Dogecoin Rudarstvo: Kako izkopati Dogecoin – Vodnik za začetnike

Ugibamo, da ste danes tukaj, ker ste že veliko slišali kriptovalute in se želite vključiti, kajne? Če ste skupnost, Dogecoin rudarstvo je lahko popoln začetek za vas!

Bitcoin je bil prvi leta 2009, in zdaj obstaja na tisoče kriptovalut. Te novi kovanci (ki delujejo na lastni domači verigi blokov) se imenujejo altcoin ali alternativni kovanci. Eden od priljubljenih altcoinov je Dogecoin. Lahko ga kupujete, prodajate in trgujete, tako kot Bitcoin. Lahko tudi minirano!

Torej, kaj je Dogecoin rudarstvo?

Ko boste prebrali ta priročnik, boste vedeli vse o njem kako izkopati Dogecoin in kaj je to. Vedeli boste kaj strojne opreme in kaj programske opreme morate začeti. Vedeli boste tudi, ali je rudarstvo Dogecoin za vas!

Medtem Dogecoin rudarstvo je vznemirljivo in vse to, to bi morali vedeti Cena DOGE se je povečala za več kot 1000% v nekaj dneh, zato bi ga morali upoštevati tudi kot prihodnji kovanec priložnosti!

Opomba: DOGE in druge kriptovalute vedno imejte v sebi varne denarnice (kot sta Ledger Nano X in Trezor Model T). Tudi, če se odločite kupi DOGE takoj izberite a zanesljiva izmenjava, kot naprimer Binance ali Kraken.

Torej, kje bi radi začeli? Začetek? Odlična izbira. Oglejmo si na hitro, kako se je začel Dogecoin.

(Zelo) kratka zgodovina Dogecoina

Leta 2013, Avstralec z imenom Jackson Palmer in Američan z imenom Billy Markus postali prijatelji. Postala sta prijatelja, ker sta bila obema všeč kriptovalute. Vendar so tudi menili, da je vse skupaj postalo preveč resno, zato so odločili, da bodo ustvarili svoje.

Najden najnovejši kupon Coinbase:

Palmer in Markus sta želela, da je njihov kovanec bolj zabaven in bolj prijazen kot drugi kripto kovanci. Želeli so, da se vključijo ljudje, ki jim običajno ni mar za kripto.

Dogecoin rudarstvo: Dogecoin domača stran.

Odločili so se, da bodo uporabili popularno mem kot njihova maskota – a Šiba Inu pes.

Dogecoin je bil začela 6. decembra, 2013. Od takrat je postalo priljubljeno, ker je igrivo in dobrodušno. Tako kot njegova maskota!

Dogecoin je postal dobro znana za njegovo uporabo pri dobrodelnih akcijah in spletnih napotnicah. Leta 2014, 50.000 dolarjev vreden Dogecoin je bil podarjen ekipi jamajškega boba, da so lahko šli na olimpijske igre. Dogecoin je bil tudi navajen graditi vodnjake v Keniji. Ali ni to super!

Uporabniki socialnih platform – kot Reddit – lahko uporablja Dogecoin, da se med seboj napotita ali nagradita za objavo dobre vsebine.

Dogecoin ima 27. največja tržna kapitalizacija katere koli kriptovalute.

Opomba: A tržna kapitalizacija (ali tržna kapitalizacija) je skupna vrednost vseh kovancev na trgu.

Torej, Dogecoin je priljubljen altcoin, znan po tem, da je zabaven, prijazen in prijazen. To je kovanec s psom! Vam je že všeč, kajne?

Nato želim govoriti o tem kako rudarstvo deluje

Razumevanje spodnje črte rudarjenja kripto

Da bi razumeli rudarstvo, morate najprej razumeti kako delujejo kriptovalute. Kriptovalute so enakovredne digitalne valute. To pomeni, da omogočajo prenos denarja od ene osebe k drugi brez uporabe banke.

Vsaka transakcija kriptovalut je posnete v ogromni digitalni bazi podatkov imenovano a blockchain. Baza podatkov je shranjena v tisočih računalnikih, imenovanih vozlišča. Vozlišča sestavijo skupine novih transakcij in jih dodajo v verigo blokov. Te skupine se imenujejo bloki.

Vsak blok transakcij morajo preveriti vsa vozlišča v omrežju, preden ga dodate v verigo blokov. Če vozlišča ne bi preverjala transakcij, bi se lahko ljudje pretvarjali, da imajo več denarja, kot ga imajo v resnici (vem, da bi!).

Potrditev transakcij (rudarstvo) zahteva veliko računalniške moči in elektrika zato je precej drago.

Blockchains nimajo plačanih zaposlenih kot banke, zato jih imajo ponudite nagrado uporabnikom, ki potrjujejo transakcije. Nagrada za potrditev novih transakcij je nova kriptovaluta. Kličemo postopek nagrajevanja z novo valuto za potrditev transakcij "rudarstvo"!

Dogecoin rudarski mem

Imenuje se rudarstvo, ker je malo kot kopanje zlata ali diamantov. Namesto da bi kopali z lopato po zlatu, ste kopanje z računalnikom za kripto kovance!

Opomba: Za več informacij o tehnologiji veriženja blokov si oglejte našo Razloženo Blockchain vodnik.

Vsaka kriptovaluta ima svoj blockchain. Različni načini pridobivanja nove valute uporabljajo različni kovanci, kjer se ponujajo različne nagrade.

Torej, kako izdelate Dogecoin? Kaj je posebnega pri rudarjenju Dogecoin? Pa poglejmo…

Kaj je Dogecoin Mining?

Dogecoin rudarstvo je proces biti nagrajen z novim Dogecoinom za preverjanje transakcij v verigi Dogecoin. Preprosto, kajne? No ne, ni tako preprosto, nikoli ni nič!

Rudarstvo Dogecoin je kot a loterija. Če želite igrati na loteriji, morate nekaj delati. No, pravzaprav mora vaš računalnik (ali vozlišče) nekaj delati! To delo vključuje potrditev in preverjanje transakcij, o katerih sem govoril v zadnjem poglavju.

Nakup Dogecoin zahteva veliko manj napora, še posebej, če uporabljate Binance ali Kraken. To je čas, ko Dogecoin je dosegel svoj najvišji rekord in se še naprej znatno povečuje. Torej, če to storite zdaj, boste morda še vedno sedli na ta vlak! Cena Dogecoina povečala za več kot 300% v enem dnevu, kot lahko vidite na spodnjem grafikonu.

Nakup Dogecoin: Dogecoin cena.

Nakup Dogecoin na Binance ZDAJ!

Veliko računalnikov delo na istem bloku transakcij hkrati pa lahko edini dobi nagrado za nove kovance. Tisti, ki zasluži nove kovance je vozlišče, ki doda nov blok transakcij v stari blok transakcij. To se zaključi z uporabo zapletenih matematičnih enačb.

Vozlišče, ki najprej reši matematični problem, zmaga! Nato lahko nov potrjeni blok transakcij pritrdi na preostali del verige blokov.

Večina rudarjenja kriptovalut se zgodi na ta način. Vendar, Dogecoin rudarstvo se razlikuje od drugih kovancev na več pomembnih področjih. Ta področja so:

 • Algoritem: Vsaka kriptovaluta ima niz pravil za pridobivanje nove valute. Ta pravila se imenujejo algoritem rudarjenja ali razprševanja.

 • Čas blokade: To je povprečno trajanje, da se nov blok transakcij preveri in doda v verigo blokov.
 • Zahtevnost: To je številka, ki predstavlja, kako težko je izkopati vsak nov blok valute. S številko težavnosti lahko ugotovite, kako verjetno boste dobili rudarsko loterijo. Težave z rudarstvom se lahko dvignejo ali spustijo, odvisno od tega, koliko rudarjev je. Težavnost prilagodi tudi protokol kovanca, da se zagotovi, da čas blokade ostane enak.
 • Nagrada: To je znesek nove valute, ki se dodeli rudarju vsakega novega bloka.

Zdaj pa primerjajmo, kako DogeCoin rudarstvo deluje v primerjavi z Litecoin in Bitcoin

Primerjava rudarjenja

Litecoin Bitcoin Dogecoin
Algoritem Scrypt SHA-256 Scrypt
Težko 6802626.0955 3511060552899.72 2798252.1991
Blokiraj čas (V minutah) 2.5 10. 1.
Nagrada (Na blok) 25. 12.5 10.000
Nagrada (Na blok v USD) 3.027,35 86.391,63 27.36

Vir: www.coinwarz.com

Bitcoin uporablja SHA-256 do voditi rudarstvo nove valute in drugi dve uporabi Scrypt. To je pomembna razlika, ker Kopiranje skriptov potrebuje veliko manj energije in je a veliko hitreje kot SHA-256. To rudarjem olajša rudarje z manj zmogljivimi računalniki. Ljubitelji Litecoinov in Dogecoinov menijo, da so pravičnejši od Bitcoinov, ker jih lahko pridobiva več ljudi.

Opomba: Leta 2014 sta Litecoin in Dogecoin združila rudarstvo. To pomeni, da so omogočili rudarjenje obeh kovancev v istem postopku. Dogecoin rudarstvo je zdaj povezano z Litecoin rudarstvom. Kot da dve različni nogometni ekipi igrata domače tekme na istem stadionu!

Rudarstvo Dogecoin je veliko hitreje kot rudarjenje Litecoin ali Bitcoin. Tudi blokovna nagrada je veliko višja!

Ne bodite preveč navdušeni (žal!). Dogecoin je še vedno vredno veliko manj kot Bitcoin in Litecoin. Nagrada v višini deset tisoč dogecoinov je vredna manj kot trideset ameriških dolarjev. Nagrada v višini 12,5 bitcoinov je trenutno vredna 86.391,63 ameriških dolarjev!

Dogecoin Rudarstvo: Kako izkopati Dogecoin - Vodnik za začetnike

Opomba: Številke se lahko med branjem tega vodnika nekoliko razlikujejo.

Vendar ni tako slabo, kot se sliši. Težave z rudarjenjem dogecoinov so več kot milijonkrat manjše kot težave z rudarjenjem bitcoinov. To pomeni, da ste veliko bolj verjetno, da bo zmagal v bloku nagrada ko mineš Dogecoin.

Zdaj sem vam povedal, kaj je Dogecoin rudarstvo in kako deluje, bi radi poskusili?

Poglejmo, kaj morate storiti, da postanete rudar Dogecoinov…

Kako izkopati dogecoin

Obstajajo dva načina rudarjenja Dogecoin, solo (sami) ali v a Dogecoin rudarstvo bazen.

Opomba: Skupina Dogecoin je skupina uporabnikov, ki si delijo svojo računalniško moč, da povečajo verjetnost za zmago v tekmi za potrditev transakcij. Ko eno od vozlišč v združenju potrdi transakcijo, enakomerno deli nagrado med uporabniki bazena.

Dogecoin Mining: Solo vs Pool

Ko rudarite kot del bazena Dogecoin, morate plačati pristojbine. Ko bazen zbira blok, boste prejeli le majhen del skupne nagrade. Vendar pa bazeni rudarijo bloke veliko pogosteje kot samostojni rudarji. Torej se vaša možnost, da si prislužite nagrado (čeprav si jo delite), poveča. To vam lahko zagotovi stalno novo ponudbo Dogecoinov.

Če se odločite za samostojno rudarjenje, tvegate dolgo časa, da potrdite transakcijo, ker obstaja velika konkurenca. Lahko minejo tedni ali celo meseci, preden izkopljete svoj prvi blok! Ko pa zmagate, celotna nagrada bo vaša. Ne bo vam ga treba deliti ali plačati nobene provizije.

Kot začetnik priporočam pridružitev Dogecoin bazenu. Tako vam ne bo treba dolgo čakati, da izkopljete svoj prvi blok nove valute. Počutili se boste tudi kot del skupnosti in v tem je tudi Dogecoin!

Primerjajte kripto izmenjave vzporedno z drugimi

Ali si vedel?

Ste se kdaj vprašali, katere kripto borze so najboljše za vaše trgovinske cilje?

Glej & primerjajte TOP3 kripto izmenjave vzporedno

Kaj morate začeti rudariti Dogecoin

Preden začnete Dogecoin rudarstvo, potrebovali boste nekaj osnov. To so:

 • Računalnik z operacijskim sistemom Windows, OS X ali Linux.
 • Internetna povezava.
 • Psiček Shiba Inu (se hecam!).

Potrebovali boste tudi nekje, da obdržiš Dogecoin, ki si ga moj. Ni priporočljivo izbirati spletnih denarnic, izberite programske opreme ali strojne opreme denarnice. Vključujejo Ledger Nano S, Trezor Model T in Coinbase. Slednja možnost je programska denarnica, prvi dve pa denarnici strojne opreme.

Opomba: Denarnica je kot e-poštni račun. Ima javni naslov za pošiljanje / prejemanje Dogecoin in zasebni ključ za dostop do njih. Vaši zasebni ključi so kot geslo vašega e-poštnega sporočila. Zasebni ključi so zelo pomembni in jih je treba hraniti popolnoma varno.

dogecoin rudarstvo

Obstajata dve različni vrsti; lahka denarnica in polna denarnica. Če želite kopati Dogecoin, boste potrebovali celotno denarnico. Imenuje se Dogecoin Core.

Zdaj, ko imate denarnico, potrebujete nekaj programske in strojne opreme.

Dogecoin Rudarska strojna oprema

Dogecoin lahko rudarite z:

 • CPU vašega računalnika: CPU v vašem računalniku je verjetno dovolj zmogljiv, da lahko izkorišča Dogecoin. Vendar ni priporočljivo. Rudarstvo lahko povzroči pregrevanje manj zmogljivih računalnikov, kar povzroči škodo.
 • GPU: Grafični procesorji (ali grafične kartice) se uporabljajo za izboljšanje računalniške grafike, lahko pa jih uporabimo tudi za pridobivanje Dogecoinov. Na voljo je veliko grafičnih procesorjev, vendar jih je za začetek nekaj:
 • Scrypt ASIC rudar: To je del strojne opreme, namenjen samo enemu delu. ASIC rudarji Scrypt so programirani za pridobivanje valut na osnovi scrypt, kot sta Litecoin in Dogecoin. ASIC rudarji so zelo močni. So tudi zelo drago, zelo glasno in lahko dobite zelo vroče! Tu si jih lahko ogledate nekaj:
  • Terminator Innosilicon A2 (760 dolarjev)
  • Bitmain Antminer L3 (1.649 USD)
  • BW L21 Scrypt Miner (7.700 USD)
  • Dogecoin rudarska programska oprema

   Ne glede na to, ali rudarite z ASIC, a GPU ali a CPU, za to boste potrebovali nekaj programske opreme. Poskusite uporabiti programsko opremo, ki najbolje deluje s strojno opremo, ki jo uporabljate. Tu je kratek seznam najboljše brezplačne programske opreme za vsako izbiro rudarske strojne opreme;

   • CPU: Če želite le hitro poskusiti z rudarjenjem, bo uporaba procesorja računalnika v redu. Edina programska oprema, ki bi jo priporočil za rudarjenje samo s CPU, je CPU rudar, ki jo lahko prenesete brezplačno tukaj.
   • GPU: Če rudarite z GPU, obstaja več možnosti programske opreme. Tukaj je nekaj, ki si jih je treba ogledati;
   • CudaMiner– Najbolje deluje z izdelki Nvidia.
   • CGminer – deluje z večino strojne opreme GPU.
   • EasyMiner– Uporabniku prijazno, zato je dobro za začetnike.
  • Scrypt ASIC rudar:
   • MultiMiner– Odlično za rudarstvo valut, ki temeljijo na kriptiranju, kot sta Litecoin in Dogecoin. Uporablja se lahko tudi za pridobivanje valut SHA-256, kot je Bitcoin.
   • CGminer in EasyMiner se lahko uporabljata tudi z rudarji ASIC.
   • Priporočila

    Ste začetnik, zato naj bo preprosto! Ko prvič začnete rudariti Dogecoin, priporočam uporabo a GPU, kot je Radeon RX 580 s programsko opremo EasyMiner. Potem bi priporočal, da se pridružite rudarstvu Dogecoin. Najboljši bazeni, ki se jim lahko pridružite, so multivalutni bazeni Multipool ali AikaPool.

    Dogecoin Rudarstvo: Kako izkopati Dogecoin - Vodnik za začetnike

    Če želite kopati Dogecoin, vendar ne želite vlagati v vso tehnologijo, obstaja še ena možnost …

    Dogecoin Cloud Mining

    Cloud mining je rudarstvo brez rudarjenja! Poenostavljeno rečeno, iz velikega podatkovnega centra najamete računalniško energijo za mesečno ali letno plačilo. Dogecoin je izkopan v središču, nato pa vam pošljemo vaš delež.

    Za oblak mine Dogecoin potrebujete le denarnico Dogecoin. Nato izberite oblak za rudarstvo v oblaku, ki se mu želite pridružiti. Eobot, Lep Hash in Genesis Rudarstvo vsa ponudba Oblačno rudarjenje na osnovi scrypt za mesečno naročnino.

    Obstajajo prednosti in slabosti rudarjenja v oblaku Dogecoin.

    Pros

    • To je ceneje kot nastavitev lastne rudarske operacije. Prav tako po hiši ne leži vroča, hrupna strojna oprema!
    • Kot začetnik ni veliko tehničnih stvari, o katerih bi lahko razmišljali.
    • Vsak mesec dobite stalno ponudbo nove valute.

    Proti

    • Bazeni v oblaku ne delijo veliko informacij o sebi in o tem, kako delujejo. Težko je ugotoviti, ali je pogodba o rudarjenju v oblaku dobra vrednost za denar.
    • Najamete samo računalniško napajanje. Če se bo cena Dogecoina znižala, boste še vedno morali plačati enak znesek za nekaj, kar je ničvredno.
    • Dogecoin bazeni imajo sklenjene pogodbe. Svet kriptografije se lahko zelo hitro spremeni. Z nedonosno pogodbo bi se lahko zataknili dve leti!
    • Ni zabavno pustiti, da nekdo drug opravi rudarjenje namesto vas!

    Zdaj veste o vseh različnih načinih rudarjenja Dogecoina. Lahko postavimo veliko vprašanje, ali lahko zaslužite tone denarja, ko rudarite Dogecoin?

    Torej, je dogecoin rudarstvo donosno?

    Kratek odgovor je, ne res. Dogecoin rudarstvo vas čez noč ne bo ustvarilo za kripto milijarderja. En Dogecoin je vreden približno 0,05 Ameriških dolarjev.

    Če se odločite mine Dogecoin solo, bo težko ustvariti dobiček. Verjetno boste za elektriko in strojno opremo porabili več denarja, kot ga boste zaslužili z rudarstvom Dogecoin. Tudi če izberete bazen Dogecoin ali bazen v oblaku, bo vaš dobiček majhen.

    Če iščete hitrejši in enostavnejši način zaslužka, bi morali pomislite na Dogecoin kot na kovanec za prihodnost. Ta kriptovaluta povečala za več kot 300% v enem dnevu!

    Dogecoin rudarstvo: DOGE ključne meritve.

    KUPITE Dogecoin takoj!

    Če pa mislite, da vam pravim, da ne uporabljate Dogecoina, potem ste NAPAK! Seveda mislim, da bi morali rudariti Dogecoin, vendar obstajajo preprosto boljši načini za zaslužek z DOGE. Ena najboljših možnosti je začnite trgovati. Če se odločite za to, je priporočljivo izbrati zanesljive kripto izmenjave, kot je npr Binance.

    Poskrbite, da svojih kriptovalut ne hranite v spletni denarnici, izberite varne denarnice namesto tega. Takšne možnosti vključujejo Ledger Nano X in Trezor Model T.

    Ampak zakaj? Resno …

    No, morali bi kopati Dogecoin, ker je zabavno in želite biti del družine Dogecoin. Kriptovaluta bo spremenila svet in vi želite biti del te spremembe, kajne? Rudarstvo Dogecoin je odličen način za vključitev.

    Dogecoin je kovanec, ki nasmehne na obraze ljudi. Z rudarjenjem Dogecoina boste podpirali vse dobro delo njegove skupnosti. O rudarjenju boste izvedeli od najbolj prijazne tolpe v kripto. In kdo ve? Čez nekaj let bi bil Dogecoin, ki ga zdaj rudarite, vreden tisoče ali celo milijone! Leta 2010 je bil Bitcoin ničvreden. Pomisli na to!

    Samo vi se lahko odločite, ali boste kopali Dogecoin ali ne. Zdaj veste vse, kar morate vedeti, da se lahko odločite. Prihodnost je tu. Torej, kaj boš naredil?

    Mike Owergreen Administrator
    Sorry! The Author has not filled his profile.
    follow me