redan i strid med federala banker och regeringar. Världens första blockchain-mobiltelefon är här. Tack till Foxconn. Plattformar blir pålitliga. Människors personliga information blir inte längre en produkt som säljs.

Vi bevittnar redan förändringar kring oss. Zug, en stad i Schweiz, har registrerat alla sina medborgares ID på en Ethereum blockchain.

Läs mer här i den ultimata Ethereum-guiden.

Webbplatser som Pirate Bay har tagit otaliga strejker från olika regeringar på grund av upphovsrättsfrågor. Men webbplatsen är extremt populär bland vanliga användare. Regeringar har tagit ner många domäner. Så webbplatser som piratvikten kommer att vara säkra från sådana kraftfulla handlingar från regeringarna.

Användarna kan nu sova gott eftersom deras privata information blir säkrare på grund av förbättrad kryptering av strukturen. Decentralisering kommer att göra de upproriska hackarna lyckligare.

Olika appar tar över de stora webbplatserna som Facebook, Instagram, Twitter, Google Drive och populära webbläsare. Decentraliserade appar kommer att bli morgondagens sak.

Kort sagt, internetens värld som vi känner till kommer att förändra dess natur.

Web 3.0 IT Stack: Hur kommer det att vara och är det här ännu?

När världen började riva varorna från Web 2.0 var den redan 5-6 år äldre. Det tog ungefär tio år att helt utveckla Web 2.0. Web3-webbläsaren kan ta ännu längre tid att utvecklas helt, eftersom den ändrar hela infrastrukturen. Huvudproblemet kommer att finnas med allestädes när vår infrastruktur inte är tillräckligt mogen.

Dessutom kan vi se en episk strid mellan de centraliserade stora namnen och nu decentraliserade appar. Det traditionella systemet kommer uppenbarligen att försöka motstå. En del säger dock att webbläsaren redan lever. De är varken korrekta eller felaktiga. Det är sant att många funktioner på Web 3 finns där ute. Men det är bara början. Det kommer att ta mycket mer tid att vara helt här. Ändå säger vissa experter att vi gick in i den decentraliserade webbens era 2015.

Men förändringen är oundviklig. Det är bara mänsklig natur att vara rädd för det okända och nya saker. Men när vi förstår nyttan och slutresultatet kommer vi att acceptera förändringen förr eller senare.

Du kan inte hitta en anständig distinkt definition av decentraliserat vi eftersom vi inte vet hur det kommer att bli. Just nu kan vi bara förutsäga framtiden.

Världen har redan böjt sig för Web 2.0 för sin otänkbara positiva feedback. Kontoren, bostäderna och verksamheten har sett drastiska förändringar sedan början av Web 2.0.

Det säger sig självt att Web 3.0 blockchain stack kommer att bli nästa stora sak och det kommer att påverka våra liv från varje enskild aspekt.

Web 3.0: Hur det blev till att vara?

Det förflutna av IT 3.0-stacken

Den berömda amerikanska forskaren Tim Burners-Lee berättade först för världen om den semantiska webben 2001. Han betraktas ibland som uppfinnaren på WWW. Återigen föreställer han sig att det ska vara en ny form av webbinnehåll som datorer kan förstå. Han kallade ofta det semantiska nätet en förlängning av det nuvarande systemet snarare än att kalla det en annan datormiljö.

Medan filer för det mesta var skrivskyddade 2001 eftersom Web 2.0 fortfarande var ofött, sa Burners-Lee att Web 3.0 IT-stacken eller den semantiska webben kommer att läsa, skriva och köra filerna.

Hur komplex IT 3.0 IT-stack är?

Komplexiteten hos det decentraliserade nätet känner inga gränser. Web 3.0 blockchain-teknikstacken är extremt komplicerad. Ramarna omdefinieras och det nya språket ställs in. Sådana saker förutsågs när världen bara hade Web 1.0.

Eftersom innehållet i Web 3 IT-stack är helt gjord av användare kan det finnas en möjlighet till ett kargt internet. Även om det verkar osannolikt eftersom vi bevittnar vanliga människor att skapa nytt innehåll varje ögonblick. Om det inte finns några naturliga metoder för användarna att skapa nytt innehåll, kommer Web3 IT-stacken att bli en stor hit.

Skalbarhet är en mycket stor fråga för den decentraliserade webben att komma med. Dessutom har världen inte tillräckligt bra infrastruktur för att skapa den perfekta miljön för Web 3.0. Ändå beror dess framtid på hur den decentraliserade webbgemenskapen arbetar för att mildra de brister som systemet för närvarande har.

Web 3.0 IT-stack: nuvarande scenario

Web 3.0 blockchain-strukturen är ganska bekant för lagkakan. För närvarande etablerar olika nystartade företag obevekligt de perfekta decentraliserade appar som gör användarnas liv enklare. Alla stora namn arbetar med artificiell intelligens (AI) -projekt. Brave är redan här med sina avancerade webbläsare. Endast tiden kan visa hur snabbt världen kommer att acceptera denna underbara teknik.

Sådana aktiviteter från världens unga sinnen tyder på att framtiden kommer att bli mycket ljus. Sakerna blir säkrare, enklare och mer användarorienterade.

Alla data är nu länkade och sammankopplade för att skapa ett nätverk av data.

Google Freebase

Många utvecklare försöker göra processen för att länka data i hela nätverket. Google Freebase är ett av de finaste exemplen på projekt som arbetar för det. De använder en grafbaserad databas. Tyvärr stängde Google av Freebase-tjänsten i mitten av 2016.

Freebase hade massor av data om olika ämnen. Data om människor, geografiskt läge och underhållning lagras i princip här på Freebase. Freebase var nästan som Wikipedia på något grundläggande sätt.

Wikidata och Wikimedia är några projekt som försökte skapa en gratis kunskapsdatabas. Både människor och datorer kunde läsa, skriva och köra informationen i databasen.

Efter att ha stängt av Freebase-projektet började Google arbeta med Knowledge Graph-projektet. Knowledge Graph arbetar mestadels för att omdefiniera sökresultaten så att människor kan få rätt information utan krångel.

Assistenter som blir intelligenta: Siri och Google Now

Siri har fått folk att undra med sitt imponerande taligenkänning och sitt försök att agera som en vanlig användare. Det är främst här för att hjälpa användarna att slutföra uppgifter med lätthet.

Siri kan ta hand om hotell- eller restaurangbokningen och analysera flygförhållandena. Även om Siri började sin resa på iPhone och MacBook är hon nu aktiv på olika enheter.

Inte bara Siri utan också Google Nu har många fans. Allt du behöver göra är att be Google Nu om saker. Det kan söka efter internet, göra reservationer och kommunicera med en annan människa utan behovet av mänsklig vägledning.

Sådana smarta assistenter kommer att vara ett vanligt scenario i framtiden såväl som för Web 3.0 blockchain. Alexa och några andra assistenter är nu så långt efter.

Samverkande och delande ekosystem

Den snabbt mogna web 3.0 blockchain stacken växer fram som den nya efterträdaren. Många tjänster erbjuder allmän tillgång till API: er, vilket gör det möjligt för utvecklare att utvecklas självständigt och gör systemet ännu mer robust.

Miljön är en enorm affär i det här fallet. Det tillåter inte semantisk teknik att samarbeta men det kommer också att lösa problemet från grunden. Att utveckla dessa semantiska representationer är dock helt komplicerat.

Det enda sättet att uppnå detta ekosystem är att göra språket eller systemet mer naturligt och maskinläsbart.

För att representera en semantisk web med den framtida semantiska applikationen kan organisationer samlas och bygga ett ekosystem av samarbete. De kan alla bidra med en del av lösningen och strukturera hela nätverket med ett maskinvänligt språk.

Men en tjänst kan säkert fånga innebörden av den komplexa texten, men att gå samman kommer processen att vara effektivare och tidsbesparande.

Denna kraftfulla semantiska teknik, halvstrukturerade data och ett rikt ekosystem kommer att säkerställa skapandet av web 3.0 blockchain stack. Det är en gemenskap där alla får vinna.

Hur ser framtiden för semantisk webb ut?

Framtiden för semantisk web består hittills av många lovande sevärdheter. Fantasin eller utvecklingen bakom den var inte orealistisk. Många av huvudfaktorerna på Internet saknas dock i sammanhanget och det är verkligen ett tveksamt faktum.

Tekniken är mycket mer komplex än tidigare versioner och ämnet blir för abstrakt. Men med fler förbättringar kan det säkert bli det vi önskade.

Det finns många framgångsrika modeller nu på internet på blockchain-teknikstapeln, men ingen av dem täcker faktiskt den verkliga känslan av hela arkitekturen.

Den primära närvaron av denna nya webb bör dock komma i mindre arbetsskala och sedan växa större. Förändringen kommer inte att ske över en natt utan det tar tid.

Kapitel-7: Avslutande anmärkningar

I världen av blockchain och decentraliserad webb är det bara normalt att vi får en nyare version av webbsystemet. I det här fallet fick vi web 3.0 IT stack, även om processen fortfarande är på väg och har många förbättringar kan vi fortfarande hoppas på en bättre digital upplevelse nu.

Om du är intresserad av mer av de inledande ämnena om blockchain-teknik, se till att kolla in denna gratis grundläggande blockchain-kurs.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me